2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bebegim öncelikle du bi sakin ol. canımmm bana da olmustu gecenlerde doktorum gün içinde toplam 10 kere hareket etse yeter demişti. korkup kendine stres yapma kuzum benm bebişin boynunda kordon var ben bukdr sıkmıyorum kendimi. kaydın var ise saglık ocagına git hemen yakın oldugu için rahat olur sana kalbini dinlersin bebişin. ama hiçç rahat degilim dersende doktoruna bi tlf aç o sen,i yönlendirir mutlaka. genelde tatlı ye rahat bir pozisyonda uzan snra hareketlerini dinle diyor doktorum benim ama .

Canım benim panik olma eminim bebeğin iyidir sadece pozisyon değiştirmiştir içeriye tekme atıyodur, o durumda da çok az pıt pıt şeklinde hissettirir kendini, geçen hafta bana da oldu bebeğim ters zaten, bide sırtını dönmüş o yüzden hissedemedim tekmelerini ama sonra düzeldi..için rahatlıcaksa sağlık ocağına git cnm ultrason warsa, yada eşin gelince hastaneye gidin.. korkma ama canım bişi yoktur inşallah

canım o pıt pıt bendede oluyor ne ise. sanki göbeğimde kalp varda kalp atıyor...
azda olsa hareket varsa endişe etme canım. dün banada öyle oldu... ama bugün düzeldi... ama hiç hareket hissi olmuyorsa doktora git için rahat etsin...
ama panik yapma gerçekten pozisyonla ilgili...

canım ben visco aldım yatağı ama annem bir de yorgandan biraz kalın yün ped yaptı üzerine ama park yatağı kurduk ikisini de koyarsak çok yüksek olcak öyle kullanılır mı bilemiyorum. ya da hangisini kullanayım bilemiyorum...

canım ya ii ol Allah sana sabır ve güç versin geçecek bu günler bebeğinle evinde huzurlu mutlu olcaksın inş. Allah başka dert keder vermesin yazdıklarını okuyunca çok etkilendim.

geçmiş olsun canım dr. verdiyse iç ilaçlarını bence.

2. güzel bence canım.

ohh maaş. bebişine de sana da.

canım dua et hayırlısı olsun ama ciğer gelişimi için 36,37. haftadan sonra doğumun gerçekleşmesi lazımmış.
,
hayırlı olsun canım eviniz güle güle oturun inş. çok yorma kendini annen falan yardım eder.

senden mesajlar alınca çok mutlu oluyoruz hele de güzel mesajlar olunca canım inş. her şey daha da ii olcak.

alevcim nerden geliyor bu kadın bana da lazım tel no.su falan var mı? yarım gün de çalışıyor mu?

canım ultrason ölçümleri çok da doğru değil üzüp strese sokma kendini dediğin gibi sağlıklı olsun önemli olan o. benm de bebişimin böbreğinin birinde bir problem olabileceğini söylüyorlar dua ediyorum kafaya takıp üzülsem daha kötü olcak bebişim için.

Merhaba kızlar.kendimi toparladığım için artık girebiliyorum yeniden bu siteye.sorunlarınız benim son zamanlarda yaşadığım,bu nedenle kulübe dahi girmek istemediğim sorunalrdı.bende düzenli olaral gittiğim doktor hep 2hafta geri diyordu bebek için ve görünürde bi sorun yoktu.demekki geç döllenme olmuş diyordu ve rahattık.bundan bi ay önce rutin kontrole gittiğimde doktor bebek 3hafta geri görünüyo,bu çok moral bozucu bi tablo dedi ve beni hemen o günün akşamı benim adıma acil randevu alarak Bakırköy eğitim araştırmaya dopllere gönderdi.ogün öyle kötü oldumkiiii.,ilk yıkılmam o andı.akşam hastaneye gidene kadar çok strestliydim.sağolsun yakınlarım beni morlaimi yüksek tutmak için çabalıyorlar,bak dopllerde bişey çıkmayacak diyordu.bende nisbeten rahatlamıştım.Akşam eşimle Dopllere girdiğimde tekrardan yıkıldım.çünkü doktor ilk önce baktığında herşey çok normal yalnız sen sat tar,h,nde yanılıyorsun dedi.bende hayır ben yanılmıyorum dedim.oda hayır ben çok eminim yanılıyorsun dedi.eğer senin dediğin gibiyse ciddi bi sorun var dedi.3hafta geri olur dedi.bende hayır ben eminim,dosyamın içinde ilk hamile olduğumu öğrendiğim ayki rapor var,ona bakın ve diğer hastane sonuçlarıma bakabilirsiniz dedim.doktor bakınca şok oldu.evet sen sattan eminsin,o zaman bu bebek 3hafta geri dedi.ve aman Allahım tüm 3hafta geri olmasına sebep olan gerekçeleri anlattı;ama benim aklımda ilk söylediği gerekçe kaldı ve yıkıldım adeta.doktoruj söylediği şuydu.Bakd edi senin bebeğin görünürde hiç bi sorun yok,hatta ben kendimden emin olarak bi sorun yok,yalnız sne sat tarihinde yanılıyorsun dedim;ama raporlar gösteriyoki sat doğru.bebek 3hafta geri.Bazen ZEKA GERİLİĞİ OLAN ÇOCUKALR SAĞLIKLI ÇOCUKALRI TAKLİT EDEBİLİR.biz bunu öğrenmek için ailelerden amniyosentezi,karındna su alma işlemini öneriypruz.bu bize kesin sonucu verecek dedi.ve bu tetkikin faydalarını ve risklerini anlattı.ben bebel seka özürlü çıksa dahi aldırmam dedim,kabule tmedim.peki dedi bu küçk ihtimaldi zaten,sonucu net öğrenmekdemi istemezsin dedi.ben bu sonucu beklemeye dayanamam dedim.ama dedi bak bu sadece küçük ihtimal dedi.küçük ihtimald edi ama arkadaşlar ben o an kesin tanı olarak algıladım ve resmen yıkıldım.sonra doktora dedim,peki bunu yaptırsam ve seka geriliği olmadığı netleşse diğer gerekçe nedir 3hafta geri olmasına sebeb dedim.bi virüs girmiştir vücuduna,sen bundan etkilenmemişsindir,bebeğin etkilenmiştir,o yüzden geri kalmıtşır dedi.bizde buna göre tedbirimizi alırız dedi.eğer ilaçla tedavi edemezsek bebeği alır küvezde bakımını ve tedavsini yaparız dedi.yada hiçbişe(virüste değilse 3hafta geri olmasının sebebi) çıkmazsa derizki demek bu bebek miyom,aileden birine çekmiş ufak tefek deriz dedi.Kanuni sultan süleyman hastanesine yönlendirdi.bunları söyledi ama benim aklımda hep kalan "ZEKA GERİLİĞİ OLAN ÇOCUKALR SAĞLIKLI ÇOCUKALRI TAKLİT EDEBİLİR"oldu.ve ben bebeğimin zekasının geri olduğunu düşünerek,inanarak doktorun odaısndna çıktım.diğer gerekçeleri dikkate almadım.resmen yıkılmıştım.eşim sordu,soğukkanlı şekilde ona anlattım.ama ben önde o arkada arabaya doğru karamsar şekilde yol aldık.eşim nereye gidelim dedi.dayımalrda bize"bize gelin" dmeişti.oraya gidelim dedim.çünkü eve gitsem kafayı yicepimi biliyordum,çok kötüydüm çünkü.dayımlara gittiğimde kendimi diğer odaya zor attım.çok ağladım.yıkılmıtşım.Canım yengem oda benle ağlıyo;ama hayır hiç bi sorun yok diyip çevresinden duyduğu bu tip örnekleri anlatıp sonuçlaırn hep güzle olduğunu ,benim kendimi üzmemem gerektiğini söylüyordu.ben ama devamlı doktorun o söylediği cümle aklımdaydı.çok kötüydüm.eşim ise hayır diyordu,o rahattı,bi sorun yok diyordu bebekte.ben üzülüyorum diye üzülüyordu daha çok.günelrdende çarşambaydı.sonra eşim eve gielim dedi,yengemler eşime burda kalın dedi benim psikolojimden ve morlaimden dolayı.eşim işe gideceği ve iş kıyafetleir evde olduğu için eve gitmem gerke dedi ve benim gelmem için ısrar etmedi.o burda kalsın dedi.bende eve gitmek istemedim.gitsem eşim sabah işe gidecekti,ben evde yalnız bi şekilde kafayı yicektim.ve ben ertesi gün yengemle Eyüp Sultana gittik.insan kendini o kadar çaresiz eli kolu bağlı hissediyorki Allaha daha yakın hissediyorsun,Allah dilindne düşmüyo,devamlı dua ediyorsun.rahatlıyorsun nisbeten dualarla.ve arkadaşlardan ve yengemin çevresinden gelen örneklerle,duyumlarla,dahada rahatladım.önce doktorun küçük ihtimal dediği zeka geriliğini KESİN TANI Olarak düşünürken,dualarla vede çevreden aldığım duyumlarla ihtimalden ibaret yada doktor yanılması diye düşünüp rahatlamıştım.Cumartesi günü sabahı için eşim başka özelden randevu almış,oraya gidecektik.ben çarşambadan cumaya rahatlamıştım dayımlarda;ama cuma akşamı cumartesi sabahı gidecğeim doktorunda aynı şeyi 3hafta geri demesini düşünetek stres oluyordum.ama yengem yok bak bişe çıkmayacak,rahat ol demişti.cumartesi sabahı özele gittik.ve orda doktor baktı 2hafta geri dedi,dopplere yönlendirdi.elimizde doppler görüntüsü olmasına rağmen hiç söylemedik diğer doktorlaırn görüşlerini,ilk defa gidiyomuş gibi yapıp söyleidkleri ücretli doppler parasınıda hiçgözümüze gelmedi ve tekrardan dopplere girdim.ve ordaki doktorda görüntüyü raporlayıp tekrardan özel doktoruma yönlendirdi.doktor raporu açarken kalbim duracak gibiydi ama rahattımda ünkü kendi 2hafta geri olduğunu gayet rahat bi şekilde söylemişti.anlaşılan bu normaldi dmeiştim kendi kendime.bu düşüncem ve bu rahatlığım doktorun o raporun içind ebulunduğu zarfı açana kadardı ve 3.kez yıkıldım.Dopllerdeki doktorda 3hafta geri diye rapor düşmüş ve eklemiş."beyin soğancığıdnada bi genişlik görüldü". offf ne zor süreçti mahfoldum.yengem vardı yanımda elimi sıkı tuttu destek ve moral amaçlı.sonra doktor beni Bakırköy eğitim araştırma,çapa yada cerrahpaşaya yönlendirdi.Bakırköye gitmiştik zaten,orasıda Kanuniye yönlendirmişti.ben bi daha doktora gitmeyecem dedim,yıkılıp yıkılıp ayağa kalkmaktan yorulmuştum.o özel hastanednede çıktık ama yengemle ikimiz sus pusuz.ben ağlamamam için kendimi sor tutuyorum.eşim ben ve yengem arabada giderken derin bi sessizliği benim içlenerek ağlmama bozdu.yengemde başladı ağlamaya dayanamadı.ama ısrarla hayır bak sonuçta bişey çıkmayacak dmeeyide ihmal etmiyordu.eşimde bişey yok diyordu.eve geldik.ben bidaha doktora gitmwem derken ve bebeğin beyninde sorun var kensin diye düşünürken,bunu tekrar duymaya gücüm olmadığını düşünürken eşim bi sornaki çarşambaya Cerrahpaşadan randevu aldı,o çok rahat bişey çıkmayacak diyo ısrarla çünkü.ve ben çarşambaya kadar kendimi b i şekilde tekrar toparladım,hatta sağdan soldan duyduğum olumlu sonuç örnekleriyle kendimi tekrardan rahatlatıyordum.çarşamba günü gittik cerrahpaşaya.ordada gebe bölümündede 3hafta geri göründü bi takım tahliller istedi ve perinatolojiye yönlendirildim.perinatolojie baktı tüm gördünüğüm diğer doktorların çıkardığı raporlara ve oda bebeğe baktı ultrasondan.görünürde bişey yok dedi,ve sordu sen SAT tarihinden eminmisin diye.eminim dedim.baktı tüm gördünüğüm diğer doktorların çıkardığı raporlara ve oda 3hafta geri dedi ama çok şükür bu beyin soğancığında bişey gördüm demedi.yada gördüde demek istemedi dedim kendi kendime o an sonra uzun bi tahlil süreci beni bekledi.orasıda bi takım tahliller istedi.fetal emar istedi.tüm tahlilleri yaptırdım ve tüm sonuçlar 10gün içinde çıktı.tam 15.gün perinatoloji randevu vermişti sonuçları ve emarı değerlendirmek için.ve geçen hafta gittim;ama inanın naısl gittiğimi bi ben bilirim bi Allah.o kadar tahlilden somra mutlaka bişey çıakr diyordum.doktorlardan ümidimi kemsiş,onalr olumsuz şeyleri söylerler diyordum ama Allahımdan ümidimi kesmemmiştim.sonuç 100de 100lumsuz olsa ne olurki Rbabimin "OL" demesi kadar kolay sonucun güzel olması,bebeğin sğalıklı doğması diyordum.ve olumsuz sonuçlaır duymaya hazır ama yinede kabul etmek istemeyen bi psikolojiyle geçen hafta gittik perinatolojiye.elimde b ton evrakla tahlil sonucuyla heyecanla ve korkuyla bekleyişim ÇOK ÇOK ŞÜKÜR şimdilik doktorun SIKINTI YOK,herşey NORMAL demesiyle son buldu.yani 3hafta geri olmasını bi sonuca dayandırmadılar.en azından olumsuz bi sonuca. ELHAMDÜLLİLLAH:) Takip edeceğiz dedi ve 2hata sonrasına gün verdi.şuan için rahatım;ama randevu tarihim yaklaştıkça tekrar heyecan ve stres yapıyorum yeni bişey çıkacak diye korkumdan;ama çok şükür 1ay çok sıkıntılı korkulu bi süreçten sonra şimdi nisbeten daha rahatım.ve Allahıma dua ediyorum.Herşeyi yaratan O.Durum böyle arkaaşlar.O 1aylık süreçte ben kulübe dahi girmek istemiyordum.şimdi girdim.benle hemen hemen ayn sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara moral olmak amaçlı yazdım.doktorlar ne derse desin ümidinizi kaybedip kendinizi çok üzmeyin.inanın o kadar olumsuz şeyler duydumki başka annelerden kendi yaşadıkalrına dair.doktorlar 100de 90 sonuç kötü demiş tahlil sonuçlarına bakıp;ama sonuç çok güzel sağlıklı bi bebek olmuş.doktorlara gidin ihmal etmeyin bebeğinizi ama olumszu deselerde buna takılıp üzmeyin ekndinizi.Allaha dua edin bol bol.böyle rahatlayacaksınız eminim.Ben bebeğime netten Kuran dinletiyorum.hem ben rahatlıyorum Kuranı dinlerken ve Türkçe mealini okurken.hemde bebeğimin kıpır kıpır hareketlerini hissettiğimde morlaim çok daha düzeliyo.çünkü doktor bebeğin günlük hareketli nasıl dmeişti.10dan az olmasına dikkat edin.bEBBEĞİM kURANI DİNLERKEN ÇOK HAREKETLENİYO.rABBİMİN MUCİZESİ İŞTE.Ben herşeyde bi HAYIR vardıra çokdaha inanıyorum artık.bu sıkıntıyı yaşamasaydım Allaha dahada yaklaşmayacaktım.Bebebğim beni manevi huzura,hiç tatmadığım huzua kavuşturuyo.Size öneririm.Kuranı sesli şekilde dinleyin.mealini okuyun netten.bebeğinizin hareketleri nasılda artacak:) ve sizde manevi huzur bulacaksınız.ben şundua farkettim çok şükür.Kuranı dinlerken harflerinide öğrnemeye başlaıdm.sanırım bebeğim sayesinde Kuranı öğreniyorum,bundan daha güzel bi hayır olabilirmi:)

cnm ufakta olsa hareket hissediyorsan aldığı pozisyon gereği diğer hareketlerini hissedemeye bilirsin istersen sağlık ocağına git kalp atışlarını dinlersin için rahatlar

selam endişelenme ama ihmalde etme bence bana doktor 12 saatte 10 kez hareket etmeli say dedi önemli bişeyin yoktur ama yinede kontrol et derim hayırlı doğumlar inşallah sağlıklı kucağına alırsın yavrunu

çok sağolun kızlar..sağlık ocağında usg yok..dopler var ama bebeği hissediyorum yani kalp atışında sanırım sorun yok sadece hani yakamozunda dediği gibi bnde duymuştum 12 saatte 10 kere hareket olayı..yani dünden beri bi elin 5 parmağını geçmez hareketi..tatlımı yedim şimdi hala ses seda yok sadece niye bu kdr duruldu ona endişeleniyorum..o kdr ikilemdeyimki şimdi dediğiniz gbi pozisyondan kaynaklanıyo olabilir ama ya değilse..akşam normal dr.lar gidiyolar nöbetçiler geliyolar ya onlar bakarlar dimi usg yle..arabasızlık çok zor ya (

Canımm benim Berra prensesin resmini bekliyoruz en kısa zamanda inş. eve gelir küçük hanımm

Kızıma annem bakıcağı için ona yakın ve bana uyan bir ev bulmak biraz zor oldu kuzum ben artık doğumdan sonra olur diye düşünüyordum ev denk gelince kaçırmadık bakalım Allah sonumuzu hayr etsin inş. hemencecik biter taşınma işi
hayırlı uğurlu gelir yeni evin inşallah, kızına ve size, ya böyle darda kalmış arkadaşlarımı görünce bi koşu gidip yardım edesim geliyor, kıyamam, ama çok yorma kendini, yazık sana da.
Canımm benimm teşekkür ederim
Canım Allah kolaylık versin,işin çok zor ama bebişle daha zor olurdu o yüzden en iyisini yapmışsın.Her zaman düzgün güel ve denk gelmiyor.Çok yormamaya çalış kendini.Dikkat et...
Evet kuzum haziranda bitiyordu kira sözleşmesi bebiş daha 3 aylık olacaktı nereye bırakacaktım onu en azından şimdi içerde

Bende aynısıyım kuzumm sabaha doğru uyudum yeni yeni dalıyordum alarm çaldı iş saatiii gece azıcık uyuyayım diye dua ettim resmen

Maşallah minişine canımm ben cadı dün aşırı hareketliydi inş. benimki de dönmüştür her yerden vurdu dün nerde kafa nerde ayak anlamadım
Kuzumm bende 37.kadar çalışacam diyorum ama pek mümkün durmuyor ama ben evden çalışmaya devam edicem eğer işe gelemzsem

Canım hemen panik yapma aynısı geçen bana da oldu 2 gün ufak tefek pıt pıt gıdıklama gibi o kadar sonra düzeldi yine de istersen bir sağlık ocağına git

bebeğinin iyi olmasına çok sevindim cnm..Kurana tepki vermeside çok güzel..Allahın biz mucizesi işte..sağlıkla al kucağına

merhaba kızlar herkese. nasılsınız?

canım cok gecmiş olsun. dikkat et ilaclarını kullan bir an evvel atlat canım. ayakları üşütmekten mi oluyor ? neden oluyor bu enfeksıyon.

canım moralini yüksek tut. iyiyi düşün. belki doguma kada toparlar ve küveze girmesine gerek kalmaz. umarım saglıkla dogar.

merhaba canım aynısını ben yasıyorum ıkı gündür. cok ufak hareketler ediyor. bugunde aksama kadar güclenmezse bende dr. a gitmeyi düşünüyorum insan cok tedirgin oluyor senı anlayabılıyrum.

maşallah kuzucuğa

ölçümler net olamıyor malesef. kilo ve boy hesabına çok takılmamak gerekiyor. aynı doktorun aynı aletle 2 dk sonra yaptıgı ölçüm bile farklı olabiliyor.3.500 kilo beklenipte 2800 doğanları ya da tam tersi olayları çok duyduk. canınızı sıkmayın. masiva ya katılıyorum.

BÜYÜK GEÇMİŞLER OLSUN CANIM. başka ne denebilirki. .yaşayan bilir, çok zor bir durum.Çok şükür atlatmışsınız kötü dönemleri.Allah hayırlı sağlıklı sıhhatli ömürler versin kuzucuklarımıza..

Canım benim bebişin iyi olmasına çok sevindim bana da 3 lü test sonuçları yüksek dediler ama ayrıntılıda birşey çıkmadı doktorda yaşına göre yüksek çıkmış dedi raporlarda negatif yazırdu çünkü insan olmusuz duyunca doktordan çok kötü oluyor iyi biliyorum ama Allah'a emanet bebeklerimiz her ezan okunduğu zaman ona dua ediyorum yüce rabbim korusun bebişlerimizi sende bizde sağ salim kucağımıza alalım inş. bebişlerimizi

slm saful ve sütlüçörek canlarım çok geçmiş olsun üzülmeyin bebişlernz inşallah küçükte doğsalar anne sütüyle beslenince çabuk kilo alırlar sağlıklı olsunlarda

yazının hepsini okudumama anlamadığım amniyosentez niye yaptırmadın...bisürü doplere girmişsin mr çektirmişsin ama bence amniyosentez yaptırmalısın diye düşünüyorum..tamam inanç güzel tevekkül güzel ama kesin sonuç almak varken hep bi 'acaba?' ile yaşamak daha zor değilmi?

kızlar doktora gittim sabah...bebek 10 gün ilerde görünüyo dedi...ilerde olunca noluyo, doğum tarihini filan etkiliyomuki
hyr cnm..etkilemiyo diye biliyorum..gelişim olarak önde oluyo yani kilosu boyu fln normalden 10 gün ilerde dmk diye biliyorum..yoksa beklenen tarihi öne almıyo..yani kimisi küçük kimisi iri doğuyo ya bunlarla alakalı sanırım...

cnm bu bayan armağan evlerde oturuyor ama gamzenin söylediğine göre temizlik ayrı ütü ayrı yapıyormuş onun için akşam araştırıcam sanada haber veririm istersen bu bayanı istersen tel numarasını veririm

canım sen doğum yapacağın hastaneye karar verdin mi?medicana ve şifa arasında gidip geliyordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…