2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

SEZEN cnm biz buluşuyoruz,bebeklerimiz 3-5 gün arayla ama hiç biri bir biriyle aynı değil aynı ayda olamasına rağmen.Sadece boy kilo değil hepsinin yaptığı hareketler gelişimleri farklı kıyaslamak doğru değil bence,fabrikadan çıkmıyor ki,hem genetik olduğuna inanıyorum ben boy kilo işinin,sen dikkat ediyorsan ve doktor normal diyorsa hiç takılma.

arkadaşlar şu 'aztuzlu az salçalı az baharatlı yemek yediriyorum' sözümü eksik anlattığım için normal ev yemeği veriyormuşum izlenimi yartmışım,kusura bakmayın,evet yemekte tuz oluyor ama çoook az tuzlu yiyoruz normalde de biz,sofrada da tuz olmaz mesela.saddece öğle yemeğini yaptığımızdan veriyorum ve sebze yemeği bunlar,zeytinyağlı gibi bişe,baharat derken tatlı kırmızı toz biberden başka bişey katmam sebzeye.(karabiber,pul biber,kekik vs )salça da bi tencere yemeğe yarım kaşık..onun yediği tabağa düşen pay bence zararlı değil.tatlı bişey yedirmedim hiç...
bence de tatlı tuzlu olayını ayarlamak lazım,hatta dediğiniz gibi hiç verilmese daha iyi..ama benim oğlum ek gıdaya geçişte sebze yemeklerini hiç yemeyince dr az olmak kaydıyla izin tuz ve salçaya vermişti.

ya bu kemale 2 gündür bişiyler oldu hiç durmuyor uyumuyor acaba çaktırmadan biri kemali kolonlayıp bendekiyle değiştirdimi nedir

Harika olmuş canım ya ayıldım dişleriniz hayırlı olsun...
Bende kesinlikle vermiyorum tuz ve şekerli gıdalar kahvaltısına pekmez ekliyorum sadece abur cubura da karşıyım engelleyebildiğim kadar enlemeyi düşünüyorum..
Aynen canım ben de öyle şekeri hayatımdan çıkardım arada tatlılar yesemde çaylar şekersiz:)))Uras içinde kesinlikle vermeyi düşünmüyorum...

erkek anaları heveslenmeyin o zaman , hazır ürün olduklarından değişim olmaz renkte :)
Yaaaa ama bende çok heveslenmiştim((((

Canım her bebek farklıdır gayet iyi gelişimi maşallah sen kimseyi dinleme dr sağlıklı diyosa sorun yok..

ya bu kemale 2 gündür bişiyler oldu hiç durmuyor uyumuyor acaba çaktırmadan biri kemali kolonlayıp bendekiyle değiştirdimi nedir

aynen ya çok deişti selçukda..durdumu duruo 2 saat kendi ama bi başladımı mızırdanmaya hele bezini deişirkn hç durmuyo..hiperaktf çocklar gbi oldu..özlüom eski selçükümü ya..akşm 8 de yatsa bidaaa kalkmazdı..şimdi gece uyanmıyo ama 8 de uyudumu bidaa9 da kalkıo..11de yatıyo

Canım bize köyden geliyor,annemin halası yapıp gönderiyor ben kahvaltıya başladığımzdan beri ekliyorum 1 çay kaşığı kahvaltıya,1 çay kaşığı da ıhlamura .

Bende ıhlamur,kendi yaptığım şekersiz büskivi ve pekmez karışımı yapıyorum yumurtayı ayrı verdim bugün daha çok sevdi.Ama karışımdan 10kaşık falan yedi bitirmiyo bende zorlamıyorum.

Kızlar pekmez veriyomusunuz sizler ben kahvaltısına 1-2çay kaşığı ekliyorum ama doğru mu acaba?

Özgecim, ben pekmezi sabah kahvaltısı ile vermiyorum. Çünkü kahvaltıya koyduğum peynir yüzünden pekmez verme amacım olan demir, emilemiyor vücut tarafından . Kahvaltıya tat vermesi dışında bir faydasıda kalmıyor.

Ben ya sabah uyanınca verip üzerine emziriyorum. Yada ara öğünlerinden birinde veriyorum.

Anne sütü dışında bir süt ürünü ile verildiğindne demir emilemiyor çünkü. C vitamini ve anne sütü ise emilimi artıran şeyler. C vitamininden yoğun turunçgiller ise 1 yaşına kadar çok öenrilmiyor. Asidik ve allerjik yapısından dolayı.

Bende ıhlamur,kendi yaptığım şekersiz büskivi ve pekmez karışımı yapıyorum yumurtayı ayrı verdim bugün daha çok sevdi.Ama karışımdan 10kaşık falan yedi bitirmiyo bende zorlamıyorum.

Bende yumurtayı tek yedirdm ama pek sevmedi,karışımı sevdi ama,hepsi farklı işte:)

cvplar için tşkrederim içim rahatladı.zaten oğlum çok iri doğmadı benim 2900 gr 48 cm doğdu.birde bişi sorucam bebeklerinizi nasıl besliyorsunuz.doktorun verdiği liste pek kafama yatmadığı için ben uygulamıyorum.siz günde kaç defa besliyorsunuz.oğlum 1 aydır hiç anne sütü almıyor.ben mama ve ek gısalarla besliyorum.günde 6 7 defa besleniyor.sizce yeterlimidir?

Canım bende ilk önce öyle yaptım başlarda yemişti ama şimdi istemiyo bende içine ekliyorum.Peynir olduğu zaman eklemiyim bari bende yumurtayı içine ekleyince sevmedi bu sabah ayrı verdim elimle yedi yumurtasını.
Bende yumurtayı tek yedirdm ama pek sevmedi,karışımı sevdi ama,hepsi farklı işte:)
Uras zaten bu aralar ek gıdalrı istemiyo ne oldu anlamıyorum((Hepsi farklı işte ama yeterki yesinler:)
bndeki pekmezde maraştan geldi ev yapımı..zaten Gamzenin dedii gibi akışkan su gibi..hazır pekmez vermezdim ama onu veriyorm..1 tatlı kaş. fln

Benimde babamlar yapıyo canım su gibi hazır pekmez vermem bende...

bndeki pekmezde maraştan geldi ev yapımı..zaten Gamzenin dedii gibi akışkan su gibi..hazır pekmez vermezdim ama onu veriyorm..1 tatlı kaş. fln

Berna bizim ki de köyden geliyor ama su gibi değil valla kıvamlı marketten aldığımda su gibi ama onu kullanmıyorm köyden geleni kullanıyorum

Canım benim oğlum hala öncelik anne sütü o yüzden doyumluk yemiyo,en çıok yediği çalıştığım için bıraktığım mamadır heralde...

Kızlar pekmez veriyomusunuz sizler ben kahvaltısına 1-2çay kaşığı ekliyorum ama doğru mu acaba?

benim annemler yapıyolar pekmezi daha kahvaltıya başlamadık ama pekmez 1 çay kaşığı veriyorum hergün

valla kemalde aynı hele altını değiştirmek savaşmak demek terin içinde kalıyorum valla dönmeyi öğrenmişya hiç durmuyor bide emeklese naparım acaba çevik kuvvetten yardım alırım heralde

Berna bizim ki de köyden geliyor ama su gibi değil valla kıvamlı marketten aldığımda su gibi ama onu kullanmıyorm köyden geleni kullanıyorum

aysel keçi boynuzu pekmezimi köyden gelen üzüm pekmezi kıvamlı olmazda

Lılyum canımm mesajını aldım,12.aydan gerıye dogru notlar var galıba ama 8den oncekı ayları goremedım,belkıde telden gırdıgım ıcındır,sen bıze lazım olan yerı buraya kopyalasanda bende dahıl hepımız okusak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…