• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar şeker yüklemesine gitmeden önce aldığımız önlemler sadece açlık şekerini düşürmeye yarıyo çünkü orda zaten şekeri yüklüyolar yani ben 2 gün sıkı bi diyetle gittim öyleki açlık şekerim gerekenden fazla düşük çıktı ama orda yüklediklerinde önemli olan 1 saat sonra onu vücudun eritebiliyo mu.. eritemiyosa ne yesek içsekde farketmiyo.. bi de herkes limon öneriyo ama internette bi de şöle bi bilgi var:

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabet hastaları ve yakınlarından gelen soruları yanıtladı...

* İki yıldır Tip 2 diyabetliyim, şekerim düzenli gitmiyor. Arkadaşlarım limon suyu içersem şekerimin düşeceğini söylüyorlar. Doğru mu?
* Limon meyve grubundan bir besindir. Şeker içeriği diğer meyvelerle eşdeğerdedir. Bir meyve yediğinizde kan şekeriniz ne kadar yükselirse, limon da aynı etkiyi yaratır. Meyve suyu, şekeri hızla yükselteceği için limon suyu da, şekerinizi düşürmek bir yana, tam tersine yükseltecektir.

çok şükürr iş yerinde herkesi gönderdimm ohhh rahatladım şimdiii ne çok muhabbet etmişsiniz kızlarrr hadi bakalım kaldığımız yerden devam edelimm:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:
ooohhh nasıl rahaltamışsındır şimdi:))

Kızlar şeker yüklemesine gitmeden önce aldığımız önlemler sadece açlık şekerini düşürmeye yarıyo çünkü orda zaten şekeri yüklüyolar yani ben 2 gün sıkı bi diyetle gittim öyleki açlık şekerim gerekenden fazla düşük çıktı ama orda yüklediklerinde önemli olan 1 saat sonra onu vücudun eritebiliyo mu.. eritemiyosa ne yesek içsekde farketmiyo.. bi de herkes limon öneriyo ama internette bi de şöle bi bilgi var:

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabet hastaları ve yakınlarından gelen soruları yanıtladı...

* İki yıldır Tip 2 diyabetliyim, şekerim düzenli gitmiyor. Arkadaşlarım limon suyu içersem şekerimin düşeceğini söylüyorlar. Doğru mu?
* Limon meyve grubundan bir besindir. Şeker içeriği diğer meyvelerle eşdeğerdedir. Bir meyve yediğinizde kan şekeriniz ne kadar yükselirse, limon da aynı etkiyi yaratır. Meyve suyu, şekeri hızla yükselteceği için limon suyu da, şekerinizi düşürmek bir yana, tam tersine yükseltecektir.

canım enteresandır ki bende bu konuya bakıyordum ve hemen hemen aynı bilgilere ulaştım..
limonda bizim ummadığımız kadar ŞEKER varmış malesef :(((

Son düzenleme:

ben limonun kan şekerini ayarladığını diyetisyen haluk saçaklıdan duymuştumm ani yükselmeleri önlerr sonuçta vücuda giren şeker miktarını değiştirmezz

canım enteresandır ki bende bu konuya bakıyordum ve hemen hemen aynı bilgilere ulaştım..
limonda bizim ummadığımız kadar ŞEKER varmış malesef :(((

Aynen öle.. benimde anlamadığım şu, ben şimdi şeker almadan besleniyorum, yani basit şekerleri almıyorum tatlılar falan filan.. şekerim normal gidiyo gayet güzel.. ama hastanede şekeri yükledikleri zaman vücut şekeri eritmiyo.. yani insülin salgılanmıyo yeteri kadar.. diyetisyen bana bebek için gereken şekeri alabileceğim gıdaları sölicek büyük ihtimal dimi? yani 3 ay şekeri düşük gıdalarla bebişi beslicez özünde.. yoksa amaç şekeri düşürmek değil sanırım çünkü zaten şekerli gıda almayınca düşüyo otomatikman..

ben limonun kan şekerini ayarladığını diyetisyen haluk saçaklıdan duymuştumm ani yükselmeleri önlerr sonuçta vücuda giren şeker miktarını değiştirmezz

Doğrudur canım.. dediğin gibi önemli olan vücuda giren şeker miktarı.. oturup baklava yersen limon değil limon ağacını yesen fayda etmiyo :)

Aynen öle.. benimde anlamadığım şu, ben şimdi şeker almadan besleniyorum, yani basit şekerleri almıyorum tatlılar falan filan.. şekerim normal gidiyo gayet güzel.. ama hastanede şekeri yükledikleri zaman vücut şekeri eritmiyo.. yani insülin salgılanmıyo yeteri kadar.. diyetisyen bana bebek için gereken şekeri alabileceğim gıdaları sölicek büyük ihtimal dimi? yani 3 ay şekeri düşük gıdalarla bebişi beslicez özünde.. yoksa amaç şekeri düşürmek değil sanırım çünkü zaten şekerli gıda almayınca düşüyo otomatikman..

bu durumm gebelikte ortaya çıktıysa doğumdan sonra geçecektir şimdide şeker bebeğe zarar vermesin diye liste verilecek şeker tansiyon riskli gebelik sayılıyo

Doğrudur canım.. dediğin gibi önemli olan vücuda giren şeker miktarı.. oturup baklava yersen limon değil limon ağacını yesen fayda etmiyo :)

elbette canımm yani otur bi koca tabak baklava yee ne yesen kar etmez sonuçta şeker gşrmiştir vücudaa ama işte hamileyiz ani şeker yükselmesi risk bizim için çok zararlıya o yüzdenn bi nebze şekerin kana karışma hızını yavaşlatıyo ama sonuçtaa şekerin kana karışmasını engellemiyo
zaten ani kan şekeri dalgalanmaları yaşanıyasa şekere yakalanma riski yüksek oluyomuş

Gebelik şekeri bazı kadınların gebelikte geçirdikleri bir tür şeker
hastalığıdır. Genellikle doğumdan sonra kaybolur ve
bebeğin şeker hastası olarak doğacağı anlamına gelmez.
Gebelik şekerinin nedeni
Gebelik şekeri gebelikte hormonsal değişiklikler nedeniyle vücudun insülin denen
maddeyi kullanma yetisinde değişiklikler olmasından ileri gelir. İnsülin
vücuttaki şeker düzeyini sağlıklı düzeyde tutmak bakımından önemlidir. Gebelikte
bütün kadınlarda hormonsal değişiklikler olmakla birlikte ancak bazılarında
gebelik şekeri olur.
Kadında gebelik şekeri olmasının yarattığı sorunlar
nelerdir ?

Doğumdan sonra hormon düzeyleri normale döner ve gebelik şekeri
genellikle kaybolur ama olayın yine de ciddiye alınması gereklidir.
Belli başlı sorun; bebeğin kilosunun artması ve gebelik şekerinin henüz doğmamış
olan bebeğin sağlığı üzerinde yaptığı diğer etkileridir.
Bebek çok büyüyüp kilosu dört veya dört kilodan fazlalaşırsa annenin doğumu
sezaryenle yapması gerekebilir. Yahut bebek daha fazla büyümeden doktor doğumu
vaktinden erken başlatır. Buna başvurmak genellikle gerekmez.
Gebelik şekeri geçiren kadınların daha ileride Tip II denilen şeker hastalığına
yakalanma riski daha fazladır.
Tip II denilen şeker hastalığı 40 yaşını geçmiş kadınlarda gitgide
yaygınlaşmaktadır. Müzmin bir hastalıktır ve sağlığa uygun gıdalar yemeye ve
düzenli olarak egzersiz yapmaya dikkat ederek idare edilebilir. Bazen uzun bir
süre ilaç tedavisi gereklidir. Tip II denilen şeker hastalığı denetim altına
alınmazsa kalp ve böbrek hastalığı veya gözlerin bozulması gibi ciddi sağlık
sorunlarına neden olabilir.
Gebe kadınların yapması gereken şeyler
Gebe kadınlar gebeliğin 28inci haftasında yapılan kan şekeri tahlili de içinde
olmak üzere birtakım sağlık denetiminden geçmelidir. Bu tahlilin yapılıp
yapılmadığından emin değilseniz doktorunuza veya ebeye sorunuz.
Daha önceki bir gebelik sırasında gebelik şekeri geçirdiyseniz
Soygeçmişinizde gebelik şekeri veya şeker hastalığı varsa
Daha önce dört veya dört kilodan fazla ağırlıklı bir bebek doğurduysanız
doktorunuza bildiriniz.
Gebelik şekeri görülen kadınlar için ne yapılır?
Hastalığı denetleme yolları
** Perhiz yapmak
** Her öğün düzenli yemek yemek. Hastanelerdeki diyet
uzmanları hangi gıdaların yenmesi, hangilerinin yenmemesi ve ne kadar zamanda
bir yemek yenmesi gibi konularda size bilgi verebilirler.
** Düzenli olarak kan tahlili yaptırmak - gebe kadının
kan şekerini normal düzeyde tutabilmesi için evde kan şekerini kendisinin
ölçmesi önemlidir. Kadına gebelik süresince kullanması için genellikle
hastaneden özel bir kan şekeri denetim aleti verilir.
** Kan şekerinin daha sonra da düzenli olarak ölçülmesi -
sorun doğumdan sonra kaybolsa da gebelik şekeri geçiren kadınların doğumdan altı
veya sekiz hafta sonra kan şekeri tahlili yaptırmaları bundan sonra da düzenli
olarak her iki yılda bir tahlil yaptırmaları gereklidir.
** Bazı olaylarda ilaç tedavisi gerekebilir.
Kadınların yeni doğan bebeklerinin ve ailenin diğer bireylerinın bakımıyla
uğraşmaktan kendi sağlıklarını ihmal etmeleri kolaydır ama ilerideki sağlıkları
açısından bu tahlillerin yapılması çok önemlidir.
Gebelik şekeri riskini azaltmak mümkün müdür ?
Kilosunu sağlıklı düzeyde tutan ve vücutca hareketli olan kişilerin hem gebelik
şekerine hem de Tip II denilen şeker hastalığına tutulma olanağı daha azdır.
ALINTIDIR.

Son düzenleme:
elbette canımm yani otur bi koca tabak baklava yee ne yesen kar etmez sonuçta şeker gşrmiştir vücudaa ama işte hamileyiz ani şeker yükselmesi risk bizim için çok zararlıya o yüzdenn bi nebze şekerin kana karışma hızını yavaşlatıyo ama sonuçtaa şekerin kana karışmasını engellemiyo zaten ani kan şekeri dalgalanmaları yaşanıyasa şekere yakalanma riski yüksek oluyomuş

valla iyice heyecanlandım şu cumartesi gelse de gitsem diyetisyene.. o kadar çok soru sorcam ki :)) sora hepsini yazarım size.. gebelikten öncede şekerime baktırmak hiç aklıma gelmemişti benim.. ama bi problem olsa o kadar kan idrar tahlili yaptırdık sölerlerdi herhalde.. inşallah doğuma bağlıdır benimki de doğumdan sonra geçer :(

valla iyice heyecanlandım şu cumartesi gelse de gitsem diyetisyene.. o kadar çok soru sorcam ki :)) sora hepsini yazarım size.. gebelikten öncede şekerime baktırmak hiç aklıma gelmemişti benim.. ama bi problem olsa o kadar kan idrar tahlili yaptırdık sölerlerdi herhalde.. inşallah doğuma bağlıdır benimki de doğumdan sonra geçer :(

ilk zaman yapılan tahlillerde çıkardı seninki gebelik şekeri doğumdan sonra geçicektirr hiç korkma listene uyy bişeycik olmazz

Canım önceden de olsaydı kan tahlilinde çıkardı doğumdan sonra düzelir merak etme.Git bakalım diyetisyen neler diyecek biz de senden öğreniriz sonra:))))

ooohhh nasıl rahaltamışsındır şimdi:))

Limonda bizim ummadığımız kadar şeker varmış malesef :(((

rahatlamazmıyım ayolll bu yorgunluk benden 1 hafta çıkmaz artıkk neyse şimdi dinlenme zamanıııı

ben de az önce kaçtım adam gitmedi ama neyapıyım bayılcaktım açlıktan,karnımı doyurdum gelgimmm:))))

ohh afiyet olsunnnn iyi etmişsin birde böyle düşüncesizler varrr tabii ne anlasınlar senin halinden ahraz adamlarrr iyice doyursaydın bebişini canımm

Back
X