2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
:30:demkki davetli gelmeseydim almayacaktınız beni öyle mi:47::47::47::47:
bu arada ben davet edildiğimde daha yeni gebeydim:1::1::1::1:

yokk kızz olurmu hiçç..sende yaniii:50: şurdaaa hemşomuu azcık öveyim dedimdii...:34:
hoşgeldin canım..tüm kasım anneleri toplanalım ne güzel...bebişlerin sayısı artsınn ohh ohhh:nazar::21::1::emir_bebek:
bacım şimdik ben sana kızayımm...nerde kaldın bu zamana kadar moonsun'um davet etmiş senideee hııı:34::1:

oğluşum çok şanslı teyzeler yönündennn :16:

ayy biz çıkarken aşı olmak için bebek getirmişler :( biz götüreceğiz böyle dedi eşim içimiz acıdı küçükk nasıl batırıyorlar iğneyi kuzum yaa

evet ya, içimiz cız etcek bebişlerimiz aşı olurken. bir arkadaşım ağlıyordu bebişi aşı olurken :)

yaa milona nerde 2 gündğr felan görmüyorum :44:

milona beğenip duruyor yazılanları ama meşgul heralde yazamıyor.

milonaaaaaaaaaaa kuzum çekilişe katılcan mı????????

oğluşum çok şanslı teyzeler yönündennn :16:

ayy biz çıkarken aşı olmak için bebek getirmişler :( biz götüreceğiz böyle dedi eşim içimiz acıdı küçükk nasıl batırıyorlar iğneyi kuzum yaa

oyyyy kıyamam yavrum yaaa:14: bende ağlarım herhalde kuzumaaa aşı falan yaparlarkenn:14: allahım sen hayırlısıylaa o günleri nasip et bize inşallahhhh:26:

Canlarımm ve kızçemin mis kokulu arkadaşlarııı nasılsınız be yaa :23:
İki gündür yoğunluktan gelemedim maşallah çoşmuşsunuz yine, aah ahhh geri kaldım tüm olaylardan dedikodulardan reva mı şimcik bu banaaa :43: :43:

hemen gidiyorsun demek. nasıl insan bekleyebilir değil mi? canım inşallah sorun yoktur hamileliğinde, boşuna üzülmüşsündür. senin için dua ederim canım.

oğluş demek, oyyy yerim ben onu. akşama kadar gel mutlaka bize bilgi ver tamam mı? Allah bebişini sana bağışlasın.

hoşgeldin arkadaşım. bebeğini sağ salim kucağına almanı dilerim. senin bebişinde büyük bebişlerimizden.

demek seni moonsun88 davet etti, çok kuvvetliymiş referansın, nasıl ağırlasak seni bilemedim valla :52:

ben geldimmmmm :33: öhö öhö evet ben diğer topikten kasım annesi çalıyorumm :52::52::52:

kız moonsun88 beni buraya davet ediyonda niye sahip çıkmıyosun bana aşk olsun...:1::1::1::1::1::1:
paylaşayım bilgilerimi hemencek...

adım malum
yaşım 24
şehir istanbul
sat-22.01.2012
ikinci gebelik
bebeğin cinsiyeti oğlan gibi gibi:1:
kilo denilmiş..hamile kaldığım kilom 71-şimdiki kilo 69
başka gerekli bişey varsa belirtirim

şekerim hoşgeldin ya kusura bakma işlerim yogundu yazamadım nasılsınız oğluşunlaaaa :1::16: bir pipiloş annesi daha hayırlı olsun:34:

teyzoşlarrrrrr tetanoz aşımızı olmaktan geliyoruzz sağlık ocağında olduk, aşı yaparken omuzdan hiç acımadı zaten, 5 dk sonra biraz yanma hissettim o bölgede, oda yaklaşık 5 dk sürdü sonra hafifledi geçtiii :49:

geçmiş olsun canımmm :38:

yaa milona nerde 2 gündğr felan görmüyorum :44:
Burdayım kuzumm geldimmm ama her an gidebilirim yinee :18:

evet ya, içimiz cız etcek bebişlerimiz aşı olurken. bir arkadaşım ağlıyordu bebişi aşı olurken :)

milona beğenip duruyor yazılanları ama meşgul heralde yazamıyor.

milonaaaaaaaaaaa kuzum çekilişe katılcan mı????????

Tatlımm evet yoğun bayaa bugünlerde, izne çıkan arkadaşlar oldu yığıldı herşey :( Gün içinde okuyayım boş kaldıkça konuya dahil olayım diyorum, tam alıntı yapıyorum yazıyorum, iş çıkıyor gidiyorum :19: içime de oturmuyor değil açıkçası :25:

Katılırım kuzummm katılmam mııı da ne çekilişi?? Bugün geçmişi okumadan direk yazayım dedim size, ama konudan uzak kaldım hi hi :9:

Canlarım ben size söylemeyi unuttum benim dün ayaklarım şiş diyordum ya akşam kayınvalideme gittim sandeletleri çıkardım yarım saat sonra parmaklarım gözükmüyordu nerdeyse bugünde şiş neden oluyor hiç anlamıyorum basamıyorum canım acıyor vallahi..

İki gündür yoğunluktan gelemedim maşallah çoşmuşsunuz yine, aah ahhh geri kaldım tüm olaylardan dedikodulardan reva mı şimcik bu banaaa :43: :43:

üfff neler kaçırdın bir bilsen, neyse bizde çene bol. daha çok konuşuruz. sen işlerini hallet. katılcan mı kız çekilişe?

ben geldimmmmm :33: öhö öhö evet ben diğer topikten kasım annesi çalıyorumm :52::52::52:

şekerim hoşgeldin ya kusura bakma işlerim yogundu yazamadım nasılsınız oğluşunlaaaa :1::16: bir pipiloş annesi daha hayırlı olsun:34:

:)))))))) hırhız seni :52:

iyi yapmışsın kalabalık olalım. valla saygıda kusur etmedik, iyi ağırladık arkadaşını :)

üfff neler kaçırdın bir bilsen, neyse bizde çene bol. daha çok konuşuruz. sen işlerini hallet. katılcan mı kız çekilişe?

:)))))))) hırhız seni :52:

iyi yapmışsın kalabalık olalım. valla saygıda kusur etmedik, iyi ağırladık arkadaşını :)

kasım anneleri için bir topik daha var napimm burada toplanalım diye gördüklerimi çağırdımm :52::52::52:

oyyyy kıyamam yavrum yaaa:14: bende ağlarım herhalde kuzumaaa aşı falan yaparlarkenn:14: allahım sen hayırlısıylaa o günleri nasip et bize inşallahhhh:26:

inş. canım onların iyiliği içinn

oyy benim kızım gelmişşş :54: birazz bişiler kaçırmış olabilirsinn :34:

sağol cnm benim ben sıramı saldım :52:

Ben yeğenime vururken ağlamıştım güya ablama yardıma gitim :P

oyy kıyamam

Burdayım kuzumm geldimmm ama her an gidebilirim yinee :18:

Tatlımm evet yoğun bayaa bugünlerde, izne çıkan arkadaşlar oldu yığıldı herşey :( Gün içinde okuyayım boş kaldıkça konuya dahil olayım diyorum, tam alıntı yapıyorum yazıyorum, iş çıkıyor gidiyorum :19: içime de oturmuyor değil açıkçası :25:

Katılırım kuzummm katılmam mııı da ne çekilişi?? Bugün geçmişi okumadan direk yazayım dedim size, ama konudan uzak kaldım hi hi :9:

kolay gelsin canım bende diyorumm nerede bu kız yahu merak ettim :29:

Canlarım ben size söylemeyi unuttum benim dün ayaklarım şiş diyordum ya akşam kayınvalideme gittim sandeletleri çıkardım yarım saat sonra parmaklarım gözükmüyordu nerdeyse bugünde şiş neden oluyor hiç anlamıyorum basamıyorum canım acıyor vallahi..

neden oluyor ki :26: fazla tuz tüketiyormusun :44:

canım oku bak ne yazıyor:

Zübeydehanım Doğumevi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Özer Kutlu, hamilelikte ayaklar ve Ayak bileklerinde şişmenin yaygın görülen ve doğumdan hemen sonra kaybolan bir durum olduğunu belirterek, anne adaylarını sıkı ve dar giysiler giymemeleri konusunda uyardı. Op. Dr. Kutlu, bebeğin de sağlığı için anne adaylarının düzenli egzersiz yapması gerektiğini bildirdi.

Hamile kadınların çoğunun günün ilerleyen saatlerinde ayak ve bileklerindeki şişkinliğin artığını fark edeceğini anlatan Dr. Kutlu, "Hamilelikte vücut daha fazla Sıvı üretir ve daha fazla sıvı tutar. Ayrıca büyüyen uterus (özellikle hamileliğin son aylarında) bacaklara giden damarlara daha fazla baskı yapar. Bu da kanın kalbe dönmesini zorlaştırarak bacaklar, ayak bilekleri ve ayaklarda daha fazla Sıvının birikmesine neden olur" dedi.

Uzun süre ayakta durmak ya da Sandalye ve koltukta ayakları yere koyarak oturmanın ayakların şişmesine yol açacağını hatırlatan Özer Kutlu, hamilelikte ayak ve bilek şişmelerini önlemenin yollarını şöyle sıraladı:

"Gün içinde sık sık ayaklarınızı yukarıya uzatarak oturun. Uyurken yan yatın veya ayaklarınızı yastık yardımıyla hafifçe yükseltin. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarınızı yere koyarak oturmaktan kaçının. Isı şişmeyi artıracağından kendinizi serin tutmaya ve serin ortamlarda bulunmaya gayret edin. Suyun kaldırma kuvveti bebeğin pelvisin yukarısında tutulmasına yardımcı olacağından, olanağınız varsa sık sık yüzün veya havuzda yürüyün. Sıkı ve dar giysilerden kaçının. Destekleyici, pamuklu çoraplar giyinin, naylon çoraplardan kaçının. Düzenli egzersiz yapın. Hamilelikte hafif ayak ve bilek şişkinlikleri normal olmakla birlikte, aşağıdaki durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun."

Ayaklardaki aşırı veya ani şişmenin ciddi bir durumun belirtisi olacağını da kaydeden Kutlu, "Bu preeklempsi adı verilen ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Preeklempsinin diğer bazı belirtileri de şiddetli baş ağrısı, bulanık görme ve baş dönmesidir. Özellikle baldırlarınız veya kalçanızda ağrı ve hassasiyetle birlikte yalnızca tek bacakta şişme olması. Bu durum kanda pıhtı belirtisi olabilir. Bu durumda uzmana başvurun" diye konuştu.

Back
X