- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #17.981
kızlar doğum hakkında konuşulmuş, bende merak ediyorum epidural mi?spinal mi daha iyi? tecrübeli anneler bilgilerinizi paylaşırmısınız..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de epidural normal doğum düşünüyorum ama sezaryen olursam epidurali tercih ederim herhalde, daha önce ameliyat olduğumdan genel anestesiden uyanmanın gerçekten zor olduğunu biliyorum. Benim ablam da epidural sezaryen oldu çok memnun kaldı. Doktorun niye genel diye diretsinki, anestesi hastanın tercihine bırakılır diye biliyorum.
epiduralin sezeryan olduğunu biliyordum.normal epidural doğumdamı var.biraz açarmısınız arkadaşlar.epidural sezeryan nasıl,epidural normal doğum nasıl?
nette ikisininde videolarını izledim ama kafam karıştı fark bulamadım sizce farkı nedir?cici annelerim :)
Canım epidural normal doğum ağrısız doğum olarak geçiyor, bildiği normal doğum aslında, tek farkı ağrıların sıklaştığında ve belli oranda açılman olduğunda epidural ile ağrılarını azaltıyorlar, tamamen yok olmuyor tabi, çünkü ıkınmayı sen yapacağından doğuma katkın olması lazım. ama %80 oranında azalıyor. Amerikada avrupada herkes bu şekilde doğuruyor.
Epidural sezaryen de ise, aynı şekilde epiduralle uyuşturuluyorsun ama %100 oranında uyuşturuluyorsun ve karnında bebişini operasyonla alıyorlar. Sen uyanık oluyorsun ama hiçbirşey hissetmiyorsun çünkü seni uyutmuyorlar, belden aşağını uyuşturuyorlar. Bebişin doğumunu normal doğum gibi görebilmiş oluyorsun ama sonuçta ameliyat olduğu için diğerine göre biraz daha geç iyileşiyorsun.
iyi pazarlar kızlar,
2 gündür çok fenayım. sürekli yatıyorum heryerim ağrıyor. sanırım hasta oluyorum, nasıl becerdim üşütmeyi bilmiorum. halsizliğim hat safhada... bir de bu yetmezmiş gibi bende sivilcemsi siğilimsi bişey çıktı, kasığımın biraz iç tarafında kalıyor. ne olduğunu anlayamadım. birkaç gündür farkediyordum ama sivilcedir die önemsemiordum. biraz araştrdım, eğer siğil ise normal doğuma engel bir durummuş. bebeğe bulaşma riski varmış. bir an önce dra gitmem lazım ama hastayım onun için evden çıkamıorum![]()
Benimde sadece sol göğüs altında.. bi tek bende mi oluyo diyodum.. bende haftaya sorcam doktora.. nasıl tarif ederim diyodum ama aynen dediğin gibi karıncalanma oluyo.. biraz dik durunca geçiyo ama genelde var..
benimde sağ tarafta 3. aydan beri var ama son günlerde artmaya başladı dik oturunca dediğin gibi biraz azalma oluyo
kafamı kurcalayan bişey varr
bu ara etrafımda doğum yapan çok oldu üstelik normal dpğuma engell bişeyleri yoktu iki arkadaşımda sezeryan oldu sebebi bebeğin günü geldiği halde gelmediği için sezeryanla alıyorlarr
ya peki madem öyle eski zamanda ne oluyodu sezeryan yokken yani
herkes normal doğum yapıyodu bebek geliyodu
bilmiyorum ama sanki günü geçti deyip alıyolar sezeryanla
yarın arkadaşım sezeryan olacak günü geldi bebek gelmedi diye
ahh canım o bendede var uyumak bir mucize oldu artık benim için yatakta bir o tarafa bir bu tarafa eşimide uyutmuyorum sonra odalarda dolaşıyorum bir kaç ay sonrasını bende hiç düşünemiyorum birde bizimkiler ikiz onun dahada çok etkisi var bence son 3 ay kaldı inş. sıkıntısız atlatırız son günleride ....kızlar merhaba akşamları ben iyice uyuyamamaya başladım. Bir türlü rahat edemiyorum sırt üstü yatmaktan belim ağrıyor. sağa sola zor dönüyorum ama rahat edemiyorum. daha şimdiden böyleyiz bir kaç sonra ne olacak çok merak ediyorum.
kızlar size güzel şeyler yazmak isterken kötü şeyler yazmaktan korkuyorum bugün kesem görünmedi dr. moralimi bozdu salı tekrar test çarşamba tekrar usg... dr dış gebelikten şüphelendi moralimi bozdu dualrınız bekliyorum lütfen dualrınızda bana da yer verin bir olumsuzluk daha kaldırabileceğimi sanmıyorum![]()