2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Biz de önceden uyurken besliyorduk ama şimdi uyurken de almıyor ben de uyandığında çay kaşığıyla zorla veriyorum ağlıyor ama ne yapayım ona kalsa günlük 300-400cc bile zor alacak kilo alımı az ayda 400ğr zor alıyor bir de bu bebeğim hiç emmedi doğduğundan beri sağarak veriyorum öyle ki tek göğsümden gelen sütü bile bitiremiyor mamayı nadir veriyorum mamadan yoğurt yapıyorum öyle yediriyorum.

400 gram almış az değil bence. benim kızım bu ay içinde 300 gram aldı, doktor önemli değil dedi. bi tavsiyede bulunayım sana benimkilerde işe yaradı. biberon başlıklarını değiştirdim. hatta en büyük olanlardan aldım. 9 ay ve üzeri için olanlardan. 90cc mamayı 1dakikada bitiriyolar. doydum mu doymadım mı demeden bitiyo mamaları ki önceden 90 cc'yi bitirince sevinirdik. şimdi 120yi bile içiyolar.

Kızlar ben yine bişey sorucam bebe biskuvisine ne zaman başladınız hangi marka kullanıyorsunuz? Formül mamaylami yapıyorsunuz ıhlamurdan yapılanı da tarif edermisiniz kaç bisküvi ne kadar mama ile başladınız?
Ben suan
8:00/8:30 100-120cc mama
10:00 civarı meyve puresi(1 meyveyi ikisi ancak bitiriyor )+anne sütü(1saat uyku)
12:00/12:30 100-120cc mama
14:30/15:00 60-90cc mama veya anne sütü(süt durumuna gore)
16:00 yoğurt
17:30/18:00 anne sütü yada mama(1saat uyku)
19:00/19:30 100-120 cc mama
20:00 anne sütü (gece uykusu uyurken emerek uyuyolar)
23:30/24:00 100/120cc mama
04:00 anne sütü + 40-60cc mama

Sütüm azaldı baya tek memeden 40-50cc ancak geliyodur haliyle doymuyor kuzucuklar ama azda olsa vermeye devam edicem inşallah. Şimdi ben kahvaltıya başlayınca 8 de bisküvili mamadan vericem e çorbaya(sebze puresini) ne ara vercem mama ogunlerinin yerine ana öğün mü yapıcam valla stres yaptım resmen bu ek gidaya geçişi bide Eylül'de izine ayrilcaz kayınvalide kere annemlere gidicez bide kaynimin nisan durumu var Mersin'e gidilecek 15 gün bütün düzen alt üst olucak o zamana kadar alıştırmam lazım iyice. Off annelik cok guzel ama çok büyük sorumlulukmuş valla..

ben fazladan sabahları peynir ve yumurta sarısı veriyorum sabahları şeftali püresiyle beraber.birgün peynir birgün yumurta şeklinde gidiyoruz.yanında da mutlaka şeftali püresi ve su bulunduruyorum.yutamazlar belki diye.biraz korkuyorum ama vermek istiyorum alışsınlar.hemde o anda vitamini va demir ilacını veriyorum şeftali püresiyle karışıp içiyorlar.yoksa demir ilacını içmiyorlardı kusacak gibi oluyorlardı.akşam beş gibi tarana çorbası yaptım.hatta içine minik minik ekmek ufaladım iyi yediler.azık da yoğurt.daha sebze püresi hiç yapmadım.taranın da içinde herşey var zaten sebze püresi gibi.ama yapıcam yinede sebze püresi.hafta sonu eşim evde olunca anca yaparım yaramazlarla.birde canım ben hep azar azar veriyorum .bebek yiyor diye bitene kadar verme.8 aya kadar zaten verdiğin ek besin günde iki çay bardağını geçmeyecekmiş.versem yerler ama ben vermiyorum.hemde midelerini hemen büyütmeyelim.

bebekler bir yere gidince bütün düzenleri bozuluyor Allah yardımcın olsun.bizde bayramda gidiyoruz kayınvalideye annemlere falan çocuklar oradan gelince baya bir zaman kendilerin gelemezler artık.

canım inan benim bebeklerde uyuma düzenini şaşırttılar oğlum özellikle gündüz uyuduğum yarım saat dolayısıyla akşamda erkenden yatmak istiyor her ne kadar uyutmak istemesemde durmuyor ki sanırım geçiş dönemi ondan kaynaklanıyor yoksa uyku düzenleri falan gayet güzeldi değişik birşeyde yapmadık ki ondan değişti diyecegim akşam erken yattığı içinde doğal olarak sabah 4:30 5:00 gibi kalkıyor kızımıda uyandırıyor güne başlıyoruz artık birde işe geliyorum ben uykusuz bir halde gerisini sen düşün bir hafta falan çekeriz bu geçiş dönemini muhtemelen inş. yeniden düzene girecektir ehh büyüdüklerini ispat etmeye çalışıyor haylazlarrr, oğlum gecede düzgün uyumuyor kii sürekli dönecegim diye uyanıyor bölük pörçük ne uyursam bende onla birlikte sabahı ediyoruz işte. inş. bu dönemlerde geçecek biraz daha sabır diyorum artık kendime düzelecekler demekten başka çare bulamıyorum artıkkk

canım benim yaptığım sabah ilk kalktıklarında normal mamalarını veriyorum uyuyolar sonra uyandıklarında meyve püresi yada yogurt uyurlarsa kalkmalarını bekliyorum uyumuyolarsa 2 saat sonra çorba veriyorum yani 12:00 13:00 arası oluyor yatacaklarında benimkiler mama yemeden uyumazlar zaten her yatışlarında azda olsa mutlaka mamalarını içiyolar, uyandıklarında yogurt yada meyve püresi veriyorum sonra mama içiyolar en son 18:30 19:00 gibi muhallebi yapıyorum yada milupanın gece kaşık mamasını aldım ondan veriyorum saat 20:00 gibi falan uyumaya geçiyoruz dediğim gibi her yatacaklarında mutlaka mamalarını içiyolar benimkiler içmeden uyumuyolar az yada çok farketmiyor, gecede mamalarını içiyolar.
ben bisküviyi çok vermedim verdiğim zamanda ya mamalarıyla karıştırdım, ya yogurtla karıştırdım yada meyve sularıyla karıştırıp verdim afiyetle yediler, zaten ek gıdaya geçtiğinde ona göre düzen sağlıyosun ilk başlarda çok yemiyolarki sebze püresini benimkiler öyleydi canım..
ne zormuş vallahi bu annelik herşeylerine dikkat et sabır et vallahi nevrimiz dönüyor llah kolaylık versin hepimize inş.

bir tek ben değilmişim o zaman sende de durumlar aynıymış demek .sen birde işe gidiyosun zor..2 ayla 4 ay arasında çok iyiydi bebeklerim..hiç kucak falan istemezlerdi.inşallah bende dört gözle bekliyorum düzelmelerini.tek başına gündüzleri çok zor geçiyor çünkü.herkes 1 yaşında düzelirler diyor.gece uykusu yani iyice düzene girermiş.ama daha 6 ay var ya 1 yaşa. :26: birde emzik emiyormu bebeklerin?

hamdolsun benim bebekler kucağa alışmadılar yerde de yuvarlanıyorlar.çok nadir kendim uyutuyorum.genelde kendileri uyuyorlar.eğer kendileri çok yorulmayıp uyuyamıyorlarsa destek istiyorlar sanırım.gözlemledim çünkü.artık yoruldum yaaa salla salla ayaklarım , ellerim mahvoldu.bazen pış pış yapıyorum popolarına uyuyorlar.

uykusuzluk dert zaten.uzun ve derin bir uykuya hasret kaldım.ayrıca onlar uyanında mecbur ya Allah diyorum yataktan kalkıyorum gün başlıyor malsef.ben ilaç kullandığım için oruç tutamıyorum ama şu durumda tutmuş olsaydım.doğumdan sonraki ilk iki ayıma dönerdim herhalde azap dolu günlerdi.:52:

bebekelr uyuduklarında ev işi yemek işlerini yapıyorum.tam dinlenip uyuyayım diyorum.uyanıyorlar bu sefer gene karınlarını doyur.agu bugu yap ilgilen.bi dahaki uyumalarına kadar.bu sefer biri uyuyor bi ayık kalıyo.hadi dinleneyim diyorum yüzüstü dönüyoır geri dönemeyince başlıyor " ııııııı ııııııııııı "demeye.hadi geri çevir.sonra tekrar başa dönüyoruz.böyle böyle sonra bel boyun sırt diye birşey kalmıyor.omurga çöküyor :(

haklısın bi şekilde bakılıyor ama vücut çöküyor .1 saatlik dinlenme bile yetiyor ama o fırsatı bulmak zor.şu anda çocuklar uyuyrken çamaşır attım makinaya ,mutfağı topladım.makinaya dizdim bulaşıkları.vakit bulunca oturdum pc başına makina durana kadar vakit geçirmek için.

aynen karga kakasını yemeden kalkıyoruz.onlar dinlenince iş güç görüyoruz.tam dinlenelim derken uyanıyolar.

bizim bebişler gece 23-00-00:00 o cıvarlarda uyuyorlar ama baba düşkünü oldukları için ikisi de babaları ne zaman ortalıktan yok olursa yada ayağında sallarlarsa o zaman uyuyorlar.özellikle kız.

aynen bizde çift yöntemle dikkat ediyoruz ama ne kadar edersem de muhakkak junıorlar "ce eeee "yapıyorlar.açıkcası kızlar bu ay ı bekliyorum.şu anda istemiyorum sezeryan dan dolayı iyileşmedi ama bedenimde bazı değişiklikler var.yıllar önce sezeryan doğum yapan bi kadın bebeği doğduktan sonra iki üç ay sonra gebe kalmıştı doğumuna da az kalmıştı.iç dikişlerim çok acıyor diyordu.
o yüzden şu anda bende korkuyorum fakat rabbim yine layık gördüyse anneliği napalım üçüz gibi büyütürüm.isyan etmem çünkü anne olamayanlar var.o yüzden 3 yada 5 yıl sonra istiyorum yine.

melitta senin bebişlerin maşallahı varmış.kendileri uyuyorsa ne güzel.ben hiç kendileri uyuduğunu görmedim.bıraksan akşama kadar dururlar.kucakta uyutuyorum bende pış pış yaparak.bazen beşiklerine koyuyorum uyku müziği açıyorum ama ortalığı yıkıyorlar kesinlikle uymuyorlar.aslında bebekler kendi başlana uyuması gerekirmiş artık bu aylarda.ben bir türlü alıştıramadım.inanılmaz ağlıyorlar.anlattığına göre bebişlerin sakin çok yaramaz değiller.o yüzden tekrar çocuk istiyosun benimkiler gibi falan olsaydı eminim sende istemezdin. :1: .birde hamileysen Allah yardımcın olsun.ben iki ay önce iki gün geç adet gördüm ama o iki gün nasıl geçti bilmiyorum.ağlamaktan helak oldum.ben şimdi ne yapıcam diye .iki gece hiç uyumadım.Allaha şükür sonra adet gördüm de rahatladım.Allah bundan sonra olmayanlara versin inşallah böyle diyorum artık.herkes bide kız olur belki yine yaparsın diyo ama hadi bide oda oğlan oldu garantisi yok.tek bir çocuk düşünüyodum ikiz oldu.yine büyük konuşmayım başıma gelecek. :26:

bu arada diğer ikiz anneleri nerede. buglemi biliyorum oda bebişlerle uğraşıyor.5 tane çocuk kolay değil. gülizeliften haber yok hiç.yanlış görmediysem facebookta resimlerini gördüm bebişlerinin çok tatlıydı maşallah.facebok adresi olan varmı bu arada ekleyelim birbirimizi.

Son düzenleme:
bir tek ben değilmişim o zaman sende de durumlar aynıymış demek .sen birde işe gidiyosun zor..2 ayla 4 ay arasında çok iyiydi bebeklerim..hiç kucak falan istemezlerdi.inşallah bende dört gözle bekliyorum düzelmelerini.tek başına gündüzleri çok zor geçiyor çünkü.herkes 1 yaşında düzelirler diyor.gece uykusu yani iyice düzene girermiş.ama daha 6 ay var ya 1 yaşa. :26: birde emzik emiyormu bebeklerin?

evet canım işe gidiyorum sabahın kör saatinde kalkıyorum inan bakıcı ablamız gelene kadar ben üstümü giyinmemiş oluyorum sağolsun o geliyor ben nasıl giyinip evden çıkıyorum aklım ermiyor. benim kızım kendisi uyuyor aslında ama ben oğlanı ayagımda sallıyorum onu görünce kıskanıyor oda uyumuyor illaki benide ayagında yatır diyor, birbirlerini çok kıskanıyolar şimdiden böyle ilerde ne yapacam bilmiyorum ki ben izne memlekete gidince herkes kucagına aldı bebeklerimi ondan sonrada kucaga alıştılar eve gelince almadım ben düzelmeye başladılar fakat şimdide oturmak istiyolar hergün değişik bir problemle karşılaşıyorum.. emziğe çok zor alıştılar canım şimdi sadece uyuyacaklarında alıyolar onun haricinde almıyolar onada şükür en azından biraz daha çabuk uyuyolar sanki en azından ben öyle hissediyorum. 1 yaşına kadar inş. düzene girerlerde o kadar beklemeyiz çok uzak geliyor 1 yaş bana vallahii Allahım kolaylık versin hepimize

ben fazladan sabahları peynir ve yumurta sarısı veriyorum sabahları şeftali püresiyle beraber.birgün peynir birgün yumurta şeklinde gidiyoruz.yanında da mutlaka şeftali püresi ve su bulunduruyorum.yutamazlar belki diye.biraz korkuyorum ama vermek istiyorum alışsınlar.hemde o anda vitamini va demir ilacını veriyorum şeftali püresiyle karışıp içiyorlar.yoksa demir ilacını içmiyorlardı kusacak gibi oluyorlardı.akşam beş gibi tarana çorbası yaptım.hatta içine minik minik ekmek ufaladım iyi yediler.azık da yoğurt.daha sebze püresi hiç yapmadım.taranın da içinde herşey var zaten sebze püresi gibi.ama yapıcam yinede sebze püresi.hafta sonu eşim evde olunca anca yaparım yaramazlarla.birde canım ben hep azar azar veriyorum .bebek yiyor diye bitene kadar verme.8 aya kadar zaten verdiğin ek besin günde iki çay bardağını geçmeyecekmiş.versem yerler ama ben vermiyorum.hemde midelerini hemen büyütmeyelim.

bebekler bir yere gidince bütün düzenleri bozuluyor Allah yardımcın olsun.bizde bayramda gidiyoruz kayınvalideye annemlere falan çocuklar oradan gelince baya bir zaman kendilerin gelemezler artık.

melitta senin bebişlerin maşallahı varmış.kendileri uyuyorsa ne güzel.ben hiç kendileri uyuduğunu görmedim.bıraksan akşama kadar dururlar.kucakta uyutuyorum bende pış pış yaparak.bazen beşiklerine koyuyorum uyku müziği açıyorum ama ortalığı yıkıyorlar kesinlikle uymuyorlar.aslında bebekler kendi başlana uyuması gerekirmiş artık bu aylarda.ben bir türlü alıştıramadım.inanılmaz ağlıyorlar.anlattığına göre bebişlerin sakin çok yaramaz değiller.o yüzden tekrar çocuk istiyosun benimkiler gibi falan olsaydı eminim sende istemezdin. :1: .birde hamileysen Allah yardımcın olsun.ben iki ay önce iki gün geç adet gördüm ama o iki gün nasıl geçti bilmiyorum.ağlamaktan helak oldum.ben şimdi ne yapıcam diye .iki gece hiç uyumadım.Allaha şükür sonra adet gördüm de rahatladım.Allah bundan sonra olmayanlara versin inşallah böyle diyorum artık.herkes bide kız olur belki yine yaparsın diyo ama hadi bide oda oğlan oldu garantisi yok.tek bir çocuk düşünüyodum ikiz oldu.yine büyük konuşmayım başıma gelecek. :26:

bu arada diğer ikiz anneleri nerede. buglemi biliyorum oda bebişlerle uğraşıyor.5 tane çocuk kolay değil. gülizeliften haber yok hiç.yanlış görmediysem facebookta resimlerini gördüm bebişlerinin çok tatlıydı maşallah.facebok adresi olan varmı bu arada ekleyelim birbirimizi.

diğer ikiz anneleri yoklar bende merak ediyorum.benim faceboko yok.bitek bu siteyi biliyorum.başka site bilmiyorum.kk yı da yeni yeni keşfediyorum :)
benim kız feci cadı.hem kendini sevdiriyor hemde ortalığı yıkıyor.oğlum sesiz (di)ama bu aralar o da ilgi alaka istiyor.
biri ağlarken bi dinliyor.biri ağlarken diğeri susuyor.ikisi birden ağlasa ben fıttırırım sanırım.ilk zamanlar öyleydi ikisi birden ağlardı ben ikisini ana kucağına koyar sallardım yada biri kucakta emerken birini ayakta sallardım.

Allah razı olsun annemden hep diyorum ya düzenimi öyle bi oturttu boyun ve bel fıtığım olduğu için ben yatakta uyurken bebek ağlayınca olduğum yerden pış pış pış diyorum geri uyuyorlardı .hakkını ödeyemem annemin o düzeni oturtacam diye çok uğraştı.
bu aralarda bi huy edindi kızım uykuda ağlıyorlar sonra susuyor.hiç ses çıkarmadan bekliyorum.birde sesli sesli kahkaha atışı var.:52:

yokya wallahi her halleri ayrı güzel.rabbim nazarlardan korusun bebeklerimizi.

benim şimdi yumurta takibi yaptırmam lazım bakalım yine birden fazla mı yumurtluyorum.o zaman ikiz üçüz olma ihtimali yüksek oluyor ama taktiri ilahi bi yumurta olur tek yumurta üçüzü dahi olur.Rabbimin hikmeti.

başa geldikten sonra isyan etmenin bi anlamı yok ki.:53: bakalım beklemedeyim şu anda :52::53:

12:00-12:30 arası sebze çorbası olcak.öğlen verilecek.öğün olarak verilecek.yedikleri kadar.
ben ıhlamurlu bisküvi veriyordum ama doktormuz onu kes kaşık maması ver dedi.o yüzden kaşık maması veriyorum.çokta seviyolardı ıhlamurlu bisküviyi.

19:00-19:30 kaşık maması ver.normal mamayı kes bence.milupa (şekerli),serelac (nestle) (az şekerli),bebelac (bilmiyorum) holle (şekersiz)vs ürünleri var.

tarifi çok basit ıhlamuru kaynat bi su bardağı yada bi cezve kadar içine 5-8-10 hafif katı -sulu olacak şekilde yapıcaksın.çok katı olmicak.önce kaşık ucuyla az az tattır .tadına alışsın sonra yarım kaşık sonra kaşık kaşık verebilirsin.hani damak tatları gelissin diye.bazen midelerini bulandırttırıyorlar nefes alırken ciğerlerine kaçacak diye tırsıyorum :52:

melitta bizim doktorumuz kaşık mamasını asla önermiyorum diyor. o yüzden ben kaşık maması hiç almadım. her doktor farklı demek ki...

Herkeze selaM İnşallah iyisinizdir Ben ve kızlarım iyiyiz çok şükür. Günler çok yoğun geçiyor Hiç vaktim yok desem yeridir Bütün gün bir koşuşturmaca Mamaydı ek gıdalardı banyoydu derken nasıl geçiyor günler anlamıyorum bile :emir_bebek: Bu ek gıda işi beni çok yoruyor arkadaşlar Mutfaktan çıkamıyorum. :) Meyve püresi ve yoğurdu ara öğün olarak veriyorum ben. Öğlenleri de sebze çorbası 3 saatte bir aptamil pre kullanımına devam.Bu arada doktorum hala pre aptamile devam ettiriyor anne sütüne en yakın olduğu içinmiş.Çoğunuz geçmiş sanırım Aptamil 1 e. 7 Aylık kontrolde tekrar sorucam :26: Aralarda yedikleri için 120 bazende 150 içiyorlar formül mamalarını. Ek gıda alımı fena değil benimkilerin. Sebze çorbası yerine bazı günler Bebe tarhanası ve yoğurt çorbası yapıyorum sevdiler.Küçük bir kase yiyorlar Yoğurdu ve çorbayı ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize bu arada yazarsanız sevinirim? Gerçi her çocuğun mide kapasitesi farklıdır ama .........Bir kızım bazen kaşık almayı reddedebiliyor zorluyor beni uykusunu aldıktan ve açken deniyorum bende emziğini istiyor bir kaşıktan sonra.Bir tek su içiremiyorum :(bu da beni çok üzüyor Aklımda hep ishal olursa naparım var Nasıl alıştırıcam su içirmeye bilmiyorum Anne sütüde yok artık. Kaşıkla da denedim biberonlada ağızlarını kilit yapıyorlar yada dilleriyle geri fışkırtıyorlar :50:

Herkeze selaM İnşallah iyisinizdir Ben ve kızlarım iyiyiz çok şükür. Günler çok yoğun geçiyor Hiç vaktim yok desem yeridir Bütün gün bir koşuşturmaca Mamaydı ek gıdalardı banyoydu derken nasıl geçiyor günler anlamıyorum bile :emir_bebek: Bu ek gıda işi beni çok yoruyor arkadaşlar Mutfaktan çıkamıyorum. :) Meyve püresi ve yoğurdu ara öğün olarak veriyorum ben. Öğlenleri de sebze çorbası 3 saatte bir aptamil pre kullanımına devam.Bu arada doktorum hala pre aptamile devam ettiriyor anne sütüne en yakın olduğu içinmiş.Çoğunuz geçmiş sanırım Aptamil 1 e. 7 Aylık kontrolde tekrar sorucam :26: Aralarda yedikleri için 120 bazende 150 içiyorlar formül mamalarını. Ek gıda alımı fena değil benimkilerin. Sebze çorbası yerine bazı günler Bebe tarhanası ve yoğurt çorbası yapıyorum sevdiler.Küçük bir kase yiyorlar Yoğurdu ve çorbayı ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize bu arada yazarsanız sevinirim? Gerçi her çocuğun mide kapasitesi farklıdır ama .........Bir kızım bazen kaşık almayı reddedebiliyor zorluyor beni uykusunu aldıktan ve açken deniyorum bende emziğini istiyor bir kaşıktan sonra.Bir tek su içiremiyorum :(bu da beni çok üzüyor Aklımda hep ishal olursa naparım var Nasıl alıştırıcam su içirmeye bilmiyorum Anne sütüde yok artık. Kaşıkla da denedim biberonlada ağızlarını kilit yapıyorlar yada dilleriyle geri fışkırtıyorlar :50:

Birde Hippin organik Tahıllı pirinçli ek mamasına başlattı doktorum ama hiççç sevmediler yemiyorlar desem yeridir her gün inatla hazırlıyorum kayısıyla bile tatlandırdım ama nafile...Biraz beklemeye almayı düşünüyorum haftaya tekrar denerim.

Burda herkes doğum yapmış bebeklerini büyütüyor maşallah. Benim gibi olan yokmu yaw kabarcıklar bastı vucudumu kaşınmaktan benden geriye birşey kalmayacak yakında nasıl geçer bu kaşıntılar :)

Burda herkes doğum yapmış bebeklerini büyütüyor maşallah. Benim gibi olan yokmu yaw kabarcıklar bastı vucudumu kaşınmaktan benden geriye birşey kalmayacak yakında nasıl geçer bu kaşıntılar :)

ben de yaşadım aynı seyleri alerji ilaçlarıyla atlattım....özellikle antihistaminik hap 4 gün sonra çok hafifletti...bazıları karaciğer testi filan yaptırıyormuş dahiliyeden ama ben yaptırmadım yanlız korkunç bir kaşıntı ve sırtım yüzüm hariç tüm vücuduma yayıldı...hamilelikte olabiliyormuş ikiz gebelikte bu ihtimal daha da yüksekmiş

selam kızlar benide alın aranıza bende ikiz annesiyim:16:
hoşgeldiniz aramıza Allahım sağlıklı sıhhatli kucagınıza almayı nasip etsin inş..
neden hala aptamil pre. kullandırıyor ki şaşırdım açıkcası sonuçta büyüyo bebeklerimiz biz ilk baştan beri aptamil 1 kullanıyoduk şimdi 6 aylık olunca aptamil 2'ye geçtik çok şükür bunuda sevdiler zorlanmadan içtiler.. yogurt ise tam ölçmedim ama 1 çay bardağı oluyordur biri için çorba kasesine koyuyorum ben ikisinede yediriyorum çok şükür yiyolar, aynı kaseyle çorbayıda veriyorum ikisinede bazen bitiriyolar bazende kalıyor çorbamız ben zorlamıyorum istemedikleri an bırakıyorum. suyu normal mama içtikleri biberonda verdim ben ancak öyle içtiler yoksa imkanı yok benimkilerde içmiyolardı şimdi çok şükür içiyoalr sende öyle bir dene istersen çünki su biberonunu bile almadılar benim haylazlarr... Allahım hepimize kolaylık versin işimiz çok zorrr :9::9::9:
hoşgeldin sende aramıza canım kaşıntıların karacigerden geldiğini biliyorum dr. danış istersen ona göre ilaç veriyolar sanırım geçmiş olsun Allahım sağlıklı sıhhatli bebeklerinizi kucagınıza almayı nasip etsin inş.

ben de yaşadım aynı seyleri alerji ilaçlarıyla atlattım....özellikle antihistaminik hap 4 gün sonra çok hafifletti...bazıları karaciğer testi filan yaptırıyormuş dahiliyeden ama ben yaptırmadım yanlız korkunç bir kaşıntı ve sırtım yüzüm hariç tüm vücuduma yayıldı...hamilelikte olabiliyormuş ikiz gebelikte bu ihtimal daha da yüksekmiş

karaciğer testleri temiz çıktı avil hap kullanmaya başladım dün, m-furo, excipial, dermovate verdi ama prospektüste korkunç şeyler yazıyordu cesaret edemedim kullanmaya. Uyuz gibi kaşınıyorum işallah seninki gibi işe yarar antihistaminik hap

hoşgeldin sende aramıza canım kaşıntıların karacigerden geldiğini biliyorum dr. danış istersen ona göre ilaç veriyolar sanırım geçmiş olsun Allahım sağlıklı sıhhatli bebeklerinizi kucagınıza almayı nasip etsin inş.

çok teşekkür ederim hepimizin gözünün nuru onlar

merhaba tinkerbell2 sağol iyiyiz.dediğin gibi günler çok yoğun.şimdi bile buraya yazarken biri kucağımda tuşlara basmaya çalışıyor. :emir_bebek: bende uhde nin dediği gibi aptamil preye neden devam ettirdiğini anlamadım.erken doğan bebekler için ilk bikaç hafta için aptamil pre.ben ilk zamanlar sadece iki kutu kullandım sonra 1e geçtim.tam altı aylık olunca da 2 ye geçicem.elimdeki aptamil 1 bitsin de daha doğrusu.eve stok yapıyoruz mübarek. :1: ben hiç kaşık maması almadım şimdiye kadar.bilmiyorum alırmıyım.çorba falan yaptıktan sonra şimdilik gerek yok diye düşüyorum.aynı şekilde bebe bisküviside vermedim hiç.bebe bisküvisinin zararlı olduğunu duymuştum.evde yapılabilir ama bebe büskivisi.suyu bizim bebişler baya güzel içiyor.küçük bir biberonumuz var o su biberonu oldu onunla veriyorum cup cup içiyorlar her verdiğimde.bebek taranası nasıl oluyor onu bilmiyorum bende tarana veriyorum ama normal tarana.kv bebişler için yaptı.yarım kase çorba anca veriyorum ben ikisine fazla vermiyorum yeselerde.

aptamil preyi erken doğan bebeklere veriyorlar canım. çoktan aptamil 2 ye geçmiş olman gerekir diye biliyorum. istersen başka bir doktora daha danış.

melitta bizim doktorumuz kaşık mamasını asla önermiyorum diyor. o yüzden ben kaşık maması hiç almadım. her doktor farklı demek ki...

peki nedenini söyledi mi?eğer geçerli bir nedeni var ise bundan sonra pirinç unundan yada pirinçi kendim öğütür mama yaparım.gerçi pirinç unundan mama ile yapıyorum ama bilgilendirirsen sevinirim.

bizimkilerde pirinçli ,patatesli,havuçlu çorbayı sevmediler.bugün sadece patates li yaptım.ilk yüzünü ekşittiler ama birkaç kaşık yediler.

sen nasılsın tinkerbell ?taktın mı küpeleri? :)benim oğlanda su pek içmiyor ama maşallah kızım biberonu yarılıyor.
sanırım benim katı gıdaya alıştırmam biraz zaman alıcak gibi görünüyor.onun dışında yoğurdu ,meyve pürelerini,kaşık mamasını güzel tüketiyorlar.başka şeylerde deniyorum bir iki kaşık onları da güzel yiyorlar.ama bunu çorbayı beğenmediler.tarhana denicem bakalım.
Allah korusun o ishali yaşamıştım ben bağırsak enfeksiyonu geçirdiklerinde berbat birşeydi.hamdolsun bi daha da yaşamadık.anne olunca herşeyi takıyoruz kafaya malesef.

Birde Hippin organik Tahıllı pirinçli ek mamasına başlattı doktorum ama hiççç sevmediler yemiyorlar desem yeridir her gün inatla hazırlıyorum kayısıyla bile tatlandırdım ama nafile...Biraz beklemeye almayı düşünüyorum haftaya tekrar denerim.

sevmemeleri kesinlikle tatsız olduğundandır.holle de tatsız tussuz .tükürdüler hep.ama serelac ı (nestle) beğendiler.bi dene istersen.

peki nedenini söyledi mi?eğer geçerli bir nedeni var ise bundan sonra pirinç unundan yada pirinçi kendim öğütür mama yaparım.gerçi pirinç unundan mama ile yapıyorum ama bilgilendirirsen sevinirim.

bizimkilerde pirinçli ,patatesli,havuçlu çorbayı sevmediler.bugün sadece patates li yaptım.ilk yüzünü ekşittiler ama birkaç kaşık yediler.

sen nasılsın tinkerbell ?taktın mı küpeleri? :)benim oğlanda su pek içmiyor ama maşallah kızım biberonu yarılıyor.
sanırım benim katı gıdaya alıştırmam biraz zaman alıcak gibi görünüyor.onun dışında yoğurdu ,meyve pürelerini,kaşık mamasını güzel tüketiyorlar.başka şeylerde deniyorum bir iki kaşık onları da güzel yiyorlar.ama bunu çorbayı beğenmediler.tarhana denicem bakalım.
Allah korusun o ishali yaşamıştım ben bağırsak enfeksiyonu geçirdiklerinde berbat birşeydi.hamdolsun bi daha da yaşamadık.anne olunca herşeyi takıyoruz kafaya malesef.

sevmemeleri kesinlikle tatsız olduğundandır.holle de tatsız tussuz .tükürdüler hep.ama serelac ı (nestle) beğendiler.bi dene istersen.

melittacığım; "biz herşeyin doğalını kendimiz yapıp yedireceğiz, o yüzden kaşık mamasını vermeni istemiyorum" dedi. o yüzden vermedim bende.

melittacığım; "biz herşeyin doğalını kendimiz yapıp yedireceğiz, o yüzden kaşık mamasını vermeni istemiyorum" dedi. o yüzden vermedim bende.

yeşilboncuk34 teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.bi süre sonra kaşık mamasını kesip pirinçunlu muhallebisine devam ederim.

keşke herşey doğal olsa da hazır yedirmesek.eskiler daha iyi biliyor herşeyi. bizler malesef hormonlu , gdo ' lu ve organiklerin arasında sıkıştık kaldık.

sen ne veriyorsun peki bebeğine ? var mı bebeklere yedirebileceğimiz alternatif mama yada çorba tarifleri.

yeşilboncuk34 teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.bi süre sonra kaşık mamasını kesip pirinçunlu muhallebisine devam ederim.

keşke herşey doğal olsa da hazır yedirmesek.eskiler daha iyi biliyor herşeyi. bizler malesef hormonlu , gdo ' lu ve organiklerin arasında sıkıştık kaldık.

sen ne veriyorsun peki bebeğine ? var mı bebeklere yedirebileceğimiz alternatif mama yada çorba tarifleri.

evet canım, haklısın gerçekten. bende ne yedireceğimi bilemiyorum bazen. pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, tarhana ve mercimek çorbası, yumurta, yoğurt, reçel, meyve suları, meyve püreleri, kemik sulu yemeği patates püresi ile eziyorum öyle yediriyorum. bu arada her gün yıkıyorum kızlarımı ben, sizde hergün yıkıyor musunuz bebişlerinizi?

evet canım, haklısın gerçekten. bende ne yedireceğimi bilemiyorum bazen. pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, tarhana ve mercimek çorbası, yumurta, yoğurt, reçel, meyve suları, meyve püreleri, kemik sulu yemeği patates püresi ile eziyorum öyle yediriyorum. bu arada her gün yıkıyorum kızlarımı ben, sizde hergün yıkıyor musunuz bebişlerinizi?

mercimek çorbası gaz yapmıyor mu ?çok gaz yaptığını duymuştum.ben iki günde bir yıkıyorum.yıkamadığım gün gezmeye çıkıyoruz.bugün tarhanayı deneyeceğim.

Back
X