- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #28.841
inşaAllah içine sinen birşey bulabilirsinBak o yönden hiç düşünmemiştim kuzum haklısın o çok kalabalık olanlar abartılı dediğin gibi mutfakta falan yanımızda durması için lazım olur doğru söylüyorsun ona da bakayım bu hafta inş.
bende işlerimi rahatça yaparım diye düşündüm, inşaAllah kucak isteyen bir bebek olmazda içinde uslu uslu yatartamamen katılıyorum.oğlumda sade bir anakucağı aldım çok rahat ettim.mutfakta tehlikesiz bi yere koyup yanında herşeyi rahatça yapıyordum.
bende işlerimi rahatça yaparım diye düşündüm, inşaAllah kucak isteyen bir bebek olmazda içinde uslu uslu yatar
inşallah öyle olur valla.oğluşum usluydu ikinci oğluşda uslu uslu olur inşallah benimde.aman sağlıklı olsunlarda en fazla 2 sene bunaltıyorlar.
merhaba kızlar nasılsınız:) benm bugün anti d kan uyuşmazlığı iğnem yapılcak birde doğumdan snra 72 saat içinde yapılcak, iğneden falan korkmuorum Allahdan:)
kızlar cahilliğimi mazur görün ama bişey sorcam bana hiç eşimin kan grubunu falan sormadılar,kan uyuşmazlığı biri + diğeri - olunca olmuyo mu?
cnm kan uyuşmazlığı annenin (-) babanın (+) olması durumudur, yani anne (+) baba (-) olsa kan uyuşmazlığı bulunmaz, başka sormak istedigin bişey olursa cvplarım cünkü bu konuda cok araştırdım cnm:)
canım benim ya Rabbim yardımcın olsun, Sürekli aklımda ve duamdasın, isim olarak özel dua ediyorum sana, hatta eşimede dedim dua et diye, ismini verdm, ismin yanlış hatırlamıyorsam gamzeydi değil mi:44:
malkoç canım geçmiş olsun..inşallah ilaçla daha düzelir durum
AnneyimBen ve malkoç_ga çok geçmiş olsun kızlar.
gerçekten nazar değiyor topiğimize galiba
Kızlar şimdi geçmişi okumayı bitirdim, yine neler olmuş böyle..
anneyim ben, perim ,malkoç canım geçmiş olsun hepinize,valla yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik nazar mı değiyor nedir
Gamzecim biliyorum yatmak çok sıkıcı,seni en iyi anlayan benim heralde bu durumda ama sonra sıkıntı çekmemek için şimdi 1-2 hafta daha en azından yatıp,bol su iç tatlım.
kızlar kendi hastane çantasınıza neler koyacaksınız??
merhaba kızlar nasılsınız:) benm bugün anti d kan uyuşmazlığı iğnem yapılcak birde doğumdan snra 72 saat içinde yapılcak, iğneden falan korkmuorum Allahdan:)
saol cnm bende yavaştan hazırlasam ii olcak şimdi liste yapıyorumKuzum ben şöyle yaptım listeyi ama eksik şeyler muhakkak vardır il bebiş sonuçta
1 tane 10 lu hastane çıkışı
2 tane 5 li zıbın takımı
2 tane iç zıbın takımı
2 tane çıtçıtlı badi
2 tane tulum
1 tane kadife tulum
1 tane kadife battaniye
Örme yelek ve şapkası var onları da alıcam çok üşürlermiş yeni doğduğunda birde soğuk olacak hava
1 paket yenidoğan bezi
1 paket yenidoğan ıslak mendil
Pişik kremi
4-5 tane ağız mendili
Biberon ve emziğini de almayı düşünüyorum
Kendim içim
2 pijama takımı
1 gecelik ve sabahlık
Terliklerim
6-7 tane kilot
Emzirme atleti
3-4 tane kalın çorap
Orkid uzun olanlardan
Göğüs pedi
Lohusa tacı ve makyaj malzemesi :)
Foto.mak.ve bi paket pil o telaşla unutlur pil fln biter şimdilik bunlar belki eksikler vardır
Canım kan uyuşmazlığı testi pozitif mi çıktı bizde de var çünkü iki defa test yapıldı ikiside negatif çıktı doktor iğneden fln bahsetmedi testi isterken pozitif çıkarsa iğne yaparız demişti
canım bizde de war uyuşmazlık. ben 28. haftamda anti d iğnemi oldum iki sonuç da negatif çıkmıştı dr yaptırman lazım dedi ve yaptırdık, doğumdan hemen sonra da bi kez daha yaptırıcaz
ay cnm ya ben hayatta kızımı başkasına bırakmam kendi aileme bile yani gece yatıya bırakmam ne gerek var kii...günaydınlarr...
bugün içim bi buruk... dokunsalar ağlayacak gibiyim.. yavru kuşumu babasıyla anneannesine gönderdim.. bugün tam 29 ay oldu kızım doğalı ve 29 aydır ilk kez ayrı kalıyorum.. bi tuhafım..
gönderme sebebim doğuma hazırlık.. ben hastanedeyken annemlerde veya evimizde bensiz durabilmesini sağlamak.. gündüzleri bi şekilde duruyor çok şükür.. bu kez ilk kez gece de ayrı kalıcaz.. yarın gidip alıcam..
Yavrum babasıyla giderken "anne geeelll" dedi.. gidemedim... babayla arabaya binip ekmek almaya gidicek diye kandırdık...
SİZ SİZ OLUN BEBEĞİNİZİN GECE EMZİRMELERİ BİTTİĞİ AN ANNEANNE OLSUN BABAANNE OLSUN GECE BIRAKIN KALSIN ONLARDA.. YOKSA BENİM GİBİ ÇOK ZORLANIRSINIZ..
ay çok geçmiş olsun cnm ya allah korumuş gerçekten sana da nazar değdirmişler bence..dikkatli ol duasız çıkma dışarıhayırlı cumalar kızlar ınsallah herkez ıyıdır
semracım cok ıyı anlıyorum senı nasıl zor gelıyodur bende ılk defa babasıyla gondrmıstım 1 hafta bayramda tobe bı daha kesınlıkle gondermem cok cok zor bı durum aglamaktan helak olmustum valla :))
kızlar dun ablamlardan eve cıkacaktım merdıvenlerlerden yuvarlanıp dustum allahtan bısey olmadı cok korktuk ama yuce rabbım korudu bızı
senin gebeliğin de çok sıkıntılı geçti be cnm allah sağsalim doğurmanı nasip etsin inşallahh anladığım kadarıyla canı tez bir tipsin birzcık otursan bebek de rahat edecek:))))Kızlar günaydın,
dün yine sancı vardı bende, gecede sancı ile uyanınca sabah erkenden gittik hastaneye, önce nst ama sancı çıkmadı, doktor muayenesi sonra, alttan rahim boyu ölçüldü boyutu doğumun vaktini veriyormuş benimki normal çıktı kısalma vs yok henüz, bebeğin suyuna bakıldı pazartesiden bu yana yine azalmış, akciğer geliştirici iğne verdi 2 doz oldum, 2 dozda bu akşam olacağım.
İdrar tahlili ve kültürü istedi, enfeksiyon sancıyı yapabilir dedi, sonuçların çıkmasını bekliyorum, sonuca göre antibiyotik yazacak ilaçlı günler başladı yine(((
bizde bugn gttk kontrolümüze..minnak küçüğümün suratını gördüm kızlarrr çok tatlıydı..normal usg ama dr gösterdi yüzü diye orda resmen gördüm onun o güzel yüzünü dr.da dedi maşallah çok tatlı diye içim bi tuhaf oldu ilk defa öyle net gördm onu..29+4 gözüküyodu ilerde yani..boyu 38cm kilosu 1.426 gr olmuş oğluşumun..kan uyuşmazlığı için bi takım tahliller verdi onlarıda yrn yaptrcm..
abartmayalım cnm o kadar da değil çocuğuna göre değişir çektikleriniz ben sadece 1 ve 4 numarayı yaşadım diğerlerini yapmadı benim uslu kızışım1. Köşe başındaki süpermarkete gidin. Hiçbir şey satın almadan kasaya yönelin ve cebinizdeki bütün parayı kasiyere verin. Daha sonrada yandaki eczaneye gidin kredi kartı ile ilaçlar alın. Akşam saat 17:00 ile 22.00 arasında elinizde yaklaşık 4 kg. ağırlık taşıyarak sürekli ev içinde volta atın. Saat 22.00'de ağırlığı yatağa bırakın. Saati 24.00'e kurun ve yatın uyuyun. Saat tam 24.00'de kalkın.4 kg. ağırlığı tekrar elinize alnı ve saat 01.00'e kadar evin içinde dolaşın. Ağırlığı tekrar yatağa koyun. Saatin alarmını 03.00'e kurun. Yatın. Uyuyamayacağınız için tekrar kalkın; bu kez elinizde ağırlık olmadan evin içinde dolanıp durun. Koltukta kendinizden geçin.03.00'te çalan alarm ile fırlayın, 15 dakikalık uykunun sersemliği ile yatağa yönelin, ağırlığı elinize alın. Saat 04.00'e kadar elinizde ağırlık varken karanlıkta dolanın ve bu arada yüksek sesle çocuk sarkılan, ninniler söyleyin. Kendinizden geçerek bir süre daha uyuyun. Böylece toplam uyku miktarınızı 45 dakikaya yükseltin. Kahvaltıyı hazırlayın. Güleryüzlü olun ve bunları 5 yıl boyunca her gece tekrarlayın.
2. Eve canlı bir ahtapot getirin..".5 yıl boyunca düzenli bir biçimde her sabah onu giydirmeye çalışın. Ayrıca ahtapotu bir çuvala, hiçbir kolu dışarda kalmayacak şekilde, en kısa zamanda sokmanın provasını yapın.
3. Bir kavun alın. Kavunun üstünde bir delik açın. Kavunu uzunca bir iple tavana asıp, sallayın. Kavun sağdan sola sallanırken, bir kaşık sıcak su alın,.sallanan kavunda daha önce açmış olduğunuz deliğe,yere dökmeden sokmağa çalışın.
4. Ağzınızdan çıkan her cümleyi en az beş kez daha tekrarlayarak konuşmaya alışın. Bunu bir yaşam biçimi haline getirin.
5. Dışanya çıkmak için giyinin. Banyonun kapısı önünde tam tamına yarım saat bekleyin. Aşağıya inin. Kapının Önünde beş dakika bekleyin. Sonra tekrar eve dönün.Tekrar dışanya çıkın. Evin önündeki yolda yürümeye başlayın, çok ama çok yavaş yürüyün. Yürürken de yerde gördüğünüz her sigara izmaritini, çikleti, kirli kağıdı,mendili, karıncayı dikkatle ve uzun uzun seyredin. Aniden "yeter artık senden çektiğim" diye avazınız çıktığı kadar bağırın. Eve geri dönün. Her gün böyle yürüyüşler yapın.
6. Süpermarkete gidin. Yanınıza da orta büyüklükte bir keçi alın: Süpermarkete girince keçiyi serbest bırakın.Daha sonra da keçinin içerde kırıp, tahrip ettiği her şeyin parasını sorgusuz sualsiz peki deyip ödeyin.
7. Evdeki koltuklara tereyağı bulayrn. Perdelere de reçel bulaştırın.
8. Mutfakta pişmekte olan bir adet balığı çalın ve onu misafir odasında bir yere saklayın. Balığın odada 5 ay kimse tarafından bulunmadan kalmasını sağlayın.
9. Evdeki yeni sulanmış çiçeklere elinizi sokun ve aldığınız çamurlar ile temiz duvarlar üzerinde figürler yaratın.
Nasılmış, çocuklu yaşama hazır mısınız?
Kızlar bu hafta beşik araba bakmaya gidecez inş. şu ev tipi anakucaklarından almaya gerek varmı gündüzleri onun içine koyarım diye düşünüyorum siz aldınız mı ne düşünüyorsunuz?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?