- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #27.021
Bebek bezi : sadece 1 paket bile yenidoğan yeter aslında hastaneye götürmek için... çünkü bebeği olan annelerden deyimle sabittir ki her bebeğin kilosu büyüme hızı değişik.. 1 paket yeni doğanı kullanamama ihtimaliniz bile var bebek kilolu doğarsa... fazla fazla yeni doğan alanlar sonrasında değiştirmeye uğraşmışlar bebek bezlerini :) o yüzden acele etmeyip gerisini doğumdan sonraya bırakmakta fayda var... ben bunu öğrendiğimde 2 paket yeni doğan 2 paket 2 numara almışmıydım? evet... ama zararın neresinden dönersem kardır :129:
Bebeğin duruşu : Panik olmak faydasız normal doğum pozisyonunda olup doğuma 5dk kala dönen bebek de var mı? evet var... O zaman naapıyoruz? Takmıyoruz... O nasıl gelmek isterse öyle gelecek... Bizim elimizden birşey gelmiyo, istedikleri zaman, istedikleri yöntemle doğacaklar. Peki hiç mi yapcak bişi yok??? Sağlıklı ve kolay bir doğum için dua etmeyi deneyin :))
Felaket tellalları : Negatif ya da pozitif doğum hikayesi okumayın, herkesin doğum hikayesi farklıdır bizimki de farklı olacak... Duyduğunuz her gebelik hastalığını/riskini/olumsuzluğunu topiğe taşıyıp bütün anneleri panik yapmayın..Yaşadığımız olumsuzlukları paylaşmamız kafii, fikir oluyo zaten yeteri kadar, deneyimliler birbirine destek oluyo (örn: şeker, iğne, tansiyon, kanama...vs)
(Bu arada kötü deneyimleri kendileri yaşadıkları halde bizlere pozitif yorumlarıyla örnek olan Pollyanna ve Berkerdem 'e sonsuz teşekkürler...) umarım bu tavrınız ilk gebeliği olduğu halde internetten ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle herkese korku enjekte eden arkadaşlarımıza örnek olur :)
Bugünün felsefesi : "NE KADAR AZ ŞEY BİLİRSENİZ O KADAR AZ STRES YAŞARSINIZ" (Demet Tuncer / Hurriyet)
İşim çoktur ama konulardan da geri kalmammmmmm![]()
Ağzına sağlık Melike burada tabi ki her şeyi paylaşacağız ama sadece olumsuz şeyleri abartarak, kuruntu halinde sadece onlara takılıp insanların moralini bozarak değil. Ben kaderciyim bu konuda her şeyden etkilenmem ne dersek diyelim yaşayacaklarımızı tahmin etmek mümkün değil. Olumlu düşünmek her şeye hazırlıklı olmak en güzeli Allah hepimimize yardım etsin de sağlıkla, güzellikle bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah.