2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar ben 3 aydır toplam 1,5 kilo aldım. doktoruma kilo almamaktan dolayı endişelendiğimi söylüyorum ve sürekli soruyorum bebeğim gelişiyor mu diye. doktor bebeğimin kilosunun iyi olduğunu hatta bir hafta önde gittiğini ve kilolu bir bebek olduğunu söyledi. şekerim çıktığından hamur işi ve tatlı yemiyorum doktor bu yüzden kilo almadığımı söylüyor. arkadaşlar haftada 500 gram almaktan söz etmiş. acaba bende mi problem var...

arkadaşlar ben 3 aydır toplam 1,5 kilo aldım. doktoruma kilo almamaktan dolayı endişelendiğimi söylüyorum ve sürekli soruyorum bebeğim gelişiyor mu diye. doktor bebeğimin kilosunun iyi olduğunu hatta bir hafta önde gittiğini ve kilolu bir bebek olduğunu söyledi. şekerim çıktığından hamur işi ve tatlı yemiyorum doktor bu yüzden kilo almadığımı söylüyor. arkadaşlar haftada 500 gram almaktan söz etmiş. acaba bende mi problem var...
canım bebeğinin sağlığı gayet yerindeymiş çok şükür.sen de iyiysen mesele yok demektir.ben de önlenemez bir hızla kilo alıyor olmaktan şikayetçiyim ama bünye meselesi bunlar.her insanın vücudu farklı işliyor.doktorun sorun yok diyorsa sorun yoktur.

slm annişler benim magnorm diye bir ilaç tablet suda eriyor tadı gayet güzel portakallı...

nohcoy geçmiş olsun kızına benim de en sinir olduğum hastalık çocuklarda burun tıkanıklığı bütün gece uyuyamazlar nefes alamadıkları için ben evde hep deniz suyu çözeltisi bulunduruyorum kızın kaç yaşındaydı 2den büyükse fıs fısda olur bol bol sık 2 saatte bir o zaman daha çabuk geçiyor..

ben yılbaşı kutlamıyorum birkaç yıldır hicri takvimdekini kutluyorum sadece ama kutlayan arkadaşlara iyi eğlenceler diliyorum allahım hepimize bebişlerimizle beraber sağlıklı bir yıl versin inşallahhh

geçmiş olsun cnm

Teşekkürler kızlar...

streetpit cnm deniz suyumuz var gece dediğin gibi sürekli sıktık ama yine de tam olarak rahatlayamadı... Sinüzit var sanırım akıntı sürekli hapşırtıyor kuzuyu:) Artık bitki çayıyla felan idare edeceğiz. Kızım 3 yaşında bu arada...

Teşekkür ederim canım sağol güzel dileklerin için. Evet bebiş gerçekten kısmetiyle geliyor. Bu arada eşimin eski iş yeriyle tazminat davası vardı. Davayı kazanmışız alamadığı maaaşları ve tazminatı vardı ödenecek hepsi faiziyle. Çok sıkıntı çekmiştik o zamanlar şimdi işimize yarayacak o para.
Canım hem ev tapunuz, hemde tazminatınız hayırlı olsun, hakikaten bebişler bereket getiriyor evlerimize:8:

kızlar buarada kızım için okuduğum hatim bugün bitirdim duasıda yapıldı ALLAH kabul etsin inşaallah hepimizn bebişleri sağlıkla gelsinn:nazar::nazar:
canım benim Rabbim kabul etsin, Yavrunu sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin:38:

Günaydın kızlar, bebişimizi gördük geldik çok mutluyuz. Sağlıklıydı kuzum maşşallah. :nazar: Herşey normal dedi doktor. Bana hep kilo alıyorsun diye kızan doktor, bu sefer az almışsın dedi. Ayda bir almıştım, bundan sonra ayda 2 al dedi. Her hafta tartıl, 500 gram alıp almadığını kontrol et, 500 gram almıyorsan öbür ay daha fazla yiyip telafi et, sorun olmasın dedi. Önceki kilona göre az 5 kilo alman lazım dedi. Çok şaşırdım, sizin de haberiniz olsun kızlar, her hafta 500 almak lazımmış.
Bir de magnezyum yazdı, toz halinde, kabızlık ve kramplar için, ama tadı çok kötü ya sizinkisi de öyle mi? Bir şişenin içinde toz halinde, adı magnezi kalsine, siz bu ilacı ne miktarda ve ne sıklıkla kullanıyorsunuz kızlar, hepsi toz halinde olunca kafam karıştı:S
Bu arada işyerine vermek için raporu tam 32 artı 0 da almak lazımmış sgkdan, ama acıbademin raporu geçmiyormuş.
canım mantıklı olanı da o değil mi, şu an bir çoğumuz 8. ayına girdi, ve bebişlerimiz daha 1,5 kilolar... ve en az iki kilo daha alacaklar, eşiydi, suyuydu derken en az 5 kilo almamız lazım... mesela benim şu an 11 haftam kaldı, haftada 500 gram alırsam 5,5 kilo yapıyor ki, onuda zaten ben almış olmuyorum, bebiş almış oluyor....:34: magnezyuma gelince ben hamileliğimden önce günde iki bardak süt, bir kase yoğurt ve bir paket bitter çikolata yiyen birisiydim ki, hala öyle, ondan olsa gerek çok şükür hiç bacak ağrılarım ve kramplarım olamdı:nazar::nazar::nazar:

slm kızlar bende yılbaşı kutlamaktan pek hoşlanmam kutlayanlarda iyi eğlenceler buarada 2011 yılı benim ve eşim için çok kötü geçti önce ilk bebeğimizi aradan 2 ay geçmeden eşimin annesini toprağa verdik kendi evimize taşındık ama evin aksikleri var onlarıda ALLAHın izniyle aşıcaz önce kızım sağlıklı doğsun inşaallah 2012 hepimize hayırlı olsun
Canım benim başınız sağolsun, Bende inanıyorum ki 2012 yılı sizin için çok güzel olacak, duam seninle:34:

Eki Görüntüle 318288

teyzoş örmüş, orjinal Converse, logosunu bile unutmamış
bayıldım, çok güzel olmuş canım, bebişin güle güle kullansın, teyzemizinde eline sağlık:8:

canım bebiş tabi ki kilosunu alır, senden besleniyor, sen kendinden kilo veriyorsun, kilo bebişe gidiyor, fakat bundan sonrada kilo almazsan bebiş yine büyüyeceği için kendinden kilo vermiş olacaksın, oda senin bünyenin zayıf düşmesine sebeb olur... yani sorundan kastımız bu, yoksa bebişlere bir şey olmaz Allahın izniyle... :34:

masallah canim kuzuna :nazar:
ben zaten birak 500 grami 1 kilo filan aliyorum sanirim haftada, her tartildigimda ibre daha da cok yukseliyo, sinirlerim bozuluyo.:26:
nasil vericem bilmem....
Çok sağol canım, kilo verlir dert etme çoğu su zaten, doğumdan sonra gider.

lachesiss canım gözün aydın olsun
bebişini görmüşsün herşey yolundaymış
canım umarım haftalık 500 gr almayı başarırız
ben kendi adıma çok daha fazlasını alacağıma eminim

Çok sağol tatlım, ben artık kiloyu dert etmiycem ya, şurda kaç ay kalmış keyifle geçirmeye bakalım bence:)

CAnım doktorun sorun yok diyorsa yoktur, bana da benimki söyledi, sonuçta herkesin durumu farklı. Ayrıca masivacım çok güzel açıklamış, bebiş her zaman ihtiyacı olanı alır, kilosunu alır merak etme, bizim bünyemiz zayıf düşmesin diye daha iyi beslenmemişz;)

canım mantıklı olanı da o değil mi, şu an bir çoğumuz 8. ayına girdi, ve bebişlerimiz daha 1,5 kilolar... ve en az iki kilo daha alacaklar, eşiydi, suyuydu derken en az 5 kilo almamız lazım... mesela benim şu an 11 haftam kaldı, haftada 500 gram alırsam 5,5 kilo yapıyor ki, onuda zaten ben almış olmuyorum, bebiş almış oluyor....:34: magnezyuma gelince ben hamileliğimden önce günde iki bardak süt, bir kase yoğurt ve bir paket bitter çikolata yiyen birisiydim ki, hala öyle, ondan olsa gerek çok şükür hiç bacak ağrılarım ve kramplarım olamdı:nazar::nazar::nazar:

:

Valla ben öyle düşünmemiştim ama çok haklısın, güzel açıklamışsın, çok sağol canım :54:

kızlar bebeğe müzik dinletiyormusunuz hiç
ben beethowen dinlettiğim an benim zıpır kız nereye vuracağını şaşırıyor
müziği sevdiğindenmi rahatsız olduğundanmı hareketleniyor bilemiyorum :26:
ama bebeklerin klasikk müzikten hoşlandığı söyleniyor

Gündüz temizlik yapınca yorulmuşum hiç ders çalışasım yok, bende biraz nete takılayım dedim:8:

kızlar bebeğe müzik dinletiyormusunuz hiç
ben beethowen dinlettiğim an benim zıpır kız nereye vuracağını şaşırıyor
müziği sevdiğindenmi rahatsız olduğundanmı hareketleniyor bilemiyorum :26:
ama bebeklerin klasikk müzikten hoşlandığı söyleniyor
:1: bizim sıpada öyle... bende hergün bir saat Kuranı Kerim, bir saat Ney sesi, bir saatte klasik müzik dinletiyorum.... genellikle ders çalışırken pcden açıyorum ve dinletiyorum..... ama bence sevdiğinden tepki veriyor diye düşünüyorum.....

CAnım doktorun sorun yok diyorsa yoktur, bana da benimki söyledi, sonuçta herkesin durumu farklı. Ayrıca masivacım çok güzel açıklamış, bebiş her zaman ihtiyacı olanı alır, kilosunu alır merak etme, bizim bünyemiz zayıf düşmesin diye daha iyi beslenmemişz;)

Valla ben öyle düşünmemiştim ama çok haklısın, güzel açıklamışsın, çok sağol canım :54:
Bir şey değil canım, bana da teyzem(kendisi ebe hemşire) demişti.... bundan sonra hiç almasan bile beş kilo almalısın, ki senin bünyen zayıf düşmesin, doğumdan sonra bebişinin sana ihtiyacı var demişti:34:

Gündüz temizlik yapınca yorulmuşum hiç ders çalışasım yok, bende biraz nete takılayım dedim:8:

:1: bizim sıpada öyle... bende hergün bir saat Kuranı Kerim, bir saat Ney sesi, bir saatte klasik müzik dinletiyorum.... genellikle ders çalışırken pcden açıyorum ve dinletiyorum..... ama bence sevdiğinden tepki veriyor diye düşünüyorum.....

ohh maşallah sen baya dinletiyormuşun ben yarım saat kadar dinletiyorum
çok hareketlenincede tedirgin oluyorum acaba rahatsızmı ettim diye
bu arada ben kulaklıkla dinletiyorum

Kulaklıkla rahatsız olabiliyorlarmış canım, ayrıca senin dinlemen lazım ki o müzikten anlasın. Aslında maksat klasik müzikten çok senin hoşlanacağın kendini iyi hissedeceğin müzik dinlemekmiş, yani senin sevmediğin bir müziği bebiş de sevmez. Sen sevicek dinlerken kendini iyi hissedeceksin ki o da iyi hissetsin. Benim doktorum öyle dedi, onun yalancısıyım. Klasik müziklere doğal müziklere gerçekten çok güzel tepki veriyor bebişler:)

Günaydın herkese... yeni yılın ilk mesajı oluyor bu...
Allahım bu sene huzuru, bereketi, sağlığı, neşeyi evimizden yuvamızdan eksik etmesin...
Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...

dün akşam çok güzel geçti. klasik bir türk ailesi olarak evimizde tv izleyerek ve sohbet ederek geçirdik...
bebeğim hiç durmadı dün akşam çok hareketliydi 12. 30 kadar zor dayandım...
bol bol yedik 1 kilo almışımdır kesin... :1:
31. haftadamızda bitti... :nazar:

canım ben en son tartılduğımda 61 kg dım...
57 kilo ile başlamıştım yani 4 kilo aldım şu ana kadar ve 32. hafta içersindeyim... ama bebeişin kilosu gayet iyi...
bu konu çok konuşuldu 20 kilo alanda var 4 kilo alanda. bünye meselesi. kişiden kişiye değişiyor...
canını sıkma...

hepinize günaydın ve mutlu yıllar :119::119::119::119::119::119::119::119::119:

dün gece annemlere gitmiştik, biz yılbaşını kutlayarak değil de, ailecek hep birarada geçirmeyi seviyoruz:)

yine öyle oldu çok şükür.. tabi bi farkla:)) eşim,kardeşim, abim ve babam OKEY masasında girdiler yeni yıla:)))))

bu yüzden gece 3,5 gibi ancak gelebildik eve:) az öncede kahvaltımızı yaptık,eşim işe gitti.

ben dün çok yoruldum, 3-4 saat dolaştık kardeşimle.. tabi akşama da pestilim çıkmıştı:)

dün gece 3:30a kadar ufaklık kıpır kıpırdı, ben uyumadan oda uyumadı yavrum :emir_bebek::emir_bebek:

şimdilik bu kadar...

hepinize mutlu, sağlıklı, huzur dolu ve hayırlı kazançlı bir yıl diliyorum.. iyi pazarlar

Herkese selam:32: umarım haller, keyfler yerindedir:8: Biz çok şükür iyiyiz oğluşumla.... Babamız markete gitti, evdeki eksikleri almak için...bizde biraz nete takılalım dedik:8:

canım burada bir ara konusu olmuştu, kulaklıkla dinletmek iyi değil diye, ama nedenini hatırlamıyorum:26:

Kulaklıkla rahatsız olabiliyorlarmış canım, ayrıca senin dinlemen lazım ki o müzikten anlasın. Aslında maksat klasik müzikten çok senin hoşlanacağın kendini iyi hissedeceğin müzik dinlemekmiş, yani senin sevmediğin bir müziği bebiş de sevmez. Sen sevicek dinlerken kendini iyi hissedeceksin ki o da iyi hissetsin. Benim doktorum öyle dedi, onun yalancısıyım. Klasik müziklere doğal müziklere gerçekten çok güzel tepki veriyor bebişler:)
evet canım bende bir yerde okumuştum, bebek annenin ruh halinden de etkilendiği için, annenin kendini iyi, huzurlu hissedeceği müziği dinlemesi daha önemliymiş, mesela bazıları klasik müzikten hoşlanmayabilir, ama hoşlanmadığı halde bebek için dinlemek istese bile anne sevemediği için o müziğin bebeği olumsuz bile etkileyebileceği yazıyordu...

Günaydın herkese... yeni yılın ilk mesajı oluyor bu...
Allahım bu sene huzuru, bereketi, sağlığı, neşeyi evimizden yuvamızdan eksik etmesin...
Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...

dün akşam çok güzel geçti. klasik bir türk ailesi olarak evimizde tv izleyerek ve sohbet ederek geçirdik...
bebeğim hiç durmadı dün akşam çok hareketliydi 12. 30 kadar zor dayandım...
bol bol yedik 1 kilo almışımdır kesin... :1:
31. haftadamızda bitti... :nazar:
Duaların için amiiin diyorum canım.... Oh ne güzel bu haftayıda saymazsak 8 haftan kaldı, darısı bizlere:8:

hepinize günaydın ve mutlu yıllar :119::119::119::119::119::119::119::119::119:

dün gece annemlere gitmiştik, biz yılbaşını kutlayarak değil de, ailecek hep birarada geçirmeyi seviyoruz:)

yine öyle oldu çok şükür.. tabi bi farkla:)) eşim,kardeşim, abim ve babam OKEY masasında girdiler yeni yıla:)))))

bu yüzden gece 3,5 gibi ancak gelebildik eve:) az öncede kahvaltımızı yaptık,eşim işe gitti.

ben dün çok yoruldum, 3-4 saat dolaştık kardeşimle.. tabi akşama da pestilim çıkmıştı:)

dün gece 3:30a kadar ufaklık kıpır kıpırdı, ben uyumadan oda uyumadı yavrum :emir_bebek::emir_bebek:

şimdilik bu kadar...

hepinize mutlu, sağlıklı, huzur dolu ve hayırlı kazançlı bir yıl diliyorum.. iyi pazarlar
En güzeli aileyle olan değil mi canım, ne güzel ki birlikte vakit geçirebileceğin bir ailen var, Rabbim daha nice seneler nasip etsin:34:

Slm herkese iyi pazarlar... Eşimle birlikte yüzeysel bir temizlik yaptık. Ama pilim bitmiş durumda. Hamilelik nekadar da fark ettiriyor, önceden her hafatlık temizlikte camlarımı da silerdim şimdi elimi vuramıyorum. Neyseki evi eşim süpürüyor. Bu konuda şanslı olanlardanım:)))

yeni bir yılın taptaze ilk günü ohhh ne güzellll

bizim de 31hafta bugün bitti çok şükür bundan sonrası da çabucak geçer inşallahh

masiva cnm senin sınav sonuçların nasıl ben 7dersten sadece 3ünü geçebildim ama hiç çalışmamıştım bebeğimi düşünmekten konsanstre olamıyorum ki derslerime bir türlüü 3 hafta sonra gene sınav var bakalım finallerde de 3ünü geçsem yeter bana..

yeni bir yılın taptaze ilk günü ohhh ne güzellll

bizim de 31hafta bugün bitti çok şükür bundan sonrası da çabucak geçer inşallahh

masiva cnm senin sınav sonuçların nasıl ben 7dersten sadece 3ünü geçebildim ama hiç çalışmamıştım bebeğimi düşünmekten konsanstre olamıyorum ki derslerime bir türlüü 3 hafta sonra gene sınav var bakalım finallerde de 3ünü geçsem yeter bana..
canım ya benimde 7 dersim vardı, ve derslerimi kolaylık zorluk derecesine göre ayırmıştım,çünkü 20 gün zamanım vardı ve hepsine birden çalışmam zordu.... bütün dersler yarım yarım olup hepsinden kalmaktansa zor olanları eleyeyip, kolay olanlara tam çalışmıştım, iki dersimi elemiştim, onlara bakmadım bile ve onlardan kaldım, ama diğer 5 dersimi iyi çalıştığım için çok şükür hepsi 70in üstünde gelmiş.... sana tavsiyem sende öyle yap:34: şimdi de öyle yapıyorum ben....:34:

Back
X