- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.821
Günaydın kızlarrr... Herkese iyi haftalar...
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik kiii bizi de yakaladı hastalık :) İdrar yolları enfeksiyonu ve antibiyotik kullanmamız gerekcek... Forumda da kullanan arkadaşlar vardı galiba? Doktora kullanmak istemiyorum dedim ama neden bi zararı yok ki dedi... İnşallah öyledir, çünkü kullanmadan geçmezmiş...
canım acaba doktorun cok mu olumsuz konustu yoksa cok mu gerçekçi idrak edemedim tam olarak. cerrahpaşa tabikide cookk iyi bir hastane imkanın var ise ( randevu bakımından zor oluyormus biraz) oradan dewam etmen hem bebegin için hemde senin için psikolojik olarak daha güven verici olur. şey sen görüntüleme merkezinde doppler e girdin mi yakın zamanda oradaki ölçümler doktorun cihazından daha net çünkü.girmediysen birde görüntüleme merkezine görün derim ben. bende normal isterdm ama sezeryan olmak zorundayım fıtıktan dolayı kısmet gerçekten bu işler olsun bebegin dünyaya saglıklı gelsinde gerisi yalan. senin önünde daha zamanın var sakın canını sıkıp stres yapma bebek hisseder. sen güçlü dur , gün dogmadan neler dogar. gamzeyi görüp daha da güçlü dur sen. nice küçük doğan bebekler var bakımında kilosu normale gelene kadar doktorlar yardımcı olcak zaten sonrası sana kalır ancak.
Günaydın kızlar nasılsınız herkesler iyidir inş.
Biz dün ev tuttuk bebişle taşınmak daha zor olur diye denk geldi güzel de evdi kaçırmak istemedik nakliye şirketiyle falan anlaştık evde bi kaç tadilat yapılması gereken yerler var ev sahibi onları hall edecek şubatın ilk haftası taşınırız herhalde ben pek bişi yapmıycam ama yinede evdeki tabak çanak çömleğin toplanması kolilenmesi var oyy anam oyy ben eğilemiyorumm bile keşke sihirli bi değnek olsa ben gözmü açıp kapasam ve taşınıp yerleşmiş olsakk
Günaydın kızlar,
Yine bir pazartesi ve ben yine işteyim ufff çok yoruldugumu hissediyorum ve bu pazartesileri hiç sevmiyorum. Allah dan artık çok iş vermiyorlar ama bütün gün sandalye tepesiinde oturmak bile yoruyor. Bide 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım, bakalım ne kadar dayanabileceğim.
Bende yine uyku durumları başladı ilk 3 ay da çok uyuyordum şimdi de öyle. Dün evde neredeyse tüm gün yattım ve sürekli uyku modundayım sizde de aynı durum var mı? Bide artık sık sık genital bölgem aağrıyor. Adet olduğumda böyle ağrırdı. Dün özellikle çok ağrıdı, bacaklarımı kapatamadım falan bugün şükür iyiyim. Bunu yaşayan var mı? erken dogum belirtisi olabilir mi? Ben bugün 32+3 deyim faakat oğlum 2hafta 3 gün ilerdeydi.
Sırt Ağrısı yaşayan arkadaşlar ben doktor tavsiyesiyle magnezyum demir hapına başladım ve şaka gıbı ilk hapta tüm agrılar bitti. Bugün yanıma almaya unutmuşum hapımı günde 2 kere içiyorum ve ağrılarımın hepsi bitti. Tavsiye ederim.
Hepinize iyi haftalar evde olanlar bizim için de dinlensinler...
merhaba kızlarrr dün dr. gittik çok şükür bebişlerimde bende çok iyiyizz gelişimleri çok iyi dr. bekletebildiğimiz kadar bekletecegiz dedi ama yinede heran her şey olabilir hazırlıklı ol dedii artık her hafta dr. kontrolüne gidecegizzz çok heyecanlıyım merakla bebişlerimi bekliyorummmmm
günaydın kızlar,
benim için artık her daim günaydın olabiliyor :) uyuyormuyum uyur gezerlik mi yapıyorum anlamış değilim, bebek eve gelince halim ne olacak çok merak ediyoorum :) makineden süt sağma beni bu hale getirdiyse... :)))
evde hummalı bir çalışma var şuan bende organizatör gibi takılıyorum temizlik işleri söz konusu, alevcim sabah gelen kadını geri gönderdim bana gelen kadınlar ütü ve ev işini aynı gün yapıyordu ve 90 tl içinde, bu geldi ütüye ayrı bir gün gelirim 50 tl alırım bugün sadece evin işini yaparım 90 alırım sanki 3 katlı evden bahsediyor ben hamile halimle 2 saatte evi süpürüp siliyorudum üstelikte viledeyla falan değil, neyse işte haberin olsun seninde ilgilendin o kadar çok teşekkür ederim ama kadın terbiyesizmiş yapacak birşey yok eşim aldığı yere geri bıraktı . Eşim annem görümcem tuttular şimdi birşeylerin ucundan, bir kadın bulana kadar idare eder bugünkü temizlik, bebek eve gelmedende kadına yaptırırım ince temizlik.
emzirme olayına neyin süt yapıp yapmayacağına vs kafayı taktım deli gibi onları araştırıyorum , ve kendimi tamamen inek gibi hissediyorum yeşillik yiyip kendimi sağıyorum eşimde hastane ev arası süt taşıma işini yapıyor.
bugün saat 2 de 3 gün aradan sonra kızımı göreceğim çok heyecanlıyım :)))
cnm sakın üzülme 39 haftaya kadar bebeğin inşallah 2 kilonun üstüne çıkar benim arkadaş 2250 doğum yaptı ama şimdi bebek annesi sütüyle gayet güzel toparladı kendini o yüzden sağlıklı olması yeter inşallah sen kendini üzerek iyice kötü olmasına izin verme
canım benim kızımda tam 2 hafta geride..2500 olur merak etme demişti doktor ama bu gidişimde eğer 15 günlük gelişim göstermemiş olursa araştırma hastanesine yollucak bizide..aynen banada sağlıklı ama yapısı gereği kilo olarak geride demişti..inşallah seninkide benimkide 2500 olurda normal doğum yaparız..hiç üzülme dedi küçük doğsada anne sütüyle hemen toparlanır tanıyamazsın bile dedi..olumsuz konuşmadı..senin doktorda hemen ne öyle insanın moralini bozuyo..bi git bakalım cerrahpaşaya orda ne dicekler..
sütlüçörek canım olumsuz düşünme sakın hem meleğin sağlıklı maşallahhem ultrason ölçümlerinde hata payı var benim dr.um bu nedenle hiç kesin konuşmuyo sağlıklı olup olmadığı daha önemli demişti ben de 2 kilo civarı doğmuşum 20li yaşlarıma kadar hep çıtı pıtı zayıf oldum annem ben küçükken endişelenip dr.a bile götürmüş ama sağlıklı olduğumu öğrenip gelmiş
benim kızımda atağa gçip 2500 olursa sorun yok ama drum şimdilik düşük ihtimal dedi ben moral olarak iiyim hazırladım kendimi bebiğim küçük ama Allahtan sağlıklı suyum kan akışlarım herşeyimiz normal
kuzum sende bendensin drum moralimi bozmadı sadece her ihtimali düşünün bzi, burdada bakarız ama araştırma hastanesinde herşey çok daha hızlı çözüme kavuşur bide oraya geç gidenleri almıyolar siz muayene olmaya başlayın dedi senide yönlendirecek bence çünkü bu gerilik yapı gereği böyle kapanmıyor yediğinle içtiğinle ilgili değil bebek kilo almıyo ne yaparsan yap bencede toparlanır ama ilk doğumdaki küvez yoğun bakım tabi kimsenin istemeyeceği şeyler bu gidişle küvezde kalacak ama bir mucize olup atağa geçemezse
öncelikle mesajın için çoook teşewkkür ederim cnm drum gerçekçi ve her ihtimali düşünerek konuştu ben dopplere girdim ama ölçümler değişmezmiş benimde tek tesellim şuan bebeğimin sağlıklı olması varsın küvezde olsun yapabileceğim hiçbişey yok çok moralimi bozmak istemiyorum kend,mi bu duruma alıştırmam lazım .bebeğimide etkilemek istemiyorum yiyip içip yatıcam h.içi de cerrahpaşaya gidicez bakalım orda ne dicekler cerrahpaşada drumzu var yani randevü bakımından sorun olmucak ayarladık işte bebeğim doğduktan sonrada sıkıntılı dönemler beni bekliyo ama o ii olsunda napalım
benim kızımda atağa gçip 2500 olursa sorun yok ama drum şimdilik düşük ihtimal dedi ben moral olarak iiyim hazırladım kendimi bebiğim küçük ama Allahtan sağlıklı suyum kan akışlarım herşeyimiz normal
kuzum sende bendensin drum moralimi bozmadı sadece her ihtimali düşünün bzi, burdada bakarız ama araştırma hastanesinde herşey çok daha hızlı çözüme kavuşur bide oraya geç gidenleri almıyolar siz muayene olmaya başlayın dedi senide yönlendirecek bence çünkü bu gerilik yapı gereği böyle kapanmıyor yediğinle içtiğinle ilgili değil bebek kilo almıyo ne yaparsan yap bencede toparlanır ama ilk doğumdaki küvez yoğun bakım tabi kimsenin istemeyeceği şeyler bu gidişle küvezde kalacak ama bir mucize olup atağa geçemezse
Çok sağol canımm..Havalar soğudu ayakları üşütüyoruz biz sanırım.Geçmiş olsun Melike'cim bahaneyle evde dinlenmiş olursun.Bu haftalarda iyice zorlanmaya başladık.Dikkat et canım kendine
Haklısın evde sürekli yatmam lazım.. Zaten dışarı çıkmak hayal oldu kar kış yüzünden.. Temizliğe de kadın gelcek inşallah.. Kendimi yormamaya çalışcam tek aklımdaki şey hastane çantasını hazırlamak :)melike cnm geçmiş olsun ilaçlarını iç cnm onlar gebelik için zaten ve artık sende dinlen yeter çalıştığın...gerçi insan evde daha cok çalışıyo haberin olsun zaman geçsin diye hergüne bişey çıkarıyosun.....
Bende korktum önce ama doktor zararı yok dedi bakalım... İnşallah bi sorun olmadan atlatırız..geçmiş olsun canım..bende kullandım antibiyotik baya bi enfeksiyon çıkmıştı..zararı yok dedi doktor banada..tedavi etmemek daha tehlikeli..bende her tahlilde çıkıyo malasef( ama çok yüksek olmadıkça antibiyotik,ilaç vs vermiyo.. 1 kere tek dozluk bi ilaç kullanım,1 kerede antibiyotik..
Acil Cevap kızlarr..dünden beri bebeğim hareket etmedi diyceim kdr az hareket etti..hiç bişi hissetmesem hmn doktora gtcm ama böyle hıçkırıkmıdır bilmem pıt pıt düzenli aralıklarla sürekli oluyo..yani tekme değil içerde pıt pıt ediyo bişi..çok nadir harekete benzetebilceim şeyler oluyo ama çok nadir..onlarıda tam anlayamıyorum..normalde alışkınım bi gün dinlenip 1 gün hareketli olmasına ama bu nerdeyse pıt pıtlardan başka bişi yok..çok korkuyorum çok kötüyüm yaa hep düşünüyorum bi terslikmi var kordonmu su mu bişimi diye..şimdi grksiz yere eşimi arayıp hastaneye gidelmde dmk istemiyorum arabamız yok taa işyerinden gelcek bni hastaneye götrücek..ama hemşire bebeğin hareketlerinde azalma olursa hemen hastaneye git demişti napcam yaa ağlamak istiyorum
Acil Cevap kızlarr..dünden beri bebeğim hareket etmedi diyceim kdr az hareket etti..hiç bişi hissetmesem hmn doktora gtcm ama böyle hıçkırıkmıdır bilmem pıt pıt düzenli aralıklarla sürekli oluyo..yani tekme değil içerde pıt pıt ediyo bişi..çok nadir harekete benzetebilceim şeyler oluyo ama çok nadir..onlarıda tam anlayamıyorum..normalde alışkınım bi gün dinlenip 1 gün hareketli olmasına ama bu nerdeyse pıt pıtlardan başka bişi yok..çok korkuyorum çok kötüyüm yaa hep düşünüyorum bi terslikmi var kordonmu su mu bişimi diye..şimdi grksiz yere eşimi arayıp hastaneye gidelmde dmk istemiyorum arabamız yok taa işyerinden gelcek bni hastaneye götrücek..ama hemşire bebeğin hareketlerinde azalma olursa hemen hastaneye git demişti napcam yaa ağlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?