2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bence bu konuyu uzatmayalım herkes farklı düşünebilir bu konuda benim fikrim sadece yapılması gereken ne varsa yapılır sonrası tamamen anne ve babanın kararına kalmış birşey hesabıda sorgusuda onlarla allah arasında kimseyi bu konuda yönlendiremeyizde fikrinide değiştiremeyiz o yüzden herkese saygı duymak zorundayız lütfen bence herkesin hür iradesine bırakalım

Bu kadar güzel sonuçlanmış bir yazının ardından ne denir ki, çok ama çok sevindim tatlım, inşallah senin inancın ve bebeğinin kısmetiyle sapasağlam doğacak kuzucuğun, evet Allah hepimizin yadımcısı, yol göstericisi olsun, ayrıca sana da teşekkürler hiç üşenmeden sırf bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için bize bu yazıyı yazmışsın.

arkadaşlar bende aleve katılıyorum bu konuyu burda kapatalım hepimiz bisürü sorun yaşıyoruz zaten burada birbirimşize destek olmak için varız herkesin düşüncesi kendine zaten hassas bi dönemdeyiz birbirimizi incitmeyelim.

ay kızlar ne zamandır takip edemiyorum şimdi bir bakayım dedim ortalık kaynamış bayaaa...

ya arkadaşlar ada arkadaşımız bebeğinin kilosu az diye üzülen arkadaşlara hem moral hem uyarı mahiyetinde bir yazı yazmış bu kadar neden büyütüülmüş anlamadım??herkes düşüncelerinde hayatında istediğini yapmakta özgür biz kimseyi yargılama hakkına sahip değiliz ki..

doktorların her dediğine bu kadar inanmamak lazım allah kimseye çekemeyeceği dert vermez eğer bir yola baş koyduysanız şahsen benim fikrim her türlü şeyi kabul edeceksin...geçen gün haberlerde izledim belki aranızda haber izleyen varsa beni destekler çocuğu olmayan kadının biri daha anne karnındaki bir bebeği evlat edinmiş ama çocuk özürlü doğmuş(zeka geriliği,hareket güçlüğü fln var çocukta)buna rağmen 100kişiden 95i vazgeçer çocuğu almaktan ama bu kadın vazgeçmemiş oymuş benim kaderim diyerek ve bu haberlere konu oldu bebek büyümüş 11.yaş gününü kutluyorlar kadın o kadar razı ki başına gelene inşallah oğlumda benden razı olur diyor hep seviyor ben ondan asla vazgeçmem diyor..böyle insanlar varken kendi kanından olmamasına rağmen vazgeçmeyen insanlar varken kendi kanından canından olan karnında taşıdığın bebeğinden nasıl vazgeçersin kiii zatennn ben de bunu anlamıyorum???peki siz öldükten sonra o çocuğa kim bakıcak diye sorulur çoğu zaman ama artık o da onun sınavı yani hayatı bu kadar da planlamayın kasmayın biraz daha rahat bırakın kendinizi...

ben de çoğu kez doktorların dediği gibi olmadığını duydum bir çok kişiden ama haklı bile çıksalar ben her zaman bardağın dolu tarafına bakmamız gerektiğini düşünüyorum güzeli kolayı herkes sever ister zoru görünce korkak gibi kaçmak bence çocuk aldırmak ve affedilemez bişeyy

ayyy içim karadı ben kendimi unuttum
dün yatak odamı boyama işine girdim eşimden bir fırça yedim ki sormayın eğer bebeğe bişey olursa o zaman çekeceğin var elimden dedi ben de korktum yarı boyanmış bir halde bıraktım artık sen tamamlarsın dedim eşime elimi bile sürmem otur böyle dedi ben de aman çok da umurumda dedim öylece duruyor artık doğumdan sonra devam ederim:26:sonra netten araştırdım boya kokusunun zarar verdiğiyle ilgili bişey bulamadım bebeğimin hareketleri güzel ama eşim öyle bir kızdı ki içime kurt düşürdü hep takipteyim hareketlerini eğilip kalkmama bile kızıyor benim de çok canım sıkılıyor napim evde otur otur boyuna bişey yapmak geliyor içimdenn sürekli o odadan bu odaya girip ne yapsam diye düşünüyorum ay yatınca daha çok ağrıyor oram buram

Ayy kuzum delimisin ne oda boyaması örgü ör ne bilim incik cincik şeylerle uğraş ne işin var boya badanayla Allah iyiliğini versin emi

kızlarrrr topiğe nazar mı değiyo ne yada zaman yaklaştıkça bu hormonlar mı bizi birbirimize karşı tahammülsüz anlayışsız yapıyo... lütfen birbirinize telafi edemeyeceğiniz şeyler söylemeyin.. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez ayrıca yüzyüze konuşulan cümleler ile yazı ile söylenen cümleler arasında dağlar kadar fark vardır aynı cümleler olsa dahi.. Tüm bunları okurken ben bile çok gerildim kaldıki ada ve mag benden çok daha fazla üzülmüşlerdir tabi bebekleride.. Bu topik birbirimize destek olmak için vardı bildiklerimizi anlatalım paylaşalım diye lütfen az kaldı hepimiz için hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alalım hormonlar da normale dönecek.. Hepinize iyi akşamlar

Arkadaslar 34 haftalagım, ve inanılmaz derece bademcik agrım ,burun tıkanıklıgım var. Kemiklerimi resmen kırıyorlar sanki...Durumumu doktora yazdım ve bana sabah aksam Largopen 1 gr al dedi. Ama icmeden size bi soriyim dedim .aranızda kullanan var mı ? İlacın icerginde Hamileler icin yeterli testler yapılmamıstır, gerekemedikce kullanmayın diyor.Gebelik kategorisi B diyor.

Acil yorum yazarsanıs sevinirim , ve birde baska onerilerinizi bekliyorum

largopen çok yüksek değilmi cnm senin için ben o ilaçı ilk defa senden duyuyorum cnm bence bitkisel yollardan dene istersen iyileşmeyi bana biraz yüksek geldi o ilaç hamile olmadan bile dokunuyordu bana şimdi hiç içemem herhalde yinede karar senin yada bir kbb gözük cnm

Ayy kuzum delimisin ne oda boyaması örgü ör ne bilim incik cincik şeylerle uğraş ne işin var boya badanayla Allah iyiliğini versin emi

anacığım ne bileyim bende bir kız var benim odamdan çıkartamıyorum bütün gün tepiniyor yatağın üstünde zıp zıp zıplıyor sonra bizim yatak şöyle onun başlığında uyuyordu bir kaç ay öncesine kadar şimdi kilolanınca sığmamaya başladı her neyse o başlığın üst tarafı duvar nasıl hep el ayak izi leş gibi görünüyordu orayı ne zamndır ne yapsam diye düşünüyordum sonra evde boya vardı bişeylerden kalma dur bi bakayım dedim öylece giriştim iştee...aman artık lohusayken gelen misafiri odama sokmam olur biter madem eşim yapmıyor bana da yaptırmıyor

kızım uyumuşken bende uyuyum bari dedim, ortalık karışmış gitmiş...

bu topikte böyle tartışmalar görmeye hiç alışkın değilim ya, çok zor geliyor inanın.

hergün sürekli yazışan arkadaşlar arasında hiç böyle bişey yok çok şükür ve inşallah da olmaz ama listemizde olmayan, bizlerle sohbeti paylaşımı olmayan bi arkadaş geliyo, bilgi amaçlı bi yazı yazıyo ve ortalık karışıyo(( yapmayın arkadaşlar lütfen....

Ayça bi daha foruma girmeme kararı almış.. bence sinirli ve gergin bi tarafına geldi ve köpürdü.. o yüzden aniden alınan bi karar gibi bakıp tekrar aramızda görmek istiyorum..

HERKESİN İNANCI KENDİNE.. LÜTFEN BUNU BURDA TARTIŞMA KONUSU YAPMAYALIM...

HEPİMİZİ ORTAK NOKTASI BEBEKLERİMİZ..

ÇOK AZ Bİ ZAMANIMIZ KALDI VE BU ZAMANLARI BÖYLE TARTIŞMALARA GİREREK DEĞİL, GÜLE OYNAYA EĞLENEREK GEÇİRELİM LÜTFEN.. HOŞ MUHABBETLER, PAYLAŞIMLARLA DOLU GÜNLER DİLİYORUM.
..

valla bnde mide yanmasını söylemiştim dr.a lansor verdi..içeriğe baktm aynı şeyler yazıyodu hamileler için kanıtlanmamış fln..bnde almadm..bide bildiğim kadarıyla ağır bi ilaçtı zaten..başka dr.a söyledm o rennie şurup verdi mesela herkes onu kullanıyo ztn..bazı dr.lara güvenemiyorum açıkcası helede hamilelikte antibiyotik biraz ters geliyo bna çok mühim olmadıkça..istersen başka dr.ada danış cnm..sonuçta hastalığın ilerlemesin belki a grubu bi ilaç verir..

canım Largopen i hamilelikten önce cok kullandım ama hamile iken zinnat amoklavin agumentin falan kullandım ki bu antibiyoklerin cogu zaten gebelik kategorisi B olan ilaçlar.hatta benm kullandıgım bulantı ilacı da C grubu doktorun testlerini yapıyor ona göre veriyor. kullan demişse ihmal etme derim ben cnkü bademcik öle 2 güne gecicek bi rahatsızlık degil.
sen ii ol ki bebeginde ii olsun. ama doktorun bilgisi olmadan baska ilaç alma. en son 2 hafta önce zinnat kullandım ama 1 hafta süresince.

geçmiş olsun bence de ilaç içmek yerine zencefilli bal ye günde iki kaşık ballı süt iç ve burun için de bebekleriçin olan tonimerden sıkabilirsin zaten açılır hemen burnun

bak hemencecik bir reçete yazdım ah biz türk milleti oloarak hepimiz doktor olmuşuz yaww e ne yapsın insanlar yıllarca adam gibi sağlık hizmeti alamamışız allah şu anki hükümetten razı olsunnn özellikle bu aile hekimi olayı çok süper bencee

bebegimmm Lansor den yana aklında hiç şüphe olmasın o mide koruyucu mükemmel bir hap en agır antibiyotiklerin bile koruyucusu. ki rennıe gaviscon smdide talcid e basladım onlar da reflu azaltıcı ilaçlar mide yanmasına gaz sancısına ve bulantıya ii geliyorlar. artık böle koruyucu ilaçlar olmadn hamileligimizi geciremez olduk öle bi zayıf ki bünyemiz ben anlamadım eskiler nasıl catır catır doguruyorlarmıs :S :))) doktorlar iice düşünüp tartıp veriyorlar zaten yoksa ne anneyi ne bebegi riske atmazlar kolay kolay.

bebegimmm Lansor den yana aklında hiç şüphe olmasın o mide koruyucu mükemmel bir hap en agır antibiyotiklerin bile koruyucusu. ki rennıe gaviscon smdide talcid e basladım onlar da reflu azaltıcı ilaçlar mide yanmasına gaz sancısına ve bulantıya ii geliyorlar. artık böle koruyucu ilaçlar olmadn hamileligimizi geciremez olduk öle bi zayıf ki bünyemiz ben anlamadım eskiler nasıl catır catır doguruyorlarmıs :S :))) doktorlar iice düşünüp tartıp veriyorlar zaten yoksa ne anneyi ne bebegi riske atmazlar kolay kolay.

iyi akşamlar kızlar

melikecim geçmiş olsun,izne ayrılcak olman da iyi olmuş canım,havalar soğudu iyice kendine ve kızına dikkat et

sütlüçörek canım doktora görünmüşün..yavuşun sağlıklı oluşuna sevindim,inşallah kilo alımı da beklenenin üstünde olur

azeri canım sen de güle güle geç yeni evinize inşallah çabucak biter işler

güneşcim uyuyamamış bugün.. inşallah bugün güzelce dinlenirsin

ben de dün akşam şekerimi yükselttim bi kaç kaçamak yapmıştım iyi gelmedi hemen etkisini hissettim,doğru düzgün beslenmeye çalışıcam..

ada canım zor süreçten geçmişsin,şimdi iyi olmanıza sevindim..Allah hepimzin yavrusuna sağlık sıhhat versin..çok hassas ve kişiye has konular..anne ne diyosa odur,bebeğini ondan daha çok kimse düşünemez zira

ve gelelim günümün sorusuna

mobilyaları ne kadar havalandırdınız kızlar?..kızımın eşyalarını yerleştiricem de 1 haftadır havalandırmaya çalışıyorum ama hala koku var gibi..
bir de kokunun çabuk geçmesi için önereceğiniz bir şey var mı?

Son düzenleme:

ay maşallah kızına odan da pek güzelmiş canım..gelenler de görmeyiversin canım,kendini yorma

Bende hamilelikten once icmistim largopen i kullanmıstım ama agır bi hastalıktı ve malesef fayda etmemişşti..Simdi en kotu ihtimalle yine oyle olmaktan korktugumdan icsemmi diyorum offffff bilemedim ki

BERNYSITA sende haklısın ne yapcagımı şaşırdım :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…