2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

maşallah oğluşuna benim paşanın da kafası önden gidiyormuş ben hep sola yatmaya çalışıyorum ama sol bacağıma devamlı kramp giriyor ve uykumdan uyandırıyor
krampların sebebi kalsiyum-magnezyum dengesizliği
ben sadece magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını sanıyordum
tahlil yaptırınca gördümki magnezyumum çok iyi kalsiyumum az o yüzden kramp girermiş
tahlil yaptırmanı öneririm kalsiyum ve magnezyuma kandan bakıyorlar
hangisi eksikse takviye yaparsan düzeleceğine eminim
geçmiş olsun
koca kafalı bebişlerin anneleri

aslında benim doktorum da su içmenin artırmadığını söyledi bebeğin suyunu
özellikle dinlenmem üzerinde durdu
zaten az da demedi yeterli gibi ama daha çok olsa daha iyi olur dedi
onu da takmıyorum ya kafama
oğlum hareket edebildiğine göre (çok şükür) hala yeterli demek ki

Cok alakasiz bir sey soracagim. bebegin dogum yerine artik sehir yazilmiyormus sanirim. peki hangi belediye sinirlari icinde dogduysa o mu yaziliyor? yani ankara icin mesela cankaya mamak vs mi yazacak. dogdugu hastanenin yerine gore mi? bilen var mi?

vaooovvv ne kadar çok kişi var topikte :))

Toplam 30 kullanıcı konuyu okuyor. (14 üye ve 16 ziyaretçi)
oznur_u, vizon, bnmge, zevol, GkcG, hmonglu, minesualp, nursenaa, smoker, Simuzer, utopya06, zemka, demirbaby, coznur

gözün aydın canım. bebişin iyiymiş maşallah. ne güzel izne de çıkmışsın. ben de işte zorlanmaya başladım artık. doğum iznimin 2 haftasındayım. daha 3,5 hafta çalışmam lazım son 3 hafta için. sandlyede oturmak zor gelmeye başladı. zaten kasıklarımda bikaç gündür sürekli ağrıyor. dayanamadığım anda bırakırım artık işi. haftasonu kontrolüm var. bakalım bize ne diyecek doktor ablamız.

eee artik isimiz gucumuz yok herkes izinde

utopya birde aklıma gelmişken söyliyeyim her hamilelik her bebek aynı olmaz ama ablam kızına hamileyken başı büyük çıkıyordu bacak boyu kısa son ana kadarda hep böyle denmişti bi doğdu 54 cm başıda normaldi yani ultrason yanıltıyo kısada olsa sağlıklı olsundaa önemli değil

biliyorum canım haklısın
doktor kendisi de dedi
kemik ölçümleri çok doğru değil çünkü güzel kesit alamıyoruz izdüşüm alıyoruz dedi
yeğenime de aynısını dediler
38. haftada 51 cm doğdu o da
sağlıklı olsun dert değil
ama yeğenim hakikaten koca kafa

Selam annişler nasılsınız?.Kaç gündür nete giremiyordum,bi göz attım geçmişe geldim,kaç gündür temizlik yapıyorduk annem ve arkadaşımla,bebeğimin beşiği geldi,kıyafetlerini mayıs ayında yıkayıp ütüleyecektik ama benim sabırsız annem dayanamadı yıkadı ütüledi tek tek sağolsun.. Tabi bu koşuşturmaca da ben de üşüttüm rahatsızlandım,dün gece istifra ettim,hiç bişey yiyemiyorum,tansiyonum 8/4 e düştü,Allahtan kızım çok hareketli de iyi olduğunu bilmek teselli veriyor bana... Dün gece sabaha kadar gözümü kırpmadım mide ağrılarımdan.. Bugün de işe gitmedim,evde yatıyorum.. Kızlar nolur dua edin de iyileşeyim,bütün kemiklerim ağrıyor,iyileşemezsem bu hafta sonu gideceğimiz tatil iptal olcak Bu ağrılar hamileyken daha da dayanılmaz oluyor,bir an önce sağlıcakla kucaklarımıza alsak meleklerimizi...

ben yaşamıştım 20li haftalarda. çok rahatsız ediciydi. sürekli sağ elim uyuşuk oluyordu ve sabah uyandığımda çok ağrı oluyordu. doktoruma da sordum, arşatırdım da. dediğin gibi hamilelikte ortaya çıkıyomuş ve ya son haftalara doğru ya da doğumdan sonra geçiyormuş. doktorum krem verebilirim dedi ya da bantlar varmış onlardan kullanabilirsin dedi. çok rahatsız edici olursa beyin cerrahiye yönlendiriyoruz dedi. benim için çok sıkıntı olmadı. artık yaşamıyorum da. umarın seninki de geçer canım.

ay ilahi güldürdün beniii Allah sizi güldürsüünn
kızlar şaka bi yanada nisan bitiyor mayıs geliyor çoğunun doğuma 39-40 gün kalmıışşşş
ben heyecanlanıyorum çokkk

Son düzenleme:

çookk geçmiş olsun Allah şifa versinn..

bebişine maşallah canım.. ya doktor bana da suyun az gibi dedi. Yapacak bişey var mı dediğimde senin yapabileceğin birşey yok, plasenta ile ilgili dedi. biraz tedirgin etmişti beni ama bizim bebiş de hareketli. demek ki yeterli diye düşünüyorum ben de. 3 lt su içmemi söylemişti geçen sefer kasılmalardan ötürü. bir de aynen dinlenmem gerektiğini. bugün işte son günüm benim de, artık dinlenmece...

ay ilahi güldürdün beniii Allah sizi güldürsüünn
kızlar şaka bi yanada nisan bitiyor mayıs geliyor çoğunun doğuma 39-40 gün kalmıışşşş
ben heyecanlanıyorum çokkk

sona doğru yaklaşıyoruzzzz. bi yandan seviniyorum bi yandan da hafif hafif tırsmaya başladım. hayırlısıyla doğururuz inşalalah hepimiz.

canım benide korkutmuyor değil ama hamileliğe bağlıyorum son aylarda oluyormuş iki elim birden uyuşuyor haftaya gidicem doktora o zaman sorcam gerçi vereceği cevap doğumdan sonra geçer diycem eminim.çok relaks bi doktorum var :) hiç korkutmaz..

bilmiyorum ki cnmmm, ben de olmadı hiç öyle bişey...

ayy çok geçmiş olsun cnmmm, yormamak lazım kendimizi.
kesin temizlik olurken cam kapı açıktı, sen de cereyanda kaldın demekk kii

geçmiş olsun canım, inşallah en kısa sürede iyileşirsin. fazla yorma kendini bundan sonra.

bilmiyorum ki cnmmm, ben de olmadı hiç öyle bişey...

ayy çok geçmiş olsun cnmmm, yormamak lazım kendimizi.
kesin temizlik olurken cam kapı açıktı, sen de cereyanda kaldın demekk kii

Sağolasın canımm,aslında beni hiç yormadılar,çok fazla iş yaptırmadılar ama dediğin gibi camlar falan silinince cereyanda kaldım,ciddi üşüttüm,istifra ve ishal olduğuna göre üşüttüğüm kesin.Geceleri ateş basmaları olduğu için sürekli üstümü açıyormuşum,eşim diyor sana uyku tulumu alcam fermuarlı Anca öyle zaptedebilirmiş beni

slm anneler nasıl sıcak bir gün anlatamam izmirde; e- gebelik sitesinden alıntı yaptım size :)

34. hafta bebek:

• Bebeğin boyu 45 cm ve ağırlığı 2000-2200 gr dır.
• Anneden bağışıklık hücreleri transfer olmaya başladı.
• Gözlerini uyurken kapatmayı artık öğrendi. Uyuması düzene girmektedir.
• Tırnakları epey uzadı. Doğumdan önce yüzünü çizerse sakın şaşırmayınız.
• Bebeklerin çoğu bu haftada baş aşağı pozisyonda durmaktadır ve kendince doğum hazırlıklarına başlamaktadır.
• Bebeğin içinde yer aldığı amniotik sıvı gün içinde her 3 saatte bir yenilenmekte olup bebeğin idrarından meydana gelmektedir. İdrar yaparak oluşturduğu amniotik sıvıyı gerek yutarak gerekse cildinden emilerek sürekli yenilemektedir. Bu inanılması güç bir dengedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…