• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
erkekler ne kadar süslü olur bilmem ama bende alıcam cibinlik, ondan bahsediyorsunuz değil mi ?

oley sende mi aldn süper :46:
hayatımm tam aklımdaki gibi bi model bulamadım size göstermek için ama benzeri şöyleee:

https://www.ermoda.net/70x130-Lux-Gumus-Gupurlu-Uyku-Seti,PR-1131.html

kızımın uyku setini sanki gelin seti gibi diktircez...yan koruması, baş ucu koruması cibinliği falan hep güpürlü, tüllü tüllü olacak teyzesi...:16:
Canımm işlerdeki yoğunluk yüzünden hep :(
Tam oturuyorum pc başına bi iki sayfa okuyorum alıntı yapıp bişiler yazıyım diyorum, iş çıkıyor gitmek zorunda kalıyorum :50:
Ama aklım burda kalıyor inan ki :(
Şimdi de geçmişe bakmadım hemen bi görüneyim,hallerini sorayım dedim. unutursunuz filan beni sonra mazallahh :31: :17:

gadalarını alırımm seni unutmak ne mümkün..duymamışşş olayımmmm:16:

saol canım benim amin.. darısı seninde başına inşallah..
biz daha almadık işte o süslü olanını.. bende öle istiyorum :)
gelen giden cok olacak kayınvalidemlerin etrafı cok kalabalıktır..
bu haftasonu bakacagız inşallah bebek odalarına.. cok heyecanlıyız :)
hayatımızda yepyeni güzellikler oluyor Allahıma şükürler olsunnn:16:

ohhh iznini de almışssıııınnnn :)

aminnn sedefim amin..insan istiyorr yaaa şu dünyada ev bark sahibi olmayı...
bizdede gelen giden çok olurr...bendeee süslü püslü şeylerr yaptırcammm kızçeme inşallahh:)) zaten yapılıp gelincee hemen paylaşcam sizinle...sizsizz içimee sinmiyorr teyzoşlarrr:16:

yihuuuuuuuuuuuuuuuuu süperrrrrrrrrrr....... bol bol dinlenicezzzzzz, sabah erkenden kalkıp bugün ne giycem telaşına düşmicezzzzzz, yaşasınnnnn :46::46::46::46::46::46::46:

evet evettt oleyy oleyyy süperr oldu bu 1 günlük izin bile...:16::16::16:

hiç kalmammm :52: eşim diyo birde kız olsaydıı neler yapardın bilmem süslü diyor bana :1:
abooooooooooooooo bi süslüdee burdaaaa...yap pipiloşaaa annesiii en güzellerinden...:10:
bende aldımm bende :46::46: çociime mobilya bakıcamm :46:
çociiniii yerim senin...:1::1::1::1:
Enemmm hilalimm, süslü hemşom benimm bayıldım kızçenin beşiğine,içinde prensesler gibi olacak eminim. Bu beşik geleneğini annem de yapmayı çok istiyor ama uzakta olunca olmayacak sanırım. Konuşurken hep söylüyor anneciğim, torunuma beşik yapmayı çok isterdim diye. Bakalım artık mayıs,haziran gibi bi ankaraya gidersem bebiş büyümüş olsa da bi mevlit yaparız, bebişimi süsler püsleriz, anneciğimin de gönlü olur en azından :31:
Bu arada iznin hayırlı olsun kuzumm, dinlenin bol bol, haftaya cumartesiden sonra ben de tamamen izinliyimmm :32:

Canım maydanoz dereotu hiç mi yenmemeli? Ben çok sık ve fazla olmamak kaydıyla yiyorum çünkü yüksek oranda kalsiyum içeren bitkiler. Hurmayı da son iki hafta düşünüyorum doğumu kolaylaştırır diye.

Peki :17:
Ama ama ben kaçabildiğimde hemmen geliyoorumm, çünkü sizleri çooookk seviyorumm :16:

Biz de iyiyiz tatlımm, prensesim sağ kaburgama tekmeler atmasa daha iyi olcam ama inat anacım, annesi gibi aynı :9: Kocacığa diyorum zaten bi inat ben vardım, bir tane daha musallat olacak başına diye; kaderim böyleyse seve seve diyor :9:
yaaa evet kalmasınn anneannesinin içindee uhtee kuzumm yaaa...sizdeee en güzelinden mevlüt yaaprsınız...şöylee bi mevlütt takımı giyidirirsinnn kızçene..oyyy yerim ben:16:

$40ce91adfbf5faa125631e945f55c714.webp
Selam kızlaaarr,:9::9:

Bakıyorum herkesi Zafer Bayramı tatili telaşı sarmış..Yarın bol bol dinlenin kızlar..

Bizde yarın Sarıyer'de toplanıyoruz dedemlerin balkon geniştir her gittiğimizde bişeyler yaparız.Annemler,ablamlar,biz,halamlar,amcamlar,kuzenlerim hep birlikte toplanıcaz inşallah piknikvari bişeyler yapıcaz her resmi tatilde toplanırız genelde..

İnşallah hava güzel olur da...

Bu arada yeğenim anaokuluna kayıt oluyor bugün,güya devlet okulu ama maaşallah sağolsunlar 180 tl kayıt ücreti her ay 80 tl aidat+bi sürü ıvır zıvır istekler koleje kayıt olsaydı daha karlı çıkardı herhalde..

Çok saçma yaa...

hoşgeldin nilimmm kuzumm:16: bizim yarın tatil...cumayada izin aldık..4 gün yan gel yat osman modundaaa takılcazzzzzzzzzzzzzzzz:9::1::1::1::1::1:

annesininbirtanesi hediyeni almışsın resim bekliyoruz senden:32:
hayatbanagüzell seninhediyenin resim nerde kaldı canım benim
:31:
sahinuscum bir güzellik yapayım sana 2 vakte kadar hediyen gelebilir sana ama büyük ihtimal sende pazartesi kavusursun hediyene
:10:
beysalcım ipucundan bişey anlamama çok sevindim :9:

Yaa nispet yapmayın amaaa, sonra rapor kullanmadığıma pişman oluyorumm. Ayrıca yarın herzaman ki gibi bizim iş yerine tatil değil, sabah kös kös gidicem ve boş boş oturup gelicem :50: Amaaan ne kaldı ki eylülün 8'ine şurda :21:
Biz de iyiyiz teyzesii, kızçem fıkır fıkır içimde daha büyük bi mutluluk var mı ki :emir_bebek:

Bitanemm dikkat et nolur, bol bol dinlen, ayaklarını mümkün olduğunca uzat otururken :50: benim de ağrı ve şişmeyle başlamıştı sonra işaret parmağımda uyuşma. Şu anda serçe parmağım hariç diğer parmak uçlarım nerdeyse hissiz, tuşlara basarken sanki keçe gibi uçları. Ama alıştım sanırım, çok dert etmiyorum ilk günkiler kadar. Bir de ben şu linkte en aşağıdaki egzersizleri yapıyordum çok ağrım olduğunda inan rahatlatıyordu beni;
KARPAL TNEL SENDROMU-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]

geçmiş olsun, senin benden biraz daha ileri durumda sanırım. okudum canım yazıyı. çoğu belirti var bende :((( egzersizleri bende yaparım, sağol canım. işyerinde ayaklarımı ne kadar uzatsamda dinlenemiyorum sanki :((( daha 1 ay çalışmayı planlıyorum, hayallerde mi yaşıyorum acaba ? :31:

Selam kızlaaarr,

Bakıyorum herkesi Zafer Bayramı tatili telaşı sarmış..Yarın bol bol dinlenin kızlar..

Bizde yarın Sarıyer'de toplanıyoruz dedemlerin balkon geniştir her gittiğimizde bişeyler yaparız.Annemler,ablamlar,biz,halamlar,amcamlar,kuzenlerim hep birlikte toplanıcaz inşallah piknikvari bişeyler yapıcaz her resmi tatilde toplanırız genelde..

Bu arada yeğenim anaokuluna kayıt oluyor bugün,güya devlet okulu ama maaşallah sağolsunlar 180 tl kayıt ücreti her ay 80 tl aidat+bi sürü ıvır zıvır istekler koleje kayıt olsaydı daha karlı çıkardı herhalde..

Çok saçma yaa...

selam canım, ohhh sizde de güzel bir plan var. iple çekiyoruz valla tatilleri, iş çok zaman yok :(((

okullar öyle canım, hatta okula yaptırılacak şeylerde öğrencilerden çıkıyor. :(((

Selam kızlaaarr,

Çok saçma yaa...

Selam niloşumm..
ne güzel yaa özendim şimcikkk.. benim dedemler izmitte o yüzden cok sık toplanamayız..
avuç içi kadar ailemizi toplamak zor oluo nedense :/
eşimin ailesindeyse aynı dedigin gibi sık sık toplanırız baya da kalabalık oluruz
ben cok severim geniş aileleri .. huzurunuz daim olsun canımcım..

devlet okulu bile öyleyse özeller uçmuştur..
milletini sömürmeye bu kadar meraklı bi ülke daha yoktur herhalde:47:
nefes almak bile para olucak yakında.. hayat şartları gün geçtikçe zorlaşıo..

evet rahat rahat ederim :52:

evet ya oda daha melekk kuzum burcu teyzesi prensss yataklarıda böyle cibinliklii :) yok abartmamm kuzum hehe

inatçı mı olcakkk kız babası yandı :)

evet yaa sessiz kalacakk

görüşmedim canım arıyayım ben onu bir ara merak ettim bende

:1::1::46:

sen varya sennnnnnnn çok fenasınnnnnnnnnnn:23:

Kızlar hediyem şimdi ulaştı elimeee.. nasıl mutlu oldummmm:16:
ilk hediyelerden bahsederken "sana ben çıkıyım" dedigim kişiye cıkmışım :1:
Allahım ne temiz kalpliyim ben böylee herşeyi kalbime göre veriosun :61::1:
hediyeyi açınca duygulandım biraz , iyi ki tanımışım sizi :5:
fotoları eve geçince çekicem:34:

bulemsuuuuuuuuu

fena yakaladım seniiii!!!!!

kilo topicinde ne 24üncü haftayı ne 28inci haftayı yazmışsın :20::20: hiç yakışmadı sana bebişimmm :19: kınıyorum seni ! :23::23::23:
:78::78:sey kem küm :78:
tartımın pili bitmiş canım benim değilse verirdim kilo bilgilerini sana eşime söylüyorum her çarsıya gittiğinde almadan geri geliyor pilini markette satılan bişey olsa hemen alacağım ama pil değişik pilmiş eşim öyle söyledi:31:
ama su an için pek kilom yok galiba çevreden olumlu seyler duyuyorum :8:

oh ne güzel, eğlenirsiniz inş.

sağol canım inşallah..

selam canım kız bu ne okulu böyle bende esrayı okula yazdırdım ama 5 kurus para vermedim valla
bugunde aynı okula eltimin kızını anasınıfına yazdırdık oda aylık 25 tl den baska para vermiyecek
25 tl yi anasınıfı annesi için alıyorlar değilse oda kayıt parası vermedi
şikayet ederiz diye göz dağı verseydiniz keşke o zamn geri basıyor ve istedikleri paradan vazgeçiyorlar

selam canım aa bu da bildiğimiz devlet okulu yaa bana da çok saçma geldi abartıyorlar iyice
bi söyleyeyim ablama da dediğini bi uygulasınlar bakalım..o da sabah 8 öğlen 12..öğleden sonradı daha pahalıymış

Son düzenleme:
bu çekilişte başka olan tesadüflerde var sekerim :32:
hediyeni güzel günlerde kullan hediyeni inşş resim bekliyoruz en kısa zamnda
valla biraz stres olsamda ben hemen doğum öncesi bir çekiliş daha istiyorum kızlar ne güzel hem eğleniyoruz hem mutlu oluyoruz :32:

merhaba kızlar nasılsınız...bugün benim hiç keyfim yok gece uyuyamadım bugünde baş ağrısı ve uykulu bir gün geçiriyorum mesainin bitmesini bekliyorum dört gözle

hayatımm tam aklımdaki gibi bi model bulamadım size göstermek için ama benzeri şöyleee:

kızımın uyku setini sanki gelin seti gibi diktircez...yan koruması, baş ucu koruması cibinliği falan hep güpürlü, tüllü tüllü olacak teyzesi...:16:

bizdede gelen giden çok olurr...bendeee süslü püslü şeylerr yaptırcammm kızçeme inşallahh:)) zaten yapılıp gelincee hemen paylaşcam sizinle...sizsizz içimee sinmiyorr teyzoşlarrr:16:

abooooooooooooooo bi süslüdee burdaaaa...yap pipiloşaaa annesiii en güzellerinden...:10:

yaaa evet kalmasınn anneannesinin içindee uhtee kuzumm yaaa...sizdeee en güzelinden mevlüt yaaprsınız...şöylee bi mevlütt takımı giyidirirsinnn kızçene..oyyy yerim ben:16:

Eki Görüntüle 498351

hoşgeldin nilimmm kuzumm:16: bizim yarın tatil...cumayada izin aldık..4 gün yan gel yat osman modundaaa takılcazzzzzzzzzzzzzzzz:9::1::1::1::1::1:

ayyyy çok süslü olcakk bu annesiiiii, yok ben sadece cibinlik :) dantellii delikanlıyı bozar :1::1::1:

yapayım demiiiii teyzesii pipiloşuma :)

asıl ben kızçeni yerimmm dayanamam süsüneeeee :9:

sahinuscum bir güzellik yapayım sana 2 vakte kadar hediyen gelebilir sana ama büyük ihtimal sende pazartesi kavusursun hediyene

anaaaaaaaam evet atacaktım dün kablom yanımda değildi bu gün getidim hemen atayım dur iyi hatırlattın :17:

ne güzel hareketli olsun birazz :1::emir_bebek: yerimm senin kızçeniiiiiiiiiiiiii ısırırım totosunuuuuu :16:

oh ne güzel, eğlenirsiniz inş.

bende söz veryorumm :49:

Tatlımm aynı valla,,bebişler oturmamızı istemiyorlar, sıkışıyorlar daralıyorlar herhalde ondan öyle kıpır kıpırlar. Ben de ayaklarımı bilgisayar kasasına uzatıyorum hafif de popomu kaydırıyorum karnımda rahat rahat yüzüyor balığım :9:
Bakma senn, çok fena olur akrep bebişleri sıkıntıya gelemezler hiç, şimdiden başlıyorlar işte (kendim de akrep olduğum için iyi bilirim :9: )

bana hiç rahat vermiyor bizimkiiii
millet hareket etmio die yakınır bende tam tersi bazen hareketlerinden yoruluyorum bi dursa diorum:9:
ben yengeç burcuyum, babamız başak, bu akrep ikimize de kök söktürücek anlaşıldı zaten:9:

Eki Görüntüle 498351

zaten bu süslü takımlardan bi tane almak ya da diktirmek şart.. gelen giden için..
ilk evledigim zamanlara dönüyorum sanki :)
benimde evimi görmeye geldiklerinde krem rengi süslü püslü fırfırlı yatak örtüm vardı onu sermiştik :)
resmen çeyiz düzüyoruz :)
annemin yaptırdıgı agız mendillerini görünce öyle oyalı oyalı bayıldım :)

gadasını aldıgım ne demek :)

benim hediyemde geldiiiiiiiiiiiiii:16:

SABAH BİR GÖRÜNÜP GİTTİM ANCA GELDİM KIZLAR NASILSINIZ ?

HATİCE'DEN HABER VARMI HİÇ ??

bANA YİNE ŞANTİYE YOLU GÖRÜNDÜ.. ŞANTİYEDE DOĞUM YAPICAM BU GİDİŞLE.. :50::50:

Kizlar herkese merhaba,
Bebosleri buyuttuk walla.yalniz gecende bi alisveris merkezinde bi kadin sinirimi bozdu ay dedi baya karnin dusmus dogum yakinda herhalde,yok dedim daha var,kadinda dio yok sen ykinda dogurusun.benim oglan hic yukari cikmadi ki asagida tasimak erken dogum mu demek yani?bide benim sipa yan duruyo atagini legen kemigime dayiyo,ne zaman doncek bu velet

MİNİCİK MELEĞİME!
Bu yüce varlığa kavuşmama izin veren yaradan’a hep şükredeceğime; seni bildiğim ve elde edebildiğim en iyi olanaklarla yetiştireceğime, ruhunu güzelliklerle süslemesine, bedeninin kıymetini bilmesine yardımcı olacağıma; sevmeyi, ve sevgiyi öğreteceğime, seni sayacağıma ve sana saygıyı anlatacağıma mutlu anında da kederli anında da daima senin yanında olacağıma, ancak emek Verdim diyerek haksız beklentiler içine girmeyeceğime,gözümün nuru, evimin neşesi, hayatımın anlamı olan Bebeğimi kendi arzularını gerçekleştirmesi yönünde destekleyeceğime, ama kendi arzularımı sende yaşatmaya çalışmayacağıma, kendi çıkarlarından önce toplumsal değerleri ön planda tutmasını sana öğreteceğime, anneliğin içimde yeşerttiği, zenginlikleri, isteyen herkesle mutluluk duyarak paylaşacağıma, ve seni yazıyla, kışıyla, gündüzüyle, gecesiyle, bütün varlılığımla daima sevip koruyacağımıza söz veriyorum

ne güzel yazmışsın, inşallah gerçekleşir hepsi.

:78::78:sey kem küm :78:
tartımın pili bitmiş canım benim değilse verirdim kilo bilgilerini sana eşime söylüyorum her çarsıya gittiğinde almadan geri geliyor pilini markette satılan bişey olsa hemen alacağım ama pil değişik pilmiş eşim öyle söyledi:31:
ama su an için pek kilom yok galiba çevreden olumlu seyler duyuyorum :8:

:)))))))) haklısın canım, bizimde bitince çarşıya inmek zorunda kaldık. kayınpederim aldı sağolsun bulmak zor olunca 2 tane almış :)

merhaba kızlar nasılsınız...bugün benim hiç keyfim yok gece uyuyamadım bugünde baş ağrısı ve uykulu bir gün geçiriyorum mesainin bitmesini bekliyorum dört gözle

geçmiş olsun canım.

ayyy bugün doğru dürüst çalışmadım. ben kendimi işlerime veriyorum. arada bir bakarım.

selam canımmm hoşgeldinnnn
resmi tatilller size yarıyor desene :34: eminim denen çok mutlu oluyordur....

o nasıl okul yaaa yuhhhhhh yaniii... şikayet etseydiler keşke... kayıt ücreti diye bişey kalmadı artık :20:

selam tatlımm.ya sorma dedem iple çekiyordur yarını şimdi torunları çocukları evinde toplanıyor çünkü..
ya evet söyledim ablama ama bi çok arkadaşı ödemiş yoksa kayıt yapmıyorlarmış öyle diyo..

hoşbulduk canım beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmm

oh iyi yapmışsın hayatım yaa,dinlen tabi ki hakkındır ağırlaşıyoruz artık.sen bağ evine kaçarsın artık :34:

selam canım, ohhh sizde de güzel bir plan var. iple çekiyoruz valla tatilleri, iş çok zaman yok :(((

okullar öyle canım, hatta okula yaptırılacak şeylerde öğrencilerden çıkıyor. :(((
aynen canım yaa taa 1 ay önceden ayarladık resmen.
sende bi izine çıksan da rahatlasan canım yaa bayağı yoruluyorsun..yoğunsun..

Selam niloşumm..
ne güzel yaa özendim şimcikkk.. benim dedemler izmitte o yüzden cok sık toplanamayız..
eşimin ailesindeyse aynı dedigin gibi sık sık toplanırız baya da kalabalık oluruz

[/COLOR]

selam kuşuuuuuuuum:16:

ya işte ayda yılda bir toplanınca güzel vakitler geçio bi de dedem ve babaannem çok mutlu oluyorlar,bizde seviniyoruz.
eşimin ailesiyle de toplanınca vakit güzel geçer,şimdi onlar da memleketteler bu hafta dönüyorlar haftaya da onlarla toplanırız büyük ihtimal..

hepimizin huzuru daim olsun hayatımmm.
bizler sömürülmeye alıştık zaten,allah sonumuzu hayır etsin bizim çocuklarımız neler yapacak okul zamanları çok merak ediyorum valla..

Selam niloşumm..

:74::74:umarım beğenmişsindir biraz daha kalıcı bişi olsun istedimm, benimde kalbim temizmiş bir kızçe çıksın demiştim :) bizde iyi ki tanımışızzzzzz seniiiiii :54: o büyüsün ben daha neler yollarım kuzucuğumaaaaaa :16:
valla biraz stres olsamda ben hemen doğum öncesi bir çekiliş daha istiyorum kızlar ne güzel hem eğleniyoruz hem mutlu oluyoruz :32:

canım benim girdiğin zahmetler içinde çok teşkkür ederiz sana :54:

Eki Görüntüle 498351

Allahımmm ne kadaarr güzel bişiii, şimdi bizim meleklerimiz bunlardan mı giyecekk :43: Zaman yaklaştıkça bi acayip oluyorum ben kuzum yaa, böyle kıyafetlerine filan baktıkça içini bebeğimin doldurduğunu düşündükçe.... :87: :97:

geçmiş olsun, senin benden biraz daha ileri durumda sanırım. okudum canım yazıyı. çoğu belirti var bende :((( egzersizleri bende yaparım, sağol canım. işyerinde ayaklarımı ne kadar uzatsamda dinlenemiyorum sanki :((( daha 1 ay çalışmayı planlıyorum, hayallerde mi yaşıyorum acaba ? :31:

Kuzumm inşallah senin benimki kadar ilerlemez, hem merak etme Allahım dayanma gücünü veriyor.
Ben bir aydan fazladır çekiyorum bu uyuşmaları,sabahları yataktan kalktığımda ayaklarımın üstüne basamıyorum (tabanlarım şişmiş olduğundan), ellerim cız cız uyuşuk olduğu için sızlıyor, üstüne bel ve karın ağrım da var ama takmamaya,kendime yedirmeye çalışıyorum.
Sen de benim gibi canı içindesin, ağrıyı sızıyı takmıyorsun tatlım.
O yüzden bir ay daha bebeğin için sabredebilirsin bence.
Allahım daha kötülerinden korusun yeter ki, bu ödemler,uyuşmalar hepsi geçici nasılsa :54: :34:

Selam niloşumm..

Kim gönderdiiiii :52:
Bu arada hayırlı olsun hediyen kuzumm, güle güle kullansın bebişinn :16:

akşama ekliycemm şekerim...

sedefcim gadalarını alırım..kayserilice bi tabir..gada=günah-------- gadalarını alırım = günahların benim olsun, günahlarını alayım demek..çok sevdiğimiz kişileree, bebelerimizee söylerizz severken...yadaaa üzüldüğümüzz bişey oldugunda o kişiyee, gadalarını alırımı kıyamam sana anlamında kullanırızz..biz kayserililer tuhaff tiplerizzzz beee yaaaaaaaaaaaaaa:9::9::9:

aboooooooooo hayatım güzelim pipiloşaa o kaaaa tül iyi değil zatennn:9::9::9: erkek adam yelkenli uyku setlerinde falan yatar, aslanlı kaplanlı kedili köpekli bişeyler yaptır sen annesi...ama hadi cibinlikk olurrr:34:

tesadüflere inanmam ben şekercim tevafuk diyelim biz buna..
benim genel olarak özellikle son zamanlarda
Allah cogu şeyi gönlüme göre veriyor bu da onlardan bi tanesi oldu :)
akşam eve geçince itinayla çekecegim fotolarııı ;)

merhaba canım.. neden keyfin yok hayırdır ?
inan bende bazen öyle oluyorum, atlatıcaz inşallah bugünleri..

hoşgeldin tubiş canım sen cok yogunsun cok yoruluyorsun bu aralar :(
Allah yardımcın olsun..

Kizlar herkese merhaba,
Bebosleri buyuttuk walla.yalniz gecende bi alisveris merkezinde bi kadin sinirimi bozdu ay dedi baya karnin dusmus dogum yakinda herhalde,yok dedim daha var,kadinda dio yok sen ykinda dogurusun.benim oglan hic yukari cikmadi ki asagida tasimak erken dogum mu demek yani?bide benim sipa yan duruyo atagini legen kemigime dayiyo,ne zaman doncek bu velet

ay böle insanlara da uyuz olurum :47: takma sen herşeyi kafana boşver..
doktorun ne diyorsa onu dinle sen:34:

Son düzenleme:

hoşgeldin canım :29:haticeyle akşam konuştum daha iyiyim dedi evine gececekmiş bugun :31:

Back
X