- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #69.641
ek gıdaya karşı istekli (yoğurt dışında) ne bileyim takılmıştım bu duruma, içimi rahatlattınız kızlar.
Harika olmuş canım ya ayıldım dişleriniz hayırlı olsun...
Bende kesinlikle vermiyorum tuz ve şekerli gıdalar kahvaltısına pekmez ekliyorum sadece abur cubura da karşıyım engelleyebildiğim kadar enlemeyi düşünüyorum..Berra'nın 1 yaşına girmesin 3,5 ay kaldı ve ben daha en az 3,5 ay Berra'ya özel, sıfır tuz,sıfır şeker li yemekler pişirmeye devam edeceğim. Bu konuda da çok katıyım. 1 yaşından sonrada tuz ve şeker kullanımım büyük ihtimalle olmayacak özellikle şeker kullanımı.
Bu konuda birçoğunuzu şaşkınlıkla izliyorum, ama bu saatten sonra birşey söylemeninde anlamı yok. Afiyet olsun tüm bebişlere...
Aynen canım ben de öyle şekeri hayatımdan çıkardım arada tatlılar yesemde çaylar şekersiz:)))Uras içinde kesinlikle vermeyi düşünmüyorum...Gamze bnde tuz şeker kullanmıyorm yaptıklarımda..Selçuun mamasını aldıım yerde bi kadın var çocuu 1.5 yaşnda fln..bn hala tuz şeker kullanmıorm ve çikolata tarzı hazır yiceklerde hiç tattırmadm tattırmayıda düşünmüorm..onların tadını bilmedii için geçen biri çikolata verdi ağzından geri çıkardı dedi..bnde kesinlikle hazır abur cuburlara karşıyım ne kdr kndim bayılsamda çocuumu öyle büyütmek istemiorm..ve elimden geldii kdr tuzu değilde şekeri kullanmamaya çalışıorm kendimiz için yaptıklarmzda bile...bn şuan ztn şekeri hayatımdan çıkarmış durumdayım..
blogda hazırladığım herşeyin indirilebilir halini ekleyeceğim, ben uğraştım başkaları uğraşmasın, hazır olsun , yardımım dokunsun diyen tarafım razı gelmez yoksa :)
ne zaman yazarım onu bilemem ama, Berra dört ayak üstünde durmaya çalışırken düşmekten vazgeçerse bende rahat rahat full konsantre birşeyler yazacağım ama :)
Yaaaa ama bende çok heveslenmiştimerkek anaları heveslenmeyin o zaman , hazır ürün olduklarından değişim olmaz renkte :)
merhaba hanımlar benim oğlum tam 6 aylık kilosu 7700 boyu 70 cm.sizce ufak mı oğlum.ben buzamana kadar normal olduğunu düşünüyordum ama dün bir kadın bakıp oğlun hiç gelişmemiş mamasını değiştir bence doktoru söylemiyor mu deyince kafam bozuldu?lütfen cvp oğlum gelişmemiş mi?
Kızlar pekmez veriyomusunuz sizler ben kahvaltısına 1-2çay kaşığı ekliyorum ama doğru mu acaba?
ya bu kemale 2 gündür bişiyler oldu hiç durmuyor uyumuyor acaba çaktırmadan biri kemali kolonlayıp bendekiyle değiştirdimi nedir
Canım bize köyden geliyor,annemin halası yapıp gönderiyor ben kahvaltıya başladığımzdan beri ekliyorum 1 çay kaşığı kahvaltıya,1 çay kaşığı da ıhlamura .
Kızlar pekmez veriyomusunuz sizler ben kahvaltısına 1-2çay kaşığı ekliyorum ama doğru mu acaba?
Bende ıhlamur,kendi yaptığım şekersiz büskivi ve pekmez karışımı yapıyorum yumurtayı ayrı verdim bugün daha çok sevdi.Ama karışımdan 10kaşık falan yedi bitirmiyo bende zorlamıyorum.
Canım bende ilk önce öyle yaptım başlarda yemişti ama şimdi istemiyo bende içine ekliyorum.Peynir olduğu zaman eklemiyim bari bende yumurtayı içine ekleyince sevmedi bu sabah ayrı verdim elimle yedi yumurtasını.Özgecim, ben pekmezi sabah kahvaltısı ile vermiyorum. Çünkü kahvaltıya koyduğum peynir yüzünden pekmez verme amacım olan demir, emilemiyor vücut tarafından . Kahvaltıya tat vermesi dışında bir faydasıda kalmıyor.
Ben ya sabah uyanınca verip üzerine emziriyorum. Yada ara öğünlerinden birinde veriyorum.
Anne sütü dışında bir süt ürünü ile verildiğindne demir emilemiyor çünkü. C vitamini ve anne sütü ise emilimi artıran şeyler. C vitamininden yoğun turunçgiller ise 1 yaşına kadar çok öenrilmiyor. Asidik ve allerjik yapısından dolayı.
Uras zaten bu aralar ek gıdalrı istemiyo ne oldu anlamıyorumBende yumurtayı tek yedirdm ama pek sevmedi,karışımı sevdi ama,hepsi farklı işte:)
bndeki pekmezde maraştan geldi ev yapımı..zaten Gamzenin dedii gibi akışkan su gibi..hazır pekmez vermezdim ama onu veriyorm..1 tatlı kaş. fln
bndeki pekmezde maraştan geldi ev yapımı..zaten Gamzenin dedii gibi akışkan su gibi..hazır pekmez vermezdim ama onu veriyorm..1 tatlı kaş. fln
cvplar için tşkrederim içim rahatladı.zaten oğlum çok iri doğmadı benim 2900 gr 48 cm doğdu.birde bişi sorucam bebeklerinizi nasıl besliyorsunuz.doktorun verdiği liste pek kafama yatmadığı için ben uygulamıyorum.siz günde kaç defa besliyorsunuz.oğlum 1 aydır hiç anne sütü almıyor.ben mama ve ek gısalarla besliyorum.günde 6 7 defa besleniyor.sizce yeterlimidir?
aynen ya çok deişti selçukda..durdumu duruo 2 saat kendi ama bi başladımı mızırdanmaya hele bezini deişirkn hç durmuyo..hiperaktf çocklar gbi oldu..özlüom eski selçükümü ya..akşm 8 de yatsa bidaaa kalkmazdı..şimdi gece uyanmıyo ama 8 de uyudumu bidaa9 da kalkıo..11de yatıyo
Berna bizim ki de köyden geliyor ama su gibi değil valla kıvamlı marketten aldığımda su gibi ama onu kullanmıyorm köyden geleni kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?