2012 Kasımda Tüp Bebek Tedavisina Başlayacaklar....

Canım yaaa denemekten vazgeçme ne olur. Ümitsizliğe de kapılma. Bu zorluklara karşı gardını düşürme. Hiç belli olmaz ne olacağı.

bence moralını bozmamalısın bıde soyle dusun bebekler bıraz nazlı olacak ınsallah tutunurlar ıcınde moralın yuksk olsun kı onlarda umutla beklendıgını hıssetsınler

Hepimiz icin hayirlisini dilemekten baska caremiz yok malesef... Ben ilk tedavimi temmuz 2011 de oldum. Basima gelmeyen kalmadi transferden sonra yatmadim ve sokakta iki kez dustum...sol tupumde hidrosalpinksimin oldugu bilindigi halde tedavi uygulandi. Tek embriyo kondu, o da gitti sag tupte tuttu, dis gebelik oldu... Soyle dusun ben o tarihten beri 1 kurtaj, 2 sezeryan oldum ama elimde bebek yok... Hidrosalpinkse ragmen kaliteli embriyo tutunmak istedi. Murat hoca oyle diyorsa, sen guven ona... O, benim ve sayesinde tanistigim bir arkadasimin kurtaricisi... Sen icini ferah tut... Olmazsa da dunyanin sonu degil... Kendini iyi hissedince bir daha denersin... Biliyorum, demek cok kolay, bizler icin cok bos ve can sikici laflar bunlar...ama gercekten daha kotulerini dusun... Sen yine murat hocayla cok erken tanistigin icin sanslisin... Ben ve o arkadas, ikimiz de karnimizdan iki ameliyat olduktan sonra tanistik...kendisine sorabilirsin bizleri... Beni, ameliyata da tedaviye de ancak o ikna edebildi... Dusun artik... Sen elinden geleni yaptin, oyle dusun...

Cok cok gecmis olsun ilk denemen nerdeydi canim
Benim edimin doktoru murat hocayı önerdi ilk görüşmede esim tamamdir bu hoca ile devam edelim dedi güveniyoruz tedavi bakımından ama sonucu takdiri ilahi napayim zaten cok üzülmüyorum kendimi sakinlastiriyorum olacaksa olacak elbette bur gun. Etrafımda gec cocuk sahibi olmus cok insan var ama bazı insanlar anlayışsiz surekli annelik cok baska anne olmayan bilemez diye konuşan bir arkadasim var bir gun sırf bu yuzden kavga edecegim
Benim de bir kürtajım var , normal gebelik gelişmedi .
Su anda hastanede hafif ohss yim, transferin 7. Gunu oldu anlayamadım nefes almakta zorlanıyorum karnim cok agriyor. Asırı yumurtam da yoktu.

İnsallah hepimiz icin gönlünüzden geçenler olur

kızlar, 29'unda ilk ultrasonumuz vardı. iki embriyonun ikisi de tutunmuş aslında ama biri büyümemiş, kesesini gördük minicik kalmış öyle. diğeri çok güzel büyümüş, kalbi de pıtı pıtı atıyordu, titriyordu demek daha doğru çok hızlıydı çünkü :) yani tek bebişle devam ediyoruz yola, inşallah güzel güzel büyümeye devam eder meleğim. umarım allah hepimize anne olmayı nasip eder...

skyline çok geçmiş olsun. yine de ümidini kaybetme olur mu. tutunacağı varsa bebişlerin ne olursa olsun büyüyorlar. sabırla test tarihini bekle. olmazsa da, dünyaya gelmeleri için daha hayırlı bir zaman vardır onu bekliyorlardır, öyle düşün. umarım iyileşirsin hemen...

skyline, sen yine bizden şanslısın...benim şu hayatta içimde kalan tek şey, kendiliğinden hamile kalabilmek olacak herhalde... sen en azından o duyguyu da yaşamışsın, öyle düşün...tamam sonu üzücü olmuş ama diyorum ya, yine de kendiliğinden hamile kalabilmişsin.

benim ilk tedavimi nerde yaptırdığımı ve başıma gelenleri, http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...inde-tedavi-gorenler-burada-bulusalim-49.html sayfasında ayrıntılı olarak bulabilirsin

etrafındaki anlayışşsız insanlara gelince, malesef o hepimizin çevresinde var... insanlar bize karşı nasıl davranacaklarını bilemiyorlar...çok yakın arkadaşım bile hamileliğini benden gizledi...taa 11 haftalık olduğunda söyledi... ondan öncesinde, yok hastayım, midem agrıyor, yok bilmem ne vs...ben de hasta diye üzüldüm durdum onun için...sonrasında da hamile olduğumu yüzyüze söylemek istedim ama görüşemedik bi türlü falan dedi...

işte etrafımızda her çeşit insan var...takmamak lazım onları da...
sen kendine çok iyi bak...olumlu şeyler düşün...

Canım çok geçmiş olsun..inşallah herşey güzel olur,hayırlısı olur senin için..Böyle dua et bitanem..Ne zaman çıkıcaksın peki belli mi?

.........................................şimdi geçenlerde ben burada bir haber paylaşmıştımmm aile ve sosyal poltikalar bakanlığının sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile yapmış olduğu bir çalışma vardı ücretsiz tüp bebek başlığı altında bir yasa çıkartılmış ve sadece yeşil kartlı ve ya hiç sosyal güvencesi olmayan ailelerin acıbadem has ile ortak yürütülecek çalışma ile tüp bebek yaılmasıydı ..... Buraya kadar her şeyi biliyoruz bu gün benim bir sebebpten doalyı sosyal dayanışma vakfını aramam gerekti ve oradaki bayanla konuşurken tüp bebekle ilgili yukarda yazdığım konu açıldı aile ve sosyal poltikalar bakanlığını yapmış olduğu bu çalışmaya bekleninlen oranda aile baş vurmayınca bakanlık yeniden yasayı düzenleyerek sosyal güvencesi olanlarıda bu kapsama almış ama başvurular bitmişşşş malesef((( oradaki bayan bana dediki bakanlığa başvurup talebinizi belirtin infertilte hastaları yeniden başvurup talepde bulurlarsa bu genelge yeniden düzenlenip ücretsiz tüp bebek ypılacak istiyorsanız telefon ve mailerle isteğinizi bildirin dediii .. ( arkadaşlar bu konuyu girdiğiniz diğer topiklerdede paylaşabilirisnizzz belki bakanlığa yazmak isteyen olabiliR)

Canim çok şükür bugun test sonucumuda aldım pozitifti daha maalesef ozelden .msj atamıyorum 87 tane olmuş daha az kaldı insaallah sen neler yaptın herşey yolundadır insallah senin zaman di randevun?

canım bende transferdeb bir hafta sonra ohss oldum ve giderek arttı hemde 2-3 gün içinde 4 kilo falan su topladım, artık nefes alamıycak hala geldim tam bhcg tarihimde dr.a gittim, kan verdim ultrasona girdim, çok yumurta vermiştim ve çok zayıftım yanlız önemli olan bebeğin tutunması durumunda ohss nin ilerlemesiymiş, çünkü hamililelik ile yükselen hormonlar ohss nin baş düşmanı, dr bana bu tutunma belirtisi dediğinde herşeyi unutmuştum:) dediği gibi pozitif sonuç aldık. hatta bgn gittiğimde kalp atışını gördük, şuan 6 hafta 5 günlük hamileyim. İnşallah Rabbim isteyen herkese nasip eder, hepimize inşallah sağlıklı evlat/lar nasip eder.

Canım test tarihin ne zaman?

Hayırlısı böyleymiş canım. Dilerim kucağına da alırsın. Kaç haftalıksın sen şimdi.

Benim ikiz bebekler... Olağanüstü bel ağrılarım oluyor. Daha 8+5 olduğu halde. Sanırım zorluğu şimdiden baş gösteriyor. İlerleyen zamanları düşünemiyorum bile...

Kizlar degerim 9. Gun 120 cıktı
Gebeyim cok sükür ama cikolata kisti iltihaplanma yapmış
Dualarınızı bekliyorum
Korkuyorum hastanedeyim

Dualarınızı bekliyorum
Korkuyorum hastanedeyim

o kadar karamsar karamsar şeyler yazıyordunki 8 haftalık hamile olduğum için sana cevap yazamıyor,hergün topiğe girip okuyup çıkıyordum...Allahım yardım et tüm isteyenlere diyordum.çünkü ben sana üzülme pozitif ol desem bakacaksınki 8 haftalık hamileyim,tuzun kuru tabi diyecektin içinden.en azından ben olsam öyle düşünürdüm,
:)))kendimi senin yerine koyarak avutacak şeyler yazmadım,dua ettim canım...
ben de pek pozitif bi kişilik olmadığımdan senin karamsarlaığını anlayabiliyordum.Allaha şükür güzel haberi almışsın.Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun.Herkesin şifasını versin.Çok sevindim.Yeni yıl güzel bi haberle başladı.
canım kaç embriyo transfer edilmişti ve embriyoların kaç günlüktü..Allah kucağımıza alamayı da nasip etsin inşallah.

Goks cnm sagol
Fakat karamsarlığım bitmedi
Yari n lapariakopik temizlencekmis
Bebeklerime bisey olmasın nolur dua edin bize
5. Gun 2 adet transfer edildi cnm
Lutfen lutfen dua edin cok korkuyorum

Dualarınızı bekliyorum
Korkuyorum hastanedeyim

Canııımmm nasıl sevindim anlatamam.. Nasıl ifade edeceğimi bile bilemiyorum. Ama sonuna kadar inanıyordum sana da bebeklerine de.. Bu yılın en güzel haberini verdin bana. Allahım kucağına almayı da nasip etsin. Tüm dualarım seninle. Çikolata kistinde halledilecek merak etme.. Sen şimdi sarıl miniklerine bak onlar sarılmışlar bile annelerine. Canımsın :)

Goks cnm sagol
Fakat karamsarlığım bitmedi
Yari n lapariakopik temizlencekmis
Bebeklerime bisey olmasın nolur dua edin bize
5. Gun 2 adet transfer edildi cnm
Lutfen lutfen dua edin cok korkuyorum

İyi olacak canım benim.. Onlara hiç bir şey olmayacak. Zaten bebeklerine zarar verecek bir operasyon değil inan bana.
Lütfen stres yapma. Bebeklerine inan bu daha çok zarar verir.

evet hayırlısı böyleymiş, teşekkür ederim canım. zaten miniciğimin kalbini pır pır görünce hiç üzülmedim bile niye tek kalmış diye, belki benim için böylesi daha iyidir. SAT a göre ultrasona girdiğimde 6+5 idi, embriyo 7+2 çıktı, yani bugün itibarıyla 7+5 oluyor. bir hafta var aramızda! :) bende bel ağrısı yok da sürekli yorgun hissediyorum, başımı koysam uyuyacağım o derece. sabahları hafif hafif bulantım oluyor, bir de aç kaldığımda ama çok değil. transfer öncesi aşamalarda karnım epey şişmiş ve belim kalınlaşmıştı. onlar da eski haline dönmedi maalesef, çok da yemiyorum ama tüp bebek tedavisine başladığımdan beri iki kilo aldım. umarım çok almam. senin belirtilerin neler bel ağrısı dışında? allah hayırlısıyla devamını getirsin hamileliğimizin...

Dualarınızı bekliyorum
Korkuyorum hastanedeyim

gözün aydın arkadaşım. çok sıkıntı atlattın, bu da geçecektir hayırlısıyla. her defasında kendini bu kadar yiyip bitirmesen keşke. biraz daha dayan, güzel günler gelecek inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…