kızlar özellikle sağlık ocaklarının yönlendirdiği tetanoz aşısı için doktorum şöyle bir bilgi verdi, bende internette daha önce neden tetanoz aşısı diye araştırınca okuduklarımla doktorun söyledikleri benzer noktoya gelince ben ikna oldum , size sadece bilgi olarak vermek isterim doktorlarınızada aşı olmadan önce sorun ve ne derse onu yapın derim.
tetanoz aşısı biliyorsunuz ki pasın vücuda teması sonucu ortaya çıkabilecek hastalığı önlemek için yapılıyor.
gebelikte bu aşının yapılıyor olması ise, tek canlı olmayan aşı olduğundan tercih ediliyor, kızamık vs bu sebeple yapılmıyor. En önemliside özellikle hastane dışı doğumlarda bebeğin kordonu makas veya bıçakla kesilirken bebeğin hastalık kapmaması için yapılması önerilen bir aşı.
doktorum dediki hastane şartlarında yapılan doğumlarda böyle bir risk olmadığından boşuboşuna üstelikte bu kadar hassas döneminde vücudunun savaşmak zorunda kalacağı bir maddeyi vücuduna sokmana karşıyım dedi. sağlık ocakları sağlık bakanlığı ne derse onu yaptığından ve onlarda haklı olarak sadece şehire bakarak değilde en yakın hastaneye 50 km mesafede olan en ücra yerleri düşünerek yönetmelikleri hazırladıklarından, sağlık ocaklarından aranıp ısrarla çağırılmamızın nedeni bu.
işinn özü ben aşıyı yaptırmıcam, sizlerde doktorlarınıza danışın derim.