2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

kızlar merhaba
24 kasımda bebeğimiz öğretmenler günü hediyesi olarak geldi :) kontrol diye gittik ama beklenmedik durumlardan dolayı acil sezeryana alındık spinal sezeryan oldum. çok zordu. detayları sonra paylaşırım. bebeğim gayet iyi aç olmadığı sürece tabii.
diğer doğumunu bekleyen arkadaşların Allah yardımcısı olsun gerçekten çok zormuş.

Allah analı babalı büyütsün! Ne güzel kurtuldun darısı başımıza :) herkes spinal sezeryan a çok zor diyor. bana da sezeryan falan derlerse genel düşünüyorum doğrusu. ben hala beklemedeyim. cumartesiye kadar gelmezse benim de tekrar dr kontrolü var. muayene edecek açılma falan var mı diye. inşallah şu iki gün içinde gelir hayırlısı ile de gerek kalmaz diyorum :)

ay canim hayirli ugurlu ilsun bebisin.cok sukur kurtuldun..gecmisler olsun..dogum demek zor gecti. zaten topige girmeyince anlamistim bebisin geldigini.allah bizide jurtulmayi nasib etsin ins..sipinalin epudralden farki neki.ne acidan zor gecti ameliyat. benimde bu cuma kobtrolum var.bi gelisme okmayacak gibi.sezeryan olur benimde heralde.ama genel dusunmuyodum ben.simdi sen ole diyince kafam karisti..
Tekrar hayirli ugurlu olsun canim..

Sevgili distum senin yazini okuyunca sanki ben yazmisim gibi geldi.durumumuz ayni yani.beni mde iki gunum var beklemek icin.cuma sin kontrole gitcez.o gune kadar kendilugibden gelirmiki acaba diyorum ama karnimda bi o yana bi bu yana hala zipir gibi oynuyo asagi dogum kanaliba falan girecegi yok.ins bu gece bizi yaniltirlar hadi bakalim.benim sadece gun icinde ara ara adet gibi agrilarim oluyor.baska bi gelisme yok.enin durumun nasil.birde sana sorayim.spinal nasil oluyirki.acaba bende mi genel dusunsem...offf kurtar bizide allahim.amin..

saolun kızlar..spinalde sadece belden bir iğne yapıyorlar ve belden aşağını uyuşturuyorlar..tabi uyuşursa..benimki uyuşmadı ve herşeyi hissettim tüm acıları..o yüzden anestezi uzmanı çok önemli iyi araştırın..birde kontrole giderken ne olur ne olmaz aç gidin biz tok gittik ve ondan mecbur spinal olduk...bebeğin suyu azalmıştı ve kalp atışları yavaşlamıştı oyüzden 1 saat içinde herşey oldu bitti. ve benim yanıma sadece baş ağrısı kaldı..spinalin en büyük dezavantajı başın kopacakmış gibi bir baş ağrısı yaratması bugün 5 gün oldu ama ben hala yatıyorum dikilşlerden değil baş ağrısından..sadece bebeğimi emZirebilliyorum herşeyiyle annem ilgileniyor saolsun...sütüm geldi şükür..ama göğüs ucu sorunumuz var..göğüs ucum çıkmadı çok o yüzden silikon uç kullanıyoruz..ve bebeğim çok aç bi bebek hiç doymuyor..sürekli emmek istiyor..bende iyi olsamda emzirsem diyorum ama dedimya daha ilgilenemiyorum yeteri kadar...

doğumunu bekleyen arkadaşlar kesinlikle genel anestezi düşünün derim..allah kurtarsın hepinizi...sizinde iyi haberlerinizi alırız inşallah..

geçmiş olsun bebeğinede Allah hayırlı uzun ömür versin , bekleyenlerde hayırlısıyla kucağına alır bebeklerini inşallah...
oğlum 17 günlük oldu bugün , 40 hafta 5 günlükken doğum yaptım bende

iki gecedir adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor hatta uyandığım da oluyor ama artmadan sabahı ediyorum. gün içinde de adet sancısı hissettiğim var, ayakta durduğum zamanlarda iyice baskı hissediyorum. bana kalırsa kafası da yerleşti. bakalım cumartesiye kadar durursam dr ne diyecek :) hesap ettim drların dedikleri tarihe göre 40. hafta pazar günü tamamlanıyor. acaba diyorum bu beyfendi tam gününü mü bekliyor :) bu arada spinal ve epidurali ben de hep aynı gibi düşünerek yazıyordum sonradan kafama dank etti.
internetten baktım
Spinal anestezinin uygulaması daha kolay, etki başlangıç süresi daha kısadır.Epidural anestezinin uygulaması ve etki başlangıç süresi daha uzundur.İşlemden 10-15 dakika sonra operasyon başlatılabilir.

_Spinal anestezide hem duyu hem de hareket kaybı olur ,yani hasta 2-3 saat boyunca belden aşağısını ‘felç olmuş’gibi hisseder.Epidural anestezide ise duyu kaybı olur ancak hareket kaybı olmadığı için hasta kendisini ’felç olmuş’ gibi hissetmez.Bu özelliği nedeniyle normal doğum için de epidural anesteziyi rahatlıkla kullanabiliyoruz.Hasta kendisi ıkınarak bebeğinin doğumunu sağlayabiliyor.

_Spinal anestezi sonrası baş ağrısı riski vardır.Tansiyon düşüklüğü daha fazla görülür.

_Epidural anestezide kateter uygulama seçeneği ile ameliyat sonrası ağrı tedavisi yapma imkanı da mevcuttur.

böyleymiş farklar işte. bakalım nasıl doğum yapıcaz bu gidişle de aralık annesi olacak gibiyim. bir gün kaldı :)

geçmiş olsun. benim de niyetim sezeryan olursa genel olması. göğüs ucu için egzersiz falan varmış diye duydum ama hiç bilmiyorum. ben sadece krem sürüyorum işte. bir de göğüs ucunuza ilk olarak soğan sürürseniz çatlama olmuyormuş. emzirmeden önce sürün diyorlar. silikon uç neymiş onu da ilk kez duydum :) neyse bebişin emmek istesin de güzel güzel emsin inşallah annesi. çabucak o da toparlasın sen de

geçmiş olsun. benim de niyetim sezeryan olursa genel olması. göğüs ucu için egzersiz falan varmış diye duydum ama hiç bilmiyorum. ben sadece krem sürüyorum işte. bir de göğüs ucunuza ilk olarak soğan sürürseniz çatlama olmuyormuş. emzirmeden önce sürün diyorlar. silikon uç neymiş onu da ilk kez duydum :) neyse bebişin emmek istesin de güzel güzel emsin inşallah annesi. çabucak o da toparlasın sen de

canım aynen dediğin gibi oldu bu gece bendede. uyuyamayacak derecede adet ağrısı şeklinde ağrım oludu sabaha kadar. gün içinde de 2-3 sefer gelip gitti. birde gece boyu o tam 4 saat hiç durmadan oynadı, daha doğrusu çırpınma gibi hareketler yaptı hep.. sabahı zor ettim. aklıma hep kötü şeyler geldi.. acaba kordon falan mı dolandı diye.. off allahım hayırla bizide kurtarsın.sonra gün içinde hareketleri düzeldi çok şükür. ama benimki hala aşağı inmedi hala yan duruşta sanki... bizim doktorun da ultrasondaki son tarihi yarın yani 30 uydu. bakalım ne diyecek yarınki kontrolümüzde. herşey iyi derse acaba biraz daha beklesemmi bilemiyorum. yoksa yarın sezeryana mı karar versemm.. off kafam iyice karıştı..

canım bebeğin hayırlı uğurlu olsun. maşaallah diyelim.. darısı bize olsun. benimde 40. haftam bugün doldu. iyice panikledim bende. demek seninde 40+ 5 de oldu. sende iyi beklemişsin. peki normal doğum mu oldu bu kadar bekledikten sonra.. yarın doktor kontrolümüz var. ne diyecek bilemiyorum. ben günüm geçeceği için artık panikledim, ne yapayım sence. bekleyeyim mi biraz daha. ne önerirsin..

Saidem bence acele etme. Drlar biraz kolaya kaçıyor gibi. Evet beklemek zor ama bebeğin ya da annenin sağlığını riske atacak bir durum olmadıkça dayanmayi düşünüyorum ben. Ama tabi bekleyip de sezeryan olursa doğrusu moralim bozulacak. Su an bebegim feci hareketli. Tepip duruyor. Midem de birden öyle bulandı ki acaba bu da bir nevi doğum başlangıcı mi diyorum. Ilk tecrübe zor gerçekten.

Bende hala beklemedeyim ikinciyi,c.tesi son gün gelmezse ve sorun yoksa haftaiçine gün verecek dr suni sancıyla doğumu başlatmak için geçen hafta öyle dedi bakalım bir değişiklik olacak mı?

raraavis, bizde hala bir gelişme yok. sabah kontrolümüz vardı. nst de ufaktan sancılar çıkıyor ama henüz hiç bir açılma yok. ve bebek doğum kanalına girmemiş, yukarıda hala diyor. ben iki gündür özellikle geceleri bebeğin çırpınır gibi hareket ettiğini söyleyince endişelendiğimi suyunda yada kordonla ilgili bir problem mi olduğunu sordum. paniklediğimi söyledim yani. ama kontrolde suyu yada başka bir konu ile iligili herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. doktorum bence en azından pazartesiye kadar bi bekleyelim dedi. neticede günün yeni geçti ben hastalarımı 1 hafta bekletiyorum günü geçse bile dedi. ama yinede çok paniksen, istiyorsan şimdi yatışını yapar sezeryana alırım dedi. bende kızıma hafta sonu şansı vererek pazartesiye kadar son bir kez şans tanıdım :) bakalım hafta sonumuz nasıl geçecek. hala beklemedeyim yani..
bu arada kasımın son günü bu gün. bizim minikler tembel çıktığı için aralık annesi olacağız :)
topiğimizide değiştirelim artık :) şaka bir yana hayırlısı ile bizde bir kurtulsaydık. sabah doktorun kapısında beklerken senin bekle mesajın cesaret verdi bana. biraz daha bekleyelim, ümid kesilmez. bu arada sezeryan olursamda ben yinede genelden se spinali tercih etmeyi düşünüyorum yaa.. herkeste aynı sıkıntılar olmuyormuş. giyimologun gerçekten talihsizlik olmuş yaşadıkları.. ben doğum esnasını her nekadar normal olmasa da yaşamak ve bebeğimi hemen kucağımda hisstmek istiyorum. o özel anı yaşamak istiyorum. birazda anesteziyi yapanla ilgili bişey yani şans galiba bu iş. topiklerde okudum baya hem geneli hemde spinali yaptıran anneler var. çoğusu spinali tercih edin çok rahat diyor.. ne bileyim umarım bunlara gerek kalmaz da bebişlerimiz normal yolla gelir...
sende bu gün durumlar nasıl yol arkadaşım.. sık sık haberdar et kendinden..

Bende hala beklemedeyim ikinciyi,c.tesi son gün gelmezse ve sorun yoksa haftaiçine gün verecek dr suni sancıyla doğumu başlatmak için geçen hafta öyle dedi bakalım bir değişiklik olacak mı?

Allah senin ve doğumunu bekleyen hepimizin yardımcısı olsun.. günü bitirip beklemesi de gerçekten en zoruymuş.. hadi bakalım hayırlısı olsun hepimiz için..benim bu gün yine bir gelişme yok normal doğum adına. açılma falan yok. o yüzden suni sancı versem dahi bir etkisi olmaz dedi. ben de pazartesiye kadar bekleyeceğim bakalım..

Amin.İnşallah sağlıkla ve kolay doğumla kucağımıza alırız hayırlısıyla hepimiz.Rabbim saatini belirlemiştir içimizi ferah tutalım bebişlerin keyfi yerinde olsun da :)
Bana hiç çatı muayenesi yapılmadı bu arada,inşallah yarın da yapmaz.İkinci bebeğim belki ondan gerek duymuyordur dr.

Gun itibariyle kasim annesi olamadim ben de:) bugun randevuda muayene ile bakalım dr ne diyecek bize de. Ama ben su anda karnımin çok sertlestigini hissediyorum iyice asagi indi hareket olmasa endise edecegim. Akşamdan beri de alta dogru agri ve baski var. Sanki artik geliyor oglum. Inşallah beni cok bekletmez. Suni sancı hic istemiyorum. Hastaneye cok yakinim. Normal şekilde sancim olur da son ana kadar beklerim evde, suni sanci vs. Uğraşmayız inşallah. Benim iki hafta önceki muayenede 1 cm aciklik vardı. Artmıştir inşallah. Bir de ahududu çayı icip faydasıni goren arkadaşlarım var. Ben de iciyorum. Bakalım ise yariyor mu:) geceyi de gecirirsem dr dan sonra bilgi veririm. Gec yumurtlama bundan kotuymus tam bir hafta bitimi vs. bilgisi olmuyor işte. Hayirlisi bakalım

benim 23 günlük kızım var emiyo allaha şükür ama yüzünde kırmızı küçük küçük sivilceler çıktı ve gittikçe artıyo ne yapmam lazım

Arkadaşlar.. İkinci tüp bebek denememde hamile kaldım. Bugün itibariyle 4 hafta 3 günlük hamileyim. Ama ben hiç birşey hissetmiyorum. Hamileliğe ilişkin hiç bir belirtim yok ve telaşlanmaya başladım. Tecrübelerinize göre bu belirtiler ne zaman başlar. Şu an hiç birşey hissetmemem normal mi? Doktorumla 6 Aralıkta randevum var.. Daha bebeğimin kesesini hiç görmedim...

benim 23 günlük kızım var emiyo allaha şükür ama yüzünde kırmızı küçük küçük sivilceler çıktı ve gittikçe artıyo ne yapmam lazım

benim bebeğimde de var iyice artında dr a götürdüm seboreik dermatit dedi ilaç vardi ama kortizon içeriyo bir kere sürdüm ben de hafifletti hergün banyo yaptır banyodan önce ve sonra bebek yağı sür dedi yattığı odası nmli olsun dedi bende bebek yapı sürüyorum bayğı geçti,fakat sarılık oldu bugün 26.gün hala geçmedi dr 1 aylık olsun öyle getir dedi canım sıkılıyo inşallah bişeyi çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…