2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

iclal 18 canım bencede bebekli olmaz da hiç göremedim şöyle şık altın sarılı beyazlı bir halı, bulamazsam çok alakasız olursa tüm odayı bozar diye canım sıkıldı gezmedim ama netten baktım gezersem bulurum değil mi?

iclalcim gezersen bulursun büyük ihtimalle
biz evlenirken saray halıdan almıştık altın sarılı simli dokumalar var halımda ışıl ışıl parlıyo akşam ışığı açınca.kahverengi bej tonlarında benim halılar

ben gece 3 te babasına dogum yapıom desem kalkmazzzz :):) bide ballı süt hazırlıcak :):)

benim kocam geç yatıyo süt ısıtma görevini ona verdim sağolsun yatmadn bana sütümü ısıtıyo doktor her gittiğimizde soryo süt içiyomusun diye bizimki atlıyo hemen her gece diye kendi ısıtıyo ya ondan

cnm çok tatlısın
benimkide panik atak geçen gün su içerken gıcık tuttu bayılıcak sandım panikten doğuma giderken aramıcam doğumdan sonra
çok panik oldu kızına çok hassas

senin kocan zaten baştan belli etmişti rengini kızına düşkün park yatak ta muşambada yatırmam ben kızımı demişti ya aklıma geldikçe gülüyorum ama haklıymış park yataklar konusunda

ya ıstesem bızımkıde yapar tabıde ben işyerınde 2 bardak ıcıom aksamda erkenden sızıyom kalıyom benı uyandırınca yer deıstırmek ıcın kıyametlerı koparıyom :) zaten gecede 3-4 defa wc ye kalkıyom bıde arada uyanırsam hıc uykumu alamıom sabahım 6.30unda kalkıyom hergun. uyku suan ıcın en buyuk hazınem benım ıcın oglumda gelınce oda gıtcek elımden sımdıden stoklayayım barı ama dimi ? :)

senin kocan zaten baştan belli etmişti rengini kızına düşkün park yatak ta muşambada yatırmam ben kızımı demişti ya aklıma geldikçe gülüyorum ama haklıymış park yataklar konusunda

neden kı kotumu parkyatak ?? bende yatak odama almayı dusunuyorum bıtane

bizim oğlanda öyle geçen doktor pipiyi gösteriyo bize yüzüne sıra geldi iki eliyle kapamış yüzünü zar zor biraz gösterdi. daha önceleride hep popoyu gösterdi

bi kaç gün önce bi yerde dinlemiştim kaan kocatepeden,
anne karnındaki bebeğe kulaklıkla değilde normal olarak dinletmek gerekiyormuş müziği. sebebini unuttum(

bi kaç gün önce bi yerde dinlemiştim kaan kocatepeden,
anne karnındaki bebeğe kulaklıkla değilde normal olarak dinletmek gerekiyormuş müziği. sebebini unuttum(

uzmantv dekı doktoru dıosun galıba cnm dur bende bı arastırayım ozaman.
ama cdlerden mutlaka edının valla cok guzel orman seslerı su kus yunus seslerı gercekten super tavsıye ederım

ÇALIŞAN HAMİŞLERRR... doğuma kaç hafta kala işyerinizden ayrılacaksınız? ve bebeğiniz ne kadarlık olana kadar ewdesiniz???
ben dayanabildiğim kadarıyla iş yerinde kalmak istiyorum çünki sonrasında çok lazım olacak ama bakalım benim bebişler durduracaklarmı onu bilmiyorum işte ....
ben gece 3 te babasına dogum yapıom desem kalkmazzzz :):) bide ballı süt hazırlıcak :):)
aynen katılıyorum sana imkanı yok kalkmazz nerde benimkinde o duyarlılıkkk....
ben 32 haftada ayrılcam izne doğumdan sonra en 1 sene çalışmayı düşünmüyorum
ohhh ne güzel bebişinle zaman geçir bol boll bizde maalesef işe başlamak zorundayım ben yapacak birşey yok artıkk
neden kı kotumu parkyatak ?? bende yatak odama almayı dusunuyorum bıtane

ben aldım 2 tane park yatak çok güzel görünüyor canım inş. bebeişlerimde rahat eder bir sorun çıkmazsa kaliteli duruyor bence...

keşke yıkayabilsem canım ama iki fırçalayınca hemen yoruluyorum maalesef

maşallahhhh alınmış oda takımları güle güle iyi günlerde kullanın inş.. bebişin büyüyüncede kullanacak bunu çok güzel canım hayırlı uğurlu olsun inş...

çok teşekkür ederim canım evet uzun vadeli olarak düşünüp aldık. dolabı 4 kapı hatta ben klasik severim daha ağır geldi bebek için de sorun olma heralde başka şeylerle şirinleştiricez artık :)

hayırlı olsun cnm bayıldım takıma allah güzel günlerde bebeğini yatırmak nasip etsin

amin canım teşekkürler.

çok güzelmiş canım güle güle dağıt inş.

canım 2li 3 lü test ii çıkmış ferah tut içini inş. bir şeycikler çıkmaz.

prima ilk hediyem kutumuz geldii..ama hayal kırıklığı kızlar:) kayıt olanlara duyurulur yanii:) içinde 4 tane bez var..bitane body var ama 44cmlik..yani erken bebek giysisi..bide bol bol broşür var..

ya ben de başvurdum ama çalıştığım için e bebekten alırım linkini tıkladım. eve gelen kargoları gidip kargo şubesinden almak zorunda kalıyoruz zaten diye ama ben geldiğini nerden bilcem?

tatlım ben seba med aldım onu tavsiye ettiler şampuan vücut kremi bir de sabun sonra bir de bebe yağı ekliycem.

ÇALIŞAN HAMİŞLERRR... doğuma kaç hafta kala işyerinizden ayrılacaksınız? ve bebeğiniz ne kadarlık olana kadar ewdesiniz???

ben öğretmen olduğum için 15 tatilden sonra 4 hafta kala düşünüyorum 15 tatil boşuna gitmesin :) 32 hafta dolunca mı alcaz raporu?

sağol canım bu h.sonu gezeyim saraya da bakıyım o zaman teşekkürler...

Anne karnında müzik dinleyen, yakınlarının sevgi ve şefkat duygularıyla doğuma hazırlanan bebeklerin, genelde sorunsuz ve rahat bir doğumla dünyaya geldikleri bilinmektedir. Ayrıca, ana rahmindeyken dinlediği müzikleri, duyduğu sesleri doğum sonrasında da dinleyen bebeklerin daha iyi beslendiği, daha düzenli uyuduğu ve daha az ağladığı gözlenmiştir. Çünkü yeni geldiği bu ortamda daha önceden aşina olduğu şeyleri duyması, hissetmesi ona güven ve rahatlık verecektir. Bu durum biz yetişkinler için de geçerli değil midir? Yeni 'girdiğimiz çevrede tanıdık bir yüz, sevecen bir ses veya daha önceki yaşantımızdan aşina olduğumuz bir şeyler bulduğumuzda kendimizi daha iyi hissetmez miyiz?

Doğum öncesi dönemde bebeklerin duydukları seslere anlam verebilmeleri için dinledikleri müziklerin ve seslerin belli bir düzen içinde olması gerekir. Onlara bu seslerin belli bir şey/şeylerle ilişkisini ve anlamı olduğunu göstererek bellek kullanma ve bağlamsal anlam çıkarmalarını sağlamak önemlidir. Aksi durumda bu sesler her zaman anlamlı izler oluşturmayabilir. Örneğin belli bir müzik parçasını dinlettikten sonra bebeğinize şöyle seslenebilirsiniz: "Şimdi beslenme zamanımız geldi, sana çok sevdiğin şeyleri yedireceğim..." Veya göbek üzerindeki belli ritmik parmak vuruşlarından sonra, "Haydi şimdi seninle yürüyüşe çıkıyoruz temiz hava alacağız, bu ikimiz için de çok yararlı..." şeklindeki açıklamalar, bebeğimizin belleğinde bağlamsal anlamlar oluşmasına yardım edecektir. Belli ritmleri ve müziği duyduğunda arkasından ne olacağına dair kestirimde bulunabilecektir. Birazdan ne olacağını bilmek hangimizi rahatlatmaz? Müzik ve seslerle yapılacak tüm uyarımların belli bir anlam içermesi de gerekmez. Sadece dinlemek ve iletişim kurmak amacıyla da olabilir.

Seçilmiş müziklerin ritm, ton, vurgu ve ses geçişleri, bir dili duyma, anlamlandırma ve seslendirmede kulağın/beynin ihtiyaç duyacağı çok önemli ilk alıştırmalardır.

Yapılan araştırmalar, annenin göbeği üzerine parmaklarla ritmik bir şekilde hafifçe vurmasının, yumuşak ve gevşetici müzik türlerinin, doğa seslerinden oluşan kayıtları (dalga sesleri, kuş ötüşü, yunusların sesleri gibi) dinletmenin bebeklerin duygusal, fiziksel ve entelektüel gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini göstermektedir. Bu olumlu etkiler, pekiştirildiği takdirde, doğum sonrası evrede de devam edecektir. Bu nedenle müziği ve güzel sesleri hem kendiniz hem de bebeğiniz için günlük ihtiyaçlar listenize alabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…