- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.141
ah sorma canım ne sağlık ocağı her hareket etmediğinde doktora taşınıyorum. bu günde gittim her şey iyi dedi ama gelde bana anlat. Rabbim korusun benim ve herkesin evladını
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html
bn burda görmştm ilk tartışırlarken cnm..ama başka yerlerdede bnce hep sallamasyon anlamları...o yzdn netteki anlamlara güvenmiyorum..
endişelerin normal cnm kolay değil o kdr uzun süre karnında taşı en ufak şeyde insan tırsıyo annelik içgüdüsü..mrk etme ilerki haftalarda daha rahatlarsın her hareketini hissetmeye başlayınca..Allah herkesin evladını korusun..annelik zormuş anne olunca anladm :)) henüz kucağıma alamasamda
Kızlar sgkyı aradım sigortalı olan ben olduğum için benim gitmem gerekiyormuş ya ben doğum yapmış olucam nasıl gidecem kii konsolosluğu da aradım benim ve eşimin doğum belgesini istedi yaa kimlik vermek için bebeğe anneme sordum nerden bilim nerde azerbaycandaki evdedir doğum belgen dedi ayy çok karma karışık oldu işler kızlar ne yapacağımı şaşırdım ya bebeğim kimliksiz mi klacak yaa off
cnm moralini bozma yaa illaki vardır bi çözümü bebek kimliksiz kaldığı nerde görülmüş..böyle durumlar içinde bi çıkar yolu vardır..herkesin doğum belgesi duruyomuki sanki kaybolduğu durumlarda belki bi hal çaresine bakıyolardır..karamsarlığa kapılıp bebeği strese sokma..doğum yapcan kimlik çıkcak herşey illaki hallolcak..don't panic :))
Ay kuzum o kadar çok şey istediler ki sadece kimlik için dünyanın evrağını istediler doğum belgesi hastaneden alıcaz ya bebeğe o yetmiyor onu hem il sağlık müdürlüğünde hem iç işleri bakanlığında onaylat dediler ve doğumdan 1 ay sonra getirmelisin dediler ben nasıl toparlanıp bu kadar şeye koşturacam ufacık bebekle zaten minnak olacak bırkamam da valla acaip sinirlerim bozuldubide bu sadece kimlik için daha onun oturma izni de var
maaş. canım çok güzel olmuş ellerine sağlık.Eki Görüntüle 329457
Kapı süsümüz bitti iki akşam yoğun bir çalışma sunucu tamamlayabildim acelem neyseHeves işte Bakalım teyzeler beğenecek mi?
Işıl teyseye bize bu modeli bulduğu için teşekkür ediyoruz oğlumla
canım senin de odan hayırlı olsun fotolarını da ekle bakalım :)melikecim mesajını alır almaz açtım hemen pcyi.
dün eşim izinliydi, defnenin odasını boyadık, şimdide temizliyordum ki mesaj geldi.. içim kıpır kıpır oldu valla..
haber verdiğin için çok sağol canım benim..
şimdi geçmişe bi bakayım
GAMZECİM seni de tebrik ederim canım.. Allah analı babalı büyütsün.. İnşallah herşey yolundadır ve öylede devam eder.
HOŞGELDİN BEBEK
ama güzelim şimdiden onun stresini yaşarsan doğuma kadar bebeği olumsuz etkilersin..sn şimdi akışına bırak son günlerde düşünrsünz eşinle neler yapabilcenizi o zmna kdr dahada bilgi sahibi olursun belki bi kolaylığı vardır doğumdan sonrada illaki bi şekilde halledilir..olmadı vekalet verme gbi bişi varmı hiç bi bilgim yok ama öyle bişi yaparsn snn yerine bi yakının ilgilenir gider gelir..yada bi topic aç snn durumunda olan varmı sor bakalm belki yardımları dokunur
Bişicik olmaz melikecim hepimizin ara ara oluyor o sancıları,olabiliyormuş zaten bu haftalarda.Doktordan dönünce haber bekliyoruz sendenTamam kuzum merak etme hemen yazarım... Bana da çok önemli gibi gelmiyo hani doğumla ilgili bişey olsa böle kesik kesik gelir gibi bi his var içimde ama :)) sanki çok tecrübeliyim doğum sancısına.. bende ki gelince sürekli oluyo ve adet sancısı gibi aynı.. uzun zamandır da adet sancısı çekmiyoruz ya özledim mi nedir töbe töbe tatlı bi sancı geliyo :)
Canım ya nasıl da güzel anlatmışsın,bardağın hep dolu tarafından bakarak.Bu kadar güçlü annenin de bu kadar güçlü minnoş kızı olur tabi maşallah ikinize de kocaman.Hastaneden çıkarkanki fotonuzu hayal ettim şimdi kuuzun kucağında,az kaldı onu da ekleyeceksin.Dualarımız sizinle öptük kocaman sizisiz benim yazdıklarımı okuyunca ben sizin yazdıklarınız okuyunca ağlıyorum ne olacak bu işin sonu :))))
kızlar benim maşallahım var iyiyim ve hemen dip not yapayım hastane çantalarınız için, dünden bu sabaha kadar hastane yatak bezini bebek bezi gibi yapmışlardı bana ve içinede iki tane gazlı beze sarılı pamu kkoymuşlardı kanama için, bu sabah ise canped mesane pedi orta boy 1 paket getirdiler bebek bezi ile uzun pedin arası birşey memnun kaldım ve yatağa yattığınızda geceliğinizi belinize kadar çekip öyle yatınki kirlenmesin geceliğiniz. Ve ben gecelikten çok memnunum pijamalı takımımı giymedim henüz ama bu kadar rahat edeceğimi zannetmiyorum sürekli kirlendimi endişesi olacak pijamada.
ayrıca makyaj yapmayı unutmayın, ben doğuma inerken bile yapmıştım makyajımı, öyle çok süslü olduğumdan değil ama insan öyle bir psikoloji içinde oluyorki kendini güzel görmek istiyor. Sabahta hastanenin hediyesi olarak makyöz geldi süper oldu :)))
ayva zamanıyken annelerine söyleyin kompostosunu yapıp kavonazlasın hastanede çok işinize yarayacak, annem yazdan erik şeftali yapmıştı ayva ve kuru kayısıda yaptı ve hepsi çok az şekerli ağırlıklı meyvenin kendi şekeri ile süper oluyor.
gazdan dolayı birçok şeyi vermiyorlar ama ben sabahtan beri ufak ufak gazı atmaya başladığımdan hastane yemeğine bağlı kalmıyorum.
aklıma gelenler bunlar kendimle ilgili...
bebeğe gelirsek, bugün daha detaylı bilgi aldık 1940 gr ve 45 cm doğmuş, aşağı yukarı bu haftalarda bu kadar olabiliyor yanlız bizim kız biraz daha şaşırtıcı olmuş doktorlar için, 33 haftalık bebek için beklenenin çok üstünde doğmuş ve karşıdan bakınca öyle minicik gibi durmuyor zamanında doğmuş gibi tavrı var cadı kızımın.
yoğun bakımdaki diğer bebekleri görünce bizimkinin haline şükürler ettim koccaman yanlarında, en ufağı 28 haftalık doğmuş 3 haftadır yoğun bakımda ve hala kemikleri sayılıyordu, herkesin bebeğine acil şifalar dileklerimide sıkıştırayım araya :)
solunum cihazına bağlı hala, akciğerlerine ilaç verilmiş oda biraz genişletmiş ciğerleri, bu akşam eğer benim sütüm olursa benim sütümle eğer olmaz ise mama ile besleyecekler, ve az önceki sağmamda 2 çay kaşığı kadar sarı sıvı geldi onuda biriktirin bebeğe verelim dediler.
meme ucuma kendi hazırladığım krem karışımımı sürüyorum çatlak için olanı ve sağımdan önce ıslattığım havlu kağıt ile silip öyle sağıyorum, sağımdan sonra hatta sağarken meme ucu acıyor bazen ama krem sürmüş ise bir sonraki sağımda acı olmuyor.
ağrı kesici,antibiyotik ve gaz sökücü serumlar almaya devam ediyorum bu arada. Ameliyat izim hiç yokmuş öyle dedi annemler deri katlanmış gibi duruyormuş dikiş falan gözükmüyormuş yani, ve karın kaslarının çiş yaparken bile ne kadar işe yaradığını anladım :)))
yastık ile ilgili konuşulmuş , ben büyük sözü dinleyerek yastık almıştım , sırt üstü yatırıp boynunu yastığın üzerine gelecek şekilde yatıracakmışızki boynu uzun olsun, annem hep der ki bebek aynı şekilde yatırılmaz her tarafa yatmalı ki kafasını şekli güzel olsun, eve çıktığımızda tecrübelerimi paylaşırım bu konudaki kızlar...
galiba bu kadar şimdilik, aaaa saat 2 de kızımı göreceğim yine ve babası kızımın nüfüs cüzdanını çıkarttı artık oda bir birey, yalnız henüz sigortası başlayamadı göztepe sgk da saat 11 de eşimin önünde 370 kişi vardı, öğleden sonra şansını birdaha deneyecek.
akşam 9 da bebeği görebiliyoruz, seyir seansında beklerim :) ve çok mutlu olurum :)
canım benim, seninle aynı gün doğuramadık ama senin doğumgününde doğurmayı başardım :)))
kızlarrr midem cok kötü kaç gündür kus kus kus artık öldüm ölücem yaa doktoruma sölüyorum olur bu haftalarda diyo,anneme sölüyorum kızın saçlanıyo diyo ben anlamadım çözümü yok mu bunun. bulantı ilacı kullanamıyorum A grubu degil diyee.
bide bugun kan ilacımı yeni içtim midem kötü diye smdide aclıktan ölüyorummmmm 1 saatim dolmadı henüz
Geceleri burnum hep tıkalı oluyor benim de ağzımdan nefes almak zorunda kalıyorum.Ama ses kısılması olmadı hiç.Sen yine de ıhlamur iç canım c vitamini için meyva ye dicem onun da asidi boğazını etkiler ıhlamur çok iyi geliyor.Kızlar benim bu aralar konuşurken sesim kısılmaya başladı.boğaz ağrısı falan yok maşallah gayet iyiyim ama sesim gidiyo.Sizlerde böyle bişey oluyo mu?
Benim de bu yaşıma kadar geçirdiğim tek bulaşıcı hastalık su çiçeğikızlar gecen gün bi sıkıntımı paylaşmışdım ama mevzuların arasında kaynadı gitti cok önemli benm için tekrar sölemek istiorum yardımcı olursanız cok sevinirim, ablamlar antalyadan gelicekler pazar günü ve iki cocuguda su çiçeği, ve ben küçükken su çiçeği geçirmişim ama buna rağmen acaba bebeğime geçebilirmiki? gerci hastanede çalışıorum ve hemen yan odada intaniye poliklinği var doktor hanıma sordum su çiçeği geçirdiysen bişey olmaz dedi ama genede nedense tatmin olamadım:/ bu konuda bilgisi yada deneyimi olan varmı arkadaşlar?
Hiç telaş yapma bazen biz bile hissedemiyoruz uzanınca birz tatlı birşeyler atıştırdıktan sonra hareket etmeye başlıyorlar.Uzun uzun uyuyabiliyorlarmış.arkadaşlar ben nisan annesiyim bu gün 26+4 olduk.
ilk hamileleğim ve bebek hareketleriyle ilgili bişi sorcam size. bebeğim bir gün gece sabaha kadar hareket ederken bir gece çok az hareketediyo yada hiç etmiyo.
bunu yaşayan var mı aranızda. her kıpırdamayışında korkuyorum .
Ay kuzum o kadar çok şey istediler ki sadece kimlik için dünyanın evrağını istediler doğum belgesi hastaneden alıcaz ya bebeğe o yetmiyor onu hem il sağlık müdürlüğünde hem iç işleri bakanlığında onaylat dediler ve doğumdan 1 ay sonra getirmelisin dediler ben nasıl toparlanıp bu kadar şeye koşturacam ufacık bebekle zaten minnak olacak bırkamam da valla acaip sinirlerim bozuldubide bu sadece kimlik için daha onun oturma izni de var
canım gözün aydın maşallah bebişine yüzünüde göstermiş biz her zamnki giibi göremedik çok utangaç yüzünü hep elleriyle saklıyo ama pipisini göstermeye hiç çekinmiyobiz de doktora gittik sonunda bebişimi gördüm çok özlemişim oğlumu yawww gene ters duruyordu yanakları nasıl çıkmış doktor bile şaşırdı bakın tombik yanaklarıvar dedi tam o sırada da esnedi ay ben onu yirim yirim dedim maaşallh bu sefer günüyle uyumlu çıktı 2200gr 45cmmiş inşallah böyle devam eder bundan sonra 2 haftada 1 gel dedi ama 2 hafta sonra izindeymiş o yüzden 3 hafta sonra gidicem artık 2 kere daha gittikmi 3.de doğum olur nasılsa ilk bebeiğimiz geliyor hayırlısıyla bundan sonra da gelmeye devam eder sonra da sıra bize gelir inşallahh
canım sende beni tarif etmişsin resmen kaç gündür tembellikten ne iş yapıyorum ne internete giriyorumofff kızlar üstümde öyle bi atalet varki..yapmam gereken bir sürü iş var ama bi türlü ayaklanıp başlayamıyorum...oturduğum yerde kalıyorum..yapcaklarımda aklımda dolaşıyo yapmadıkçada bunalıyorum daha beter....
Kesinlikle katılıyorum, gelirlerse de onaylasınlar sadece :))
Teşekkür ederim canımmm
Teşekkür ederim canım, valla öyle olmuş, benimki de gelse hoş olabilirsi aslında ama :)) neyse dursun biraz daha.. babayı masrafa sokalım nolcak yani aynı gün olsak tek seferde hallederdi hediye işini :))
Partiyi hiç sorma, eşime napcaz akşam dedim, el classico var dedi (barselona - real madrid maçı).. Umarım Messi yada Ronaldo gol attıktan sonra formasını çıkarır ve iyiki doğdun melike yazılı tişörtü görebilirim :44: yoksa akşama kavga var demektir evde
canım kızın güle güle uyusun içinde çok şirinlerayhhh çok heyecanlı..gamzecim inşallah iyisinizdir
herşeyini de hazır etmişti,iyi de yapmış..inşallah yavruş odasına bi an önce sağsalim ulaşır
özgecim teşekkür ederim..darısı urasa inşallah..
bakalım eklemeyi becerdim sanırım..bu da asel hanımın beşiği ve etejeri..inşallah kendi odasına geçince dolabını da alırız...şimdilik yerimize göre aldık
bende çok severim maç izlemeyi bizde uefa şamp. ligi maçlarını izliyoruz :)Canımm çook güzel güle güle kullansın küçük hanım
Aynen canım bekarken babamla Saraçoğluna maç izelemeye bile gittim seviyordum ama dediğin gibi soğdum resmen maç öncesi yorumlar +maç sonra maç sonrası yorumlar gol özetleri bööğğğ oldum artık birde sadece tuttuğu takımı izelese tamam her ligden her takımdan maç izliyor yaaa
ellerine sağlık bayıldım gerçekten çok gze olmuş maşallah sanaEki Görüntüle 329457
Kapı süsümüz bitti iki akşam yoğun bir çalışma sunucu tamamlayabildim acelem neyseHeves işte Bakalım teyzeler beğenecek mi?
Işıl teyseye bize bu modeli bulduğu için teşekkür ediyoruz oğlumla
bende iki gündür var fena ağrı yapıyor gerçi benimkinin oynamasıda fena canımı yakıyor bundan sonra daha da dikkat ederim
canım ondan bana da vermişti az enfeksiyon vaar demişti şimdi akıntımın şeklli değişti mantardan olabilir dedi genelde olurmuş 1 günlük fitil verdiBebişi görünce heyecandan günaydın fln yazamadım tekrardan hepinize günaydın kızlarr nasılsınız ben bişey sorucam dün enfeksiyon çıkmıştı reçeteyi eşime vermiştim ilaçları alması için enfeksiyon için olan ilaç tek saşe halinede 1 bardak suda eritip içecekmişim 1 seferde çözüyor mu ki ilacın adı monurol kan ilacı yazacam demişti ama ilacın üstünde demir ilacı yazıyor kanla ilgli hiç bişi yok kafam karıştı yaa :44::44::44:
benşm annem çok minik ince bi yastık yapıcakmış bizimkiler kullanıyo yastık.kızlar günaydın herkese.
topiğimizin ilk bebiş haberini aldık. heyecanlandık. bir de ben basınnın altındaki yastıgı gorunce merak ettim.
ben hiç yastık almadım henüz. yastık ılk zamanlar kullanılıyor mu? sizlerdn bilen var mı ? babyjem bogulma onleyıcı yastıgını fln gordum de ne zman kullanılmaya baslıcak bilenininiz var mı?
maşallah kocaman olmuş bebişingünaydın kızlarr...doktorumuza gittik bugüünnn...oğluşumu gördümmm...ağzını açıp kapatıyodu:))) bize döndü yüzünüüü..oo tombul yanaklarını gördük...2550 gr.olmuşş..ayrıca dönmüşte..ters duruyodu normalde...bundan sonra her hafta gidicekmişiz doktora..ve nst ye giricekmişiz sürekli..yavru kuşumu çok özlemiştimm..babasıda gördü..sabah sabah iyi geldii..
hiçbir öngörü yok canım, 1 hafta sonrada çıkabilir diyorlar 5 haftada kalabilir diyorlar, bekleyip göreceğiz, ne zamanki tek başına nefes alıp verebilir hale gelecek ancak o zaman.
Sağol canım benimmmAzericim prosedürler çok sıkıcı gerçekten ama üzülme nasıl olsa bir şekilde hallolacak eşin halleder hepsini üzme sen kendini ve bebişi
canım gözün aydın maşallah bebişine yüzünüde göstermiş biz her zamnki giibi göremedik çok utangaç yüzünü hep elleriyle saklıyo ama pipisini göstermeye hiç çekinmiyo
Eki Görüntüle 329924
arkadaşlar ben bunu cok beğendim geçen hafta sonu eşimle joker bebede baktık cok kullanışlı geldi bana...kendi kendine sallanıyo....müzikli titreşimli ışıklı vs heryerede rahatlıkla taşınabilir....netteki fiyatları 370 tl joker bebede 329 tl
benimde uykummm varrr hep uykum var sanırım dogal bişe :))
Eki Görüntüle 329924
arkadaşlar ben bunu cok beğendim geçen hafta sonu eşimle joker bebede baktık cok kullanışlı geldi bana...kendi kendine sallanıyo....müzikli titreşimli ışıklı vs heryerede rahatlıkla taşınabilir....netteki fiyatları 370 tl joker bebede 329 tl
ışılcım kızımın orda duracağını bilsem hemen alırım ama gereksiz masraf olmasınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?