2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Gecenlerde canim istedi yapayim dedim ama sonuc berbatdi
Tarifi nerden buldun?
Hazirinida bulup alamiyorum.Sen yazmisken kacirmayim bu firsati dedim :))

Afiyet olsun

Gecenlerde canim istedi yapayim dedim ama sonuc berbatdi
Tarifi nerden buldun?
Hazirinida bulup alamiyorum.Sen yazmisken kacirmayim bu firsati dedim :))

Afiyet olsun

h.sonu günümüz vardı ev sahıbı yapmış.

2 kg sut
2 bardak şeker
1,5 bardaktan bıraz fazla un muahllebısını yapıyosun

tepsinin dibini şekerleyıp pişen muhallebıden 2-3 kepçe dıbıne dökup kısık ateşte yaklaşık yarım saat çevire çevire dibini pişiryosun ya da yakıyosun.muahhalebı ılnınca tepsiye dökuyosun.soğuyunca da dolaba.saptulayla alıp ters cevırıp yıyosun

ama benım ocağım cam ocak iş bitince bı baktım tepsi çizmiş ocağımı

ne güzel darısı bizim başımıza :)

Günaydın hatunlarrr.. Nasılsınız bugün?. Ağrılarınız sancılarınız ne alemde?. Biz geceleri çok zorlanıyoruz,yatakta dönmek resmen işkence artık... Şükür ki az kaldı,sayılı günlerimiz kaldı hepimizin...

günaydın annişlerr hepinize güzel bi gün olsun inşallh truth88 prensesimin odası yazısına bayıldım bende istiyorum öyle bişi ama bulamıyorum nerden aldın canım ya :44:

Günaydın annişler ve sabırsızlanan bebişler :))
Canım aynısını bende www.nikahmalzemeleri.com internet sitesinden almıştım :) İzmir konakta bir türlü bulamayınca internetten aldım mecburen hemde 5tl fiyatı başka çeşitleride var bakarsın :)

Benimkide cam ocak :26:
Tarif ayni ama olmamisti Tepsi dibine yandi.
Belki sekeri az koydum
Haftasonu deneyeyim tekrar

Tesekkur ederim tarif icin

Gunaydin
Bende gece cok zorlaniyorum. Top gibi yuvarlanarak cikiyorum yatakdan
Gece ayri bi dert zaten.Saga yatinca sag taraf tutuluyor,sola yatsamda ayni.

Ben dört gözle 13 hazirani bekliyorum.
Ozaman belli olcak dogumum.Oglumuzun haftasi önden gidiyordu gecen cuma

rica ederim.altını mı çok açtın acaba?kısık ateşte yarım saat falan durmadan cevırdım ben.

Buyuk ihtimal cok actim :))
Kisik ates derken orta mi acaba.Mesela 9 a kadar cevirebiliyorsam ocagi 4-5 filanmi:26:?Cok beceriksizim bu ocak ayari icinde. Firini bile kafama göre ayarliyorum yemek yaparken

Günaydın anneler.Sabah arkadaşımın telefonuyla uyandım.Rüyasında görmüş beni.Bağıra bağıra doğuma gidiyormuşum.Doğurdun mu yoksa diye soruyor.
Ahh nerdeeee dedim.Bugünde doğum yapan yok sanırım.Ben iyice şiştim.Bebeğinde kilosu iyi maşallah bu gidişle normal doğuramayacağım.

ahanda datlı tarifi hemen yapmam lazım ölcem tatlı yemekten süpersiniz ellerinize sağlık

ay süpersin guldis bende bulamıyorum die üzülüyodum inşallh hemencik getirirler

offf sinir oldummm....
şu sitede hiç aradığım şeyi bulamıyorum, arama butonunu boşuna yapmışlarr

kızlar hani öznur un yaptığı bebek kurabiyeleri vardı ya, onun tarifini alıp da bi kenara yazan var mı???
bi türlü bulamadım topic te, nooolur acele cvp yoksa aramaktan çıldırıciiimmmm

merhaba haziran annelerii
bugün hala yorgun hissediyorum kendimi halbuki ne çok iş var yapmam gereken
herkesler iyidir inşAllahh doğumlar duruldumu banamı öyle geliyor

canım ben bunu kk dan kaydetmiştim ama hangi arkadaş yazdı hatırlamıyorum.

kurabiye tarifi
250 gr margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı un (az gelebilir kıvamını alana kadar un ekleyeblirsin)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
tarçın (ben koymadım tarçın)
bütün malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz 1 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğin gibi yapabilirsin.

şeker hamuru tarifi
Malzemeleri
• 450 gr (üç paket) marshmallow şeker(bimde satılıyor)
• 4 yemek kaşığı su
• 500 gr pudra şekeri
• Bir tutam tuz
Yapılışı

Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.

Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun. Hamuryumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.

Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süsleriniyapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır

http://www.kadinlarkulubu.com/bisku...-kalpli-kurdeleli-kurabiyeler-fotografli.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…