- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #19.501
valla ben de çevremden en az 10 hamile sayabilirim yani, gerçekten çok bereketli bi yıl bu yıl
kızlar ben şimdi kalkıcam, bulaşık mak. ni boşaltıcam..
ondan sonra duşa gircem bi güzel yıkancam
bi de soğan yedim salatanın içinde, bnm kociş de nefret eder soğan sarımsak kokusundan, ne yapsam anlaşılmaz acaba bana bi tüyo verin lütfen
kızlar semizotu çıktı artık
eğer seviyorsanız bol bol yiyin çok faydalı
100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.
Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.
* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.
* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.
* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.
* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.
şimdiden düşünme bence bunlarıSelam
Gecmisi okumadim,üseniyorum resmen
Ama bencede kendimiz hamisiz diye ,butun hamileler göze batiyor.
Sokakda yuruken gozum artik direk ya hamile goruyor veya bebek arabali annisleri
Bugun hic is yapmadim sadece montlarimizi yikamaya attim okdr.Carsida fazla gezdim herhal,sonra kiz arkadaslarimla cafe e gittik bir kac saat orda oturup sohbet ettik.Ama belim cok agriyor. Kuyruk sokumu dedikleri yermi,belmi bilemiyorum. Pek anlamam türkcesinden
Sirtima bile bel diyorum.Esim hala alistiramadi.Dusununce dogrusunu söyluyorum
Oglusum iri olcak diye korkuyorum kizlar. Kiz arkadaslarla oturuyordum bugun. Birisinin 2 oglu var.Haftami sordu bide bebisin kilosunu.Iri olur dedi,tirstim vallahi.Bide normal dogum olcak benimki.Kafasi kocaman olurda sIkisirsa diyede korkuyoruuum.
Dogum programi vardi gecen ay.Doguma giren kadinlari gösteriyorlar.Tüm dogum anini izledim nerdeyse..Bebisin biri iriydi kafasi buyuk.Cok zor cikti bide sIkisti kaldi ,sonra cup ile cikardilar.Türkcesini bilmiyorum böyle plastik birsey,icine sokuyorlar bebegin kafasina yapisiyor o.
Sonra sancin gelince sen ikinirken doktorda cekiyor tum gucuyle.Bebisin biri cikti oyle,mosmor..Sonra cansiz gibiydi.Birden birsuru doktor,ebe toplandi etrafinda.Anne yatakdan bakiyor oyle hicbirsey yapamiyordu.Cok sukur ki bebis kendine geldi aglamaaya basladi,rengi filan yerine geldi.Ama resmen o an kalbim durdu.
Öyle birsey olcak diye cok korkuyorum:18:
Hic yemedim:18:Ama baya faydaliymis. Yesilliklerden bir maydonozdan nefret ederim.
Tadi tam nasil? Daha cok maydonoz gibimi,rocco gibimi?
Rocco asigiyim ben7/24 yiyebilirim
Yemedigim birseyi canim istedi desem sacma mi olur
Alip denemek lazim.Artik Isvecden gelince alipda yapayim
kızlarrrrr bugün oğlumu gördüm ilk defa yüzünü gösterdi bize şimdiye kadar hep başka bi tarafını gösteriyordu :)) 1961 gr ve 42 cm olduğunu söyledi doktor, senin oğlan önden gidiyor dedi, yan dönmüş aşağıya doğru başı inmeye başlamış çok sewindim bu arada 32. haftada çalışabilir raporu almalıymışız onu söyledi ben bilmiyodum, dikkat edelim!!!
merhabalar kızlar,,herkes ıyıdır inş..benım mantarla yıne basım belada kızlarr bıryerlerımı koparıp atasım varrr
maşallah canım
evet önde görünüyor
eğer iznini aktaracaksan çalışabilir raporu alacaksın evet, 5 haftayı aktarabilirsin böylece doğum sonrasına
ama ben izne ayrılıcam 32. haftamda
Tatlım maşallah çok tatlı göbüşün var,12 kilo hiç ama hiç belli olmuyor,doğumdan sonra kısa sürede eski haline dönersin çünkü sadece göbek var,hala çıtır bi hatun görüntün var maşallah subhanallahBu arada oğluşunda çok tatlı,yeyim onu beeennn benim de 14 nisanda kontrolüm var,iple çekiyorum.Bebişinin boyunu da dert etme canım,Rabbim sağlık sıhhat versin yeter ki,varsın selvi boylu olmasınlar.
kızlarrrrr bugün oğlumu gördüm ilk defa yüzünü gösterdi bize şimdiye kadar hep başka bi tarafını gösteriyordu :)) 1961 gr ve 42 cm olduğunu söyledi doktor, senin oğlan önden gidiyor dedi, yan dönmüş aşağıya doğru başı inmeye başlamış çok sewindim bu arada 32. haftada çalışabilir raporu almalıymışız onu söyledi ben bilmiyodum, dikkat edelim!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?