2012 Kasımda Tüp Bebek Tedavisina Başlayacaklar....

merhaba arkadaslar dogru yeremi yazdim bilmiyorum ama umarim bana yardimci olursunuz.10 önce acik ameliyat gecirdim .miyomlar vardi yapisiklik vardi ama bu sonuclarda birde endometrium var .bunu bana aciklayabilirmisiniz.birde almanca kisimlarini anliyorum sadece.1 ci sikki anlamiyorum
BERICHT ÜBER DIE PATHOLOGISCH-ANATOMISCHE UNTERSUCHUNG
untersuchungsgut-lokalisation.
1.endometrioseherd blasenperitoneum
2.myome

MAKROSKOPIE
1.zwei zusammen 0,8x0,7x0,5 grosse präparate.
DIAGNOSE.

1.periteoneallsiertes fett-bindegewebe mit einem Endometrioseherd.keine malignität.bu kadar arkadaslar

kızlar bu arada herkesin tedavisi hayırlı olsun, aşama aşama neler yaşadıklarınızı anlatır mısınız?
mesela iğneler acıtıyor mu?
yumurta toplama nasıl bir işlem, hastanede yatmamıza gerek var mı? ben çalışıyorum çünkü deevlet memuruyum.
yumurta toplama sonrası ağrı oluyor mu, işe gidebilir miyiz
transfer nasıl bir işlemdir?
sonraısnda işe gidilebiliyor mu?
ahh keşke çalışmıyor olsaydım

almanyada mı yaşıyorsun canım
almanca bilen biri çevirsin lütfen
ama anladığım kadarıyla endometriozis hastasısın, açık ameliyatla kistlerin mi alındı?
kistlerin tekrarladı mı
öncelikle bu alanda uzman bir doktora gitmelisin, rahmin son durumunu değerlendirmeli, endometriozis varsa ve ameliyat da olunduysa hralde tüp bebeğe yönlendirirler diye düşünüyorum,
kolay gelsin canım

almanyada evet.bazi yerlerini anliyorum fakat bu endometriumu anlamakta zorlaniyorum.10 gün önce oldum ameliyat.3 tüp yaptik.malesef.4 cüyü düsünüyorum.bu hastalik nasil biseyki.2 yil öncesinde yoktu

çok geçmiş olsun canım
inşallah bu sefer olur
almanyada mı yaptıryorsun imkanın varsa türkiyeye gel
bende de çikolata kisti var ama ben kendiliğimden bir kez hamile kaldım ama malesef yaşamadı.
önce yapışıklığı tedavi edip, arkasından tüp yapıyorlar diye biliyorum.
kistlerin büyük müydü, açık ameliyat oldun? laparoskopik yapmayı önermediler mi

miyomumun en büyügü 4.30 tu ve derindeydi sanirim.ilk kücük delikler acmislar laparoskopi icin ulasamayinca acik yapmislar.yapisikligi düzeltmis.29 sinda kontrolum var sorucam bu endometrium kistmi oluyor diye.ultrasyonda görülmüyo sanirim.cünkü acinca görmüsler.3 negativi türkiyede yaptim ben

4.30 cm di miyomumun büyüklügü 5 tane varmis kücüklüp büyüklü

4.30 cm di miyomumun büyüklügü 5 tane varmis kücüklüp büyüklü

ultrasonda görünmemiş mi canım
yaa korktum şimdi valla bende de olabilir
türkiyede nerde yaptırdın canım?
ameliyatını da mı türkiyede yaptırdın
inşallah bu sefer olur, üzülmemeye çalış napalım kaderde olmayınca olmuyor

onun icin sasiriyorumya doktorum sadece miyomumun en büyügünü gördü ekranda.ve derin dedi.önce ameliyat esnasinda laparoskopi yapicaz ulasamaz isek acicaz dedi ve actiginda yapisikligi endometriumu görmüs.görmüste bu yazdigim gibi nasil bir seymis soramadim o gün.kist diyor arkadslar ama kist olsa ultrasonda görünürdü.vallahi kafam karisti.international hospital yesilköy.almanyada oldum ameliyatimi.doktorum türktü

çok geçmiş olsun canım
hakkında hayırlısı olsun..

canım neler hıssettın nasıl hazırladılar senıı işleme ay cok merakkk edıyorum 5.tedavı gunum bnmde tek dusundugum suan yumurta toplama ıslemı stres...

Sabah 10 da ac karnina gittim, bi takim imzalar aldilar yapilcak islemlerle alakali, sonra odaya aldilar hazirlanmam icin, ustumdekilerin hepsini cikarip onluk giymemi soylediler giydim sonra serum taktilar antibiyotikli her ihtimale karsi , saat 11 de islem odasina aldilar, damardan yine ilac verdiler basim donmeye basladi ve uyumusum, 20 dk sonra uyandim ve odaya aldilar tekrar, agrim olabilecegini soylediler ama olmadi, 1 saat bekledikten sonra kahvalti verdiler sonra hazirlandim ve ciktik hastaneden, simdi biraz kasiklarimda hassasiyet var okadar, ha bi de kanamam var cok az olabilecegini soylediler, hersey yolunda cok sukur, korkmaya gerek yokmus tatlim...

kızlar dün transferim oldu, meleklerim benimle inşallah. dua edin ne olur, tutunsunlar sıkı sıkı. varmı bekleme süresinde tavsiyeleriniz?

Kızlar benim de çarşamba günü transferim oldu. Yumurta toplamaya gireceklere söyleceğim şey hiç endişe etmemeleri. Zaten anestezili olduğu için çok kolay geçiyor. Sonrasında hafif ağrı oluyor ama çok değil. Ben ertesi günü işe gittim. Hem de yoğun bir iş günü geçirdim. Hiç engel olmadı.Yalnız benim transferim çok kötüydü. 5 dk ama zor dayandım. Size transfer için tavsiyem sakın aşırı sıkışmayın. Benim 3. gün transferiydi yumurta toplamadan sonraki hassasiyet tam geçmemişti çok su içince belim ve yumurtalıklarım aşırı ağırdı. Dik duramaz haldeydim. 4-5 kez WC'ye gidip birazını yaptım. Ama transfere söylediklerinden 1 saat geç aldıkları için yine çok sıkışmıştım ve canım çok yandı. Çoğunun daha kolay ve keyifli geçiyormuş. Embriyolarınıza kavuşuyorsunuz bu güzel bir duygu. Umarım sizin de kolay geçer.

kızlar dün transferim oldu, meleklerim benimle inşallah. dua edin ne olur, tutunsunlar sıkı sıkı. varmı bekleme süresinde tavsiyeleriniz?

Eylül ben de aynı durumdayım. Senden 1 gün önce transferim oldu. İnşallah seninkiler de benimkiler de tutunur. Onları hissedememek çok garip geliyor. Labdalarken her gün haber alıyorduk. Şimdi ne yaptıklarını bilemiyorum çok garip :) Bel ağrın var mı?

hayırlı olsun canım benim. kac embriyo koyuldu sana. kac hücrelilerdi bahsetti mi doktorun. inşallah iylerdir. bekleme sürecini nasıl geciriyorsun, calısıyomusun? bahsetsene bıraz neler yapıyosun? bel agrım yok sımdılık, oyle cok yatmıyorum. evde dolanıyorum. rabbim insallah nasip eder. bana iki tane koydular, biri 8 diğeri dokuz hücreymiş, inşallah iyiye işarettir bunlar.

Aaay inanmıyorum benim de 2 tane, 8 ve 9 hücreli kondu. 3 tane de 10-12 hücrelie vardı onları koymadılar. Dondurduk. Sen dondurdun mu?

Aslında ben çok yoğun çalışıyordum ama bir operasyon geçiecereğim diyerek izin aldım. Test gününe kadar evden çalışacağım. Benim çok uçak seyehatim oluyor. Hafatada 4 kere falan uçağa biniyorum. Sırf o olmasın diye evden çalışacağım. Ama test günümde yine 2 günlük şehir dışına gönderiyorlar. Tüp bebekten çok iş yerini idare etmek yordu beni. Eğer tutmazsa ikinci kez nasıl yaparım bilmiyorum.

Transferden beri genel olarak yatar veya oturur pozisyondayım. Zaten yazdığım gibi benim çok ağrım oldu. Kendimi çok kasmışım. O nedenle istesem de işe gidemezdim. Transferden geldik ateşlendim. Daha bugün ilk defa biraz iyiyim. Bugün bile eğilim kalkınca belim ağrıyor. Yumurta toplamadan sonra böyle olmamıştım ben.

Garip bir piskoloji içindeyim. Ağrım geçince de acaba embriyolar mı gitti diyorum. Halbuki alakası yok.

Bekleme süresi için ananas yiyin diyorlar. Ama doktorların özel olarak söylediği bir şey yok.

18 Tane toplamışlar.Şimdilik herşey yolundaymış.Genellikle 5. ya da 6. günü transfer yapıyorlarmış.2Tane transfer istedim ama biraz zor dediler.O gün gelsin embriyoların durumuna göre tekrar konuşuruz dediler.Bantlarımı taktım,ilaçlarım ve fitilim var.Korkulacak hiçbi şey yok,inşallah tarnsfer de böyle iyi geçer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…