Bende medela kullanmıştım...
Ben de medela aldım biraz gürültülü çalışıyor ama guzel
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende medela kullanmıştım...
Son haftalarda yerleri sıkıştığı için hareket alanları daha kısitlı oluyor.içini rahat tut hamileliğini tadını çıkar.sonradan insan o kıpırtıları hissetmeyi özlüyor.zaman doğumdan sonra çok çabuk geçiyor,benimkiler dört aylık oldu bile...32+3 üm
son haftalarda ikizlerinizn hareketleri nasıldı? benimkiler daha seyrekleşti.
dr da her seferinde bebeklerin oynamaları nasıl diye sordukça panik oluyorum, ya bişi olur da farkedemezsem diye
ceycudi benim kızım da çok zor yiyor. uyanıkken mamasını aldığı zaman şaşırıyoruz hatta. yemediği zaman ısrar etmiyorum, zaten ortalığı yaygaraya veriyo ısrar edince. uyuyunca yediriyorum. bazen çok dalmış oluyo almıyo mamayı bezini değiştiriyorum ya da biraz mıncıklıyorum alıyo mamayı. ama geçen hafta mamasını değişirdik. 2 numaralı mamaya geçtik. bu mamayı daha iyi aldı. belki mamadan bıkmıştır seninki de. kilo alımı iyiyse sen hiç canını sıkma zaten.
benimde oğluşumun teki biraz zor besleniyor.ek gıdaları yiyor anne sütünü biberonda iyi içiyor ama mamayı genellikle yarım bırakıyor.geçen hafta da diğer oğlum öyleydi şimdide bu.ama genellikle geçici oluyor benim bebişlerin.inşallah yine geçer.mamasını yememesi insanı gerçekten çok üzüyor.ben bitirttiremeyince eşim alıyor o bitirttiremeyince ben alıyorum uğraşıp duruyoruz bakalım.
ceycudi başka mamaya geçsen acaba yemezmi.ek gıdalara geçtinmi.onlardan verebilirsin biraz.belki mamadan usanmıştır.
melitta ben oturtuyorum canım bebişleri.doktora sormuştum bir ay önce bişey olmaz hafiften kucağında oturtmaya başla demişti.bende bir aydır oturtuyorum.
bizim dişlerede iyice kabarmış dedi ama bir aydır bekliyoruz çıkmıyor.aslında geç çıkan diş daha iyiymiş.
merhaba kızlar dün doktor kontorlümüz vardı.kızlarımın dişleri iyice çıktı.doktor oğlumun ağzına bakıp dişetlerinin şiştiğini yakında patlayacağını söyledi.kilo alımları ve boyları da çok güzel çıktı.
sebze çorbasına başlayalım dedi.ilk havuç ,patates ,pirinç ile başlayacağız ve her defasında yeşillikleri arttıracağız.en son ise kıyma konulacak.
mama da da 2 ye geçtik.
kızım poposunu kaldırıp dizleri üstünde duruyor kısa sürelerde.sanırım emeklemeye başlicak.
bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı ?doktorumuza sorduğumda yarım saat dedi.
sizler nasıl yapıyorsunuz ?
benimde oğluşumun teki biraz zor besleniyor.ek gıdaları yiyor anne sütünü biberonda iyi içiyor ama mamayı genellikle yarım bırakıyor.geçen hafta da diğer oğlum öyleydi şimdide bu.ama genellikle geçici oluyor benim bebişlerin.inşallah yine geçer.mamasını yememesi insanı gerçekten çok üzüyor.ben bitirttiremeyince eşim alıyor o bitirttiremeyince ben alıyorum uğraşıp duruyoruz bakalım.
ceycudi başka mamaya geçsen acaba yemezmi.ek gıdalara geçtinmi.onlardan verebilirsin biraz.belki mamadan usanmıştır.
melitta ben oturtuyorum canım bebişleri.doktora sormuştum bir ay önce bişey olmaz hafiften kucağında oturtmaya başla demişti.bende bir aydır oturtuyorum.
bizim dişlerede iyice kabarmış dedi ama bir aydır bekliyoruz çıkmıyor.aslında geç çıkan diş daha iyiymiş.
Maşallah dişleri çıkarmaya başlamışınız . Benim oglumunda çok kaşınıyor heralde hep ağzına bişey sokup kemiriyor.
Bizim Dr kontrolü Eylül'de.bende sabah cam rendeden rendeledigim elma şeftali armut veriyorum öğleden sonra mamadan yoğurt ara öğün olarak. Oğlum maşallah hemen adapte oldu kasıktan yemeye kızım az yiyo ağzını kilitliyor yememek için bende ısrar etmiyorum akşamları milupanin sütlü pirincli mamasını baslasammi acaba? Bide sebzelere nezaman basliycam nasıl versem bilemiyorum biz hiç Dr a gitmedik kontroller dısında o yüzden sorabilecegim bir Dr umuz yok sizleri takip ediyorum ben.
daha düne kadar doğum için gün sayarken şimdi ek besinlerden ve dişlerden bahseder olduk ne kadar güzel Allah hepimizin yardımcısı olsun ilerki günler içinde, bende ek gıdalara geçtim senin gibi yapıyorum melittacım onun haricinde yaptıgım çorbalardanda veriyorum maşallahh hepsini yiyolar milupanın kaşık mamalarını aldım sabah kahvaltı için 7 tahıllı kahvaltı gece içinde 7 tahılı gece aldım çok güzel yediler çok şükür problem çıkarmadılar benimkiler her zaman değişik birşey istiyolar yedikleri birşeyi ertesi gün asla yemiyolar bende araya kendi yaptıgım çorbalardan falan veriyorum ertesi gün yine sebze çorbasından yiyebiliyolar,bizim buraya ait bir çorba vardı kıymalı oluyor lokale gitmiştim bebeklerimle ondan verdim maşallah bayıla bayıla içtilerr sanrıım etide çok sevecekler benim yavrularavcı82 inşallah bebişler ve sen iyisinizdir. bebişler kemiriyorsa diş etleri kabarmıştır.diş çıkarıcaktır.
bende meysim meyveleri ne varsa veriyorum çok seviyorlar.benimde aksine oğlan kaşıktan yemeye zorlandı ama alıştı artık öğün olarak kaşık maması (ilk sütlü pirinçli olcak)
19 : 00 da veriyorum.3,5 aylıkken başladık ek gıdalara onun dışında yemek , çorba hepsinden tattırdım.
kaşık mamasına başla. milupa biraz şekerli bebişlerin damak tadı nasıl ?bizimkilere çok tatlı geldi.holle aldık o da tatssız tutsuz bişey hiiç beğenmediler.doktor serelac çok beğeniliyor onu verebilirsiniz dedi. serelac (nestle) geçtik.memnunuz az şekerli.akşam 19 :00 da verebilirsin.doktor öyle söylemişti bize. 130 cc verilecek. ( milupa da 140 a 40 gr yanlış hatırlamıyorsam ama serelac 120cc ise 8 mama kaşığı dolu olarak konulacak.serelac ingilizce olduğu için burada türkçe olarak bulamadım türkiye de de aynı bilmiyorum belki de kutusu öyledir )
6. ay da havuç ,patates ,pirinç ile başlicaksın.düdüklü tencerede az su ile 15 dk.haşla .suyu ile çatalla iyice ez.mümkünse tahta kaşık olabilir.sonra her hafta bi yeşillik ekle.mesela maydanoz ,bi sonraki hafta semiz otu , bi sonraki hafta ıspanak , zeytinyağı böyle böyle en son kıyma (iki kere çekilmiş dana kıyma) (iki köfte büyüklüğünde)eklenecek.(yeşillikleri elinde yolup malzemelerle haşlarsan besin değerini kaybetmez.)yani bir ay boyunca her hafta çorbaya yeni bir yeşillik ekleyip 4. hafta kıyma olacak. (inşallah karışık olmamıştır)
dün kontolümüz vardı doktorumuz bu şekilde not yazıp verdi.
onun dışında katı gıdaya geçene kadar yaptığın çorbaların suyundan tattırabilirsin.
Allah izin verirse oğlumu da sünnet ettiricem.dün aklma gelen herşeyi doktora sordum.çok memnunum gittiğim hastanedeki doktorlardan.inşallah buradan gidene kadar da böyle devam eder.
not : çorbaya tuz katılmayacak.
yine aklıma birşey gelirse yazarım ve yardımcı olurum.
daha düne kadar doğum için gün sayarken şimdi ek besinlerden ve dişlerden bahseder olduk ne kadar güzel Allah hepimizin yardımcısı olsun ilerki günler içinde, bende ek gıdalara geçtim senin gibi yapıyorum melittacım onun haricinde yaptıgım çorbalardanda veriyorum maşallahh hepsini yiyolar milupanın kaşık mamalarını aldım sabah kahvaltı için 7 tahıllı kahvaltı gece içinde 7 tahılı gece aldım çok güzel yediler çok şükür problem çıkarmadılar benimkiler her zaman değişik birşey istiyolar yedikleri birşeyi ertesi gün asla yemiyolar bende araya kendi yaptıgım çorbalardan falan veriyorum ertesi gün yine sebze çorbasından yiyebiliyolar,bizim buraya ait bir çorba vardı kıymalı oluyor lokale gitmiştim bebeklerimle ondan verdim maşallah bayıla bayıla içtilerr sanrıım etide çok sevecekler benim yavrular
ayın 13 aşılarımız var onun telaşı sardı benide ağlayacaklar üzülüyorum vallahi birde rota virüsü aşısının 3. dozu var sen yaptırdınmı melittaa??
dişlerimize gelince henüz çıkmadı benimkilerin ama heran bekliyorum baya kabardı kızımın dişleri oğlumda pek bir gelişme yok henüz oğlum çok ama çok hareketli o emeklemek istiyor çok uğraştırıyo beni bütün zorluklarına ragmen muhteşemler iyiki varlar canlarım benimm Allahım bebeklerimizi bizlere bağışlasın inş...
yaa canım benim her türlü sıkıntılarımızı paylaştık ne zaman doğacaklar ,nasıl olacak derken dediğin gibi dişler ,emekleme ,ek gıda konuşur olduk.yakında yürümeye başladılar , anne dedi diye konuşuruz inşallah :):):)
rabbim anne olmak isteyenlere de nasip etsin inşallah.
kahvaltı ve gece tahılları nasıl ?bende düşünüyorum fakat buralarda bulamadım bebelac ın ürünlerinden istiyorum ama buralarda yok.
sen hangi markayı kullanıyorsun?
benimkiler biraz temkinli yaklaşıyorlar önce kaşık ucuyla bakıyorlar beğenirlerse kaşık kaşık yiyorlar :) inşallah benim bebeklerde ayırt etmezler şimdilik bir sorun yok gibi görünüyorlar ama bakalım zaman ne göstericek bende istiyorum ki herşeyi yesinler ayırt etmesinler :)
rota nın 3. doz aşısı var mı? ben iki doz sanıyordum.bizim bebekler 2. doz oldu.3-5 ay idi.
dişler kabardı ise iki hafta içinde patlar ve dişler çıkar.benim kızın iki dişi de çıktı gülerken beli oluyor :):)
amin .rabbim eksikliklerini göstermesin hayırlı ömürler versin inşallah bebeklerimize.her anları ayrı bir güzel :)
canım ilk önce şunu yazayım aklımdayken rota virüs ilacının 2 çeşidi varmış. 1. ROTARİX diye bu 2 doz olarak yapılıyomuş. 2. ROTATEK bu ise 3 doz yapılıyomuş biz rotarix yaptırdığımız için 3. dozumuz yokmuş, ben normalde 3 doz diye biliyodum ama farklı ilaçlarmış onun için sormuştum netleştirdim artık...
canım ben mamada Aptamil kullanıyorum milupanın aldım bizim buralardada yok aslında ama ben int. sipariş ettim geldi denedim kahvaltıyı sevdiler güzelce yediler geceyi henüz denemedim canım.
maşalllah canımm benimkilerinde dişleri az kaldı diye düşünüyorum.. diş çıkarırken ateş, ishal kusma problemi oluyor diye duymuştum öyle bir sorun yaşadınızmı canım ??
heranları farklı dediğin gibi birde kavga etmeleri yokmu hemen kamerayı alıyorum elime onlar kavga ediyor bende onları çekiyorum çok tatlılar yaaa Allahım bizlre bağışlasın yavrularımızı inş.
bizim ki rotarix yaptırdık iki doz.birde fiyat farkı da var.genelde iki dozluktan yaptırıyorlar.2-4 ay 3-5 ay.bizimki 3-5 yapıldı.hamdolsun onu da atlattık.artık ateşi de çıkmıyor kızımın.ateşlenirdi.ilk iki ay ateşlendi sadece.aşılar ın 2. vurulunca bağşıklık kazandı sanırım ateşlenmiyor artık.
bende bebelac istiyorum.eşim sitesinden girdi baktı.buralarda bulamıyorum.doktora da danışmadan birşey yapmak istemiyorum aa herşeyden de yesinler istiyorum.bugün çorbayı yaptım midelerini bulandırdılartek tek tattırınca birkaç kaşık sorun olmamıştı.ne yapmalıyım sence ?
hamdolsun diş çıkarırken hiçbir sorun yaşamadım.ateşlenmedi ,ishal ,kabız olmadı.fakat buradan bir arkadaşımın bebeği bi dişini çıkarırken kabız oldu,başka bi diş çıkarırken de ishal oldu.ateşi de cabası.birde bi süre sonra da enfeksiyon kaptı kadıncağız kafasını kaldıramadı.
aynen uhdecim okadar güzel ki her anları her halleri.dün akşam eşimle mutfaktayken kız ağladı.eşim bi bakıyım dedi girdi içeri bana seslendi koş koş diye bi baktım oğlan kızın ayağını ağzına sokmaya çalışıyor kızda çığlık çığlığa ayağını kurtarmaya çalışıyor.her hallerine gülüyoruz.
öğlen de kızım oğlumun saçlarıyla oynuyordu.oğlumun tepesinde bi tutam baya uzun saçları var doğumdan kalan onun tutup tutup okşuyordu :):)
bazende el ele tutuşuyorlar karşılıklı yüz üstü döndüklerinde birbirlerine bakıp kahkaha atıyorlar.
aynen bende her anlarını kameraya alıyorum :):):) oğlum uyuduğunda kızım kahkaha attığı zaman oğlumda uykusunda kahkaha atıyor.
her özel, kaydedilmeye değer anlarını ( kızımın kaka yaparken ellerini yumruk yapıp ıkınması dahil :) ) kaydettim inşallah büyüdükleri zaman bakıp bakıp gülerler...
amin inşallah doyamıyorum kuzucuklarımı öpmeye.inşallah rabbimden birşey olmazsa ileride tekrar bebek sevmek istiyorum.
bu arada dişetleri için dentinox jel öneriririm.
benim kızlarım da 6 aylık oldular ama daha diş çıkarmadılar(