canım sen son adet tarihine göre olanı takip et
doktorun zaten gelişimine göre olan haftasını not ediyor ve takip ediyor aynı zmanada
son adet tarihine göre de takıp ediyor sen doktora gittin diyelımkı doktor dedi ki ee ne kadarlık olduk
sen gelişime göre söliceksin doktor da gelişime göre bakıcaz ama sat ile gelişim orantısız ise sorun oalbilir
Allah korusun felaket tellalıgı yapmıyorum yanlış anlama sordun diye anlatıyorum :) arada 2 hafta fark olması
demek bi sorundur mesela ya beslenemıyrodur ya beslendiği halde büyüyemıyrodur ya rahım yeterı kadar kan
almıyordur...satı da takıp etmezsen bunu anlayamazsın....görüceksın zaten bebegın hep ya ilerde ya geride olucak
gelişim olrk..ama gelişimi hep sat a göre kıyaslanıcak sata göre nromal veya sata göre normal değil denicek....
ayrıca ultrason kagıdının altında farklı ölçümler yazar sımdı yoktur ama buyuduke kafa ölçüsüne göre 10 haftalık
baş popo ölçüsüne göre 10+5 diye fln ölçümler görüceksin bunalrın bilimsel isimleri ve kısaltmaları var
mesela baş-popo ölçüsü BPM veya CRL kısaltması ile kafa ölçüsü HC ile karın ölçüsü AC ile belirtilir
bu ölçümlere göre mesela ac ye göre 12 haftalık gözükebilir ama crl ye göre 10 haftalıktır belkı bebegın daha kısa
boylu olucaktır ve aynı zamanda sata göre de 10 haftalıktır ölçümler böledir yanı Doktor kağan kocatepenın sıtesınden tüm bilgileri
öğrenebilrisin linki bu
Rutin ultrasonografide (gebelik ultrasonu) nelere baklr? - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
bütün bunalrı şunu bil diye anlattım ayrı ayrı gelişimine göre takıp edemezsin sen ancak sata göre takıp edersın ok :)
onun için tickerını yap bu işlemleri düşünmeyi de doktoruna bırak :) yok bende öğrenmek sitiyorum dıyorsan
bellli bi haftadan sonra her ylt. kagıdının altında bu ölçümleri ayrıtnılı olrk bulabilirsin :) eski ult. resmimden bir örnekle göstereyım
altındaki yazıalrı görüyorsun değil mi o zmana sata göre 21 haftalıktı ama baş popo (bdp) ye göre 22 haftalık gözüküyor
ac ye göre 21 haftalık hc ye göre ise 21+2 haftalık gözüküyor bu ultrason resmi başı gösterıyo burnu dudakalrı ve elleri
gayet secilebilir.