arkadaşlar şeyhülislam 16 yy. sonrası divana giriyor mu? bir de divandakilerden hangileri devşirme kökenli olamaz? kitaptan bakıp da söyler misiniz zahmet olmazsa.internetteki bilgilere güvenilmiyor.
benim elimdeki kitapta divan üyeleri başlığı altına not düşmüş sadece kazasker ve şeyhülislam devşirme kökenli olamazken diğer üyeler devşirme kökenli olabilir demiş.gene bir not daha düşmüş şeyhülislam divan üyesi değildir demiş.ondan kafam karıştı.ilk not divan üyeleri içindi desem ikinci nota göre şeyhülislam divan üyesi değil.
şeyhülislam kaptanı derya reüsül küttap sonradan divan üyesine katılıyor bnm hatırladğm varsa yanlışım düzeltsin arkadaşlar . yukarda saydıklarımda devşirme olamaz 2011 ihtiyaç notları canım bnmkiler.seyfiye ve kalemiye sınıfındakilrt devşirme olabilir..
evet benim kendi notlarımda da senin söylediğin gibi yazmışım.kitapdaki bilgi eksik demek ki.acaba ben mi yanlış yazmışım diye kafamı karıştırmıştı.şimdi problem kalmadı. =) teşekkür ederim.
tarihe geçmediğim için sesim çıkmıyo
ay var ya resmen unutuluyor. göz atmasam yani sorularda yanlışlar uçar gider.nolcak böyle ya sanki çalıştığım konu dışındaki her şeyi unutmuşumpoff
Merhaba kizlar ne,er yapıyorsunuz bugün neler c alışacaksınız hedefe kaç soru varBen 200 tarih 50 mat 50 türkce diye kararlaştırdık ins. İstediğim sayıya ulaşabilirim Renklikelebek teşekkür ederim soru çözümü icin Kızla r soruların var şimdi ekliyorum bir bakarmisiniz
deme öle deme demesoru çözerek pekiştiricez başka yolu yok
ben hala çeyizlerle uğraşıyom canım bugün arçelikten vazgeçtim bosh düşünüyom sen ne almıştın canım
yarın çalışıcam bende çeyiiz kendime yasaklıyorum bi hafta
ben hala çeyizlerle uğraşıyom canım bugün arçelikten vazgeçtim bosh düşünüyom sen ne almıştın canım
yarın çalışıcam bende çeyiiz kendime yasaklıyorum bi hafta
sendemi çeyiz canavarı ALLAHIM nolcek bu tutkubenim daha 1 seneden fazla zamanım var erteliyorum ama burda gördükçe dürtülerim uyanıyor.çekilişler vs die başlık var millet yarışmalardan çeyiz yapmış dadandım oraya ama facem yok bende biizm gelinden giriyom
Soru 1
Atilla ile Yasin bir ısı 20saatte yapıyorlar.atilla 3saat Yasin 5 saat çalıştığında aynı isin 1/6si bitmiş oluyor.buna göre Atilla bu isin tamamını kaç saatte yapar?
Soru 2
X,y,z birbirinden farklı sayma sayıları olmak üzere
x.y+z=17
Y.z+x=32
İse y nin en büyük degeri kaçtır?
Soru 3
Bir ısı 2usta 4cirak 6 günde 1 usta 3 çırak 10 günde yapabiliyor.buna göre bu ısı bir usta tek basına kaç günde bitirir?
Kolay gelsin
Benim bütün beyaz eşyalarım Bosch canım tavsiye ederim çok memnunumÇamaşır makineni 8kg dan düşük alma büyük oldugunda çok rahat oluyor. Süpürgede ihlasın temizlik robotundan onanda. Çok memnunum sanırım senin annende kullanıyordu dımı sende al bitene
bende beyazeşya araştırıyorum bu aralar of ne zormuş ya öğle aramda bile mağzalara gidiyom
tatlım 2. soru 6 buldum ben :44:
valla boschta karar kılıcaz galba iki tane buzdolabı beğendim boshtan hemen not ettim
evet canım kullanıyo ama almaktan vazgeçtim ben onu ya baya taksite gircez kredide ödicez o temizlik robotu bizim 2 tan kredi taksitimiz olucak :2:
bende beyazeşya araştırıyorum bu aralar of ne zormuş ya öğle aramda bile mağzalara gidiyom
2. Soru doğru canım çözümü eklermisinBuzdolabı grimi beğendin benimkiler gri inoks Alttan buzluklumu
hımm senin niyet ciddi ve çok yakın tarih evlilik vs anlaşıldı.hayırlısı canım benim inş. bende alcak olsam bosch alırım ,gerçi beyaz eşyanın şans işi olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?