2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum şeklinizin ne olacağı konusuda druyla konuşan oldu mu aranızda? ilk hamileliği olanlara soruyorum bunu özellikle

Ben normal istiyorum ama daha drumla konuşmadım.Sadece hamile olduğumu öğrendiğimde 2yıldır pilates yaptığım için devam edebilir miyim diye sormuştum.Dr da devam et çok rahat bir doğum yaparsın demişti.Normal doğum için.İlerleyen zamanlar da bi aksilik olmazsa normal...

bende bayadır normalmi sezeryanmı düşünüp duruyorum..ilk bebeğim olcak banada herkes ilkte normal yap diyolar en sağlıklısı öyle biliyorum ama..yinede aklım epidural sezeryana gidiyo..bide normal ilk doğumunu normal doğum yapmış bi arkadaşım var bidaha yapmam diyo baya bi doğumda değil ama sonrasında olumsuzluklar oldu..offf bilmiyorum normal olsa daha iyi ama...hangisi hayırlıysa hakkımda öyle olsun diyorum artık...doktorumla tam olarak konuşmadık..bidaha bayramdan sonraya randevu verdi..13 ekimde 4boyutlu usg herhangi bi sorun çıkmazsa onda bidaha bayramdan sonra gelirsin dedi.ozaman doğum konusunu konuşcam ama pek sezeryan yanlısı değil doktorum..

evet doğru söylüyorsunuz
2 tane içeceğime hiç içmem, zamanla o istek de geçecek biliyorum
bu günden itibaren o iki sigarayı da içmeyeceğim

bırakmak deme istersen buna ara verdim diye düşün. ben de 10-15 tane içerdim..keseyi görünce dedim ki kalp atışına kadar içerim (bu süreçte günde 2 tane içtim). kalp atışını duyduktan sonra günde 2-3 fırtla idare eder oldum. düşük tehdidi ile doktora gittiğim 7. haftada ise tamamen kestim. yani öğrendikten sonra iki hafta içtim. özlüyorum hala... soranlara bırakmadım ara verdim diyorum. belki içtiğimde bir daha içmek bile istemem ama şuan için beni motive eden tek şey bu. ara vermiş olduğumu düşünmek.

ayrıca, iki sigara bi paket içen birini normal şartlarda tatmin edecek bir rakam değil. yalan yere vicdan azabı çekeceğine hiç içme iki taneyi. kolay alışılıyor merak etme. çok geçerli bir sebebi sürekli yanında taşıyorsun:)

merhaba arkadaşlar doğum konusunda eşimde vücudumun yıpranması yada bana bişey olması korkusuyla sezeryan diyor ama banada normal doğum daha mantıklı geliyor, hem ilk bebeğimiz hemde sezeryan en fazla 3 tane olabilir ve 3. süde riskli anne için. ondan korkuyorum özellikle normalden de şu anki asistan yada yeni dr.luğa terfi etmiş asistanlar daha çok sezeryana girdiği çin normal doğum konusunda daha bilgisizlermiş diye okumuştum türkiyede son zamanlarda daha çok sezeryan olduğundan. bide altan vajina girişini kesik atabiliyorlarmış bazen annem beni köyde doğurmuş ve 5 dikiş yemiş sorduğumda hatırlamıyorum o acıyı ama zaten uyuşuyor galiba çocuk doğana kadar diyor. ve sesini duduğun için pek ilgilenmiyor insan diyor o kısmısıyla, ben yinede özel bi hastanede kendi seçtiğim doktora doğurtayımm krndimi dimi kızlar? gerçi ne zaman olacağı belli olmuyor normal doğumun ya kontrollerde yakın gününü tespit ederler sanırım dimi?:78:

mrb kızlar sonuda benim benim bebişinde cinsiyeti belli oldu % 100 erkek dedi doktorum ayrıca ben 28 yaşındayım yaşadığım şehirde konya pollyanacımm benim bilgileride eklersen sevinirim...

Canım arkadaşının başı sağolsun.. Rabbim başka acı yaşatmasın.

mrb kızlar sonuda benim benim bebişinde cinsiyeti belli oldu % 100 erkek dedi doktorum ayrıca ben 28 yaşındayım yaşadığım şehirde konya pollyanacımm benim bilgileride eklersen sevinirim...

merhaba Seher topiği bayağıdır boşladın listemizdeki annelerimizin durumlarını öğrenmek hepimiz için iyi. Çalışıyormusun işlerin yoğunluğu sebebiylemi giremiyorsun bilmiyorum ama herzaman bekliyorum canım.
listemizde güncelleyim birazdan

Doğum şekli konuşulmaya başlamış. benim canım biraz kıymetlidir. En ufak bişey olsa hemen incinirim.
en başından beri sezeryan diyorum. İlk doğumum olacak. Normal doğumu düşündükçe tansiyonum düşüyor.

kesinlikle katılıyorum 1 kereden bişey olmaz demeyin bebeğin sağlığı daha önemli ben içmiyorum sigara ama doktora eşimi şikayet ettim . Benim yanımda içmesini yasakladı kendim içmeyi bırak yanımda bile içirmiyorum geçen gün bebişimin amcasını kovaladım mutfaktan benim yanımda yasak diye inş. herkes en kısa zamanda kurtulur ...

Sezeryan doğum muhtemel olacak doğum tarihinden kaç gün önce yapılıyor bilgisi olan varmı?

ayy cnm başınız saolsun ...dicek bi söz bulamıyorum ...çok zor bi durum RABBİM SABIR WERSİNNN....
cümlemizin yawrusuna sağlık wersin hayırlısıyla kucaklarımıza alalım ...

Sanada arkadaşınada geçmiş olsun cnm rabbim arkadaşını tekrar yeni bir bebekle sevindirsin

hepinize çok teşekkürler dualarınızda arkadaşım icinde tekrar güzel bi evlat dileyin lütfen.

doğumdan konuşulmaya başlanmış ne güzel büyüyo artık bebişlerimiz çok şükür. bn herşeyin normalinden yanayım. doğum acısınıda yaşamak gerekiyor bnce kiminle konuştuysam bu konuyu o acıdan sonra bebeğinin sesini duymak dünyalara bedel ağrı sızı kalmıyor diyolar. bn o acıyıda yasamak isteyenlerdenim. inşallah aksi bi durum çıkmaz ve normal doğum yaparım.

canım benim çok teşekkür ederim hemen yaparım inan çok zor yaa ilaçta kullanmak istemiyorum...

DMFcim genelde doktorlar 10 gün öncesinden alıyorlarmış bebeği. yani 38+4 te filan. Ama ben istemiyorum öyle olmasını.. Rabbiim nasip ederse mart bebeği olsun istiyorum.

Ben de mart ayında anne olucam Allah izin verirse.. çok mutluyumm.. ilk hamileliğimde boş gebelik yaşamıştımm Şimdi kızıma hamileyimm..Allah bu guzel duyguyuu bebek isteyen tum bayanlara yaşatsınn....

Ben de epidural normal düşünüyorum. yani canım okadar tatlı değil. adet zamanlarım da çok sancılı geçerdi benim. bir arkadaşım ben adetlerimden alışkındım demişti sancıya. ama allah ne gösterir ozaman bilemiyorum.
Arkadaşlar ben bugün evime ilk defa temizlikçi aldım güvenemiyodum aslında ama tadını aldım bundan sonra 2 haftada bir alıcam
Bir de ben bebeğimi hissedemiyorum henüz. o kadar gazlıyım ki karnımdaki vacur vucur seslerden bebeğimi hissedemiyorum heralde

evet doğru söylüyorsunuz
2 tane içeceğime hiç içmem, zamanla o istek de geçecek biliyorum
bu günden itibaren o iki sigarayı da içmeyeceğim

canım inan bebeşinin ve senin iyiliğin için bende hamile kalmadan önce günde 1 paket içiyordum ve hamile kaldım gunde 1 tane ıcmeye devam ettım ve 8 haftalık bebegımı kaybettım şimdi hamıle kaldıgımda hemen bıraktım cunku dr sıgara bebegını kaybetmene neden olmus olabılır dedı...

arkadasım 2 cocugunda da ıctı ve ıkısıde dogustan astım bronsıt sureklı hastanedeler hava alıyolar yaz gunu dahı tıkanıyolar sebebı de anne hamıleyken sıgara ıctıgınden yapmayalım arkadaslar ıcıceksek bıle dayanalım sabredelım emzırme donemı bıtene kadar zaten o donemden sonra ıcemeyız kı :)))))

Canım kalça ağrısı temizlik yaptıktan sonra bende de oldu. Bacağıma da vurdu ağrı dinlenince geçiyor gibi. İlk defa bu kadar işi tek başıma yaptım hamileliğimde fazla yordum kendimi galiba.

Bu arada herkese merhaba

kızlar bişi soracagım
sigarayla aranız nasıl

benim mide bulantım ve kokulara hassasiyetim olmadığından sigaradan kahretsin ki tiskinmedim
ama en fazla günde 2 tane içiyorum

Canım benden önce de bütün arkadaşlar yazmış ama bende sigara konusuna değinmek istiyorum. Ben ciddi bir tiryakiydim hamilelikte bırakma stresiyle uğraşmamak için üç ay önceden bırakmıştım. İnsan isterse bırakabilir ben bıraktıysam hele herkes bırakır. Her şeye zarar kendimize bebeğe kesemize ben bir daha başlamamak için bıraktım inşallah.

canım epidural doğum sağlıklı mı riski var mı yani bu konuda hiç bilgim yokta bende normal doğum taraftarıyım ama epiduralde kafa mı karıstırmıyo değil yani

Sezeryan doğum muhtemel olacak doğum tarihinden kaç gün önce yapılıyor bilgisi olan varmı?

bende senin gibi ödüm kopuyodu normal doğumdan inanki düşüncesi bile ürkütüyodu beni neyseki sezeryan olacak bana şubat sonu diye dr. söyledi ama tam kesin tarihi vermedi tabiiki gerçi ikiz oldugu için benimki daha farklıdır diye düşünüyorum sizinkilerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…