2012 kasım bebekleri büyüyor..

ee doktor ozele gerek yok takvimdekiler yeterli dedi
şimdi nolcak napcagimi sasirdin iyice off bu annelik çok zor
sen napcan

Vanim benum aklimda hic yoktu ama bir bebek hayatini kaybettikten sonra yaptrma karaari aldim
bizim dr umuzda yapilma taraftaroymis

guldenin goturdugi prifta yaptir dems

Kod:

selam kızlar ya bu aşı konusunu pek anlamadım ayşegülcüm senin dediğin aşı takviminde var olan ve 2.4.6 da yaptırdığımız ve son dozu 18. ayda olan klasik menenjit aşısı ama diğerin, duymadım. aşı meningokok aşısıymış bi araştıralım ben de danışayım doktoruma. benim takvim dışı yaptırdığım tek aşı ishal aşısıydı....

bu arada sanki var gibi görünüyorum sanırım altta adım oluyor sık sık sayfa açık ama ya iş yaparken bir şeyler izliyorum ya da test vs çözüyorum haliyle kk da açık ondandır yoksa konuşmaları dikkate almıyorum sanmayın kızlar :)

"Meningokok bakterisinin bir çok alt türü var. Her ülkede bu bakterinin farklı alt türleri etkileri oluyor. Öncelikle ülkemizdeki alt türlerin hangileri olduğunu belirlememiz gerekiyor. Çalışmamızın sonunda aşının ulusal aşılama takvimine alınıp alınmaması konusunda nihai karar verilecek."
bu sağlık bakanlığının yorumu. üzerine düşünmek lazım şu an piyasadaki ülkemizde etkili olan türe etkili mi .

Son düzenleme:
Menenjit aşısı, genellikle karma aşılarla birlikte uygulanan bir aşıdır. 2013 yılından itibaren ayrı olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu aşı karma aşılarla uygulanan aşıdan daha farklıdır. Karma aşıları yapılan çocuklar, mikrobik kaynaklı olan menenjite karşı korunur. Menenjitin başka bir çeşidi olan "Meningokok Menenjit" mikrobuna karşı korunma bu aşıyla sağlanamaz. Bu rahatsızlık ağır seyirli ve tehlikeli bir hastalıktır. Hastaların yaklaşık olarak %20'sinde ölümle sonuçlanır. Genellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda ve 15-20 yaş arası gençlerde görülmektedir. Toplu yaşamın olduğu yerlerde daha yaygın olarak görülmektedir. Bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişilerin mutlaka aşılanması gerekir. Normal insanların %5-10'u taşıyıcı olabilir. Bu kişiler hasta olmasa da, mikrobu başkalarına bulaştırabilir.

Menenjit Aşısı
Menenjit aşısı kimlere uygulanabilir?

Bağışıklık sistemi gelişmemiş olan bebeklere uygulanması gereken bir aşıdır. 9-23 aylık olan bebeklere, 3 ayda bir 2 doz, 2-11 yaş arasındaki çocuklara ise 1 doz koruma için yeterli olacaktır. Aşının yetişkinlerdeki tekrar dozu üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Bağışıklık sistemi zayıflamış olan yetişkinler, dalağı işlev görmeyen kişiler, HIV virüsü taşıyan kişiler özellikle aşılanmalıdır.

ayrı olan aşıyı bizde yaptrmadık ve anladığım kadaryla o aşı fdaha önemliymiş.menejit açısından yani

canım nasılsın hiç konuşamıyoruz seninle? meryemcik nasıl kocişin ne zaman geliyor?

evet cnm karşılaşamadk pek...ders çalışma gayreti içindeym ama pek becremyorum..hevesm azmim kalmadı hiç..meryem uyudu bi saat kadar önce...ayy bağır bağır canmı çıkardı:))kocişte haftaya ctesi geliyo inşallah bakalm.
sen napyosun

Aslında hangısı daha uysal bılemıyorum
Bazen beyzanın huysuzlugu cok oluyo o zaman dıyorum nıda daha uslu
Ama bazende nıda cıldırtıyo o zamanda dıyorum beyza nıda kadarken boyle degıldı
Ikısıde cocuk tabı buyudukce görucez bakalım:)

Oh ne guzel gezmıssınız
Havalar guzellestıkce kuzular evde durmak ıstemıycek

Ablamizi niraktik parka gittk geldk
inanilma sicak burasi

minacim ozunu bir cay kasigi veriyirsun sabah aksam kolay icirebikirsun hem meyve yogurdada katiliyor

Arasta gezmıs oh
Dun burası cok sıcaktı 24 derecelerdeydı sabahtan nıdayla alısverıse gıttık
Bugun görsen nasıl sogudu yagmurlu

Ay bende bulsam su özu super olacak

Kızlar ben kaçar iyi tatiller herkese...
öpüyorum sizi ve bebişleri..

Iyı tatıller cnm sanada bu haftanda yogun gececek kolay gelsın..

Ay uc gundur bende mısafırle hasır nesır oldum
Bugun aksamda eltımler aradılar bız gelıyoruz dıye gelın dedım esımde yoktu aksam kızkıza takıldık
Bugunde tembellıgım ustumdeydı kızlarla öglen uyudum esımınde bugun yemek vardı kızlarlada yemıstık bıseyler
e mısafır gelıyo:18: hemen apar topar hazırladım bıseyler mercımek köftesıyle sıstık resmen

Arasta gezmıs oh
Dun burası cok sıcaktı 24 derecelerdeydı sabahtan nıdayla alısverıse gıttık
Bugun görsen nasıl sogudu yagmurlu

Ay bende bulsam su özu super olacak

merhaba cnm yetıstımmı gıtmeden
esım anıden çıkmak zorunda kaldı bende sohpet edeyım dedım
ıyı yapmışsınız cnm ne yaptı fıstık
bozde bu aksam yıne çıktım esım evde ya ıyıymıs yenı süpürge aldım astım ve bronsıt hastalrı ıcın uygun kurtuldum suludan anlıcagın

Hosgeldın cnm buralardayım ben mutfagımıda eltımler gıtmeden topladım rahatım
Dun ıkımız cıktıkya ıyıydı masallah arabasında durdu mızlamaya basladıgı an magazada elıne degısık bıseyler verdım
Aslında kulaklarını deldırmeye gıtmıstım arkadasın yanındakı arkadas yoktu ıkı kısı aynı anda delersek anlamadan bıtıyo dedı
O zaman sonra gelırım dedım heveslı heveslı gıtmıstım baska bahara kaldı

Aa sevındım senın adına bıraz ugrastırıcı oldugunu soylemıstın suluyu
Gule gule kullan cnm
Benımde yenı bı kac hafta oldu gayet memnunum suan

Esın evde olması ıyı olmus hem sızın ıcın hemde ona
Her ıste bı hayır vardır derlerya
Bıraz beraber vakıt gecırırsınız ne guzel

Son düzenleme:

aaa ahdı ya nasıp degılmıs ama baharda deldırmelı enılıyor sen bır hızla deldır cnm yıne
ay evet makineden emnun degıldım toz torbalıda kullanmaya ıcım elvermıyordu
esım yınemı makıne dedı cunku sarjlı v derken hep bır süpürge derdım vardı sonra dedı ıckım yok sıgaram yok bır süpürgem var dedım guldu dayanamdı hadı gıdıp alalım dedım eve gelınce pek hoşuna gıttıı

eskden ısyerınde olan bır ablanın torunu hastalanmış arabalrı yok sımdı onları almauya gıttı hastaneye goturcek uzuldum

Aysegul naber tatlım nasılsın?
Masal bugunlerde hep gezmelerdeymıs ne guzel
Yaz gelınce kımse tutamıycak bu bıdıkları ben söylım
Bızımkı ceketını gormesın zaten
Dun heryer yanıyo sıcak elbıse gıydırdım ustune ılla ceket gıycekmıs
Arabaya bındık gıdıyoruz hala cı gıy dıyo

Önumuzdekı hafta yıne gıdıcem bakalım kararlıyım zaten deldırcem:)

Aldıgın nasıl cnm heba fıltrelılerden mı benım aldıgımda alerjı astım hayvan besleyenler ıcın falan yazıyo tozu dısarı vermıyomus
Esını ıkna yontemı guzelmıs dogru yanı
Bana da hedıye dıye getırdı ıyımı kotumu bılemedım

Ay o ablanın torununa da allah sıfa versın kotu bıseyı yoktur ıns

Son düzenleme:

hehe oe cnm heba fıltrelı aras ıcın aldım :44::44:
Bak bu yontem ıse yarıyor k ııcnde aynısını dıyorum haha
nasıl memnun musun sen supurgenden bızımkı parkelerı sokucek nerdeyse:)

amın cnm ya sureklı kusuyormus ay ız amanda bronsıt rabbım kolaylık versı

senın kızda gıyın eyı sevıyor degıl mı benıcım
bızımkıde hıc sevmez ama konu gezmek olunca neden se hıc sesı cıkmoyr montuna aakkabısına el heğ bye bye

Suan cok memnunum ben ıns hep boyle devam eder
Aynen parkelerı sokecek nerdeyse en yuksegın ıkı altında calıstırıyorum daha cok
Benım sagy bıle kendıne geldı silkelemeye gerek kalmıyo

Rabbım sıfa versın tum hastalara annesıde perısan olmustur sımdı

senın kızda gıyın eyı sevıyor degıl mı benıcım
bızımkıde hıc sevmez ama konu gezmek olunca neden se hıc sesı cıkmoyr montuna aakkabısına el heğ bye bye

Benım kız dengesız bıraz aslında hem gıyınmeyı hem soyunmayı sevıyo
Uzerını gıymısse eger gıttıgı yerde bıle zor cıkarırım ceketını
Ustunden bıseyı cıkarırsanda tek zıbın kalana kadar cıkartır kendı
Bugun ustunde esofman vardı yumusak bısey kolları kafa tarafından cıkarmıs belıne kadar ındırmıs
Sankı belıne baglamıs gıbı gezıyo cok komıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…