ilk 3 ayda ödem söktürücü özelliğinden dolayı düşüğe sebep olabilir diye yasak...sonrakı zamnlarda da kasılmaları arttırdığı için..
bizim sütten ağzımız yandığı için canım dikkat ediyoruz dr. yeme diyo yemiyom...magnezyum da kasılmaları önlermiş bu arada magnezyumu 2 gunde bır içebilirisn dedi ben her gün içiyorum mesela...bahtsız bedevi hesabı canım az da yesem bişey olur korkusu...önlem amaçlı benımki....
serra nın annesi onun sağlığı için yapıcaksın kulağını çekeicem yoksa senin....kilo laman bence haptan ziyade yediğin poğaçalar beyaz ekmeklerden canım...seni seviyom...bebikim...dikkat et...kendıne..her şeyi izne ayrılmaya endeksleme...ne kadar erken dikkat edersen kardır senın için...
Saol canım biliyorum bu hamurlar yüzünden aldım kilo haa cok asırı deil oda başka seyleri cok Yiyemedigimden dengeledi ama bugün aldım cok tahlili koy ekmegi merak etmebende seni seviyor canım Saolasin ablamın adasisin biliyon mü
Bugün ki menümü yazayımmm;
Tas kebabı,
Patates kızartması,
pirinç pilavı,
Salata
Karpuz.
Aslında moonsun'ın domates çorbasından da yapmayı düşünüyordum ama pilim bittiği için yeter bu kadar dedim
ramazan başladığından beri bende bi domates çorbası yapacam fırsat olmadı..
mirayım bi gün beraber yapalım..benım yayla çorbası bitsin...
ben aysunun tarıfını yazmadım bi köşeye....
Yapalım valla kuzum, domates çorbasını çok severim ben
Aysunun çorba tarifi de şöyle tatlımm;
" malzemeler
1 yk tereyağı
1 yk un
3-4 orta boy domates
1 bardak süt
1-1.5 bardak su
tuz
isteğe göre 1 tatlı kaşığı domates çorbası veeee tabikii kaşar peynirii
Yapılışı
1 yk tereyağı tencerede orta ateşte eritilir ve 1 yk un ilave edlir. Biraz kavrulur kokuncaya kadar ve hemen 1 bardak süt ilave edilir sürekli karıştırılır. beşamel sos kıvamını alınca robottan geçirilmiş domateslerr ilave edilir kaynayana kadar karıstırılır ve tuz salça eklenir.
kaynadıktan sonra suyu ilave edilir ve ağzı kapatılır 10-15 dk pişirilir orta ateşte
piştikten sonra 5-6 dk mikserden geçirilir çorbamız hazırrrr kaselere koyduktan sonra kaşar peyniri konularak servis edilir :)) "
saol tatlım yazdımama çok zahmetli geldi gözüme...bide domateslerin kabuğunu soymuycaz mı ağzımıza gelmez mi?
baharat hiç mi yok tuzdan başka ?karanbiber pul biber yakışır mıki;?
burnuma misss gibi helva kokusu geliyo iyi mikimse de yok evde... annecim olsa yapardı hemen
ramazan başladığından beri bende bi domates çorbası yapacam fırsat olmadı..
mirayım bi gün beraber yapalım..benım yayla çorbası bitsin...
ben aysunun tarıfını yazmadım bi köşeye....
Yapalım valla kuzum, domates çorbasını çok severim ben
Aysunun çorba tarifi de şöyle tatlımm;
" malzemeler
1 yk tereyağı
1 yk un
3-4 orta boy domates
1 bardak süt
1-1.5 bardak su
tuz
isteğe göre 1 tatlı kaşığı domates çorbası veeee tabikii kaşar peynirii
Yapılışı
1 yk tereyağı tencerede orta ateşte eritilir ve 1 yk un ilave edlir. Biraz kavrulur kokuncaya kadar ve hemen 1 bardak süt ilave edilir sürekli karıştırılır. beşamel sos kıvamını alınca robottan geçirilmiş domateslerr ilave edilir kaynayana kadar karıstırılır ve tuz salça eklenir.
kaynadıktan sonra suyu ilave edilir ve ağzı kapatılır 10-15 dk pişirilir orta ateşte
piştikten sonra 5-6 dk mikserden geçirilir çorbamız hazırrrr kaselere koyduktan sonra kaşar peyniri konularak servis edilir :)) "
saol tatlım yazdımama çok zahmetli geldi gözüme...bide domateslerin kabuğunu soymuycaz mı ağzımıza gelmez mi?
baharat hiç mi yok tuzdan başka ?karanbiber pul biber yakışır mıki;?
kızçelerr ben yaptım aysunun tarifini cokta nefis olduuu
domateslerin kabuklarını soyup mikserden geçiriosunuz
baharat hiç koymadım ben bilmiyorum koyuluyor mu ..
kızçelerr ben yaptım aysunun tarifini cokta nefis olduuu
domateslerin kabuklarını soyup mikserden geçiriosunuz
baharat hiç koymadım ben bilmiyorum koyuluyor mu ..
bayramda öle bi yedim kiii .. hiç yemesemde 3 gün yeterrr
ama ben istemedimkiii yaa herkes önüme bişeyler doluşturdu annem öle, kayınvalidem ölee
kimbilir kaç kilo oldum offfffsuan gene acıkmaya başladımmm
bugün yediklerim;
sabah
sütle müsli
ara
armut
öglen
etli taze fasulye
2 dilim kepekli ekmek
pilav
ara armut
akşama tavuk sote var, domates soslu makarna var..
bi de salata yaparım..
bende bayramda çikolata çok yedim
tartılmadım 2 gun kendimi toparlayayım sonra tartılcam
korkunun ecele faydası yokkk appleımmm
afiyet olsun menu güzel
ben bu ay cok korkuyorum.. randevum cuma günü valla şimdiden biliorum ben +4 kesin
hadi bu ay böle olsun derim dee sonra senin dieti alıcam galiba
ay benimde cumartesi yarında kuaföre gidicemmm :18: komple agdayaa ayyy canım yanmaz inşAllahhh
oy kıyamam sana ben :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?