• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Çok sağol canım düzelir inşallah..
Özletme kendini fırsat buldukça yaz..
Dualarımız seninle..

Sağol cnm bakalım benimki ne çıkacak 10 aralık randevu tarhimiz bu aralar sapıttım reçeller tatlılar fln toplamam lazım kendimi 7 kilo almışım bile :37:

bugünn hasttanedeydimm 75lik şeker yüklemesi yapıldıı midem altüst oldu valla
sonuçlarım olması gereken en alt seviyede çıktı çok şükürr
doktorum dediki son aylar çok kilo alınıyo iki risk çok önemli biri gebelik şeleri diğeri tansiyonn
hızlı kilo alınıyosa 8. aydaa tansiyon bi çıkarr bebek ölümü olurr dedii
epey korktumm açıkçasıı diyete devam edicemm
bide demişlerki artıkk 18 kiloyu aşan gebelere bakmayınn riskli gebeliğe girer yollayın üniversite hastanelerine demiş sağlık bakanlığıı
yani kişi çok kilo almasa bile gebeliğinde
gebelikten önce misal 10 kilo fazlası varsa gebelik boyunca 8 kilo alsa riskli gebelik oluyomuşş ve üniversite hastanesine gitmesi gerekiyomuş
tabiki her doktor yollamaz ama risk almak istemeyen doktor yollarr
şeker çıkmadı ama doktorun dediği 8. ayda tansiyondan bebek ölümleri yaşanıyo demiştii epey korktumm
doktorr çok çokk dikkat ett bianda kilo alınıyoo dedii

Gözün aydın şekerin için cnm da doktor abartmış ya olmusuzlukları dan diye söylerken bizim daha hassas olduğumuzu düşünmüyorlar mı acaba bizim bir akraba dün doğum yaptı 25 kilo almış 75 kiloyla hamile kalmış 100 kiloyla gitti doğuma bebeğide 4 kilo tosuncuk maşallah ikiside çok iyi hemde normal doğum yaptı özel hastanede dediğin gibi ünv.hastanesine fln göndermemişler

Son düzenleme:
sevgili malkoçç bende bebişinin odasını çok beğendimm
sağlıkla büyüsün içinde inşallah
aynı beşiği bende almayı düşünüyorum en yakın zamanda ikeaya uğrucam
canım beşiğin fiyatı ne kadardı hatırlıyormusun

Canım gözün aydın öncelikle şeker için..
Tansiyon içinde dikkat et evet ama doktorda biraz ağır konuşmuş yaa korkutmak için mi yapıolar neden böle insanın moralini bozuyo bazı doktorlar anlamıyorum.. benim şeker tavan yapmış doktorum yazık canını sıkma hiç korkulcak bişey yok diyetle düzelcez en fazla sezeryanla alırız filan dedi.. o yüzden çok seviorum doktorumu canım benim :)) başkası olsa hele önceki doktorum çok fenaydı..

canımm şekerr tansiyon kadarr riskli değilmişş şekerde daha çokkk kilolu bebekk doğumu oluyomuşş ama tansiyonu hiç anlamazsın çok sinsidir dediiii
benim doktorumm devletten gelmee para derdinde değill
sadece dediği ne sorun çıkıyosa gebelikte yüzde doksan kilodan çıkıyo dedii
benim iştahım açılmıştı bi haftadırr filan farkettim frenliyorumm mecburenn yoksaa çok kilo alıcam yanii biliyorumm diyete başladımm konu burdan açıldı bunları söyledii ve dediği 18 kilo üstünü kabul etmemm yollarım üniversite hastanesine dedii
şeker çıktıysa zaten yasaklı listesi veriyomuşş işte patates havuç hamurişi vs.. yasaklı listene uyunca 1 aya düşüyomuş şekerr ama tansiyonun geri dönüşü olmaz dedii

hugocumm sana geçmiş olsun diyeyim
darısı bizlerin başına olsun
umarım bizde atlatırız

ilaç kullanmıyosan vitamin falan greyfurt sık suyunu içç şekerin varsa düşürür veya şekersiz vişne kızılcık suyuda içersen düşürür veyaa limonsuyuda düşürür
ben tatlı az yedim arada bi kere pasta yedimdi hemen üzerine şekersiz greyfurt suyu sıktım içtimm kan şekerini ayarlıyooo canımm

canımm şekerr tansiyon kadarr riskli değilmişş şekerde daha çokkk kilolu bebekk doğumu oluyomuşş ama tansiyonu hiç anlamazsın çok sinsidir dediiii
benim iştahım açılmıştı bi haftadırr filan farkettim frenliyorumm mecburenn yoksaa çok kilo alıcam yanii biliyorumm diyete başladımm konu burdan açıldı bunları söyledii ve dediği 18 kilo üstünü kabul etmemm yollarım üniversite hastanesine dedii
şeker çıktıysa zaten yasaklı listesi veriyomuşş işte patates havuç hamurişi vs.. yasaklı listene uyunca 1 aya düşüyomuş şekerr ama tansiyonun geri dönüşü olmaz dedii

canim diyete başladım demissin dr mu basla dedi kaç kiloyla hamile kaldın toplamda kaç aldın. hepimiz kilo alıyoruz sonuçta korktum valla

bugünn hasttanedeydimm 75lik şeker yüklemesi yapıldıı midem altüst oldu valla
sonuçlarım olması gereken en alt seviyede çıktı çok şükürr
doktorum dediki son aylar çok kilo alınıyo iki risk çok önemli biri gebelik şeleri diğeri tansiyonn
hızlı kilo alınıyosa 8. aydaa tansiyon bi çıkarr bebek ölümü olurr dedii
epey korktumm açıkçasıı diyete devam edicemm
bide demişlerki artıkk 18 kiloyu aşan gebelere bakmayınn riskli gebeliğe girer yollayın üniversite hastanelerine demiş sağlık bakanlığıı
yani kişi çok kilo almasa bile gebeliğinde
gebelikten önce misal 10 kilo fazlası varsa gebelik boyunca 8 kilo alsa riskli gebelik oluyomuşş ve üniversite hastanesine gitmesi gerekiyomuş
tabiki her doktor yollamaz ama risk almak istemeyen doktor yollarr
şeker çıkmadı ama doktorun dediği 8. ayda tansiyondan bebek ölümleri yaşanıyo demiştii epey korktumm
doktorr çok çokk dikkat ett bianda kilo alınıyoo dedii

Canım Allah korusun...
Bebeklerimiz ve biz Allah'a emanetiz...
Aklına hiç kötü şeyler getirme...
Dua et..
Aklına takılırsa arada ölçtür tansiyonunu...
Herşey çok çok güzel olacak:40:

evin uygunsa oda yap kesinlikle, ona ait bir yaşama alanı olsun bu sizinde bebeğin geleceği, geldiği fikrine daha kolay adapte olmanızı sağlar.

gecelerim bizim odada alacağımız beşikte yatacak gündüzleride kendi odasında yatacak, bu şekilde birden farklı mekanda uyumaya alışacağından bir yere gittiğimizde huzursuzda olmaz.

Kuzum uygun bizim evde çocuk odasında eşimin genç odası var çilekten almışlar ve hiç eskitmemiş taş gibi duruyo bende atmaya kıyamadım yatak odasına bi beşik alıp çıkmak istiyodum ama önce eşim dedi şeklini değiştirelşim odanın filan derken bebek odası alsak mı oldu şimdi de ben gördükçe almak istiyorum ama genç odası da çok güzel napcam bilmiorum :50:

ilaç kullanmıyosan vitamin falan greyfurt sık suyunu içç şekerin varsa düşürür veya şekersiz vişne kızılcık suyuda içersen düşürür veyaa limonsuyuda düşürür
ben tatlı az yedim arada bi kere pasta yedimdi hemen üzerine şekersiz greyfurt suyu sıktım içtimm kan şekerini ayarlıyooo canımm

canım vitamin olarak elevit birde balık yağı kullanıyorum
ben iyisi içmeyeyimm :44:
ama bundan sonra çok dikkat edicem yediklerime
beyaz ekmek çok yiyordum şimdi onuda kesicem
tatlıyıda hiç yememeye çalışcam
sağol hugocumm inşallah güzel haber vericem

Canım dikkat et sende nolur artık doktorlar ne dese yapcaz mecbur başka çaremiz yok.. Kiloya hiç dikkat etmiyodum bende şeker çıkana kadar.. şimdi saatimi şaşmıyorum hiç bişey yemiyorum hayatım boyunca böle beslensem ebru şallı gibi gezerdim herhalde :D

evin uygunsa oda yap kesinlikle, ona ait bir yaşama alanı olsun bu sizinde bebeğin geleceği, geldiği fikrine daha kolay adapte olmanızı sağlar.

gecelerim bizim odada alacağımız beşikte yatacak gündüzleride kendi odasında yatacak, bu şekilde birden farklı mekanda uyumaya alışacağından bir yere gittiğimizde huzursuzda olmaz.

ben bebişimin gittiğimiz yerde huzursuz olmasını yatağını aramasını istiyorumm :47:
çünkümm huzursuz olmazsa kayınvalide devamlı gelin derr ama huzursuz olursa uyku saatinde döneriz evimizee :1:
nihahahaa kayınvalide uğraşamasınn bıksın bizden gidin desüüüünn

canim diyete başladım demissin dr mu basla dedi kaç kiloyla hamile kaldın toplamda kaç aldın. hepimiz kilo alıyoruz sonuçta korktum valla

boyum 170 65 kiloyla hamile kaldımm 25. haftamdayımm 10 kilo almışım ama ben sporla çok uğraştımm yağ oranımm düşüktü ve ççokk yağlanmadımm kas oranımm yüksekti dolayısıyla ağırlık olarak fazlayımdır herzaman
ağırlıkla kas çalışmalarıda yapardımm gebelik öncesi
şimdi tabiki yapamıyorum ödemimde varmışş spora başlayabilirsin dedi hergün koşu bandında yürüyüş yapacağımm ödemim başka türlü gitmez benimm bianda koşuyu bırakınca ödem yaptı vücutt
diyete ben başladımm doktor sadece uyardıı herkesi uyarıyoo
birde çok kilo alıp sonra uğraşmak istemiyorum eski formuma çabuk kavuşmak istiyorumm
şuan koşamadığımdan inanırmısın kas eklem ağrılarım başladıı
sporu bırakma şansım yok zaten biliyorum bırakırsam hasta olurumm ama işte ara verdimya yani kas ağrıları oluyoo
yarından itibaren zorlamadan yürücem hergünn

canım vitamin olarak elevit birde balık yağı kullanıyorum
ben iyisi içmeyeyimm :44:
ama bundan sonra çok dikkat edicem yediklerime
beyaz ekmek çok yiyordum şimdi onuda kesicem
tatlıyıda hiç yememeye çalışcam
sağol hugocumm inşallah güzel haber vericem

tatlı yer yemez üzerine 1 bardak limonsuyu iç kan şekerini düşürür yükselmesini engeller çok faydasını görürsün canımm

Biz artık evimise gidiyoruzzz :emir_bebek:
Herkese iyi akşamlar kızlar, yarın görüşürüz inşallah.. Kendinize ama özellikle bebişlerinize çok iyi bakın.. :nazar::nazar:

bu arada 25. haftamızdayız bebiş 1 kilo olmuşş tosuncuk :emir_bebek:
dönmüş artık ters değilmişş
kraplar için ilaç yazacaktı ama istemedim magnezyum için kakao içiyorum şekersiz o magnezyumu karşılıyo
vitamin filan hiçbişey vermedii tosuncukk olmuşş zatii güzel beslenmiş şimdilik gerek yok dedii
poposunu dikmiş havaya haylaz haylaz yatıyodu

bugünn hastanede doğumhaneden yenidoğmuş bebek çıktıı gördümm doktorun kucağındaydıı allahımm tam tosuncukk 4 kilo doğmuşş doktorunn kucağını doldurmuşş doktor gülüyodu bakıp bakıp bide bağırıyo ağlıyo hastaneyi çınlattı ne ses varr valla
herkesi güldürdü

tatlı yer yemez üzerine 1 bardak limonsuyu iç kan şekerini düşürür yükselmesini engeller çok faydasını görürsün canımm

tamamm hugocumm bu dediğini denicemmm
limon deyince bile içim gidiyorr
aslında normalde tatlıyı hiç sevmezdim
bu gebelik benim feci tatlı düşkünü yaptı

selam arkadaşlar joker bebeden anakucağı alıyorumda şimdi dikkatimi çekti araba için emniyet kemeri hamişlere var fiyatıda 59 tl

ayrıca bebek bakım çantası var 34 tl şuanda kampanyada bilginize.....

Ayy kuzum çok sinir bozucu ya böyle davrananları anlamıyorum kendileri de gelin olacaklar belki de olmuştur ona yapılsa hoşuna gider mi ya ne kadar düşüncesiz insanlar var benim görümcemler de öyle eşimin yanında bana çok iyiler nerdeyse 6 ayı bitiryoruz daha ilk defa geçen pazar aradı tebrik etmek için birde diyor ceviz fln gönderiyorum sana değil ama kızımıza manyak yaa hemen de kızımız oldu ben yemesem ona nerden gidecek gönderdiklerini de yemedim uyuzlar :33::33:

ay sorma kuzum ya gırtlağını sıkıvercektim orda nasıl sinirlendirdi bide saf ben cıkınca hüngür hüngür ağlamıştım eşime catmıştım madem başkası vardı niye beni aldın buralara getirdin diye beynini yedim zavallımın ne aptalmışım ya o pisliği amacına ulaştırıyodum nerdeyse şimdi aynı seninki gibi benimki de arayıp duruyo halası kurban olsun ona kız halaya ceker derler bana benzicek o sarışın olcak diyo hala sarışınlardan soğuttu beni yaa Rabbime dua ediyorum Allahım sen bana sağlıklı eli ayağı düzgün evlat ver fesatların yüzünü güldürme diye..sen de deseydin ya ben kızımı balla kaymakla besliyorum gerek yok senin kokmuş cevizine diye sinir şeyler yaa...

Back
X