2012 Kasımda Tüp Bebek Tedavisina Başlayacaklar....

Merhaba ben yeni katıldım senin transferin ne zaman oldu?

canım sağolasın
peki iğneler çok can yakıor mu ayy ben korkuorum yahu bir de kürtaj geçirmeme ragmen korkuyorum

gece 12 de nerde yaptırcaz ya

Allahım inşallah bu emeklerin karşılığını verir..

benim de ilk deneme yaş 27..ben de 2 tane istiyorum ama doktor kabul etmeyecek gibi..nasıl ikna ettin 2 tane embriyo transferine?bi de canım kaçıncı gününde transfer oldu ve kaç hücreliler?çok merak ediyorum :)))

Perşembe gunu toplama işlemi oldu,cmrtsi transfer oldu, kaç hücreli olduğunu bilmiyorum, Doktorumu eskiden beri tanıyorum belki onun avantajı oldu, 28 yaşındayım bende, hücre meselesi kafama takıldı, o niye?

ben yaklaşık 10 gün merional 75 IU toz 2 adet serum günde bir defa akşam 18.00de deri altına iğne oldum bunun yanına yumurta gelişimine bakarak çatlamasınlar diye cetrotide(çatlatmama iğnesi) veriyorlar 5. ya da 6. günden başlıyorsun. Ultraosnla bakıyor doktor belli aralıklarla tamamen vücudunun verdiği tepkiye göre yumurtaların nasıl gelişityorsa ona göre ayarlanıyor doz. Sonra 11. gün sabah ultrasonla baktı ve akşam 18.00de olduğum merional 4 Cetrotide 'i bugün olmayacaksın dedi şimdi sana bir defalık cetrotide vuracaz bu gece saat tam 00.00de çatlatma iğneni olavaksın ve 35-36 saat sonra toplayacaz dediler. Evet iğneler biraz can yakıyor ama sana tavsiyem göbekten yaptırman en az orası acıyor. İğnelerin saatlerine dakiaksı olsun dikkat et. Ayrıca hergün elevit pronatal başlamıştım ben folik asit yerine onu uygn gördü doktorum. Kırmızıı etten toplanana kadar uzak durmalısın. İsteyen herkesin olsun inşallah.

benim de ilk deneme yaş 27..ben de 2 tane istiyorum ama doktor kabul etmeyecek gibi..nasıl ikna ettin 2 tane embriyo transferine?bi de canım kaçıncı gününde transfer oldu ve kaç hücreliler?çok merak ediyorum :)))
cnm sana tavsiyem israrla 2 iste sansin cogalsin bu benim fikrim tabi sen bilirsin ikna etmeye calis doktoruna solemesen bile koordinatorune sole cok istiyoruz bizim durumumuz belli de surekli yaptiramayiz de filan filan:))))caktirmadan iste :)))
Kizlar herkese hayirli olsun
İgneleri kendiniz mı yaptınız
Kac gun iğneden sonra yumurtanız toplandi
cnm 11 . gun catlatma ignemi vurdum ve 36 saat sonra yumoslarim topandi.igneleri de hep poliklinikte vuruldum sonra baktim bu isin sonu yok hemsireye dedim ki sen bunu bana ogret ne zamana kadar sana gelicem dedim.ogrendim kendim vuruyom artik cok kolay:))

sağ olun kızlarr cevaplar için
kırmızı etten neden uzak duruyoruz Odilacım?

benim de kendim öğrensem ya da eşim öğrense iyi olur, poliklinik zor olur , peki o çatlatma iğnesini de göbekten mi vuruyoruz, yani her iğneyi göbekten olabilir miyiz?

bir de bana progestan iğne yazılmış onu ne zaman yaptırcam acaba, size verildi mi transferden sonra da fitil vereceğiz dedi..

bu ay pozitif ol dedi, kötü şeyler düşünme dedi, bakalım inşallah he rşey dilediğimi gibi olur kızlar,

peki biraz psikolojinizden bahseder misiniz?

canım sağolasın
peki iğneler çok can yakıor mu ayy ben korkuorum yahu bir de kürtaj geçirmeme ragmen korkuyorum

gece 12 de nerde yaptırcaz ya

Allahım inşallah bu emeklerin karşılığını verir..
bana aksam 10 da yap dediler karindan olsa yapardim kendim de koldan yapamadim saglik kabinine gittim yaptirdim .ya da esin yapabilir sana koldan hazir igne zaten.

cnm progestan yumurta toplamadan hemen sonra ya da transferden hemen önce başlıyor bebeğin tutunması için ayrıca öztrojen de veriyorlar ama herkesin vücudu farklı genel bir ilaç protokolü de olsa yaşa ve kişisel özeliklere göre ayarlıyor doktor. AMa progstanla şimdilik işin yok sen bu iğneleri çizelge halinde kullanım şekli ile istesen merkezinden bence daha iyi olur. Kendin de yapabilrisin ama bir arkadaşım bir önceki denemesinde kendi yaptı doktoru sormuş sen mi yaptın diye aklında soru işareti kaldı o denemesi negatifti çünkü ama sonraki denemesinden de şimdi 5 gün önce bebeğini kucağına aldı çok şükür.

cnm progestan yumurta toplamadan hemen sonra ya da transferden hemen önce başlıyor bebeğin tutunması için ayrıca östrojen de veriyorlar ama herkesin vücudu farklı genel bir ilaç protokolü de olsa yaşa ve kişisel özeliklere göre ayarlıyor doktor. AMa progstanla şimdilik işin yok sen bu iğneleri çizelge halinde kullanım şekli ile istesen merkezinden bence daha iyi olur. Kendin de yapabilrisin ama bir arkadaşım bir önceki denemesinde kendi yaptı doktoru sormuş sen mi yaptın diye aklında soru işareti kaldı o denemesi negatifti çünkü ama sonraki denemesinden de şimdi 5 gün önce bebeğini kucağına aldı çok şükür.

o zaman bir hastanenin aciline gideceğiz mecbur,

sen nerde yaptırıyorsu canım
bir de sebep nedir?
ben listeyi güncelleyemedim bayadır, şimdi bilgileri alırsam güncelleyebilirim

insallah cnm senin test tarihin ne zmn?

evet cnm beninde belim kirilicak gibiydi karninda da gaz sancisi vardir genelde kabiz olduk hepimiz ikinmaya da korktuk kaldi icimizde:)))zamanla gecer cnm 4. gnde ben turp gibi olmustum:))

canım benim test gününüm 24ü kısmetse seninki 22 si diye hatırlıyodum ben yanlışmıyım??

o zaman bir hastanenin aciline gideceğiz mecbur,

sen nerde yaptırıyorsu canım
bir de sebep nedir?
ben listeyi güncelleyemedim bayadır, şimdi bilgileri alırsam güncelleyebilirim

Ben Ankara'dayım 12 Kasım'da tek embriyo transferim oldu 34 yaşımdayım. Tek embriyo oluştu benim eşimde sorun var. 4.5 yıldır evliyiz olmadı. Bu sene yazın ikna edebildim. 4 olgun yumurtadan 1i döllenebildi 8 hücreli oluştu bugün 6-7. günüm yani. Hiçbir şey hissetmiyorum bu da çok can sıkıcı oluyor. ilk iki gün kabızlık sonra gaz sanıları zaten ilk baştan beri şişlik ve ağrılara hep normal dendi anlamadım gitti. daha önce yaptırnlara sormak istedim ama sanırım herkesin benim gibi ilk. Yaşıma rağmen tek embriyo olması sıkıntı oldu hayırlısı yaşayacaksa yaşar Allahtan herşey.

canım hayırlı olsun, inşallah sneinle kalır, büyür kocaman olur, doğar :))
ben de ankaradayım nerde yaptırıyorsunuz?
bende de çikolata kisti ve eşimde sorun var, eşin için kaan aydosa gittiniz mi

Ben de 27 si gibi başlıyorum.İlaç falan yazılmadı ben vericem sana iğneleri dedi..Sanırım çalıştığımız kurumlara göre ve alcağı ücrete göre şekillendiriyorlar tedaviyi.Geçen hafta hastanede dosya çıkardım.Hiç bir işlem yapılmadı.İlk gün regli olur olmaz tıp fakültesine gidicem.Artık ilk iğnem de orda yapılıcak..
Eşimin ailesine söylemedeim ben de aynen senin durumlardan dolayı gerilmeyelim,strese girmeyelim..:)
Artık iğneleri kendimiz yapıcaz.Eşim benim yapamaz çünkü burda olmicakk(

Kızlar bişey sorucam.Bi fitilden bahsediliyor ya bu bazen allerji yapabiliyomuş..Başka bi yöntem yok mu acep??

ben daha önce genarttaki aysun hocayla görüşmeye gitmiştim o da sıcak bir doktor, ama eşimin dru murat hocayı önerdi, o da genartta yapıcam diyince bir tedirgin oldum nedense aysun hocayla karşılaşcagım için

ben henüz gitmedim hastaneye, hastane dediğin genart mı?
sanırım sadece yumurta toplama günü ve transfer günü orda olacagız, benm anladıgım bu..
aslında ben iğneleri de o zaman genartta yaptırıyım diyorum ama gece açık değildir heralde

çarşamba oldu canım cumarteside test günüm canım ilk 3 gün çok belim ağrıdı çok kötüydü şimdi daha iyiyim canım...

canım hayırlı olsun, inşallah sneinle kalır, büyür kocaman olur, doğar :))
ben de ankaradayım nerde yaptırıyorsunuz?
bende de çikolata kisti ve eşimde sorun var, eşin için kaan aydosa gittiniz mi

EVet ilk Kaan Aydos'a gittik yapısalmış testisler 1 yaşına kadar yerleşirmiş yerleşmemiş yaklaşık 4000 - 10000 arası sperm var ama hareketsiz ve dölleme kabiliyeti anlaşılan o ki çok düşük. Tek embriyo bİle mucize odlu bizim için. Ankara Tüp Bebekteyiz doktorum Cem Akarsu sen nereye gidiyorsun? Ben hastane acilinde yaptırdım göbekten ve koldan oldum ama kollarım çok ağrıdı Göbek daha az ağrıyo. Bende hiçbir sıkıntı yok boşu oşuan devlet hastanesinde HSG çektirdim o ağrılara sıkıntılara katlandım. Meğer sperm yokmuş Bence önce erkekelre test yapılmalı. Kaan bey bir çözümü yok nunun dedi olanla bir an önce yapın senind e yaştan dolayı sıkıntın olabilir yakın zamanda başlayabilir vakit kaybetmeyin dedi. İnanamayacağınız kadar stresliyim. İlaçlar da beni çok etkiledi herkeste aynı olmuyor tabi. Belki de stres de tetikliyordur bunları. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizin en kısa zamanda olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…