2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

heheh koptum gülmekten deseydin anne ortalığı fazla parmaklamaktan karıştırmaktan olmuştur dıee

yok kızzz nerde ben de o hazırcevaplık.

türk ün aklı sonrdadan gelir misali ben onla hep sonradan kafamın içinde kavga ediyorum, yanında he he...

öle çekindiğimden, korktuğumdan değil ama ne biliim öle bi yapım var işte

ama senin cvp süpermişşş

gülden cim ben bazen eşime diyorum da bak babama söle annemle beraber büyütelim bi tane yapsınlar diye ama, yaş müsait değil şekerim:)))))

şaka bi yana yani ben hamile kaldığımdan beri ağrıları sancıları bi azdı bi azdı sorma.

Son düzenleme:
bu arada herkese günaydın.. umarım iysinizdir annişler. İzmire ve Van a geçmiş olsun dikkat edin.

merhabalar hepinizeeeee
izmirli arkadaşlar geçmiş olsun, izmirde olunca ayvalıktada hissediliyordu çok az da olsa ama ben hissetmedim :)
korkmayın bu tür durumlarda soğuk kanlı olmak gerek...
mama sandalyesi paylaşmış bir arkadaş hayırlıolsun çok tatlı

arkadaşlar ben iki gün sonra 25 haftalıkolacağım ve bugün aldğım kilo 8.9 olmuş
25.haftamda kesin aldğımkilo 9 olmuş olacak
ben dr.uma sormadan bu kan hapı ve vitaminleri bırakmak istiyorum
bu hapları almaya başlamadan hiç kilo almamıştım aynada artık hiç sewmiyorum kendimi yaaa
sizcede bırakayımmı artık 5 tane farklı ilaç kullanıyorum???

hiç öyle olurmu kafana göre bırakmak. üstelik kan hapı diyorsun bence önemlidir. Ben kullanmıyorum ama boşuna vermemiştir doktorun. ben danış derim. hem boşver hepimiz kilo alıyoruz artık. ben bi demir bide vitamin hapı kullanıyorum senin kadar aldım. dert etme veririz hepsini.

günaydın herkeslereeeee

günaydın canım...

bence sormadan bırakma kan ilacı vitamin ilacı önemli kansızsan eger sogumda büyük sıkıntı yaşarsın görümcemin öle oldu kan seviyesi çok düşüktü hiçbir ilaç falan kullanmıyourm hem dogumdan önce hemde dogumdan sonra kan takviyesi yapıldı.zaten bebeklerde iyice büyüyo onlarda artık kilo alımınıda hızlandı sadece kendine ve ilaca yormamak gerek unutmaki dogumdada zaten 8-9 kilo gidiyo...

Demir
Demir, anne ve bebekte kan yapımı için gereklidir, ayrıca kasların yapısında ve enzim sistemlerinde yer alan yaşamsal bir mineraldir. Gebelikte artan demir ihtiyacı karşılanamadığında demir eksikliği anemisi ortaya çıkar. Bu gebelikte en sık görülen anemi çeşididir. Artan demir ihtiyacını karşılamaya yiyecekler yetmez bu nedenle demir içeren ilaçlar kullanılmalıdır. Hamileliğin son dönemlerinde kansızlık riski arttığından, ilk dönemlerden itibaren uygun miktarlarda demir takviyesi önerilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hamilelik döneminde günde 60 mg demirin yeterli olduğunu belirtmektedir.

canım ben 26 tl fark ödedim. çok değildi. ama başka hastanelerde ne kadar bilemem.
çok değilmiş inALLAH benim hastanede çok büyük fark almaz
günaydın ben cevap vereyim şeker tahlili için ayrı ücret yk benim gittiğim hastanede giriş ücreti olarak 25tl verip tahlil yaptıracam ama benim hastane hatayda
çok iyi canım şanslısın

sağlık ocağına bir sorayım eğer yapıyorlarsa daha iyi olur en azından öğrenmiş olurum devlet hastanesi benimde gözümde büyüyor ama sağlık ocağında yapmazlarsa birde özel pahalı olursa giderim diye düşünüyordum araştırayım bakalım çok sağolun kızlar

DEMİR!

Kan yapımında önemli yeri olan demir için ise farklı şeyler söylenebilir: Ne kadar demir içeriği yüksek besinlerle beslenirseniz beslenin, gebelikte ihtiyaç duyduğunuz demiri alabilmek için belli bir gebelik haftasından sonra (genellikle gebeliğin ikinci yarısından itibaren) düzenli olarak demir içeren ilaçlar kullanmalısınız.
Alacağınız demirin bebeğinizin demir depolarının oluşmasındaki önemini unutmayın.
Tüm bu demir ihtiyacının besinlerden karşılanabilmesi için alınması gerekli besin miktarı normalden fazla kalori içerir ve bu yüzden uygun bir beslenme biçimi değildir.

İkiz ve çoğul gebelik taşıyan, kansızlık bulguları gösteren, ya da gebeliğin sonlarına gelmiş olmasına rağmen demir ilaçları kullanmamış anne adaylarında daha yüksek dozlarda demir tedavisi gerekebilir.

Son düzenleme:
bu arada kızlar cümleten günaydın ve izmirliler geçmiş olsun fatih portakal'ı izlerken duydum deprem haberini

umay hatta şu tv deki emel acar var ya baştan yarat gibi bir program yapıo o hamile iken 32 kilo almış demekki kilolar veriliyo

inşallah canım...bazen boşweriyorumda bazende böyle takıyorum işte...

umay hatta şu tv deki emel acar var ya baştan yarat gibi bir program yapıo o hamile iken 32 kilo almış demekki kilolar veriliyo

ben kendimi çok düşünmüyorum aslında kan falan verirler düzelir ama bebeğe zararı olmasın yeterki meleğim benim ....
napalım içeceğiz artık ( biraz daha gayret edelim az kaldı :) keşke doğumda 9 kiloya kadar gitse
kızlar çok sağoln cewaplarınz için kendim daha iyi hissettirdi....................

Kızlar merhaba,
Nasılsınız hepiniz iyisiniz inşallah.Bir şey sormak istiyorum suyun az denilen varmı?
Dün gece ben acile gittim eşimle bebeğin hareketlerini hissetmediğim için acil doktoru suyun az dedi.Korktum haliyle şimdi su azlığından dolayı bazı şeyleri okuyunca.Suyu da çok içmiyordum şimdi fena tırstım.Aynı şeyi yaşayanlar oldumu aranızda.

kızlarr gebelik sitelerine bakın 12 14 kılo alımına ideali demişler ama 15 25 arasına normal denmiş yine bünyeyle alakalı bişi var kilo çok aldım demek deilmiş bebeğin kekesi suyu eşi kiminde 3 6 9 kılo kılo deişiomuş
e rahim büyüyomuş 100 grm agırlığı olan bir rahim 1000 1500 oluomuş göğüsler büyüyo süt bezleri süttü derken oda 1000 1500
oluomuş ee çoçuk ta var çok normal bence hiç ilaç bırakmaya değmez bebeğimizin sağlığı için herşey
ben 14,5 kilo aldım ya düşüne biliomusunz ekmek hamur işi falan yemediğim halde zaten doğumdan sonraen fazla 3 5 kilo kalıo çoğunlukta takmayalım boşverinn

merhabalar kızlar,, nasılsınız?? güzel bir hafta sonu geçirdim fetih filmine gittim güzel bir film tavsiye ederim..bebeciğin bu aralar tekmeleri dahada sertleşti daha da cok mutlu oldum:)) bu arada ne güzel şeyler alıyorsunuz bende tık yokk yaa bu gidişle toptan bir masrafa gırıp batacam herhalde..

geçmiş olsun cnmm.
bana da dr suyun fazla demişti, meyveyi çok yeme demişti. ben çok meyve yiyodum.
belki sen de meyve yersen senin de suyunun artmasına yardımcı olur

ben de daha hiçbişi almadım cnmm senin gibi. biz direk batışa geçicez.
arkadaşlar ne güzel aldılar, taksitlerini yarılayanlar bile oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…