- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #8.541
ya zaten her ay gidiyorum özele de testleri devlette yaptırıyodum hani çok pahalı oluyo diye.
3 hafta sonra kontrol var zaten özelde, dr dan 3 boyutlu foto isterimo da verir
canım oto koltuğu hediye gelcek bana ana kucağı özelliği varmı onu bilmiyom işte. arayıpta soramıyorumda çünkü başkasına sölemiş vercem diye.
aynen ben de boyatmadım cnm. hatta bnm de kuaför avrp. yakasında. ama zararlı diyorlar ya ondan çekiniyorum yoksa ben her hafta geçiyorum zaten karşıya annemler için. ben de tam eylül başı gibi boyatmıştım sonra da hamile olduğumu öğrendim zatenKizlar herkese iyi aksamlar.
Hmnoglu, ayzan gozunuz aydin, herseyin yolunda olmasina cok sevindim.
Bence hamilelegin en buyuk iki asamasindan da gecmis bulunuyoruz, bundan sonra zaten bol bol kac gr oldu, durus pozisyonu nasil gibi seyleri bol bol duyariz doktordan. Su ana kadar bu detaylari sizle paylasmadilarsa endiselenmeyin, biraz sabir.
Benim bu aralar tatliya bir duskunlugum basladi, havanin etkisi sanirim. Seker yuklemesi yapilacagini bildigim halde kendime engel olamiyorum.
Bu sorunla basetmenin bir yolunu bulmam lazim.
Bu arada eylulden beri sacimi boyatmadim, su anki goruntusunden nefret ediyorum. Kuaforum avrupa yakasinda olmasa yeminimi bozabilirdim
napıyosunuz kızlar?
Canım maaşallah bebişine sende ayrıntılıyı sağsalim atlattın çok şükür. Aman boşver özele gittiğinde istersin nasılsa. Güzel haberlerini aldıktan sonra gerisi fasafiso.
aynen ben de boyatmadım cnm. hatta bnm de kuaför avrp. yakasında. ama zararlı diyorlar ya ondan çekiniyorum yoksa ben her hafta geçiyorum zaten karşıya annemler için. ben de tam eylül başı gibi boyatmıştım sonra da hamile olduğumu öğrendim zaten
iyiyiz canım napalım. ben şimdi kalkcam yemek koycam, sonra da duş alıp yağlanıp kocişi beklicem
sen napıyosun?
kızlar bi de bebeğinizin boy nerde yazıyor? ultrason kağıdında mı 30 cm falan yazan olmuş bu kadar çabuk o boya gelir mi?
maşallah size
hadi gözümüz aydınnnn
resmi bekliyoruz..
maşallah senindwe bişey çıkmaz inş....
amin canlarım çok çok sağolun.hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:)
benimkide devletteydi canım ama hiç bunları yaşamadım.şeker gibi bi uzman vardı.ekranı benim görebileceğim gibi ayarladı,hatta ben eşim gelemedi sorun olmazsa kızımın güzel bi fotoğrafını çekebilirmisiniz dedim kadın sağolsun 4 tane çekmiş,tüm ölçümleri yaparken bana gösterdi anlattı filan çok memnun kaldım ben.belki ilerleyen zamanlarda 4 boyutlu çektiririm renkli olsun diye ama bu bile gayet net yani.kızlarrrrrr ben de geldim ayrınıtlıdan.
devlette olunca öle resimdi, şu kadar gramdı falan bilmiyorumm tabi. elimde 2 tane siyah beyaz usg fotosu var ama ondan da bişi anlaşılmıyo.
ama dr un ağzından alabildiğim ve raporrdan anlayabildiğim kadarıyla bir sorun yok, herşey gayet iyiymiş.
çok hareketli dedi dr ama zor saydı parmakları falan.
amniyon sıvım çoktu benim, ama normale dönmüş şimdi.
tam tamına gelişimi sat günüyle birebir gidiyomuş. yani usg ye göre de tam 22 haftalık çıktı oğluşum.
dedim ki kilosu nasıl?
500-600 gr falandır dedi dr.:26:yani öle bi ayrıntılı geçirdim ben
sizce özelde de bi ayrıntılı yaptıriim mi, daha fazla bilgi almak için.
yoksa dr sorun yok herşey normal gözüküyo dediği için boşveriim mi?
napiim sizce?:26:
inşaALLAH canım,kızımın iyi haberini alınca kendimi unuttum.ama ben çok inanıyorum kızımı biraz erken de olsa sağlıkla kucağıma alıcağıma,şu anki endişeleri plasenta rahim içine ilerlerse rahmide almak zorunda kalabilirler,öyleki hayatın dahi tehlikeye girebilir vs vs ama ben bununda olmayacağını düşünüyorum,zira ben daha kızıma kardeşler yapmayı planlıyorum (hahahah birini doğurdum da kardeşleri kaldı dimi)canım çok sevindim maşallah kızına seninde hiç bişiyin çıkmıycak merak etme canım dr. hep böyle konuşup moral bozuyor , ilk amniyosentezi yapacak prof. bebeğe bakarak büyük ihtimal trizomi 18 dedi ama şükürler olsun rabbime bebeğimde hiç bir problem yok.onlar sadece şimdiye kadar gördükleriyle kıyaslayarak konuşuyor moral bozuyor..fotosunuda merakla bekliyoruz
gözünüz aydın kızlar
ne güzel yaa herkesin bebişin maşallahı var
inşallah sonuna kadar böyle sorunsuz devam ederiz
Kizlar herkese iyi aksamlar.
Hmnoglu, ayzan gozunuz aydin, herseyin yolunda olmasina cok sevindim.
Bence hamilelegin en buyuk iki asamasindan da gecmis bulunuyoruz, bundan sonra zaten bol bol kac gr oldu, durus pozisyonu nasil gibi seyleri bol bol duyariz doktordan. Su ana kadar bu detaylari sizle paylasmadilarsa endiselenmeyin, biraz sabir.
Benim bu aralar tatliya bir duskunlugum basladi, havanin etkisi sanirim. Seker yuklemesi yapilacagini bildigim halde kendime engel olamiyorum.
Bu sorunla basetmenin bir yolunu bulmam lazim.
Bu arada eylulden beri sacimi boyatmadim, su anki goruntusunden nefret ediyorum. Kuaforum avrupa yakasinda olmasa yeminimi bozabilirdim
biz geldiiiikkızım gayet sağlıklıymış maşallah sübhanALLAH 580 gr olmuş minnakım,herşey normla görünüyo ama senin durumun sakat dedi şeker doktorum,ben mutluluktan bunu umursamadım bile pazartesi acile gidicem,kan vericem,mr çekilicek sonuca göre yatışım belli olucak.çok yoruldum ama gelir gelmez hemen yatağa attım kendimi.biraz dinlenim kızımın portre fotosunu atıcam szie teyzeleri.
kızlarrrrrr ben de geldim ayrınıtlıdan.
devlette olunca öle resimdi, şu kadar gramdı falan bilmiyorumm tabi. elimde 2 tane siyah beyaz usg fotosu var ama ondan da bişi anlaşılmıyo.
ama dr un ağzından alabildiğim ve raporrdan anlayabildiğim kadarıyla bir sorun yok, herşey gayet iyiymiş.
çok hareketli dedi dr ama zor saydı parmakları falan.
amniyon sıvım çoktu benim, ama normale dönmüş şimdi.
tam tamına gelişimi sat günüyle birebir gidiyomuş. yani usg ye göre de tam 22 haftalık çıktı oğluşum.
dedim ki kilosu nasıl?
500-600 gr falandır dedi dr.:26:yani öle bi ayrıntılı geçirdim ben
sizce özelde de bi ayrıntılı yaptıriim mi, daha fazla bilgi almak için.
yoksa dr sorun yok herşey normal gözüküyo dediği için boşveriim mi?
napiim sizce?:26:
ben aktardan yağ karışımı yaptırdımbende iyi diyelim iyi olsun işte idare ediyoruz.yağlanıcam derken neyle yağlanıyosun? bide göğüsleriniz acıyo mu sizinde ya? uçları falan acıyo bazen karnım da acıyo ağrır gibi tuhaf bişi oluyo normal mi?
kızlar bi de bebeğinizin boy nerde yazıyor? ultrason kağıdında mı 30 cm falan yazan olmuş bu kadar çabuk o boya gelir mi?
FL değeri ile 7 çarpılınca boy bulunuyormuş
ben aktardan yağ karışımı yaptırdım
arada da vazelin sürüyorum
bir de akıllıbıdıktan duyduğum şeyi aldım acıbadem sütü
ona başlamadım ama onu da kullancam
değiştire değiştire sürerim
göğüs uçların için lansinoh kreme başlayabilirsin bence
bana da uzun geldi 30 cm
benim 20+5te 24 cm civarıydı
fl*7den buluyoruz diye biliyorum
göğüslerim için kreme başlıycaz ama bu gidişimde doktora sormayı unuttum bizde aşırı derecede çatlama olduğu için doktora sormadan bişi süremiyorum ters teper diye.FL'ye gelince ultrason kağıdının altındaki kağıtta FL:4.10 yazıyo sanırım o ama neden 7 ile çarpılıyo
çatlak oluştu mu şimdi? yoksa kaşınıyor musun? fl uyluk kemiği demek ve bebeğin boyu uyluk kemiğinin 7 katı civarında olurmuş
senin de 28,7 cm civarı çıkıyor
ama asıl 24. haftadan snra fl*7 doğru sonuç verirmiş
doktorum söylemişti bana
uçları çatlak çatlak duruyo bi tuhaf arada da acıyolar dokunamıyorum.hiç boyunu sormak aklıma gelmemişti doktora neyse sizin sayenizde evladımın boyunu da öğrendim :) vazelinin bi zararı yok dimi?
yok canım zararı benim bildiğim
ama alerjin falan varsa bilemem tabi
ama göğüs ucun için lansinoh veya saf zeytinyağı falan kullan bence başka bişey kullanma
aslında lansinoh için doktoruna da sormana gerek yok bence
emzirirken herkesin kullandığı bir krem o çatlamayı önlemek için
doktorlar genelde sormadan boyu söylemiyor
zaten artık bebeği tek parça halinde göremediğimizden boyunu ölçemiyorlar
o yüzden fl*7den hesaplıyorlar
ben sormuştum da nasıl ölçüyorsunuz diye
doktorum anlatmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?