- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #23.001
Aaa tesadufe bak! Cok kotu birgun gecirdim ben, toplam bir dakika doktora tahlil yazdirabilmek icin butun o igrenclige katlandim.
Benim doktorum Egemen Koyuncu. Haftaya randevum var. Dogumu nerde yapacagima karar veremedim, o yuzden belki baska hastaneye doktora gidebilirim. Memorialda yogaya gidiyorum, o hastaneyi de begeniyorm. Sen memnun musun doktorundan? Dogumu orda mi yapacaksin?
Gecmis olsun kizlar
Yalanci sancilar icin doktoru filan aradinmi?Ay bana cok sIk girmiyor ama agrisi yetiyor girdiginde
Ben daha kendime ne lohusalik aldim ne hastane icin gecelik,terlik hic birsey:26:
Oglumun herseyini yikadim bugun.Simdide ütüye baslicam.Yavas yavas yapayim diyorum
Az once biraz bulasik yikadim,sirtim koptu
Bugun gece 12 e kadar tekim. Esim futbol maratonuna kaptirdi cok guzel maclar var bugun diyip duruyordu kalktigimizdan beri
ilkcim yalacı doğum sancıları he...sanki duydukça tırsıyorum...şaka maka sona yaklaşıyoruz yani,tatlım ben avcılar medicana ya gidiyorum...
bu arada kızlar sabah yine taş düşürdüm...
perşembe gecesi nasıl bir sancı saplandı idrar yollarıma anlatamam,dedim herhalde iltihap böyle ağrı yapıyor...neysebir şekilde uyudum,dün de dolanırken eminönünde ara ara sıkıntı verdi ama çok canım yanmamıştı bir gün öncesine göre...
bir yandan alışveriş yapıp bir yandan elimden su şişesini eksik etmedim falan öyle geçirdim günü...
bu sabahta kalktım lavaboya girdim...küçük tuvaletimi yaptıktan sonra garip bir sancı saplandı sanki yine...sonra pırt diye bir ses geldi,oradan bir şey koptu gitti sanki...ödüm koptu kızlar bir bakışım var ki ne bu diye...nohutun yarısı kadar taş yine(( Rabbim evladımın,benim yüzüme baktı da bunu da çok çektirmeden düşürmemi sağladı...
Allah'ım yardım etsin bana ne diyeyim...umarım bitmiştir...
Evet acaip tesaduf oldu :)) ama sen beni tanimadigin ve burda pek yazmadigim icin gelipte kendimi tanitmadim, sapik gibi olmayayim dedim :)))
Benimde berbatti ve bir de sonra ise gidip aksama kadar calistim, sinirden gozlerimden ates cikiyordu butun gun. Kendi doktorumda randevum da dun aksamdi, hersey gayet normal, minnosum 2015gr olmus :) 2 hafta sonra yeniden kontrole gidicem. Doktorumdan cok memnunum, hicbir seye sartlamiyor beni. Benim normal dogum takintim var(di), "kendini buna sartlama hangisi iyise o olsun, istemedigin sey basina gelir " dedi. Esimde ayni fikirde oldugundan bende saldim kendimi :) ama tabi hala oncelikle normal dogum diyorum. Kizim basini gogsune dogru degilde yukari dogru kaldirip rahime dayali duruyor su anda, bu da normal dogumu zora sokan biseymis. Ama illaki boyle duracak diye bir kaide de yok dedi doktorum, daha duzelmesi icin onunde zaman var dedi. Ben de cok ustunde durmadim bunun, nasil olsa dogum pozisyonunu aldi, kafasini da indirir asagi :)
Egemen Hanim benim arkadasimin doktoruydu, hatta arkadasim cok israr etti ona gitmem icin ama ,Egemen Hanim'in sezeyan yanlisi oldugunu ve bastan normal dese de eninde sonunda sezeryana yonlendirdigini duyunca "yooook arkadas ben baskasina gidicem" dedim. Dogumu da orda yapicam ben, hastaneden memnunum cunku, en bastan beri herseyim orda yapildi ve en ufak bir sorun yasamadim. Herkes cok ilgili ve cok bilgili. Zaten sorunsuz bir hamilelikte geciriyorum cok sukur, nefes alamamak ve uykusuzluk haricinde. O kadari da olsun artik :)
Senin boyle yogaya falan gittigini okudukca da acaip ozeniyorum acikcasi :) Dogum iznine ayrilinca belki ben de giderim ama o zaman da pek halim olmaz sanirim. Evde pilates yapiyordum baslarda ama uykusuzluk ve nefes alamama yuzunden onu da biraktim. Simdi hep 4 hafta sonraya odakladim kendimi, izne cikinca her gun pilates yapip normal doguma hazirliycam kendimi :) Goruldugu uzere takintim aaynen yerinde :)
Hamile kalana kadar Acibademi istiyordum ben, bir arkadasimin dogumu orda oldu ve esi makina muhendisi; arastirmis ve Turkiye'deki hastaneler arasinda havalandirma sisteminde hepa filtre kullanan sadece Acibadem ve Alman Hastanesi oldugunu soylemisti. Hastanenin hizmetinden de memnun kalmislardi ama ben Birgul Hanim'a isindim o yuzden Acibadem'den vazgectim. Hamilelik oncesi pikos tedavisini onunla yaptik ve alistim doktoruma. Hersey kismet isi iste, her dedigin ve planladigin olmuyor :)
Evet acaip tesaduf oldu :)) ama sen beni tanimadigin ve burda pek yazmadigim icin gelipte kendimi tanitmadim, sapik gibi olmayayim dedim :)))
Benimde berbatti ve bir de sonra ise gidip aksama kadar calistim, sinirden gozlerimden ates cikiyordu butun gun. Kendi doktorumda randevum da dun aksamdi, hersey gayet normal, minnosum 2015gr olmus :) 2 hafta sonra yeniden kontrole gidicem. Doktorumdan cok memnunum, hicbir seye sartlamiyor beni. Benim normal dogum takintim var(di), "kendini buna sartlama hangisi iyise o olsun, istemedigin sey basina gelir " dedi. Esimde ayni fikirde oldugundan bende saldim kendimi :) ama tabi hala oncelikle normal dogum diyorum. Kizim basini gogsune dogru degilde yukari dogru kaldirip rahime dayali duruyor su anda, bu da normal dogumu zora sokan biseymis. Ama illaki boyle duracak diye bir kaide de yok dedi doktorum, daha duzelmesi icin onunde zaman var dedi. Ben de cok ustunde durmadim bunun, nasil olsa dogum pozisyonunu aldi, kafasini da indirir asagi :)
Egemen Hanim benim arkadasimin doktoruydu, hatta arkadasim cok israr etti ona gitmem icin ama ,Egemen Hanim'in sezeyan yanlisi oldugunu ve bastan normal dese de eninde sonunda sezeryana yonlendirdigini duyunca "yooook arkadas ben baskasina gidicem" dedim. Dogumu da orda yapicam ben, hastaneden memnunum cunku, en bastan beri herseyim orda yapildi ve en ufak bir sorun yasamadim. Herkes cok ilgili ve cok bilgili. Zaten sorunsuz bir hamilelikte geciriyorum cok sukur, nefes alamamak ve uykusuzluk haricinde. O kadari da olsun artik :)
Senin boyle yogaya falan gittigini okudukca da acaip ozeniyorum acikcasi :) Dogum iznine ayrilinca belki ben de giderim ama o zaman da pek halim olmaz sanirim. Evde pilates yapiyordum baslarda ama uykusuzluk ve nefes alamama yuzunden onu da biraktim. Simdi hep 4 hafta sonraya odakladim kendimi, izne cikinca her gun pilates yapip normal doguma hazirliycam kendimi :) Goruldugu uzere takintim aaynen yerinde :)
Hamile kalana kadar Acibademi istiyordum ben, bir arkadasimin dogumu orda oldu ve esi makina muhendisi; arastirmis ve Turkiye'deki hastaneler arasinda havalandirma sisteminde hepa filtre kullanan sadece Acibadem ve Alman Hastanesi oldugunu soylemisti. Hastanenin hizmetinden de memnun kalmislardi ama ben Birgul Hanim'a isindim o yuzden Acibadem'den vazgectim. Hamilelik oncesi pikos tedavisini onunla yaptik ve alistim doktoruma. Hersey kismet isi iste, her dedigin ve planladigin olmuyor :)
yemeğimi de yaptım kızlar...
eşim de gelir zaten,bir şeyler yeriz sonrasını bilemiyorum şimdilik...
evlilik yıldönümümüz için büyükada diyorduk ama havalar kötü diye erteledik...bakalım eşim bir plan yaptı mı acaba???
Bize de didisinin didisi biri tavsiye etti, iki cocugunu da sifada egemen hanim dogurtmus. İlki normal, ikincisi sezeryan. İkincinin kafasi cok buyukmus, bir yasina geldi cocuk gercekten hala koca kafali
Ben de kendimi normal doguma hazirliyorum, umarim bir aksilik cikmaz. Nolursa olsun son dakikaya kadar normal olacak gibi davranip gerekirse sezeryan olabilirim. Acibademde egitimlere gitmistim, orda da cok begendigim doktorlar oldu. Seceneklerden biri de orasi.
Sifa kucuk hastane, madem o kadar para bayilcaz bari odamiz suit olsun diyorum
Sifa'nin Atasehir hastanesini tercih edicez biz sanirim, hem ulasimi daha rahat hem de yeni bir hastane, daha 2 yil oldu yapilali. Yine oranin insaatini da esimin bir arkadasinin firmasi yapmis. Hersey mukemmel yapildi dedi. Odalarini da gezdik gayet guzeldi. Normal ve suit odalar arasinda sanirim sadece mini buzdolabinin dolu olmasi farki vardi (yanlis hatirliyor olabilirim) bir dahaki gidisimizde tekrardan bakicaz odalara.
Aynen ben de eger aksilik cikarsa sezeryana evet diyebilirim ama kizim kendi istedigi zaman gelsin istiyorum. Bir de mumkunse ikizler olmadan gelsin :)))
Para kismina kesinlikle katiliyorum, sigorta odemekten artik fenalik geldi ve sigorta bitiminde yeniletmiycem :) Ama madem simdiye kadar dunyanin parasini odedik, hizmette kusur istemiyorum :) Atasehir'e de bir bakin derim. Tercihleriniz cogalmis olur. Ama kafaniz iyice karisir mi bilmem :)
Ben cok kilolu dogmusum, o yuzden bu doktorlarin yok catin dar, yok bebek cok kilolu vs. deyipte hemen sezeryana almalarina sinir oluyorum. Benim annem taaaa 32 sene once beni dogurabildiyse hem de o zamanin iptidai sartlariyla, ben de dogururum. Eskiden doktorlar napiyordu da herkes normal doguruyordu acaba? Insan hayatinda bu duygulari kac kez yasar? Bunu da sezeryanla elimizden aliyorlar. Ben bebegimi dogdugu anda gormek kucagima almak istiyorum, gerekirse 2 gun sanci cekerim ama her anini yasamak istiyorum ki sen boyle dogdun bitanem diyebileyim. Dun doktora suda dogum imkanini sorucaktim unuttum yine. Bir dahakine kagida yazip gidicem sorularimi :)
Ben hatirladim galiba seni. Uzun dalgali kumral saclarin var degil mi? Sabahin korunde kadin dogum bolumunun kapisinda karsilastik. Orda birsey sormus olmaliyim.
Umarim hersey gonlunce olur, istedigin gibi bir dogum gerceklestirebilirsin.
Dogum iznine ayrilinca pilates biraz zor olur ama yuruyus yapabilirsin. Doguma cok faydali. Bir de sifada bir kurs var, adini hatirlayamadim ama esinle katilabiliyorsun, belki ona gidersiniz. Lamaze miydi neydi, oyle birsey. Nasil ikinacagini bile gosteriyorlarmis. Biz gelecek ay ona katilmayi planliyoruz, dogum seklimiz bir netlessin diye bekliyorum.
kızlar şimdi şubbat annelerinin topiğinde okudum bu dalin sıvı sabun, granül sabun falan bebişlerin kaka lekelerini çıkarmıyomuş sarı sarı kalıyomuş giysilerinde, omo babyi öneriyorlar bilginiz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?