- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #22.981
herkese günaydın kızlarrrr...
topic bugün çok tenha, hafta sonu sakinliği var.
ben de birazdan dışarı çıkıcam, akşama yemeklik bişiler almam lazım. sonra gelip duş alcam.
sonra tekrar çıkıcam sokaklara
ohh bızde gelelımmıııburda hava cok kapalı ve yagmurlu ıcıme kasvet bastı vallahı
selam kızlar
ben şubat annesi olcakken 24 ocakta doğum yaptım.
şööle bi anne olcaklara bakıp eski günleri hatırlayım dedim sizin foruma girdim :)))
bebeğim 5 gün sonra 3 aylık olcak
hep derlerdi hamilelik sultanlık asıl doğumdan sonra başlıyo herşey diye de inanmazdım
ama gerçekten çok doğru
çok uykusuz kalıp çok yorulacaksınız
yemek yemeye vaktiniz olmayacak
bi süre tabi bunlar
dünyanın en güzel şeyine sahip olmanın da bi bedeli var haliyle :)))
doğumdan korkmayın
ben aniden suyum gelince 37. haftamda hastaneye gittim
ertesi gün hala sancım yoktu ve suni sancı istemediğim için epidural sezeryan oldum
inanın hiç korkulacak bişey değil
tam tersi tadını çıkartın şımarın :)))
DUMAN cım senin yazdıklarını da okudum canım
Allah kolaylık versin
bende ritim bozukluğu ve astım var
sakın endişelenipte kendini sıkma
inşallah hayırlısıyla yavrunu alcan kucağına
bol temiz hava almaya yürüyüş yapmaya çalış
ama hızlı yürüme
ben hiçbi sorun yaşamadım sağlığımla ilgili
ama elbette vücutta inanılmaz bi değişim yaşanıyor
doğumdan sonrada doktora gidip ihmal etmezsen hiçbi sorun yaşamazsın
hepinize sevgiler sağlıklı günler hayırlı doğumlar diliyorum
..............
selam kızlar
ben şubat annesi olcakken 24 ocakta doğum yaptım.
şööle bi anne olcaklara bakıp eski günleri hatırlayım dedim sizin foruma girdim :)))
bebeğim 5 gün sonra 3 aylık olcak
hep derlerdi hamilelik sultanlık asıl doğumdan sonra başlıyo herşey diye de inanmazdım
ama gerçekten çok doğru
çok uykusuz kalıp çok yorulacaksınız
yemek yemeye vaktiniz olmayacak
bi süre tabi bunlar
dünyanın en güzel şeyine sahip olmanın da bi bedeli var haliyle :)))
doğumdan korkmayın
ben aniden suyum gelince 37. haftamda hastaneye gittim
ertesi gün hala sancım yoktu ve suni sancı istemediğim için epidural sezeryan oldum
inanın hiç korkulacak bişey değil
tam tersi tadını çıkartın şımarın :)))i
DUMAN cım senin yazdıklarını da okudum canım
Allah kolaylık versin
bende ritim bozukluğu ve astım var
sakın endişelenipte kendini sıkma
inşallah hayırlısıyla yavrunu alcan kucağına
bol temiz hava almaya yürüyüş yapmaya çalış
ama hızlı yürüme
ben hiçbi sorun yaşamadım sağlığımla ilgili
ama elbette vücutta inanılmaz bi değişim yaşanıyor
doğumdan sonrada doktora gidip ihmal etmezsen hiçbi sorun yaşamazsın
hepinize sevgiler sağlıklı günler hayırlı doğumlar diliyorum
..............
Merhaba, ne iyi ettin de geldin topigimize
Benim bir arkadasim da 24 ocakta dogum yapmisti, kocaman oldu oglu simdi seninki gibi.
Hamilelik baydi artik, son haftalarda oldugumuzdan herkesin bir derdi var.
Umarim biz de sag salim kucagimiza aliriz minikleri.
Haftasonu burasi cok tenha oluor, herkes gezmede alisveriste.
Sen yine gel olur mu?
kızlar bı fıkır sorucam sımdı sabah guzel kahvaltı yaptım ama hergun bu saatler agzım sapsup oldugu ıcın cnm bısıler ıcmek ıstıyor su bıle kesmıyor sankı boyle cay kahve yapıp ıcesım var ama kahve ıcmıyorum cayda denk geldıkce kendıme dıe demlemıyorum mesela ne ıce bılırım boyle canım ısteyınce
kızlar bı fıkır sorucam sımdı sabah guzel kahvaltı yaptım ama hergun bu saatler agzım sapsup oldugu ıcın cnm bısıler ıcmek ıstıyor su bıle kesmıyor sankı boyle cay kahve yapıp ıcesım var ama kahve ıcmıyorum cayda denk geldıkce kendıme dıe demlemıyorum mesela ne ıce bılırım boyle canım ısteyınce
Kizlar ben bugun sabahin 8nden 3 e kadar yani 7 saat boynca merdivenkoy poliklinigindeydim.
Aksilikler ust uste geldi. Randevuyu kadin dogumdan almisim, megerse gebeden almaliymisim.
Dunku grev yuzunden muayene olamayanlar da bugune yigildigi icin poliklinik ana baba gunuydu.
Randevumu bir bolumden digerine aldilar ama randevu saatimi kaybetmis oldum.
Dolayisiyla ha simdi ha bes dakika sonra derken saatler gecti, ogle tatili girdi araya.
Ogleden sonra da bir yarim saat bekledim, en nihayetinde tahlillerimi yazdirabildim.
Doktorlarin haline cok acidim, o kadar zor bir okulu okuduktan sonra isyeri olarak pis karanlik bir hastanede calismak cok zor olmali.
Gunde 50 kisiye bakiyorlar ve baktiklari kadinlarin kadinlikla alakasi yok. Bir ucube şovu seyrettim. Ne dertlerini dogru durust anlatabiliyorlar,
Ne de denileni anliyorlar. Les gibi gezmeleri de ayri bir dert. Zavalli doktorlar igrenc kokulu kadinlari nasil muayene ediyorlar, aklim almiyor.
Bu arada doktor en son 7 hafta once muayene oldugumu duyunca kizdi biraz, kontrollerinizi aksatmayin falan dedi. Kendisine muayene olmadim yine deBundan sonraki haftalarda suyumuz azalabilirmis, o nedenle kontroller sıklasiyormus.
Gelecek haftadan itibaren 2 haftada bir muayene olmam gerekiyormus, sart mi diye sordum evet dedi.
Yani doktordan kacamiycam artik, umarim benimki daha az cagirir
slm kızlar bugün hava çok güzel bizde paşamla anneanneye gittik hem yürüyüş yaptık
hemde azcık lafladık geldik...
buarada kızlar benim bebeğin kafası 2 hafta önden gidiyo hep :26:
böyle olunca önemli olan göbeğinin geride olmamasıymış
doktorumuz öyle dedi:44:
göbeğide 1 hafta geri biraz bu duruma canım sıkıldı
aklıma kötü kötü şeyler geliyor :18:
birde bu b12 eksikliğinden dolayı yani etkisi yüksekmiş bebiş çok kilo almamış
araştırdım hergün mutlaka yumurta süt ve 2 muz birde pekmez kilo yapıyormuş şimdi onları düzenli yiyorum
kaldı 5-6 haftamız tabi sezeryan olursa bu düşer 4 hafta ya ne yersem kar
Nilobella dun seninle ayni iskenceyi bende cektim. Burdaki rsimlerinden ben seni tanidim hatta bana soru bile sordun :)
SSK'ya 7 senedir hic gitmemis biri olarak orda bana ve esime daral geldi. Insanlarin hal tavri, kokusu, durusu herseyi rahatsiz etti.
Resmen itip kaktilar beni orda ama en sonunda ben de cinnet gecirip saglam bir cemkirdim :) Isım sadece 1 dakika surdu ama 3.5 saat bekledik.
Cemkirmesem daha da beklerdik ama ben isten izin alip gelmistim ve calisabilir raporumu alip ciktim. Doktor, adam gibi yuzume bile bakmadi
Bakmasida gerekmiyordu, benim butun kontrollerim sifa'da yapiliyor zaten. Ben de senin gibi yanlis yerden randevu almisim ve o yuzden gebe pol. gittigimde sira, numara falan yoktu meydanda. Aklina esen doktorun yanina giriyordu. Bir ara kapidaki ekranda adim gozuktu, heh simdi bana geliyor sira bitiyor dert derken ekranda ismim kayboldu. Iste cinnet ani o andi :))
Hemsireye "noluyoruz simdi ismim gorunuyordu yok oldu 2 saattir zaten ayaktayiz, millet sulale boyu gelmis burda dedikodu yapiyor biz ayaktayiz burasi hastane mi kahvehane mi" diye bagirdim. Sonra guvenlik gelip isi olmayanlari dagitip disari cikardi vs. :))) esim de "senden korkuyorum boyle yerlerde" diyor :))) yahu senelerdir duzenli ssk oduyorum, 7 senedir hicbir hakkimi kullanmamisim, 1 dakikalik isim var insan demeye bin sahit tiplerle ugrasiyorum, deliririm tabi. Millet guya muayeneye gelmis, yaninda kainvalidesi, gorumcesi, gorumcesnin cocuklari... Hepsi orda yani, ayiptir ya gunahtir. 8 aylik hamileyim ve ayakta bekliyorum. Ben delirince hemsire alalim sizi o zaman dedi!!! yani ben sesimi cikarmasam muhtemelen senin gibi daha cok bekleyecektim. Raporumu aldim ciktim ama sonra ssk anlasmali bir hastaneye gidip almadigima cok pisman oldum. Ulkemizin gelip gelebildigi nokta sadece bu !!
Sana da cok gecmis olsun diyorum berbet gun icin, umarim bir daha yasamayiz :) Bebisini de artik daha slk gorursun, cok mutlu olacaksin eminim :)
Bu arada Sifa'daki doktorun kim? Benimki Birgul Karakoc.
Canim topigin en kotu beslenenlerinden biri benimdir herhalde.
Et cok az, balik ve tavuk hic yemedim hamileligim boynca. Ustelik talasemi tasiyicisi oldugum icin kan degerlerim ne yaparsam yapayim normal bir insan gibi olamiyor. Buna ragmen degerlerim cok cok kotu degil. Hergun sabahlari kabuklu ceviz yiyorum, bol peynir ve meyve tuketiyorum.
Bebegim ilk zamanlar haftasiyla bire birdi, 2 ay evvelki kontrolde 2 hafta ondeydi. Kabuklu yemisler ozellikle ceviz, findik badem hergun yemeye dikkat et. Muz artik bitiyor, kivi de oyle. Ben cok yedim bunlari, bundan sonra erik, cilek falan cikar. Mumkun oldukca ye bunlari, bir de yesil yapraklilari ihmal etme. Biz roka, maydonoz, dere otu, naneyi bol limonlayip yeriz peynirin yaninda sana da tavsiye ederim. C vitamini hamilelere cok faydali oluyor.
kapalı çarşı kapalı değil mi şu bond filmi yüzünden?
tatlım kapalıçarşı açıktı ancak ben öyle yazdım ama eminönü toptancılarına gittik...mısır çarşısı falan da hep açıktı...yalnız meydan da çevrelenmiş film seti öylece duruyordu...ben de anlamadım...
bu arada rica ede ede annemin sayesin de lohusa gecelik-sabahlık takımımı 48 tl.ye ...
12 li iç çamaşır setini 30 tl.ye yine 12 li çorap setini 12 tl.ye aldık...
sevi bebe küvet+maşrapa+kova+banyo filesi+bebedor tırnak makasını ise 30 tl.ye aldık...
bebeğe ve kendime de alez aldım,yıkama garantili olanlardan...çift kişiliği 17 tl,oğlumun ki 10 tl'ye geldi bize...
çokkkk ama çoookkkk beğenerek bir şortlu takım aldık oğluşuma...toptan fiyatı 10 tl.di.
daha unuttuğum şeyler var...ama kızlar eminönü bu konuda çok uygun...içimize sinerek,kaliteli ama tasarruflu bir alışveriş yapmış olduk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?