2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

ilkcim yalacı doğum sancıları he...sanki duydukça tırsıyorum...şaka maka sona yaklaşıyoruz yani,tatlım ben avcılar medicana ya gidiyorum...
bu arada kızlar sabah yine taş düşürdüm...
perşembe gecesi nasıl bir sancı saplandı idrar yollarıma anlatamam,dedim herhalde iltihap böyle ağrı yapıyor...neysebir şekilde uyudum,dün de dolanırken eminönünde ara ara sıkıntı verdi ama çok canım yanmamıştı bir gün öncesine göre...
bir yandan alışveriş yapıp bir yandan elimden su şişesini eksik etmedim falan öyle geçirdim günü...
bu sabahta kalktım lavaboya girdim...küçük tuvaletimi yaptıktan sonra garip bir sancı saplandı sanki yine...sonra pırt diye bir ses geldi,oradan bir şey koptu gitti sanki...ödüm koptu kızlar bir bakışım var ki ne bu diye...nohutun yarısı kadar taş yine (( Rabbim evladımın,benim yüzüme baktı da bunu da çok çektirmeden düşürmemi sağladı...
Allah'ım yardım etsin bana ne diyeyim...umarım bitmiştir...

Evet acaip tesaduf oldu :)) ama sen beni tanimadigin ve burda pek yazmadigim icin gelipte kendimi tanitmadim, sapik gibi olmayayim dedim :)))
Benimde berbatti ve bir de sonra ise gidip aksama kadar calistim, sinirden gozlerimden ates cikiyordu butun gun. Kendi doktorumda randevum da dun aksamdi, hersey gayet normal, minnosum 2015gr olmus :) 2 hafta sonra yeniden kontrole gidicem. Doktorumdan cok memnunum, hicbir seye sartlamiyor beni. Benim normal dogum takintim var(di), "kendini buna sartlama hangisi iyise o olsun, istemedigin sey basina gelir " dedi. Esimde ayni fikirde oldugundan bende saldim kendimi :) ama tabi hala oncelikle normal dogum diyorum. Kizim basini gogsune dogru degilde yukari dogru kaldirip rahime dayali duruyor su anda, bu da normal dogumu zora sokan biseymis. Ama illaki boyle duracak diye bir kaide de yok dedi doktorum, daha duzelmesi icin onunde zaman var dedi. Ben de cok ustunde durmadim bunun, nasil olsa dogum pozisyonunu aldi, kafasini da indirir asagi :)
Egemen Hanim benim arkadasimin doktoruydu, hatta arkadasim cok israr etti ona gitmem icin ama ,Egemen Hanim'in sezeyan yanlisi oldugunu ve bastan normal dese de eninde sonunda sezeryana yonlendirdigini duyunca "yooook arkadas ben baskasina gidicem" dedim. Dogumu da orda yapicam ben, hastaneden memnunum cunku, en bastan beri herseyim orda yapildi ve en ufak bir sorun yasamadim. Herkes cok ilgili ve cok bilgili. Zaten sorunsuz bir hamilelikte geciriyorum cok sukur, nefes alamamak ve uykusuzluk haricinde. O kadari da olsun artik :)
Senin boyle yogaya falan gittigini okudukca da acaip ozeniyorum acikcasi :) Dogum iznine ayrilinca belki ben de giderim ama o zaman da pek halim olmaz sanirim. Evde pilates yapiyordum baslarda ama uykusuzluk ve nefes alamama yuzunden onu da biraktim. Simdi hep 4 hafta sonraya odakladim kendimi, izne cikinca her gun pilates yapip normal doguma hazirliycam kendimi :) Goruldugu uzere takintim aaynen yerinde :)

Hamile kalana kadar Acibademi istiyordum ben, bir arkadasimin dogumu orda oldu ve esi makina muhendisi; arastirmis ve Turkiye'deki hastaneler arasinda havalandirma sisteminde hepa filtre kullanan sadece Acibadem ve Alman Hastanesi oldugunu soylemisti. Hastanenin hizmetinden de memnun kalmislardi ama ben Birgul Hanim'a isindim o yuzden Acibadem'den vazgectim. Hamilelik oncesi pikos tedavisini onunla yaptik ve alistim doktoruma. Hersey kismet isi iste, her dedigin ve planladigin olmuyor :)

Gecmis olsun kizlar
Yalanci sancilar icin doktoru filan aradinmi?Ay bana cok sIk girmiyor ama agrisi yetiyor girdiginde

Ben daha kendime ne lohusalik aldim ne hastane icin gecelik,terlik hic birsey:26:

Oglumun herseyini yikadim bugun.Simdide ütüye baslicam.Yavas yavas yapayim diyorum
Az once biraz bulasik yikadim,sirtim koptu

Bugun gece 12 e kadar tekim. Esim futbol maratonuna kaptirdi cok guzel maclar var bugun diyip duruyordu kalktigimizdan beri

doktor seni kıvrandırmıyosa ağrılar problem değil olacak artık böyle dedi arada geliyo gidiyo sonra ama gelince fena yani. bende eşimi bekliyorum gelse de ikeaya gidicem birkaç eksiğim var onları tamamlayım acaba bugün çok kalabalık mıdır?

geçmiş olsun canım, Allah acıyo demekki çünkü taş ağrısıda fenadır yani doğumdan daha betermiş demelerine göre o taşı düşürmek.

hem de ne fena...gerçekten de taş düşürüp hem de normal doğum yapan insanların söylediği hep aynı şey...
taş düşürmek daha beter...diyorlar...

Bize de didisinin didisi biri tavsiye etti, iki cocugunu da sifada egemen hanim dogurtmus. İlki normal, ikincisi sezeryan. İkincinin kafasi cok buyukmus, bir yasina geldi cocuk gercekten hala koca kafali
Ben de kendimi normal doguma hazirliyorum, umarim bir aksilik cikmaz. Nolursa olsun son dakikaya kadar normal olacak gibi davranip gerekirse sezeryan olabilirim. Acibademde egitimlere gitmistim, orda da cok begendigim doktorlar oldu. Seceneklerden biri de orasi.
Sifa kucuk hastane, madem o kadar para bayilcaz bari odamiz suit olsun diyorum

kızlar şimdi şubbat annelerinin topiğinde okudum bu dalin sıvı sabun, granül sabun falan bebişlerin kaka lekelerini çıkarmıyomuş sarı sarı kalıyomuş giysilerinde, omo babyi öneriyorlar bilginiz olsun.

Ben hatirladim galiba seni. Uzun dalgali kumral saclarin var degil mi? Sabahin korunde kadin dogum bolumunun kapisinda karsilastik. Orda birsey sormus olmaliyim.
Umarim hersey gonlunce olur, istedigin gibi bir dogum gerceklestirebilirsin.
Dogum iznine ayrilinca pilates biraz zor olur ama yuruyus yapabilirsin. Doguma cok faydali. Bir de sifada bir kurs var, adini hatirlayamadim ama esinle katilabiliyorsun, belki ona gidersiniz. Lamaze miydi neydi, oyle birsey. Nasil ikinacagini bile gosteriyorlarmis. Biz gelecek ay ona katilmayi planliyoruz, dogum seklimiz bir netlessin diye bekliyorum.

yemeğimi de yaptım kızlar...
eşim de gelir zaten,bir şeyler yeriz sonrasını bilemiyorum şimdilik...

evlilik yıldönümümüz için büyükada diyorduk ama havalar kötü diye erteledik...bakalım eşim bir plan yaptı mı acaba???

Sifa'nin Atasehir hastanesini tercih edicez biz sanirim, hem ulasimi daha rahat hem de yeni bir hastane, daha 2 yil oldu yapilali. Yine oranin insaatini da esimin bir arkadasinin firmasi yapmis. Hersey mukemmel yapildi dedi. Odalarini da gezdik gayet guzeldi. Normal ve suit odalar arasinda sanirim sadece mini buzdolabinin dolu olmasi farki vardi (yanlis hatirliyor olabilirim) bir dahaki gidisimizde tekrardan bakicaz odalara.
Aynen ben de eger aksilik cikarsa sezeryana evet diyebilirim ama kizim kendi istedigi zaman gelsin istiyorum. Bir de mumkunse ikizler olmadan gelsin :)))
Para kismina kesinlikle katiliyorum, sigorta odemekten artik fenalik geldi ve sigorta bitiminde yeniletmiycem :) Ama madem simdiye kadar dunyanin parasini odedik, hizmette kusur istemiyorum :) Atasehir'e de bir bakin derim. Tercihleriniz cogalmis olur. Ama kafaniz iyice karisir mi bilmem :)
Ben cok kilolu dogmusum, o yuzden bu doktorlarin yok catin dar, yok bebek cok kilolu vs. deyipte hemen sezeryana almalarina sinir oluyorum. Benim annem taaaa 32 sene once beni dogurabildiyse hem de o zamanin iptidai sartlariyla, ben de dogururum. Eskiden doktorlar napiyordu da herkes normal doguruyordu acaba? Insan hayatinda bu duygulari kac kez yasar? Bunu da sezeryanla elimizden aliyorlar. Ben bebegimi dogdugu anda gormek kucagima almak istiyorum, gerekirse 2 gun sanci cekerim ama her anini yasamak istiyorum ki sen boyle dogdun bitanem diyebileyim. Dun doktora suda dogum imkanini sorucaktim unuttum yine. Bir dahakine kagida yazip gidicem sorularimi :)

Evet atasehire de bir bakmali. Ama sigortani sakin iptal ettirme, goruyorsun devlet hastanelerinin durumunu. Ben 10 yildir sigortaliyim, iki yil evvel cerrahide bir sinuzit ve devuasyon ameliyati oldum, 14.000 lira tuttu primlerim asiri yukseldi diye yatarak tedaviye gectim. O kadar mutsuzum ki anlatamam!

Bebek 4.000 gramin ustundeyse hem senin icin hem de bebek icin cok riskli oluyor. Bunu egitimlerde coook detayli bir sekilde anlattilar, acikcasi oyle bir riski almakta o kadar istekli olmamalisin. Bebek dogum kanalina sikisip havasiz kalabilir, eskiden bu gibi durumlarda bebek olumleri oluyormus ve kader denip geciliyormus. Simdiki sartlarda anne ve bebegin hayatina daha fazla kiymet verildigi icin sezeryanlar bu kadar yaygin.
Catinin darligi da goreceli bir kavram. Yani bebegin kafasina gore. Kafa buykse dktor bunu rahatlikla gorup bu kafa bu catidan gecmez diyebiliyor.
Bunda israr etmenin bir anlami yok. Biraz doktora da guvenmek gerekiyor.

Evvvet o bendim :)) ortalikta sinirli sinirli dolasip kufrediyordum :))))
Sabah sen bana soru sordugunda keyfim yerindeydi, elimdeki kagida gore 3.siradaydim ama sonra hayallerim yikildi :)
Umarim ve umarim hersey gonlumuzce olur hepimizin, buraya pek yazamiyorum ama mutlaka her gun okuyorum. Herkesi taniyor gibiyim.

Yuruken yanimda bir olmasi ya da kulagimda muzik olmasi gerekiyor, hic sevmem normalde yurumeyi ama pilatesi seviyorum. Bakalim deneyip gorucez :)
Evet sifa nin kurslarinin yazili oldugu bir brosur aldim zamani denk getirirsek gidicez ama ailede heralde alay konusu olucak esim :))) daha en bastan bunun geyigini yapiyorlardi "eeee lale yle gidip nefes alip verilen kurslara da katilirsiniz" diye, ama esimde sagolsun, "ne var giderim tabi ki, o benim esim ve kizim" deyip herkesi susturmustu :)
Belki orda da karsilasiriz ama bu kez gelip konusurum :) Dogum sekli konusunda benim doktoum 38.haftada cati muayenesinden sonra karar verecek. Hem cok uzak hem cok yakinmis gibi geliyor. Bu hafta evde baya tadilat isimiz var, ondan sonra mobilya gelecek, cicileri yikanip utulenecek... oooo daha cok is var ben zamanin nasil gectigini anlamam heralde :)
Simdilik iyi haftasonlari diliyorum, hava super disari cikicaz esimle...

slm kızlarrr..
adaer geçmiş olsun cnmm, ne zaman biticek senin bu taşların. aldıklarınız da hayırlı olsunnn...güle güle kullansın bebişş

ben de markete gittim geldim, akşama yemeklikler aldım. yeşillik falan aldım, şimdi onları ayıklıcam.
bi de en sevdiğim yaz meyvesi gelmiş, ondan aldım yıkadım. şuan onu yiyoumm

sonra da kaynanaya uğradım bi, onlar da yemek yicekmiş. öğle yemeğinde de oaraya yıkıldım

Bende ütüyü bitirdim simdi.Ama kendimde bittim.
Kocis de evde yok o yüzden aksam yemegi derdinden kurtuldum
Simdi kendime sandevic yapcam.Cok aciktim

Benim canim KirazistiyorMevsimi ne zaman acaba:44:

Buda oglumun ütülenen cicileri.Az da görünse ,sanki hepsini giymeden büyüyecek diye korku sardi beni.Daha kaynanam ve görümcelerimde almis birsürü sey:26:

Eklentiler

• $DSC_0006.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 27

evet çıkarmıyo omo çok güzel gerçi ben beyazları kaynatıyorum bol bol da yumuşatıcı çok güzel oluyo ayrı yıkayın bence beyazlarınızı bembeyaz oluyo

Icinizden kac kisi sezeryan dusunuyor,ve neden?
Benim aklim cok karisik bu konuda..:26:

valla mecburen sezeryan olucam çünkü ilki de seZeryan.ilk kızım da bekledım bekledım gelmedı 40+4 de suyu azalmış riske atmayalaım dedı dr.bı de c.tesiydı hazıran ayı bişey olursa izmirde kımseyı bulamayız dedı.malum burda herkes keyfıne düşkün h.sonu oldumu izmirde ın cın top oynar:) o yuzden bunda da sezeryan olucam.
ben de hiç istemıyordum ama sızlere tavsıyem çok da korkmayın sezeryandan.tabı kı normal doğum en guzel olanı ama öyle korkulacak ya da feleket durum bişey değil sezeryan.
ha şu var kasıgınızda ömur boyu gecmeyecek bır dıkış iziniz olacak.ama normal doğumda da vajınanın gevşeme ıhtımalı var.ilerikı yıllarda normal doğum yapmış kadınlarda rahım ve ıdrar torbası sarkması çok sık göruluyo falan.aman nasıl sağlıklı olacaksa anne-bebek için öyle olsun ınşallah herkesın doğumu.

Benim dogum yapacagim hafta sinavim var Sirf bu yuzden sezeryan dusunuyorum
Bellide olmaz gecde gelir ama bu sefer stress yapcam.Gerci hastane ile okulumun arasi 1 dk.Yan yana.Ama iste stressden kafami veremem 30dk lik sinava diye tirsiyorum
Dogum yaparsam 1hafta once veya bir kac gun once,ozmn sinava ocakda gircem.Ozamanda pespese 2sinava girmek zorunda kalcam.Aralik sonunda sinav var,hazirandakine giremezsem ocagin ilk haftasi yeni sinav.

Ne yapcam ben ya:44:
Sezeryandanda korkuyorum

Son düzenleme:
Selam kızlar geçmişe bakmadan önce bir yazayım dedim:)
dr.dan geldik geçen ay 5 kilo aldğım için biraz dikkat etmemi istemişti dr hamurişini tuzu şekeri falan azalt demişti
bende bu dediklerine uydum ve ayriyeten yürüyşmü arttrmıştım ama iki haftada 3 k,lo vermişim dr kilo kaybı olmaması lazım dedi
madem yürüyüşnü arttırdın yemeni kısma dedi
ve üzücü haber şimdi bebek sadece 100 gr gelişmiş iki haftada boyu 42 cm kilosu 1800 dedi 2 kg olması gerekmiş normalde
ben ewe gelene kadar çok canım sıkıldı kendi görünüşüm için bebeğimin büyümesine engel olmuşum bu iki hafta
canım kızıma bakamamışım karnımda bile doğunca nasıl bakacağım ben ona ((
artık yememi kısmayacağım yani ekmek ve hamur işini çok azaltmıştım abartmamak üzere tekarardan yoğun beslenme moduna geçmem lazım
napalım kızlar kiloyuda alırsak veririz inş. yeterki meleklerimiz sağlıklı olsunlar....
güzel kızım mışıl mışıl uyuyordu elleriniarasıra yüzüne getiriyordu ağzını açıp kapatıyordu balık gibi ama derin bir uykuda gibiydi canım benim
annesinin meleği o yaaaa bitanecik kızım

ama kızlar şöyle bir şey de var dr 1800 dedi ama nette fetus kilo hesaplayıcısı var ultrasyon değerlerini girdim orda 1950 gr çıktı dr un bilgisayrının yanlış hsplamış olması gibi bir ihtimal varmı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…