2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim çok teşekkür ederim hemen yaparım inan çok zor yaa ilaçta kullanmak istemiyorum...

ahh canım bilmezmiyim ben halen geçiremedim hiç ilaç içmedim bende ama içim dışım meyve, su ve o çorbadan oldu ama ne yapalım bebişlerimizi çin değer yanii çok çok geçmiş olsun canımmm

merhaba Seher topiği bayağıdır boşladın listemizdeki annelerimizin durumlarını öğrenmek hepimiz için iyi. Çalışıyormusun işlerin yoğunluğu sebebiylemi giremiyorsun bilmiyorum ama herzaman bekliyorum canım.
listemizde güncelleyim birazdan[/QUOTE]

Polyanacım ben çalışıyorum bizim sezona girdik çok yogun bu günlerde, sayfayı açıyorum akşama kadar yazılanları bile dogru düzgün okuyamıyorum...şu cevabı bile 15 dk da yazamadım :)

Merhaba kızlar,
doğumdan bahsedilmiş, ben daha önce ciddi bir hemeroid ameliyatı olduğum için normal doğum yapamıyorum. Mecburen sezaryen olacağım dolayısıyla sanırım bende şubat sonu doğuma gideceğim.
Sezaryende bebeği almaları 5 dak. sürüyomuş sonrasında onlarr bebeği temizleyip,ölçülerini tamamlayıp giydirip çıkarıyolarmış, annenin geri kalan ameliyet işlemi ise 30 dakka-45 dakka daha sürüyomuş.Bu durumda epidural olmalı mı olmamalı mı bilemiyorum. Daha önce sezryen olan anneler epidural mi,genel anetesi mi? hangisini önerirsiniz.

d_m_f canım aynen ben de senin gibiyim, normal doğumu düşündükçe tansiyonum düşüyor. sebebi çevremde bir kaç tane olumsuz normal doğum vakasıyla karşılaşmış olmam. anlatılanlardan sonra normal doğum yapmayı hiç düşünmedim genç kızlığımdan beri. tabiki herkesin bünyesi ve durumu farklıdır ama ne biliim etkilendm işte

Bende normal dogum düşünüyorumm, epidural normalli araştırıyorum anestezi doktorunun becerisine kalmış bi olay ama genelde başarıyla gerçeklesen bi durummuş suanda. Saglık problemi bebek yeri ile alakalı bi durumda ancak sezeryan olabilir. Normal doğum bence en saglıklısı..yurt dışında bile doktorlar durum gerektirmedikçe yapmıyorlar bu sezeryan konusunda bile en cok bizim ülkemizde yapılıyormuşş..Sezeryanda kadının iyileşmeside zorlaşıyor.. bide biyerde okumuştum bebeğın bir anda anneden koparılması bebek için şok gibi bi durum oluyormuşş.. Normal doğum için arkadaşımm demişti ki bel agrısının birden saplanıp çıkması olanı olarak tanımlamıştı sonrasında hemen ayaga kalktım dedi.. tabii bu agrı olayı kişiden kişiye değişiyor.. kişinin kendi seçimii... ama en saglıklı olan doğal olannı.. Biz bayanlar niye korkalım ki.. Bu kadar agrı yaşıyoruz..regli dönemi hamilelik dönemi ... Bunu da atlatırız inşallah Allahın izni ile....

Polyanacım ben çalışıyorum bizim sezona girdik çok yogun bu günlerde, sayfayı açıyorum akşama kadar yazılanları bile dogru düzgün okuyamıyorum...şu cevabı bile 15 dk da yazamadım :)
Allah kolaylık versin canım. işin zormuş. yine de her fırsat bulduğunda bekliyoruz. öpüldün

canım ben ilkimi sezeryan olduğum için bunda da mecburen sezeryan olucam. ama kızımda son anda acilen sezeryana gittiğim için birde doktorla öncesinde hiç görüşmediğimiz için direk olarak spinal anestezi ile sezeryan yapıldı sanırım. Sanırım diyorum çünkü bu konuda bilgi bile verilmemişti.(artık o hastaneye hiç gitmiyorum zaten!!!) epiduralde uyuşma süresi biraz fazla, spinalde daha çabukmuş. ben iğnemi olduktan hemen sonra uyuşmaya başlamıştım. ama spinal anestezi de doğum sonrası baş ağrısı çekmen muhtemel. onun içinde KAHVE öneriyorlar.
Doğum anı çok güzel. sen uyanıksın, senden bebeği alırken ve sonrasında hiçbirşey hissetmiyorsun:) rahat rahat yatıyorsun.. muhteşem konforlu yani.doğar doğmaz zaten hemen gösteriyorlar sana.
böyle işte.. karar senin.

evet çevremdede çok var amniyosentez yaptırıp iyi sonuç alan umarım benimde öyle olur..

ilk tık tık sesleri duyanlar var mı?
Benimde ilk gebeliğim çok merak ediyorum bi ara 14. haftalarda bi kaç kez içimde baloncuk patlaması hissetmiştimm.. gaz agrısı dışında ama muhtemelen erken olduğu için yanıldımm.. şimdi 17 haftalık oldukk.. çok merak ediyorum.. nasıl bişey diye... bi ara steteskopla kalpbini dinledik ondan eminimmm...eşimde annemde duymuştu.. nasıl bir his? Yaşayan anne adayları burda paylaşır mısınız?

Merhaba işlerim berbat yoğun, girip okumaya çalışıp hemen çıkıyorum topicten.

Ben oğlumun hareketlerini hissediyorum 2 haftadır sürekli hemde. Sanırım hiperaktif bir oğlum olacak, tık tık , pat pat sürekli hareket halinde özellikle ben dinlendiğim zamanlarda. Hıçkırığını ve hareketlerini bile ayırt edebiliyorum artık. harikaa bir duygu, oğlumu çok seviyorummmmm

Bizim de 16 bitti 17. haftadayız. ama hiç hissetmiyorum bizimki ilk olduğundan geç hissedermişiz. seğirme şeklinde oluyomuş heralde.

kızlar kontrol den geldim kızımı gördüm yüzüstü yatmış meleğim elleriyle gözlerini kapatmış sanki ağlar gibiydi:))ama ayaklarını indirip kaldırıyordu maşallah:))dr ayaklarına zoom yaptı 5 parmağı bile oluşmuş ayrık ayrık açığ kapıyordu parmaklarını ayyy nasıl büyümüş yaa en son gittiğimden beri ekrana sığmaz olmuş kızım.bu arada kız olduğuda kesinleşti benim biraz yüzüm değişmiş sanırım doktorum ne var aslı hanım bunu geçen geldiğinde biçmedikki biçilen yerden pipi çıksın dedi onada baya güldük eşimlee:))sağlıklı olsunlarda inşallah başka birşey istemem.bu arada uzun oldu biliyorum ama 3lü testimizde yapıldı dr sorun yok gibi rahat olun dedi kan sonuçlarımıda haftaya alacakmışım benden gelişmeler bu kadar:))

canım bebişine maşallah. genelde ayda bir gittiğimiz için insan şaşırıyor büyüdüğüne...
çok güzel bir duygu. bende bebeğimi özledim. 20 gün var onu görmeme.

benimde doktorum tektek ayagının, elinin parmaklarını saymıştı...:) çok tatlı öyle değil mi? insan inanamıyor.. bebişlerimiz içimizde mi diye.. gerçektenn çok guzelll bi duyguu... benim de kız, eşimin dogum gunuyle aynı gun gözüküyor ama benim kızım ayrı dogum gunu kutlamak isteyecek anlaşılan 4 gun önce gözüküyor.. Allah hepimize saglıklı sıhattlı hayırlıı evlatlar versinn..:)

Bizim de 16 bitti 17. haftadayız. ama hiç hissetmiyorum bizimki ilk olduğundan geç hissedermişiz. seğirme şeklinde oluyomuş heralde.

canım yazını okudum içime su serpildi bende hiç bişiy hissetmiyorum daha doğrusu arada batma oluyor ama baska birşey yok 10 gün oldu görmeyeli kendimi kaptırmamaya calısıyorum ama ne hissedeceğimi cok merak ediyorum

çok çalışıyo demekki afacann
bende çok hissediyorummm

canım bebişine maşallah. genelde ayda bir gittiğimiz için insan şaşırıyor büyüdüğüne...
çok güzel bir duygu. bende bebeğimi özledim. 20 gün var onu görmeme.

hepimizin kuzularına maşallahhhcanımmm.rabbim korusun kollasın meleklerimizi inşallah.evet yaa 15 günde nasıl değişmiş canım hayret ettim arada görmemiz aslında büyüdüğünü algılamamız için önemli sanırım.bende 1 ay sonra görecem sanırım nasıl geçecek bilmiyorum

hemde nasıl bir duygu inan tarifi yok geçen eşim diyor bana neler hissediyorsun anlatasana bana diye asla anlatacak kelime yok yetmezki dedim..gerçektende öyle..belli olmaz canım bazen günü geçiyorlar bazende geride kalıyorlar benim bebeğim ilk başlarda 3 gün gerideydi geçen gittiğimde 3 gün öndeydi şimdi bugünde 1 gün önde dedi.ya benim kızımda var o yada hepsi öyle canım..ama güzel olur aynı günde doğmaları eşine en güzel hediye işte ne süper bişiy

merhaba ben 2011 mart annesiyimm sizleri okuyunca çok duygulandım gecen sene bu zamanlar bende çok meraktaydım...sizleri tahammulsüzleştirmek istemem ama hele bır doğsun siz o zaman anneliği bir görün....o kadar güzel o kadar tarif edilemez bir duygu ki Allah kimseye aratmasın....umarım hepiniz sorunsuz bir şekilde bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…