- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.881
hyr cnm..etkilemiyo diye biliyorum..gelişim olarak önde oluyo yani kilosu boyu fln normalden 10 gün ilerde dmk diye biliyorum..yoksa beklenen tarihi öne almıyo..yani kimisi küçük kimisi iri doğuyo ya bunlarla alakalı sanırım...
Arkadaşım bu bencilik değil,inanç diyoruz biz buna.eĞER Bİ çocuk özürlü doğuyorsa bunu verne Allahtır.Sen Allahım ben snein verdiğini istemiyorum,vereceksen sağlıklı ver diyorsun bu snein inancınla alakalı,hayata bakışınla alaklaı.Ki zaten Allah sana onu veriyosa imtihan amaçlı veriyo,bu dünyaya geliş amacımız gezip yiiyp oynamak eğlenmek dğeil.Dolayısıyla hayata bu şekilde bakamayız.Eğer Allah sana bunu veriyorsa imtihanın buysa eğer senin çocuğun sağlıklı olsada dkduktan sonra herhangi bi sorundan yada kazadan dolayı felç yada özürlü kalabilir.e o zaman o çocuğu ölmeden diri diri mezaramı gömeceksin dünyada daha fazla çekmesin diye.sonuçta gidiyorsunuz hastaneye ve o küçücük bebeğin kalbini dinliyorsunuz.Kalp olmadna insan yaşarmı,o küçücük canlının,yani şuan bi zeka sorunu varsa kalbini durdurmak,yaşamına son verek istediğiniz canlınında tıpkı sizinkisi gibi bi kalbi canı var.onunda bi ruhu var tıpkı sizinkisi gibi.hani diyourz ya bebekler anneleirn mutluluğundan üzüntüsündne etkileniyo diyo.ruhu olmasa etkilenirmi.dolayısıyla sizden sizin çocuğunzuzn bi farkı yok bebeğinizin.daha doğmamış diye onun yaşamına son vermek istemek bence bencillik değil cahillik olur.bebeğinizin doğduktan sonrası için saplıklı olacağına dair kim güvence verebilir.eğer güvence verebiliyorsanız buyrun doğurun siz,veremiyorsanız benden farkınız yok,gidin hemen aldırın bebeğinizi.Ne duruyorsunuz!
canım çok haklısın çok zor bi karar da ben senin bu kadar riskli gebe olduğunu bilmiodum kaç kilosun sorması ayıptır bende 15 kg aldım zaten iri uzun boyluyum ama bi tehlike çıkmadı acaba ben mi rahat davrandımm merak ettim cnımm
azerii Allah yardımcın olsun canım.şükür ev bulmuşsun bebiş doğduktan sonra daha zor olacaktı taşınma işi.Allah tan annenler var canım,onlar yardım ederler sana.
sigorta sorununu çözdük canım.bebek doğar doğmaz sigortalı olabiliyormuş.artık şeker kelimesini duymak istemiyorum.hergün şeker ölçmek zor geliyor parmak uçlarım sertleşti dele dele ne yapalım bebekler için herşey.en sinir olduğum etraftakilerin yanımda dilediğince yemek,tatlı yemeleri.haksızlık değil mi ya:-(
Arkadaşım bu bencilik değil,inanç diyoruz biz buna.eĞER Bİ çocuk özürlü doğuyorsa bunu verne Allahtır.Sen Allahım ben snein verdiğini istemiyorum,vereceksen sağlıklı ver diyorsun bu snein inancınla alakalı,hayata bakışınla alaklaı.Ki zaten Allah sana onu veriyosa imtihan amaçlı veriyo,bu dünyaya geliş amacımız gezip yiiyp oynamak eğlenmek dğeil.Dolayısıyla hayata bu şekilde bakamayız.Eğer Allah sana bunu veriyorsa imtihanın buysa eğer senin çocuğun sağlıklı olsada dkduktan sonra herhangi bi sorundan yada kazadan dolayı felç yada özürlü kalabilir.e o zaman o çocuğu ölmeden diri diri mezaramı gömeceksin dünyada daha fazla çekmesin diye.sonuçta gidiyorsunuz hastaneye ve o küçücük bebeğin kalbini dinliyorsunuz.Kalp olmadna insan yaşarmı,o küçücük canlının,yani şuan bi zeka sorunu varsa kalbini durdurmak,yaşamına son verek istediğiniz canlınında tıpkı sizinkisi gibi bi kalbi canı var.onunda bi ruhu var tıpkı sizinkisi gibi.hani diyourz ya bebekler anneleirn mutluluğundan üzüntüsündne etkileniyo diyo.ruhu olmasa etkilenirmi.dolayısıyla sizden sizin çocuğunzuzn bi farkı yok bebeğinizin.daha doğmamış diye onun yaşamına son vermek istemek bence bencillik değil cahillik olur.bebeğinizin doğduktan sonrası için saplıklı olacağına dair kim güvence verebilir.eğer güvence verebiliyorsanız buyrun doğurun siz,veremiyorsanız benden farkınız yok,gidin hemen aldırın bebeğinizi.Ne duruyorsunuz!
doğru tabi dönme ihtimali hala var ama yeri kaldıysaa.. gerçi ben sezeryandanda normaldende korkar oldum hele de makat gelişli sezeryan biraz riskli bi durum allah yardımcımız olsun
sen buna inanç diyorsan senin bence bi psikologa görünmek gerek..sana tek söyleyeceğim bu olur..Allah diyoki sana'bak ben sana bisürü olanak sunuyorum..git ölç tart biç..akıl veriyorum mantık veriyorum..ama sen kullanamıyosan bunu ve buna inanç diyosan sözüm yok sana..
sen buna inanç diyorsan senin bence bi psikologa görünmek gerek..sana tek söyleyeceğim bu olur..Allah diyoki sana'bak ben sana bisürü olanak sunuyorum..git ölç tart biç..akıl veriyorum mantık veriyorum..ama sen kullanamıyosan bunu ve buna inanç diyosan sözüm yok sana..
ben 7 kere ölçüyorum günde...endokrin doktoru öyle dedi..fahri beyde kızıyo..sen sapıkmısın ne oranı buranı delip duruyosun yok işte şekerin diye..bende bi dosya var..raporlar falan..hani mavi klasörler var ya..onlara yaptım sığmadı biyere..her gittiğim yere taşıyorum yanımda:)))))
Merhaba kızlar.kendimi toparladığım için artık girebiliyorum yeniden bu siteye.sorunlarınız benim son zamanlarda yaşadığım,bu nedenle kulübe dahi girmek istemediğim sorunalrdı.bende düzenli olaral gittiğim doktor hep 2hafta geri diyordu bebek için ve görünürde bi sorun yoktu.demekki geç döllenme olmuş diyordu ve rahattık.bundan bi ay önce rutin kontrole gittiğimde doktor bebek 3hafta geri görünüyo,bu çok moral bozucu bi tablo dedi ve beni hemen o günün akşamı benim adıma acil randevu alarak Bakırköy eğitim araştırmaya dopllere gönderdi.ogün öyle kötü oldumkiiii.,ilk yıkılmam o andı.akşam hastaneye gidene kadar çok strestliydim.sağolsun yakınlarım beni morlaimi yüksek tutmak için çabalıyorlar,bak dopllerde bişey çıkmayacak diyordu.bende nisbeten rahatlamıştım.Akşam eşimle Dopllere girdiğimde tekrardan yıkıldım.çünkü doktor ilk önce baktığında herşey çok normal yalnız sen sat tar,h,nde yanılıyorsun dedi.bende hayır ben yanılmıyorum dedim.oda hayır ben çok eminim yanılıyorsun dedi.eğer senin dediğin gibiyse ciddi bi sorun var dedi.3hafta geri olur dedi.bende hayır ben eminim,dosyamın içinde ilk hamile olduğumu öğrendiğim ayki rapor var,ona bakın ve diğer hastane sonuçlarıma bakabilirsiniz dedim.doktor bakınca şok oldu.evet sen sattan eminsin,o zaman bu bebek 3hafta geri dedi.ve aman Allahım tüm 3hafta geri olmasına sebep olan gerekçeleri anlattı;ama benim aklımda ilk söylediği gerekçe kaldı ve yıkıldım adeta.doktoruj söylediği şuydu.Bakd edi senin bebeğin görünürde hiç bi sorun yok,hatta ben kendimden emin olarak bi sorun yok,yalnız sne sat tarihinde yanılıyorsun dedim;ama raporlar gösteriyoki sat doğru.bebek 3hafta geri.Bazen ZEKA GERİLİĞİ OLAN ÇOCUKALR SAĞLIKLI ÇOCUKALRI TAKLİT EDEBİLİR.biz bunu öğrenmek için ailelerden amniyosentezi,karındna su alma işlemini öneriypruz.bu bize kesin sonucu verecek dedi.ve bu tetkikin faydalarını ve risklerini anlattı.ben bebel seka özürlü çıksa dahi aldırmam dedim,kabule tmedim.peki dedi bu küçk ihtimaldi zaten,sonucu net öğrenmekdemi istemezsin dedi.ben bu sonucu beklemeye dayanamam dedim.ama dedi bak bu sadece küçük ihtimal dedi.küçük ihtimald edi ama arkadaşlar ben o an kesin tanı olarak algıladım ve resmen yıkıldım.sonra doktora dedim,peki bunu yaptırsam ve seka geriliği olmadığı netleşse diğer gerekçe nedir 3hafta geri olmasına sebeb dedim.bi virüs girmiştir vücuduna,sen bundan etkilenmemişsindir,bebeğin etkilenmiştir,o yüzden geri kalmıtşır dedi.bizde buna göre tedbirimizi alırız dedi.eğer ilaçla tedavi edemezsek bebeği alır küvezde bakımını ve tedavsini yaparız dedi.yada hiçbişe(virüste değilse 3hafta geri olmasının sebebi) çıkmazsa derizki demek bu bebek miyom,aileden birine çekmiş ufak tefek deriz dedi.Kanuni sultan süleyman hastanesine yönlendirdi.bunları söyledi ama benim aklımda hep kalan "ZEKA GERİLİĞİ OLAN ÇOCUKALR SAĞLIKLI ÇOCUKALRI TAKLİT EDEBİLİR"oldu.ve ben bebeğimin zekasının geri olduğunu düşünerek,inanarak doktorun odaısndna çıktım.diğer gerekçeleri dikkate almadım.resmen yıkılmıştım.eşim sordu,soğukkanlı şekilde ona anlattım.ama ben önde o arkada arabaya doğru karamsar şekilde yol aldık.eşim nereye gidelim dedi.dayımalrda bize"bize gelin" dmeişti.oraya gidelim dedim.çünkü eve gitsem kafayı yicepimi biliyordum,çok kötüydüm çünkü.dayımlara gittiğimde kendimi diğer odaya zor attım.çok ağladım.yıkılmıtşım.Canım yengem oda benle ağlıyo;ama hayır hiç bi sorun yok diyip çevresinden duyduğu bu tip örnekleri anlatıp sonuçlaırn hep güzle olduğunu ,benim kendimi üzmemem gerektiğini söylüyordu.ben ama devamlı doktorun o söylediği cümle aklımdaydı.çok kötüydüm.eşim ise hayır diyordu,o rahattı,bi sorun yok diyordu bebekte.ben üzülüyorum diye üzülüyordu daha çok.günelrdende çarşambaydı.sonra eşim eve gielim dedi,yengemler eşime burda kalın dedi benim psikolojimden ve morlaimden dolayı.eşim işe gideceği ve iş kıyafetleir evde olduğu için eve gitmem gerke dedi ve benim gelmem için ısrar etmedi.o burda kalsın dedi.bende eve gitmek istemedim.gitsem eşim sabah işe gidecekti,ben evde yalnız bi şekilde kafayı yicektim.ve ben ertesi gün yengemle Eyüp Sultana gittik.insan kendini o kadar çaresiz eli kolu bağlı hissediyorki Allaha daha yakın hissediyorsun,Allah dilindne düşmüyo,devamlı dua ediyorsun.rahatlıyorsun nisbeten dualarla.ve arkadaşlardan ve yengemin çevresinden gelen örneklerle,duyumlarla,dahada rahatladım.önce doktorun küçük ihtimal dediği zeka geriliğini KESİN TANI Olarak düşünürken,dualarla vede çevreden aldığım duyumlarla ihtimalden ibaret yada doktor yanılması diye düşünüp rahatlamıştım.Cumartesi günü sabahı için eşim başka özelden randevu almış,oraya gidecektik.ben çarşambadan cumaya rahatlamıştım dayımlarda;ama cuma akşamı cumartesi sabahı gidecğeim doktorunda aynı şeyi 3hafta geri demesini düşünetek stres oluyordum.ama yengem yok bak bişe çıkmayacak,rahat ol demişti.cumartesi sabahı özele gittik.ve orda doktor baktı 2hafta geri dedi,dopplere yönlendirdi.elimizde doppler görüntüsü olmasına rağmen hiç söylemedik diğer doktorlaırn görüşlerini,ilk defa gidiyomuş gibi yapıp söyleidkleri ücretli doppler parasınıda hiçgözümüze gelmedi ve tekrardan dopplere girdim.ve ordaki doktorda görüntüyü raporlayıp tekrardan özel doktoruma yönlendirdi.doktor raporu açarken kalbim duracak gibiydi ama rahattımda ünkü kendi 2hafta geri olduğunu gayet rahat bi şekilde söylemişti.anlaşılan bu normaldi dmeiştim kendi kendime.bu düşüncem ve bu rahatlığım doktorun o raporun içind ebulunduğu zarfı açana kadardı ve 3.kez yıkıldım.Dopllerdeki doktorda 3hafta geri diye rapor düşmüş ve eklemiş."beyin soğancığıdnada bi genişlik görüldü".offf ne zor süreçti mahfoldum.yengem vardı yanımda elimi sıkı tuttu destek ve moral amaçlı.sonra doktor beni Bakırköy eğitim araştırma,çapa yada cerrahpaşaya yönlendirdi.Bakırköye gitmiştik zaten,orasıda Kanuniye yönlendirmişti.ben bi daha doktora gitmeyecem dedim,yıkılıp yıkılıp ayağa kalkmaktan yorulmuştum.o özel hastanednede çıktık ama yengemle ikimiz sus pusuz.ben ağlamamam için kendimi sor tutuyorum.eşim ben ve yengem arabada giderken derin bi sessizliği benim içlenerek ağlmama bozdu.yengemde başladı ağlamaya dayanamadı.ama ısrarla hayır bak sonuçta bişey çıkmayacak dmeeyide ihmal etmiyordu.eşimde bişey yok diyordu.eve geldik.ben bidaha doktora gitmwem derken ve bebeğin beyninde sorun var kensin diye düşünürken,bunu tekrar duymaya gücüm olmadığını düşünürken eşim bi sornaki çarşambaya Cerrahpaşadan randevu aldı,o çok rahat bişey çıkmayacak diyo ısrarla çünkü.ve ben çarşambaya kadar kendimi b i şekilde tekrar toparladım,hatta sağdan soldan duyduğum olumlu sonuç örnekleriyle kendimi tekrardan rahatlatıyordum.çarşamba günü gittik cerrahpaşaya.ordada gebe bölümündede 3hafta geri göründü bi takım tahliller istedi ve perinatolojiye yönlendirildim.perinatolojie baktı tüm gördünüğüm diğer doktorların çıkardığı raporlara ve oda bebeğe baktı ultrasondan.görünürde bişey yok dedi,ve sordu sen SAT tarihinden eminmisin diye.eminim dedim.baktı tüm gördünüğüm diğer doktorların çıkardığı raporlara ve oda 3hafta geri dedi ama çok şükür bu beyin soğancığında bişey gördüm demedi.yada gördüde demek istemedi dedim kendi kendime o an sonra uzun bi tahlil süreci beni bekledi.orasıda bi takım tahliller istedi.fetal emar istedi.tüm tahlilleri yaptırdım ve tüm sonuçlar 10gün içinde çıktı.tam 15.gün perinatoloji randevu vermişti sonuçları ve emarı değerlendirmek için.ve geçen hafta gittim;ama inanın naısl gittiğimi bi ben bilirim bi Allah.o kadar tahlilden somra mutlaka bişey çıakr diyordum.doktorlardan ümidimi kemsiş,onalr olumsuz şeyleri söylerler diyordum ama Allahımdan ümidimi kesmemmiştim.sonuç 100de 100lumsuz olsa ne olurki Rbabimin "OL" demesi kadar kolay sonucun güzel olması,bebeğin sğalıklı doğması diyordum.ve olumsuz sonuçlaır duymaya hazır ama yinede kabul etmek istemeyen bi psikolojiyle geçen hafta gittik perinatolojiye.elimde b ton evrakla tahlil sonucuyla heyecanla ve korkuyla bekleyişim ÇOK ÇOK ŞÜKÜR şimdilik doktorun SIKINTI YOK,herşey NORMAL demesiyle son buldu.yani 3hafta geri olmasını bi sonuca dayandırmadılar.en azından olumsuz bi sonuca. ELHAMDÜLLİLLAH:) Takip edeceğiz dedi ve 2hata sonrasına gün verdi.şuan için rahatım;ama randevu tarihim yaklaştıkça tekrar heyecan ve stres yapıyorum yeni bişey çıkacak diye korkumdan;ama çok şükür 1ay çok sıkıntılı korkulu bi süreçten sonra şimdi nisbeten daha rahatım.ve Allahıma dua ediyorum.Herşeyi yaratan O.Durum böyle arkaaşlar.O 1aylık süreçte ben kulübe dahi girmek istemiyordum.şimdi girdim.benle hemen hemen ayn sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara moral olmak amaçlı yazdım.doktorlar ne derse desin ümidinizi kaybedip kendinizi çok üzmeyin.inanın o kadar olumsuz şeyler duydumki başka annelerden kendi yaşadıkalrına dair.doktorlar 100de 90 sonuç kötü demiş tahlil sonuçlarına bakıp;ama sonuç çok güzel sağlıklı bi bebek olmuş.doktorlara gidin ihmal etmeyin bebeğinizi ama olumszu deselerde buna takılıp üzmeyin ekndinizi.Allaha dua edin bol bol.böyle rahatlayacaksınız eminim.Ben bebeğime netten Kuran dinletiyorum.hem ben rahatlıyorum Kuranı dinlerken ve Türkçe mealini okurken.hemde bebeğimin kıpır kıpır hareketlerini hissettiğimde morlaim çok daha düzeliyo.çünkü doktor bebeğin günlük hareketli nasıl dmeişti.10dan az olmasına dikkat edin.bEBBEĞİM kURANI DİNLERKEN ÇOK HAREKETLENİYO.rABBİMİN MUCİZESİ İŞTE.Ben herşeyde bi HAYIR vardıra çokdaha inanıyorum artık.bu sıkıntıyı yaşamasaydım Allaha dahada yaklaşmayacaktım.Bebebğim beni manevi huzura,hiç tatmadığım huzua kavuşturuyo.Size öneririm.Kuranı sesli şekilde dinleyin.mealini okuyun netten.bebeğinizin hareketleri nasılda artacak:) ve sizde manevi huzur bulacaksınız.ben şundua farkettim çok şükür.Kuranı dinlerken harflerinide öğrnemeye başlaıdm.sanırım bebeğim sayesinde Kuranı öğreniyorum,bundan daha güzel bi hayır olabilirmi:)
ben zaten gittim,ölçüldüm.bebeğim çözülebilecek bi sorunu varsa yapabileyim diye,imkanları kullandım.ama çözümsüz,bebeğime faydası olmayacak bilakis riskleri olan şeyi kabul etmedim.bebeğimi öldürmek yada ona zarar vermk isteseydim yaptırırdım.yaptracağım şey en fazla beni nisbeten rahatlatacaktı.yani dediğiniz gibi bencil olsaydım sadece kendi rahatımı,kafamın rahatlamasını düşünseydim en fazla beni rahatlatan bu testide yaptırır bebeğimi riske atardım.Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır,siz alamazsınız.eğer böyle düşünüyorsanız size önerim Allahtan korkun.inanç konusunda tartışmayı hiç sevmem,tartışma yanlısı olan insanlarlada muhattap olmak istemem.Sonuçta sağlığın garantisini hiç kimse veremez.Diyorum size karnınızdaki bebeğin doğduktan sonraki sağlığını güvence veriyorsanız doğurun,vermiyorsanız buyrun siz hemen gidin aldırın.Nitekim bebeğin doğmadan öncede bi canı ve ruhu var,doğduktan sonrada.Doğmadna önce kiydığınız canın günahıda aynı,doğduktan sonrakide.Kıyabiliyorsanız şuan o cana ve alabiliyorsanız gözünüze o günahını ne ala!
canım yorum yapmıcaktım ama dayanamadım sana katılıyorum allah korusun dr bana bebeğin özürlü olacak dese aldıramazdım rabbim o bebeği o şekilde veriyosa sınamak için veriyodur ben çok duydum baştan özürlü deyipte sağlıklı doğan bebekleri bi örnek vereyim benim arkadaşıma bebek özürlü kesinlikle alalım demiş dr lar ama o aldırmadı 7 aylıkken sancıları başladı doğum yaptı bebiş doğduğu gibi rahmetli oldu vijdan azabı çekmicek yani bence sınanmak budur benim ilk rahmetli bebeğimde yaşasaydı engelli olacaktı ben yine bakardım ama rabbim sevdiği için benden aldı kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez karşıdan yorum yapması çok kolay hepimiz birbirimizin fikirlerine karşı asnlayışlı olalım birbirimizi kırmayalımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?