- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.201
Günaydın kızlarrr.. 3000. sayfa ve Berra bebek bizimle...
Canım teşekkür ederimm... Yapmış yapmış ağlamaktan helak olsum minicik bi pasta almış üstüne de "iyiki doğdun anneciğim" yazdırmış ay hala aklıma geldikçe gözlerim doluyooo
Teşekkür ederim canımmm
Aminn canım hep beraber inşallahh..
Sağol canım benim
Maşallah canım çok beceriklisiz ya çok da güzel olmuşş
MAŞALLAHHHHCanımmm çok tatlı bebişin yaa çok duygulandım Allah nazarlardan saklasın minik prensesimizi inş. en kısa zamanda evinize dönersinizz
Kuzum seni belki tam anlayamam ama Gamzenin kızını gördükten sonra ben bi garip oldum hani bizimkilerde yaklaşık öyleler daha bi farklı bakmaya başladım sankim ya aldı beni bi dert onu bırakıp işe nasıl gelicem diye:26::26::26:
herkese merhaba kızlar....
öncelikle dualarınıız için çok çok teşekkür ederim...
kendimden başlayayım, spinal ile doğum yaptım öyle aman aman canım yanmadı sonda daha çok canımı acıttı.
anında uyuştum ve hiç birşey hissetmeden doğum gerçekleşti göğüslerimden itibaren uyuşuktum,uyuşukluk 3 saat sonra tamamen geçti, uyuşukluk giderken ağrılarda başladı ama ağrı kesici iğnelerin zamanlaması ve dozu güzel ayarlandığından çok sıkıntı yaşamadım ve yaşamamaya devam ediyorum.
katı yiyecek yasak sıvı alıyorum ve bol kahve içmem gerekiyormuş, baş ağrısını önlemek içinmiş olay kafein tüketmek....
kanamam oluyor ama henüz beni rahatsız etmedi.
saat 9 da ilk kez yürüdüm ve kızımı gördüm görüş saatleri öğlen 2 akşam 9 ama yüzü bize dönük değildi...
2 kere süt sağımı yaptım 2 saatte bir yapmayada devam edicem 2. sağımda azıcık sıvı geldi hamileliktede hiç sıvı gelmemişti ilk oldu yani 1-2 damla gerçi.
doğuma eşimi almadılar, sezeryan olacak ve eşini isteyenler hastanelerine şimdiden sorsun o gün hayal kırıklığı uğramayın.
kızıma gelirsek, benden alır almaz doktor bastı yaygarayı, herkes şaşırdı 33 haftalık bebeğin ağlayabilmesi beklenen bir durum değilmiş, maşallahı vardı bebişimin, ilk yarım saatlik gözlemde ise solunum sıkıntısı çekmiş şu anda solunum cihazına bağlı ama üzeri kapalı küvezde durmuyor üstü açık küvezde...
ilk 24 saat beslemeyecekler serum bağlı, benim sütümde biran önce gelirse sütümle besleyecekler inşallah...
aklıma gelenler bunlar kızlar, sormak istediğiniz birşey varsa cevaplamaya çalışırım...
işin duygusal kısmına gelirsek henüz hiçbirşeyin farkında değilim şaşkınlık ve anlamlandıramama var, içimdeymiş gibi geliyor belki dokunamamış olmak koklayamamış olmaktan kaynaklanıyor olabilir...
Ne güzel yapmışBen doğum günümde ya doğuruyor ya da ha doğurdum ha doğuracağım halinde olacağım
Canım harika olmuş ellerine sağlık bayıldım hazır gibi
Alyaprenses
alvgkhn
yasemince34
bsdmd
sizlerin adlarını da kaydettim arkadaşlar.. Allah kabul etsin
GEÇMİŞ DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN meLİKECİM...NİCE NİCE YAŞLARINDA eşin ve bebişin/bebişlerinle birlikte olman dileğiyle.
Amin canım Amin.. İnşallah bebeklerimizin 2-3. yaşlarını da burdan duyurmak nasip olur.
nasıl duygulandım anlatamam ...
alevin mesajından sonra birde senin yorumunu okuyup, üstüne bide bebişininfotoğrafını görünce fena halde ağlamaya başladım. biri beni durdursun... gözlerim şişti, başım ağrıdı.. ama bunlar hep ama hep sevinçten.. dualarım sizinle Gamzecim.. Maşallah BERRA bebeğe.. kilosu da gayet iyi, inşallah en kısa zamanda sütünde tamamen gelir ve bebeişin hemen toparlayıp taburcu olursunuz.. bişeyler hissetmen için erken, çünkü dediğin gibi henüz dokunamamışsın.. bi dokun, bi emzir işte o zaman dünyalar senin olacak Allahın izniyle..40.000 kere maşallah
bu modeli bende görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti.. çok güzel olmuş ellerine sağlık canım..
Yasmincim çok sağol canım.. çok şükür bizler iyiyiz.. sen ve bebişinde iyidir inşallah.. senle ilgili bi yazı okudum geçmiş olsun yazıyordu ama geride dönemedim biriken sayfalar çok diye.. hayırdır??
Defneyi bugün yine anneannesine gönderdim.. geçen sefer ki gibi duygusala bağlamamıştım ki Gamzenin doğum haberini ve bebeğinin ilk fotoğrafını görünce muslukları açtım..
çok teşekkür ederiz Özge teyzesi.. senin gönderdiğin baskı gibi yaptık pembe - yeşik:)
Melikecim sanada çok teşekkür ederim canım... hayırlısıyla tüm eksilerini tamamlarız inşallah.
Niye acaba yorgınluktan olur mu?
ay cnm muhteşem olmuş cok beğendim......model içinde ricaederiz..........
sağlıkla sıhhatle vaktinde gelsin inşallah..
iyi akşamlar arakdaşlar KİB.. öpüldünüzzz
çok sağol Güneş teyzesi.. uğraştık ama değdi sanırım:)
:) hayallerin yıkılmadı yani.. benimde hayalimdi oldu şükür:)) teşekkürler
merhaba kızlar...
gamzecim maşallah berraya,çok şeker duruyor..Allah analı babalı hayırla büyütsün inşallah..hepimizi çok duygulandırdı ilk yavruşumuz
bizi habersiz bırakmadığın için de ayrıca teşekkürler,o yoğunlukta
ayşen,ışıl,güneş teşekkür ederim kızlar..heps güzel günlerde kullansın inşallah eşyalarını..
ayşencim,ışıl sizin keçeden süsler de harika olmuş,elinize sağlık
bugün kızımın beşiği odamızda uyuduk..sanki daha güzel dinlendim,içim açıldı yahu
bu arada uhdeden ses yok,o da bebişlerini aldı mı ki yoksa kucağına..hayırlıca inşallah
güzel bir gün diliyorum hepinize
siz benim yazdıklarımı okuyunca ben sizin yazdıklarınız okuyunca ağlıyorum ne olacak bu işin sonu :))))
kızlar benim maşallahım var iyiyim ve hemen dip not yapayım hastane çantalarınız için, dünden bu sabaha kadar hastane yatak bezini bebek bezi gibi yapmışlardı bana ve içinede iki tane gazlı beze sarılı pamu kkoymuşlardı kanama için, bu sabah ise canped mesane pedi orta boy 1 paket getirdiler bebek bezi ile uzun pedin arası birşey memnun kaldım ve yatağa yattığınızda geceliğinizi belinize kadar çekip öyle yatınki kirlenmesin geceliğiniz. Ve ben gecelikten çok memnunum pijamalı takımımı giymedim henüz ama bu kadar rahat edeceğimi zannetmiyorum sürekli kirlendimi endişesi olacak pijamada.
ayrıca makyaj yapmayı unutmayın, ben doğuma inerken bile yapmıştım makyajımı, öyle çok süslü olduğumdan değil ama insan öyle bir psikoloji içinde oluyorki kendini güzel görmek istiyor. Sabahta hastanenin hediyesi olarak makyöz geldi süper oldu :)))
ayva zamanıyken annelerine söyleyin kompostosunu yapıp kavonazlasın hastanede çok işinize yarayacak, annem yazdan erik şeftali yapmıştı ayva ve kuru kayısıda yaptı ve hepsi çok az şekerli ağırlıklı meyvenin kendi şekeri ile süper oluyor.
gazdan dolayı birçok şeyi vermiyorlar ama ben sabahtan beri ufak ufak gazı atmaya başladığımdan hastane yemeğine bağlı kalmıyorum.
aklıma gelenler bunlar kendimle ilgili...
bebeğe gelirsek, bugün daha detaylı bilgi aldık 1940 gr ve 45 cm doğmuş, aşağı yukarı bu haftalarda bu kadar olabiliyor yanlız bizim kız biraz daha şaşırtıcı olmuş doktorlar için, 33 haftalık bebek için beklenenin çok üstünde doğmuş ve karşıdan bakınca öyle minicik gibi durmuyor zamanında doğmuş gibi tavrı var cadı kızımın.
yoğun bakımdaki diğer bebekleri görünce bizimkinin haline şükürler ettim koccaman yanlarında, en ufağı 28 haftalık doğmuş 3 haftadır yoğun bakımda ve hala kemikleri sayılıyordu, herkesin bebeğine acil şifalar dileklerimide sıkıştırayım araya :)
solunum cihazına bağlı hala, akciğerlerine ilaç verilmiş oda biraz genişletmiş ciğerleri, bu akşam eğer benim sütüm olursa benim sütümle eğer olmaz ise mama ile besleyecekler, ve az önceki sağmamda 2 çay kaşığı kadar sarı sıvı geldi onuda biriktirin bebeğe verelim dediler.
meme ucuma kendi hazırladığım krem karışımımı sürüyorum çatlak için olanı ve sağımdan önce ıslattığım havlu kağıt ile silip öyle sağıyorum, sağımdan sonra hatta sağarken meme ucu acıyor bazen ama krem sürmüş ise bir sonraki sağımda acı olmuyor.
ağrı kesici,antibiyotik ve gaz sökücü serumlar almaya devam ediyorum bu arada. Ameliyat izim hiç yokmuş öyle dedi annemler deri katlanmış gibi duruyormuş dikiş falan gözükmüyormuş yani, ve karın kaslarının çiş yaparken bile ne kadar işe yaradığını anladım :)))
yastık ile ilgili konuşulmuş , ben büyük sözü dinleyerek yastık almıştım , sırt üstü yatırıp boynunu yastığın üzerine gelecek şekilde yatıracakmışızki boynu uzun olsun, annem hep der ki bebek aynı şekilde yatırılmaz her tarafa yatmalı ki kafasını şekli güzel olsun, eve çıktığımızda tecrübelerimi paylaşırım bu konudaki kızlar...
galiba bu kadar şimdilik, aaaa saat 2 de kızımı göreceğim yine ve babası kızımın nüfüs cüzdanını çıkarttı artık oda bir birey, yalnız henüz sigortası başlayamadı göztepe sgk da saat 11 de eşimin önünde 370 kişi vardı, öğleden sonra şansını birdaha deneyecek.
akşam 9 da bebeği görebiliyoruz, seyir seansında beklerim :) ve çok mutlu olurum :)
canım benim, seninle aynı gün doğuramadık ama senin doğumgününde doğurmayı başardım :)))
maaşallah canım Allah analı babalı büyütsün...v
Herkese selam :))
ayy bayıldım harika olmuşmaşaAllah ya bizm topiğin anneleri hem çok zevkli hem çok becerikli inşaAllah bende ankaraya gidişimde alıp yapmayı düşünüyorum, canım ya kullandığın malzemeleri bana yazar mısın, çarşıya çıkmışken hepsini almak istiyorum, diktin mi, yapıştırıcıda kullandınmı, keçelerin kalınlığı nasıl, kesmekte zorlandın mı:44: işte yaparken ki teknikleri ve mazlemeleri yazarken sevirnim
ayyy anneciğim mi yazmış, ne güzel yaaa....valla ne kadar maç, futbol hastasıda olsa duygusal hassas bir insan olduğu buradan belli, valla o pastayı görsem bende çok duygulanırdım, Rabbim muhabbetinizi, sevginizi daim etsin, sizi ömür boyu evletlarınızla birlikte etsin
canım kolay gelsin, odanızda hazırlanıyor ne güzel, prenseslerin güle güle oynasınlar, yatsınlar odalarında inşaAllah
ya işte ne zaman ne olacağı belli olmaz diye buna denilir, daha ocak annelerinden bekleyenler varken mart bebişimiz dünyaya geldi, Rabbim sizede hayırlısı ile bebişinizi kucağınıza almayı nasip etsin
maşaAllah oğluşunaRabbim tamamına erdirsin, ay ne güzel ya sürekli greceksin, benim 5 hafta oldu, azartesi görecem inşaAllah ama meraktançatlıyorum ve çok özledim kuzumu, Allahtan o kadar hareketli ki, o rahatlatıyor beni...
ayyyy inanmıyorum yaaa, bu ne güzel bir tevafuk tamda biz oradayken, ay valla nasıl sevindim, bu küçücük yerde tıkıldım kaldım, valla bu ankaraya gelişim harika geçecek inşaAllah
maaş. canım çok güzel olmuş ellerine sağlık.
canım senin de odan hayırlı olsun fotolarını da ekle bakalım :)
canım gözün aydın maşallah bebişine yüzünüde göstermiş biz her zamnki giibi göremedik çok utangaç yüzünü hep elleriyle saklıyo ama pipisini göstermeye hiç çekinmiyo
canım sende beni tarif etmişsin resmen kaç gündür tembellikten ne iş yapıyorum ne internete giriyorum
canım doğum günün kutlu olsun ( biraz geç oldu ama ) maçtan haberimolsaydı bende seyrederdim çok heyecanllı oluyo barcelona maçları :)
canım kızın güle güle uyusun içinde çok şirinler
bende çok severim maç izlemeyi bizde uefa şamp. ligi maçlarını izliyoruz :)
ellerine sağlık bayıldım gerçekten çok gze olmuş maşallah sana
evt bizimde öyle ayaklarını bi yaslıyo fena acıtıyo
canım ondan bana da vermişti az enfeksiyon vaar demişti şimdi akıntımın şeklli değişti mantardan olabilir dedi genelde olurmuş 1 günlük fitil verdi
benşm annem çok minik ince bi yastık yapıcakmış bizimkiler kullanıyo yastık.
maşallah kocaman olmuş bebişinbizimki daha 1900 gr anca olmuş :)
canım iyi olmanıza çok sevindim dün eşimle resme beraber baktık kocaman bi kız maşallah hiç prematüre gibi durmuyo inş. en kısa zamanda kucağına alırsın berrayı.
esperanza canım maşallah bebişe benim doğum kilomu bile geçmiş senin ki senin de az kalmış beklemek daha sabırsız yapıyo insanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?