2012 Mart Anneleri Hastane Çantalarınıznız Hazırmı?

avci82

meleklerime kavuştum:)
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
1.116
3
116
Diğer
kendim için;
1 adet gecelik
2 adet pijama
Lohusa tacı
Hırka veya Yelek
3 atlet, 3 külot
çorap,patik
ped
Kağıt havlu
Göğüs pedi
Göğüs uçları için krem
El yüz havlusu(2adet)
nevresim takımı
bardak
makyaj malzemesi(ayna,tarak,kalem,rimel)
kirliler için boş poşet
hastane terliği

bebeklerim için;
3 er adet takım, çorap, şapka, çıtçıtlı atlet
2 şer tane penye battaniye
bebek bezi
pişik kremi
ıslak mendil
biberon
emzik (henüz almadım ihtiyaç halinde)
puset
kapı süsleri

ben sezeryan olucam 2 gece kalıcam hastanede, sizler neler hazırladınız? eksiklerimiz varsa tamamlayalım.

Son düzenleme:
Canım ya böyle ayrıca başlık açılması iyi olmuş, forumda paylaşılıyor ama sonra sayfalar arasında kayboluyordu, burada topluca bir arada olur ve eksiklerimizi daha iyi farkederiz, ben daha hazırlamadım, herşeyim çok şükür alındı, şu an ankarada annemlerde, haftaya cuma Ankaraya gidince hazırlayacağız inşaAllah o zamana kadar da buradan koymam gerekenleri takip etmiş olurum

canım seninkilere ek olarak sabahlık ,1 pijama takımı daha,lohusa tacı,göğüs kremi,fotoğraf makinesi ,göğüs pedi koydummmm bardak ve nevresim takımı kapı süsü biberon gerek görmedim hastane temin edecek bebek ebzi ped falanda veriyo

Son düzenleme:
Bende daha hazırlamadım. Burdan öğrenmiş olurum neler koyacağımı ama bende nevresim takımı koymayacağım mesela birde yeni doğan için hemen emzik koymak neden anlamadım:26:

bebek kiyaetlerini alrken 0,1 aylik mi aldiniz? ben tptan alsverisimde hepssni 56 beden aldim acaba bi kacini degistirsemmi diye dusunuyrum?

bebek kiyaetlerini alrken 0,1 aylik mi aldiniz? ben tptan alsverisimde hepssni 56 beden aldim acaba bi kacini degistirsemmi diye dusunuyrum?

canım benim 10lu hastane çıksıım 50-56 ama bayagı küçük geldi gözüme bitane 5li zıbın setim var o da 56 diğerleri çoğunluk 56-62 falan onları bile ne kadar giyeck kimbilir

Bizim cantalarimizda hazirr
Bir canta in icinde kapi susleri bebek sekerleri kameram ve fotograf makinem bolca balon bir kutu cikolata
Bir cantamin icinde makyaj malzemeleri ayna tarak dis fircasi dis macunu
Bavulumuzun icinde
Babamiz bir poset igneli nazar boncugu almis ustumuze yastigimiza takmak icin
Kendim icin
, 1 adet gecelik ve sabahlik takim
1 adet pijama ve sabahlik takim
1 adet annecigimin ordugu lizoz
1 adet kalin sal
3 adet corap
3 adet kulot
1 adet emzirme atleti
Terlik
El havlusu
Kirmizi ve beyaz iki adet hmile taci
Bebisim icin
2 adet zibin
2 adet alt ust takim eldiven sapka
1 adet kalin bataniye(malum havalar soguk)
1 adet penye battaniye
Hastaneden cikarken giymesi icin yumos kozmonotunuda bavula koydum usumesin kucuk erkekimm
Puseti arabimizda birde yuz ortusu aldim yanimiza
Onun disinda bebek bezi krem vs.. Hastanemizmkarsiladigi icin almadim
Dogumu sifa hastanesinde yapacagim bebek dostu hastane oldugu icin mamaya karsilar eger cok zor bir durum olursa kasik biberon kullaniyorlarmi o yuzden bineronda almiyorum hastanem emzige karsi oldugu icin emzikte goturmuyorum.
Benim hazirliklar bu kadar. Hakkimizda hayirlisi

Benim de hazır,hemen hemen aynı şeyleri koyuyoruz...
Benim bi terliğim eksik,onu almam lazım.Ben kıyafetleri ayrı bir çantaya,işte kadın pedi,göğüs pedi,çocuk bezi,emzik, biberon,kirli çamaşır poşetleri,kremler,makyaj malzemelerini falan ayrı bir çantaya koydum.Kıyafetlerin yanına olmadı karıştı baya.

Bu sayfa çok ii olmuş.Eksiğim var mı yok mu iice öğrenmiş oldum.

Arkadaşlar ne güzel çantalarınız hazır.Ben daha hazırlamadım.Çoğu eşyamızı aldık yıkaması ve ütüsü kaldı onlarıda önümüzdeki haftalarda yapıcam inşallah.Bilmiyorum bizim burdamı böyle sadece ama şunu hatırlatayım dedim.Biz malum doğuda çalışıyoruz Iğdır da burda bir tane özel kadın doğum hastanesi var benim doktorumda doğumları devlet hastanesinde yaptırıyrda bebekleri yıkamıyorlarmış sadece siliyorlarmış.Onun için bebeğin eşyalarını verirken pamuklu bezde vericem onunla silsinler diye etrafımdaki herkes bunu söyledi.Sadece haberiniz olsun dedim.Sizler büyük şehirlerdesiniz belki uygulama farklıdır.Ama yinede haberiniz olsun istedim.

Benim de aynı şekilde .Sivastayım 1 tane özel hastane var ve bebeği yıkamadan silip veriyorlarmış.Üzerinde beyaz koruyucu sıvı oluyormuş...falanmış filenmış.Ben yıkanmasından yanayım ama yıkamıyorlar.:>Oyüzden ben de ucuzlarından bir tane has.çıkışı aldım ilk onu vericem.Diğerini sonra kendim giydiricem.

bende hastanelerde yıkanmadığını biliyorum yani sadece sivasta değil kocaelinde de öyle. umarım hastane çıkışının kumaşı yumuşaktır onlar çok hassas

ben her ikisinden de aldım çok hoşuma gitmio bebeklerin büyük kıyafetler içinde görünümü bence bikaç tane tulum falan alabilirsin.

kızlar merhaba hepinizeeee, aşağı yukarıı koyduğumuz her şey aynı çantalarımıza ben ek olarak bebişimin yatağına sermek için bir çarşaf ve bir tane de bebek havlusu koydum ne olur ne olmaz diye, birde hastnede veriyorlarmış ama 8li hasta bezi de aldım ben doğum yapan arkadaşlarım al dediler, sizler nasıl yaptınız bilmiyorum ama miniğimin çantasını ayrı hazırladım :)))))) çok heyecanlıyıım

Bende ayni şeyi düşündüm buradan eksikleri tamamlarız cevremdeki herkes bişey söylüyor kiminin mutlaka al dediği şeyi kimi hiç kullanmadım diyo en azından temel ihtiyacları çıkarmak istedim. Şimdiden hayırlı doğumlar dilerim..

Bende bikac şeyi eksik yazmışım ekledim..göğüs pedi bilerek yazmadım öyle hemen bol bol sut gelmiyor ilk günler gerek olursa alırım diye düşündüm anne için hasta bezi falan veriyorlarmış ilk gün ama bebek bezi ve pedi biz temin edicez bizim hastanenin uygulaması bu sekilde.bardakta bir hastane klasiği benim için :)) su meyve suyu için kendi bardağım olsun diye..psikolojik olabilir biraz

Bende daha hazırlamadım. Burdan öğrenmiş olurum neler koyacağımı ama bende nevresim takımı koymayacağım mesela birde yeni doğan için hemen emzik koymak neden anlamadım:26:

Nevresim takımı annemin fikri temizlik olarak icimiz rahat etsin diye.emzik bende almadım bazıları muhakkak al diyo benim ikizlerim olacağı için emme sırası beklerken falan susturucu olarak)

Ben 0/3 ay aldım cogunu bebeğin kaç kilo olacak ? 3 kilo ve üzeri gibiyse belki değiştirebilirsin biraz daha uzun kullanırsın böylece..

Hayırlı doğumlar dilerim..temel ihtiyaclar aşağı yukarı aynı zaten biraz faydalı olabilirsek ne mutlu bize..

Bende kapı süsü terlik onları ayrı koydum bebislerle benim kıyafetler aynı valizde pedler ve bezlerde ayrı posetleyip koydum valize. Üçlü valizlerin orta boyuna sığdık ancak 1 haftalık tatile gider gibiyim beni hastanede gören oha diyebilir ama ancak sigabildim)

Son düzenleme:

Bende yıkamıyorlar siliniyorlar diye biliyorum ama silmek için bişey koymak gerekirmi bilmiyorum bi sormak lazım personele falan yarın kontrolum var öğrenirsem eklerim listeye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…