2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar,
ben yine gecenin bir körü yazıyorum. Gündüz bakacak zaman bulamıyorum,geceleri bütün yazılanları okuyorum ve yazabilirsem iki satır bişey yazmaya çalışıyorum.
tabi gecenin bi yarısı yazdığımdan mıdır nedir yazdıklarıma yada sorduklarıma hiç cevap gelmiyo,küsücem ama sizee:43:
en son isimlerden konuşulmuş bende sormuşdum karar veremiyorum sizce hangisi güzel diye, tekrar soırayım bari sizce İDİL mi, ELA mı, EZGi mi?(polyanna bir tak sen cevap vermişsin teşekkür ederim)

cnm merhaba bende gözden kaçırmışım mesajını kusura bakma ama bende ela ismini çok seviyorum ama karar sizin cnm

Olabilir canım bu konuda hiç tebrübem yok ama yeni doğum yapanlar göbeği düşene kadar kullanmış ben de lazım olur diye 2 tane aldım,bi tane hastane çıkışında oluyo yeter.En çok badi kullanılıyo sonuçta.
ozaman bir tane iç dış zıbın takım 2 adet tek zıbın 2 adtette çıtçıtlı badi koyalım.....bide tulum giydirmek dahamı iyi acab beli lastikli şeyler göbüşü rahatsız etmezmi..?
Kızlar hastane çıkışında zaten zıbın oluyo iç zıbın olmadan giyemiyolar göbekleri düşmeden.. ama en iyisini hastane bilgi veriyo.. kontrolde mutlaka hemşireyle görüşün.. ben de çok kafya takıyodum neler koycam falan diye.. hemşireyle görüştüm sadece kendine bi gecelik bi de bebeğe hastane çıkışını getir dedi.. mama, sağma makinası, biberon falan herşey ordan temin ediliyomuş hasta bağı falan filan.. o yüzden mutlaka hemşirenizle görüşün fazladan eşya taşımayın derimmm.. :34:
Nevresimlerimiz geldi çok güzeller minicik:46::46:Ama faturası gelmedi sorun olmaz mı?
Canım güle güle kullansın bebişinnnn :nazar::nazar:

İzmirli anneler bizde buluşalım...
evet evet eveeeeettttt:52::52::52:

günaydın herkese ,cumartesi pazar ve dün ağlamaktan gözlerim şişti bari işe geleyim dedim kısaca özet geçeyim cuma günü bebişin hareketlerini pek hissetmedik cumarteside hiç hisstmedim ,abim dr onlardaydım steteskopla kalp atşı var dedi baktı sonra kadın doğumcuyu aradılar ,acile gidin nts ye bağlanın dedi gittik muayene ultrason güzel çıktı bide ntsye taktılar orda ağrı çıktı dr soruyo ağrın sancın varmı hayır yok hiçbişey yok yanlızca deli gibi kaşınıyorum uyuz olmuşum gibi.tam kan idrar tahlili istedi karaciğer enzimleri tavan yapmış önce hamileliğe bağlı olabilir dediler karaciğer ultrason pazartesi tekrar detaylı kan tahlili falan yapıldı 15 güne çıkıyomuş sonuçlar ama ilk çıkan sonuçlara göre %99 hepatit b imiş 32. haftada ancak ilaca başlanmıyomuş 32 haftada ilaca başlanıp doğuma kadar takip edicekmiş tedavi olmazsam %40-50 ilacı alırsam % 5 e kadar bebeğe geçme ihtimali varmış asprin bile içirmiyosunuz bu ilacın zararı yokmu diye sordum kar zarar hesabı diyo o daha çok moralimi bozdu böyle işte önce şeker sonra bu ,bebeğimi sağlıkla dünyaya getireceğime inancım kalmadı ,kafamdan milyon tane şey geçiyo.

geçmiş olsun canım. okuyunca cok üzüldüm ama dr ların dediği gibi ilacını kullanırsan risk neredeyse yok gibi. olumlu düşün iyi tarafından bak ya daha kötüsü olsaydı.... en azından caresi var. "kar zarar hesabı" konusuna gelince onu da takma kafana. bütün doktorlar ve ilaç prospektüsleri aynı şeyleri söylüyor ve yazıyor. endişeye gerek yok bence bu konuda aramızda antibiyotik kullananlar bile oldu. kaldı ki ben her gün hem aspirin içiyorum hem kan sulandırıcı iğne yapıyorum kendime...(vitaminler ayrı mesele :)
6. haftamda başladım ve doğumdan 2-3 hafta sonrasına kadar da devam edicem... artık o kadar zor geliyor ki morarmadık yerim kalmadı . şişmeye başladı iğne yerlerim... hem bu iğnelerin de eminim bebeğe az da olsa yan etkisi vardır ama yapacak bi şey yok aynı zamanda bebeğimin iyiliği için yapılması gerekli. annelik böyle bi şey olsa gerek her şartta onu düşünerek hareket etmek..onun için zararına bile katlanmak. içini ferah tut ki bebeğin de huzurlu ve rahat olsun emin ol doğumdan sonraki durumlarını cok etkiliyo şu anki ruh halimiz. zor stersli hamilelik geçiren, hamileyken huzursuzluk yaşayan annelerin bebekleri doğumdan sonra cok çektiriyolar. rahat ol sonuçta yapabileceğin ve yapabileceğimiz başka bi şey yok.
umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun

Kızlar hastane çıkışında zaten zıbın oluyo iç zıbın olmadan giyemiyolar göbekleri düşmeden.. ama en iyisini hastane bilgi veriyo.. kontrolde mutlaka hemşireyle görüşün.. ben de çok kafya takıyodum neler koycam falan diye.. hemşireyle görüştüm sadece kendine bi gecelik bi de bebeğe hastane çıkışını getir dedi.. mama, sağma makinası, biberon falan herşey ordan temin ediliyomuş hasta bağı falan filan.. o yüzden mutlaka hemşirenizle görüşün fazladan eşya taşımayın derimmm.. :34:

Canım güle güle kullansın bebişinnnn :nazar::nazar:

Sağol canım teşekkür ederim.

bu arada size merhaba demeyi unutmuşum söyle bi geçmişe baktım da...:1::1:
bugün okuldan bağlanıyorum kızlar öğleye kadar deneme sınavı var ben de yazılı sorusu hazırlarım diye laptopumu okula getirmiştim bi yandan hazırlarken bi yandan yazdıklarınızı okuyorum. çocuklar da soruları çözüyorlar. bu gece 2 de uyudum... oğlum sağolsun uyutmadı. :20: önce hıçkırık tuttu 2-3 dk hıçkırdı garibim. sonra da uykusu kaçtı galiba bir hareket bir hareket uyutmadı.. öyle böyle değil karnım yerinden oynadı resmen. dalamadım bi türlü...ben de kalktım tv izledim az, sonra tekrar yattım anca 2 gibi uyudum sanırım. bu çocuk sanki hiç uyumadı bu gece. sabahtan beri de hareketli . maşallahı var bugun üstündeler herhalde :24::24: şarkı söyleyip dans mı ediyo nedir? durmuyo kıpır kıpır. :nazar::nazar: tabi şikayet etmiyorum hareket etmese daha kötü di mi? susayım bari..

Slm... Arkadaşlar ben kızımda iç zıbını üzerinede çıtçıtlı badisini giydirip sonrada tulumunu giydirmiştim. Ocak bebeğiydi. Göbeği düşmeden çıtçıtlı giydirilmiyor diye bişey yok. Sadece biraz dikkatli olmak gerek okadar...

Nevresimlerimiz geldi çok güzeller minicik:46::46:Ama faturası gelmedi sorun olmaz mı?
cnm güle güle kullan normalde faturayı gönderiyolar poştle atmayasın kargo poşetin in içine bak..
bugün okuldan bağlanıyorum kızlar öğleye kadar deneme sınavı var ben de yazılı sorusu hazırlarım diye laptopumu okula getirmiştim bi yandan hazırlarken bi yandan yazdıklarınızı okuyorum. çocuklar da soruları çözüyorlar. bu gece 2 de uyudum... oğlum sağolsun uyutmadı. :20: önce hıçkırık tuttu 2-3 dk hıçkırdı garibim. sonra da uykusu kaçtı galiba bir hareket bir hareket uyutmadı.. öyle böyle değil karnım yerinden oynadı resmen. dalamadım bi türlü...ben de kalktım tv izledim az, sonra tekrar yattım anca 2 gibi uyudum sanırım. bu çocuk sanki hiç uyumadı bu gece. sabahtan beri de hareketli . maşallahı var bugun üstündeler herhalde :24::24: şarkı söyleyip dans mı ediyo nedir? durmuyo kıpır kıpır. :nazar::nazar: tabi şikayet etmiyorum hareket etmese daha kötü di mi? susayım bari..

ay beniimkide şu anda hıckırıyo cnm ya bayadırda durmadı..üzülüyorum...senin kuzuyada kocaman maşallah ama 1 yada 2 gün sonra uyur bunlar böle oynuyolar oynuyolar sonra pıssssssss uyku hali...:nazar::nazar::nazar:

Maşallah canım oğlun kıpır kıpır:nazar::nazar:Hareket etmese daha kötü tabi geçen gün burda yazılanları okumuşsundur hareket etsin diye neler yaptık ben başımın ağrımasını göze alıp tatlı bile yedim ama kıpırdamadı.Şimdi ara ara tekmeliyo Allah'tan rahatladım.

cnm güle güle kullan normalde faturayı gönderiyolar poştle atmayasın kargo poşetin in içine bak..

ay beniimkide şu anda hıckırıyo cnm ya bayadırda durmadı..üzülüyorum...senin kuzuyada kocaman maşallah ama 1 yada 2 gün sonra uyur bunlar böle oynuyolar oynuyolar sonra pıssssssss uyku hali...:nazar::nazar::nazar:

Sağol canım,kargo poşetine de iyice baktım yoktu.bişey olur mu sonra mı göndercekler acaba:18:Seninkine de maşallah:))Tepkiz değil ya bizimkinden yine ses yok uyuyo galiba:)

Son düzenleme:
yakın arkadaşımın 1,5 yıl arayla 2 bebeği oldu biri kış biri yaz bebeği. ona sordum iç zıbına hiç gerek yok ben hiç kullanmadım dedi. onun yerine çıtçıtlı badilerin aynı anda hem alttan hem yandan açılanlarından kullandım cok rahat oldu dedi. ben de öyle aldım yeni doğan bi kaç tane. hastane cıkısından 1 iç tane iç zıbın cıkıyo başka almayacağım o yüzden.

yakın arkadaşımın 1,5 yıl arayla 2 bebeği oldu biri kış biri yaz bebeği. ona sordum iç zıbına hiç gerek yok ben hiç kullanmadım dedi. onun yerine çıtçıtlı badilerin aynı anda hem alttan hem yandan açılanlarından kullandım cok rahat oldu dedi. ben de öyle aldım yeni doğan bi kaç tane. hastane cıkısından 1 iç tane iç zıbın cıkıyo başka almayacağım o yüzden.

Ben o yandan çıtçıtlılardan burda bulamdım bi türlü.Bulursam 1-2 tane de öyle alıyım.bide ben hiç yeni doğan için bişey almadım gerek var mı?0-3 aylık aldım.Yeni doğanlar biraz daha küçük sanırım.

kargo poşetinin dışında şeffaf bi kısım var fatura genelde orada oluyo bi kontrol edin derim. dediğin gibi bi coşuyo bi duruyolar ama çalısırken cok zor uykusuzluk bi izne ayrılsaydıkk.... dün melikeye de aynısı olmuştu galiba. aklıma ilk o geldi:1:
Maşallah canım oğlun kıpır kıpır:nazar::nazar:Hareket etmese daha kötü tabi geçen gün burda yazılanları okumuşsundur hareket etsin diye neler yaptık ben başımın ağrımasını göze alıp tatlı bile yedim ama kıpırdamadı.Şimdi ara ara tekmeliyo Allah'tan rahatladım.
okudum canım okumam mı? yapmadığımız sey atmadığımız takla kalmıyo ki... iyi olsunlar da tek istediğimiz o...:31:

günaydın kızlar...:emir_bebek::emir_bebek:

zıbınlardan bahsetmişsiniz. ben iç zıbınlarımı yanıma aldım, bunların yanısıra çıt çıtlı badi de aldım belki üstüne giydirirler zıbınların die. toplamda 3 tane hastane çıkışı aldım, hepsini de çantamıza koydum. belki lüzumsuz olabilir bir çoğu ama bebişin kusma ihtimaline karşı yedek kıyafeti olsun istedim yanımızda.

şimdi dönüp geçmişi okuyim.. umarım herkes iidir...

kargo poşetinin dışında şeffaf bi kısım var fatura genelde orada oluyo bi kontrol edin derim. dediğin gibi bi coşuyo bi duruyolar ama çalısırken cok zor uykusuzluk bi izne ayrılsaydıkk.... dün melikeye de aynısı olmuştu galiba. aklıma ilk o geldi:1:
okudum canım okumam mı? yapmadığımız sey atmadığımız takla kalmıyo ki... iyi olsunlar da tek istediğimiz o...:31:

Canım ordan sadece teslimat bilgileri çıktı fatura falan yok...

Ben o yandan çıtçıtlılardan burda bulamdım bi türlü.Bulursam 1-2 tane de öyle alıyım.bide ben hiç yeni doğan için bişey almadım gerek var mı?0-3 aylık aldım.Yeni doğanlar biraz daha küçük sanırım.

evet yeni doğanlar daha küçük 50 cm oluyorlar. 0-3 ay olanlar 56 cm. ben de yeni doğan olarak sadece bi kaç cıtcıtlı badi aldım. uzun kollu ve hem alttan hem yandan açılanlarda bebettonun organik ürünlerinde vardı. ben izmir den hello baby den aldım 9.10 tl idi. dün internette görmüştüm 9.90 a. bitmediyse linkinni verebilirim isteren çok güzeller hem de organik...

evet yeni doğanlar daha küçük 50 cm oluyorlar. 0-3 ay olanlar 56 cm. ben de yeni doğan olarak sadece bi kaç cıtcıtlı badi aldım. uzun kollu ve hem alttan hem yandan açılanlarda bebettonun organik ürünlerinde vardı. ben izmir den hello baby den aldım 9.10 tl idi. dün internette görmüştüm 9.90 a. bitmediyse linkinni verebilirim isteren çok güzeller hem de organik...

İnternette gördüm canım bebettonun c.tesi Bursa'da bebişin eksikleni alıcaz orda bulurum kesin.Sağol yine de bulamazsam internetten artık.

Back
X