• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar dün ayrıntılıya girdim ya

incelemeyi yapan doktor dediki;
amniyo sıvın fazla şekerin olabilir dedi
ama daha şeker yüklemesi yaptırmadım
2 hafta sonra randevum o zaman yaptıracağım
ve sonucu ayrıntılı ultrasonla birlikte göstereceğim

birde plasenta aşağıda duruyor ama bir sorun olacağını sanmıyorum dedi
şimdi düşününce tedirgin oluyorum yaaaa:50:

şu iki hafta çabuk geçsinde doktorla bi konuşayım bakalım

ama oğluşum öyle tatlı görünüyor ki anlatamam
çıkarıp çıkarıp foto suna bakıyorum:nazar:

canım maşllh bebeğine ayrıntılı ultrasonda neye bakıyoılar kaç haftalıkken bakılıyo kendi dr bakıyo

herkeslere iyi akşamlar,
kızlar sizdede oluyomu bi sorayım dedim son günlerde kasıklarıma doğru bi ağrı hissediyorum
bebek büyğyo ondanmı acaba,yoksa başka bişi olabilirmi??

madem incelemeyi yapan doktor şeker ile ilgili şüphesini belirtmiş hiç 2 haftayı bekleme, bebeğe direkt zarar veren bir şey çünkü doktorunu ara ve durumu bildir canım allah korusun 2 hafta sonra durum daha kritik hale gelebilir uzun zaman var çünkü, bende çok çok az bir şeker çıkmasına rağmen üstelik amniyo sıvısında bir anormallik olmamasına rağmen çok katı bir şeker diyetine soktular bebeğe çok çok zararlıymış hayati tehlike yaratıyormuş...

tahlil sonuçlarımı aldım bugün... şekerim normal sınırlarda çıkmış, ama proteinim düşük ve yine kansızlığım devam ediyor maalesef.. elimden geldiğince et tavuk balık yemeye çalışıorum, mercimek de tüketiyorum ama nedense proteinim hala düşük:(
canım ya benimde maalesef protein fazlalığım var, ben sürekli istifra ediyorum, nedenini bilmiyorduk, bayram haftası doktoruma kontrolüm olduğunda sebebini öğrendik, istifra etme sebebim balık yediğimin ertesi günü protein yüklenmesi yaşayıp, fazla proteini geri atmaya çalşıyormuşum...5-6 günde bir balık yiyoruz ve baık yedğimin ertesi iki gün istifra ederek günümü geçiriyorum, doktorum bunu yaşasamda balık yemem gerektiğini söyledi, çünkü omega 3 için gerekli, bugün yine balık yedik, bakalım yarın nolacam:37:

Balık yediğin zaman yanında sadece taze sıkılmış mandalina suyu ve bol yeşillikli salata olsun, eğer yediklerini başka şeylerle karışık yiyorsan etkisini gideriyordur:34:

cnm bişi sorcam..bnde şeker yüklemesi için devlet hastanesine gitcem daha doğrusu bundan sonra devlete gtcm kontrole..ama ilk kez gitceğim için şeker yüklemesi için ne yapmam gerekiyo neler almam grkiyo..söyleyebilirmisin oraya gidince tam sıra gelmişken bide başka şeylerle uğraşmiim tedarikli gidiim yani..başka bilenlerde varsa söylerlerse sevinirim..

tabiki söylerim tatlım bana telefonda söyleneni aynen aktarıyorum sana bak: "sabah erken 9 gibi aç karnına geliceksin gelirken eczaneye gidip sana 50gr lık şeker yüklemesi yapılacağını söyleyeceksin onlar gereken miktarı verecekmiş" bana bide burdan arkadaslar yanında limon da götür bazen tatlandırmak için olsa ii olurdu falan diyolarmış yanında bulunsun bi tane dediler bide her ihtimale karsı küçük bi şişe suyunla bi tane plastik bardağın bile yanında olsun diyenler var yani sırf orda ugrasmamak için güzelim yani kısacası bize şunlar lazım:
1) 50lik şeker (eczaneden alınacak)
2) bi tane limon
3) bi şişe su
4) bi plastik bardak
hadi ii sonuçlarla dönelim insallah kuzum:)

ya nıye öle dedıkı benım bazen karnım sertleşiyo gıbı oluyo acaba bi sorun oldugundamı öle oluyoki:(

YA cnm erken doğum olmasın diye sordu doktor işte o sertleşmeler doğumda oluyor ama sürekli ve düzenli olması lazım öyle ara da bir olanlar alıştırma için yalancı sancı diyolar onlara son aylarda genelde oluyor zaten sertleşme herkesin ama doktorun sorduğu sıksık olanlar merak etme sen..

bitanem sen yine de tedbiri elden bırakma tabii git görün doktoruna ama korkma da içini ferah tut benim de olmuştu böle kahve telvesi gibiyse normaldir korkma demişti her ihtimale karsı bi iğne vuruyo progestan iç bi kaç gün falan diyo öle ama asıl önemli olan bol su iç demişti bana rahim gerilmesin diye...insallah kötü bişi yoktur tatlım dualarım seninle Rabbim seni ve bebeğini korusun insallah

cnm bende doktorumu aradım aynen o da çok su iç korkma dedi, sabah gel bakalım dedi.. istirahat verecek muhtemelen rapor verecektir

ya benımde akıntım oluy gunluk ama öle cok yogun degıl yanı.beyaz bide sadece akıntım var öle bı kaşıntım yada yanmam olmuyo netten baktım hamılelıkte normal dıyodu.bendemı sölesem doktora ben cok korkakımda:):):)

yaa akıntı normalmiş canım,sen korkma.. benimki akıntı değil, lekeydi.ama şimdiye kadar daha bişi yok Allaha şükür. Maşallah deyin kızlarr bebeğim 2 dk yerinde durmuyo, biz de az önce eşimle dışardan izledik hareketlerini, şaşkınlıktan 2 karış açıldı kocamın ağzı :)))

bize hoşgeldin diyen cevap yazan tüm teyzelerimize çok teşk. ediyoruuzz

ilk sayfada da yer almışız teşekkürler pollyanna teyzemize.

berkerdem çok geçmiş olsun dualarımız seninle ve özellikle tüm hamişlerle

peri-m meleğinle sana da geçmiş olsun 16.haftada bendede kırmızı renkli leke olmuştu bacaklarımın altına yastık koyup yatmamı söylemişti. ultrasonda bebeğimi görünce rahatlamıştım.rabbim kimseye göstermesin emanetlerini bize bağışlasın. meleklerimizi sağsalim kucağmıza alırız inşallah.

herkese hayırlı geceler

tabiki söylerim tatlım bana telefonda söyleneni aynen aktarıyorum sana bak: "sabah erken 9 gibi aç karnına geliceksin gelirken eczaneye gidip sana 50gr lık şeker yüklemesi yapılacağını söyleyeceksin onlar gereken miktarı verecekmiş" bana bide burdan arkadaslar yanında limon da götür bazen tatlandırmak için olsa ii olurdu falan diyolarmış yanında bulunsun bi tane dediler bide her ihtimale karsı küçük bi şişe suyunla bi tane plastik bardağın bile yanında olsun diyenler var yani sırf orda ugrasmamak için güzelim yani kısacası bize şunlar lazım:
1) 50lik şeker (eczaneden alınacak)
2) bi tane limon
3) bi şişe su
4) bi plastik bardak
hadi ii sonuçlarla dönelim insallah kuzum:)

çok saol cnm ya ilk defa gitcem devlete kontrole çok karışık gibi geliyo sanki bişi eksik olunca bni yollıcaklar bidaa ne zmn sıra alcam Allah bilir gibi geliyo..gerçi zeynep kamile gitcem bu konuda iyi orası ama işte ne biliim cahillik varya tecrübesizlik kötü bişi..neyse daha var bnm ztn heralde 24. haftada gidilmesi grkiyomuş heralde bn şimdiden bilgileri ediniim dedim..

günaydın teyzeleeer

öncelikle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız bebişimle...:21:

rabbim hepimize ailesine vatanına milletine hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin (amin)

günaydın hanımlar....
evet tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun..
daha 3,5 ay var zaman hiç geçmio ya... sağ salim çocuklarımızı kucağımıza alırız inşallah vede hayırlı evlatlar olsunlar.. amin..
kızlar ben 8 kilo aldım yaa... sizlerde durum nasıl

Slm herkesee:>Ben de katılıyorum aranıza bundan böyle.Daha önce başka bir sayfada yazıyorduk ama o sayfayı buraya eklediler,ben de artık buradan yararlanacağım.KK'nın çok faydasını gördüm hamileliğim boyunca,kopamıorum,pc'yi açınca ilk işim buraya girmek valla:>Benim bebişim de erkek,ismi de Göktürk olacak inşallah.
Herkese mutlu günler diliyorum veee benim ve tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum...

kızlar gunaydınnnnnnn nasılsınızzz

bızım doktor kontrolumuz ıyı gectı bebegımı gordum hıc yerınde durmadı sıpam :)) sekerımız normal cıktı onuda atlattık hayırlısıyla :)) yaptırmayanların basına ıyı haberlerle gelırler ınsallahhh :)) sekerlı su mıdemı cok bulandırdı ama ıgrenc otesı bısey

oglusum 980 gr olmus doktorumuz kılolu olacagını soyledı normalde 750 gr olması gerekırmıs saglık olsun dedım bende bıze ısaret parmagını sallayıp durdu nasıl tatlıydı anlatamam

bu arada doktoorum spınal sezeryan ol dıyor belden ugusturalım hem dogar dogmaz bebegını optururum sana hemde daha rahat olursun dıyo dogum bıttıkten 4 5 saat agrı duymadan bebegınle ılgılenırsın dedı bende cesaret edemıyorum aklım karıstıı aslında cok guzel bebegımın dogdugu anı gorup onu opmek

Slm herkesee:>Ben de katılıyorum aranıza bundan böyle.Daha önce başka bir sayfada yazıyorduk ama o sayfayı buraya eklediler,ben de artık buradan yararlanacağım.KK'nın çok faydasını gördüm hamileliğim boyunca,kopamıorum,pc'yi açınca ilk işim buraya girmek valla:>Benim bebişim de erkek,ismi de Göktürk olacak inşallah.
Herkese mutlu günler diliyorum veee benim ve tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum...

canım hosgeldın aramızaa yuce rabbım bebıslerımızı korusun artık bıde kucagımıza alsakkk

günaydın hanımlar....
evet tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun..
daha 3,5 ay var zaman hiç geçmio ya... sağ salim çocuklarımızı kucağımıza alırız inşallah vede hayırlı evlatlar olsunlar.. amin..
kızlar ben 8 kilo aldım yaa... sizlerde durum nasıl

zaman çabuk geçiyor yaaa inşallah sağlıklı bir şekilde alırız bebeşlerimizi kucağımızaaaa bende sabah tartıldım 4 kilo almışım

kızlar gunaydınnnnnnn nasılsınızzz

bızım doktor kontrolumuz ıyı gectı bebegımı gordum hıc yerınde durmadı sıpam :)) sekerımız normal cıktı onuda atlattık hayırlısıyla :)) yaptırmayanların basına ıyı haberlerle gelırler ınsallahhh :)) sekerlı su mıdemı cok bulandırdı ama ıgrenc otesı bısey

oglusum 980 gr olmus doktorumuz kılolu olacagını soyledı normalde 750 gr olması gerekırmıs saglık olsun dedım bende bıze ısaret parmagını sallayıp durdu nasıl tatlıydı anlatamam

bu arada doktoorum spınal sezeryan ol dıyor belden ugusturalım hem dogar dogmaz bebegını optururum sana hemde daha rahat olursun dıyo dogum bıttıkten 4 5 saat agrı duymadan bebegınle ılgılenırsın dedı bende cesaret edemıyorum aklım karıstıı aslında cok guzel bebegımın dogdugu anı gorup onu opmek

maşallah tosunumuza kendin karar vericeksin buna o yüzden daha vaktin var düşün

Back
X