2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

kızlar doğum günümü kutlayan herkese çok çok teşekkür ediyorum
çok mutlu ettiniz beni

kızlar benim bebiş perşembeyi bekleyemedi, 30 mayısta 36+5' de 3.410 gram, 50 cm. olarak saat 14:38' de epudral normal doğumla dünyaya geldi, hikaye sonra...

canım hayırlı olsun çok sevindim bende 30 mayıs saat olarakta 14.30 doğumluyum. okuyunca çok şaşırdım çok sevindim. yükselen terazi güzellik verir çok güzel bir kızın olacağına eminim.
mis kokulu bebeğini doya doya öp kokla. bende insallh 4 haziranda alacağım bebişimi kucağıma 3 gün kaldı çok heycanlanıyorum.inanasım gelmiyor

Selam kızlar nasılsınız?. Topik epey bi sessiz,hamileliğin son zamanları böyle rehavet çöküyo demek ki,epilasyonumuzu yaptık,banyomuzu da yaptık,yarın doktor teyzemizle randevumuz var,bakalım ne dicek?.37.haftamızdayız,sanki 2 gündür bebek tekrar döndü gibi,inş hala doğum pozisyonundadır,o koca şey poposu olmalı En son 1 ay önce gitmiştik,inş büyümüş kilo almıştır kızım.Artık haftada 1 gidicez kontrole.Bu gece heycandan uyuyamam da,çok özledim kızımı Dua edin normal doğum için uygun olsun her şey.

ohooooooooooooooo.... kızlar ne oldu bize yaw?? önceden geirdim eve oku oku bitmez en son atlar atlar okurdum. saat 5 olmadan çıktım saat 10 olacak 3 sf falan ilerlemiş muhabbet.. hiç yakışmadı bize walla.. herkes ağırlaştı sancı falan var ondan mı desem yoksa hazırlıklar bitmedi son ziyaretler,alışverişler falan mı desem?? bilemedim walla.. bu arada epidural sezaryen doğum yapan arkadaşın yanından geliyorum.. çarşıya gittim arkadaşlarla buluştuk eve kdr yürüdüm, yolda çok sevdiğim bi ablam aradı. söylediği şeyi belki biliyorsunuzdur ama ben yine de söyliyim hoşuma gidiyor.. "unutma onu sen doğurmuyorsun,o kendi doğuyor. bu onun hayatta gerçekleştirdiği ilk başarı olacak. süreci sen istesen hızlandıramıyorsun da yavaşlatamıyorsun da.. bırak ve sadece tevekkül et.."

Canim biz seni dogurdu sandik, hayirlisi olsun. Umarim hersey yolunda gider bir an evvel kavusursun bebisine...
siz ne kadar kabartma tozu kullandınız bilmiyorum ama benim ölçülerde 1 çay kaşığı karbonat kullanıyorsun...

kızlar bu arada benim de yalancı kasılmaarım başladı bugün, hadi hayırlısı
Bir cay kasigi olarak uygulayalim bakalim tutacak mi?
Benim ne agrim ne sancim var, 12 gun icinde ortaya cikmasini umuyorum.

Bu arada tiroid testlerimde yine sorun cikti, T4 degerimiz dusuk, ozel bir labaratuvarda tekrar bakilacak.
Emzirmeyi de etkiledigi icin bakilip kontrol altina alinmaliymis. Hala tahlille tetkikle ugrastigima inanamiyorum!

doğum yapan arkadaşın da önerileri var kızlar.. özellikle sezaryen olacaklara.. doğumdan sonra bir müddet katı gıda yasakmış.. ama gaz birikimi de çıkmadan taburcu etmiyorlarmış. bu yüzden doğuma gitmeden önce kayısı,harnup pekmezi,hurma,kara kuru üzümü,biraz da karanfil koymuş kaynatmış. sonra blenderdan geçirip süzmüş. hem enerji verdi,hem kayısı bağırsaklarımda biriken gazı atmamda yrdcı oldu diyor.. sütü de çarçabuk gelmiş.. gitmeden yap çantanda olsun dedi.. zaten canım son zamanlarda meyve suyu istiyordu. tarifi biraz daha değiştirip yapmayı düşünüyorum ben..

canım biz de msj atacaktık sana yarını bekliyordum artık iyi ki geldin,hbr verdin..

kızlar doğum günümü kutlayan herkese çok çok teşekkür ediyorum
çok mutlu ettiniz beni
bende insallh 4 haziranda alacağım bebişimi kucağıma 3 gün kaldı çok heycanlanıyorum.inanasım gelmiyor
kuzum senin neden sezaryendi??

inş canım herşey gönlünce olur..

bebeğim herzaman olduğu gibi çok hareketli. ama bu son canımı acıtışları.. duş almam saçlarımı yapmam lazım. ama erteliyorum hep herşeyim hazır olursa boş boş oturucam. en iyisi ne kadar geç yaparsam okadar iyi. doğumdan sonra yine annemde olacağım. bugün evde misafir gibiyim. kocacık ev falan hiç umrumda değil ya herkes kendi başının çaresine baksın artık. ben bebişimle kendi derdimde olacağım.

ah be canım nerde. gece gündüz normal yollarla duğurim diye dua ediyorum ama yok bişey. ne ağrı ne sancı hiçbişey. bu gece son gecem kendi sancımla doğurmam için.

Canim Allah yardimcin olsun ins. Rabbim sag salim kurtarsin senide bebisinide.
Sana nacizane bir tavsiye bugun gir sicak bir dus al,ozellikle gobek kismina ve bel kismina tut sicak suyu.
Suyunun patlamasina yardimci olur,tecrubeyle sabittir:)))

hakkaten yaaa..
ilk girdiğim zamanlar topik ne kalabalıktı, hep bi muabbet wardı..
zor takip ediyodum, ama güzeldi
simdi herkes kaybolmus bi yerlere
benim doğuma kadar hiçkimsecikler kalmıycak heral :26:

bende 8 de cıktım 10 a kadar yürümüşüm. awm gezdim anlamadım ne kadar yürüdüğümü..
fena yorulmusum ama iyi geldi..
yarın sabah 9 da doktor randewumuz war..
cok mutluyum 15 gün oldu oğluşumu görmeyeli özledimmmmmm
bundan sonra her hafta cagırıcak doktorumuz..
bakalım neler diycek yarın.. insallah 2 haftaya kadar doğurursun der
yoksam bu ağrılarla, sancılarla, fingirdek oğlumla 3,4 hafta zor gecicek

Canim Allah yardimcin olsun ins. Rabbim sag salim kurtarsin senide bebisinide.
Sana nacizane bir tavsiye bugun gir sicak bir dus al,ozellikle gobek kismina ve bel kismina tut sicak suyu.
Suyunun patlamasina yardimci olur,tecrubeyle sabittir:)))

canımcım ben cok sıcak yııkanırım genelde.. walla ben hep tutarım ama bilmiyodum öyle bişey oldugunu..
bişey olurmu ki acep

Bu sözü ilk defa duydum we bayıldımm..
Ne kadar anlamlı..

İyi akşamlar kızlar
Kontrolüm vardı bugün
Hiç iyi haberler almadım
Bebeğimin suyu azalmış
Benimde ödemim çok fazlaymış
Albümim için kan ve idrar verdim
Yarın çıkıcak sonuçları
Eğer albümim çıkarsa erken almak zorundayız dedi
35+4 Kilosu 2820
Bebeğin akciğer gelişimi için 2 tane iğne verdi
Kızlar dua edin de en azından 37 haftayı dolduralım

canım üzme kendini.. hakkında hangisi hayırlıysa öyle olsun..
ben inanıyorum güzel olucak hersey Allahın izniyle.. bol dua et.. seninle günlerimiz aynı, bende yarın ne diycek doktor cok merak ediyorum..
bu arada albümin nedir ? ins kötü bişey değildir..

canlarım naber

pentıcım artık yolun sonundasın allah yardımcın olsun tatlım yarın sen salı tuana persembe ben bu veletler kanala gırmedıgı ıcın sezeryan yolunda ılerledık

buarada sabah berı bıtmeyen sızım sızım agrım var sabahta soylemıstım esımle yuruyuse gıttık herzamankı yolu yuruduk donuste sagıma sancı gırdı aman allahım apısa apısa yurumeye basladım hemen taksı ye atladık eve geldık

suanda kasıklarımda ve belımde agrım var bıde sanırım karnımda kasılmalar cnm acıtıyor ama bıseye yoramıyorum

yarın benımde dr kontrolum var ınadına nst sancı falam cıkmaz

hakkınızda hayırlısı.inşallah bekler bebeğin.

Çok sağol canım benim ya. Dediğin gibi inşallah hayırlısı neyse öyle olur

Böbrekteki idrar süzen kapsüllerin bozulmasından meydana gelir.Albümin karaciğerde sentezlenen bir protein türevidir. Plazma proteinlerinin %55 ‘ini oluşturur.Taşıyıcı proteindir. ( bilirubin, kalsiyum, magnezyum.vb). Toksin ve ağır metalleri bağlar. Kolloid osmotik basıncı korur. Osmotik basınç sıvının kan dolaşımında kalmasını sağlamak için gereklidir.

Sağlıklı yetişkin karaciğerinde günde 12-14 gram kadar albümin sentezi yapılır. Sağlıklı kişilerde rutin olarak albümin bakılmasına gerek yoktur. Sağlıklı bir kişide albümin düzeyinin biraz yüksek ya da düşük çıkması da klinik bir önem taşımaz.

Albümin konsantrasyonu azaldığı takdirde sıvı damarlardan dokuya hareket eder. Bu sıvı ayrıca karında ve akciğerlerde toplanır yani ödem oluşmasına neden olur. Albümin. bir tansiyon yükselmesiyle birlikte görülürse (15 -16 en fazla, 10-11 en az), ani bir kilo artışı, devamlı baş ağrısı, bacakların, ellerin, yüzün şişmesi, görme zorluğu (gözlerin önünde siyah noktalar, bulanık görüntü) gibi belirtiler ağır zehirlenme adı altında birleşirler. Bunlar ne olursa olsun derhal tedavi edilmesi gereken, vücudun zehirlendiğini belirten işaretlerdir.Bu tür belirtileri olan hastalar derhal hekimlerine başvurmalıdır.

Kaynak: Albümin Belirtileri Albümin Belirtileri
whkaynak

hakkında hayırlısı olsun tatlım
inş herşey yolunda giderde bebeğin biraz daha bekler
suyunun azalması bu haftalarda normal
benim bebeğimin 36+2 de kilosu 2650 ydi
bence bebeğinin kilosu iyi

canım çok geçmiş olsun,bu kadar erken gelecek olması üzücü tabi ki ama inş. sağlıkla doğacaktır bebişin..allah ona da sana da sağlık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…