• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar tam size bunları yazarken eşim aradı, 'seni çok seviyorum demek için aradım' dedi :16: hissetti mi ne!!! yoksa o da takma bi isimle kadınlar kulübünümü takip ediyo :1: çünkü çok bahsediyrm kk da şunu okudum, şunu sordum filan diye

Canım bak ne kadar şanslısın,sen canını sıkma düzelir.Herkes aynı şeyi söyledi bak endişeleniyodur o da.Ama için rahat etmiycekse açık açık sor bence eşine...

kızlar tam size bunları yazarken eşim aradı, 'seni çok seviyorum demek için aradım' dedi :16: hissetti mi ne!!! yoksa o da takma bi isimle kadınlar kulübünümü takip ediyo :1: çünkü çok bahsediyrm kk da şunu okudum, şunu sordum filan diye

:nazar::nazar::nazar:size benim eşimde nickimi çok seviyor yerim ben seni diyor

Canım bak ne kadar şanslısın,sen canını sıkma düzelir.Herkes aynı şeyi söyledi bak endişeleniyodur o da.Ama için rahat etmiycekse açık açık sor bence eşine...

Bizim ilgiye olan ihtiyacımız kadar onların da ihtiyacı var, biz anne olcaksak onlarda bab olcaklar ve fizyolojik olarak bizi anlayamadıkları için zarar vermekten çekiniyolar.. Bu yüzden eşlerin bu dönemde konuşmaları çok önemli... sen bildiklerini ona anlat, nasıl olur, bebek etkilenir mi, ne kadar süre birlikte olabilirsiniz falan... eminim onların da akılları çok karışık.. sen onu bu konuda rahatlatabilirsin sadece... bizler zaten şu an cinsel anlamda mutlu olcak durumda değiliz ama o esnada salgılanan mutluluk hormonu bile bebeği etkiliyor.. olayı bu şekilde açıklarsan belki korkularını yenebilir?

haklısınız kızlar, açıkça ve onu da anlayarak konuşmak en iyisi....sağolun

Kızlar bişey sorucam benim akşamdan beri karnım küçüldü sanki,zaten yok iyice gitti:18:Normal mi?Bebiş kıpır kıpır ama neyseki:nazar::nazar:

bnmde karnım eskisine nazaran kçlmüş gibime geliyo..akşamları bişiler yiyince şişiyo yine ama özellikle öğleden önce hiç 7 aylık karnına benzemiyo..aslnda hoşumada gidiyo çok şişmesini istemem ztn kısa boyluyum iyice yuvarlanırım heralde..bebek kıpır kıpırsa sorun yoktur cnm..sn kçk karnınla rahat rahat dolaş :49:

Canım çok geçmiş olsun, yat dinlen tadını çıkar bu zamanların... İnşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişini canını sıkma... :nazar:

çok geçmiş olsun canım..dinlen bol bol...dr dün bana da p.tesiye kadar istirahat verdi ama dünya kadar iş çıkardım evde kendime..niye böyle duramıyorum bilmiyorum:((

teşekkür kızlar ilginize, zaten hep yatıyordum ama şimdi zorunluluk yatması olunca insan kötü hissediyor, mesela yemek yemek için mutfağa gitmem lazım ama içimde bir şüphe ya bir sorun olursa diye :(((

slm kızlar geldik bizde oğluşumla raporumuzu yazdı doktor 32 oldun artık die 5 haftada erteletme verdi istediğin zaman bozulabiliomuş sanırım ölçümleri yapıldı, 4 boyutluya girdim ordan da nst ye yoruldum ama bebişim için koşturmak beni mutlu edio.. sonuç hepsi normal 1800 gr olmuş sıpam iri olcak dedi dr bide kafa yukarda bizimkinin benden haberler bu kadar bidaa ne zaman giderim sormadım...

gözünaydın tatlım

arkadaşlar merhaba lütfen bana yardımcı olun ben 28 haftalık gebeyim son 1 haftadır sol kaburga ve altında şiddetli ağrım var. tüm hayatımı etkiliyor. bebek büyüdüğü için diyorlar bir çok gebe arkadaşda 24 haftadan sonra bu ağrılar olmuş. benim gibi ağrısı başlayan başka arkadaşlar varmı. :((((

bn sbhları kalktığımda çok hissediyorum o ağrıyı..hamlamışım gibi dokunca flnda ağrıyo..önemli bişi olduğunu sanmıyorum cnm ya bn hiç takmadım..btn gece orda yığılıyo kalıyo bebş belki o yüzdendir :)

kızlar herkese merhaba,

sabah 8 gibi geçmişi okumaya başladım arada uyuyakalmışım şimdi bitti ve başıma gelenleri yazayım dedim, tatsız haberlerim var bu sefer...

dün kontrol için ama öncelikli olarak mantar için gitmiştim doktora, rutin kontrol zamanım değildi bu yüzdende doktor haftaya muayene edeyim dedi ben bebeği görmek istediğimi söyledim tamam o zaman dedi, iyi kide söylemişim öyle.

boyu kilosu haftamla birebir uyumlu çıktı maşallah falan dedi sonra suyuna bakmaya çıktı ve suyu çok az bunun dedi, öyle baktı böyle baktı yok suyu çok azalmış dedi, sonra kan akışlarına baktı ondada tedirgin oldu ve doppler ultrasona (detaylı dediğimiz) gönderdi,hastanede hafta içi çekilmiyormuş dışarıya yönlendirdi, gitmedende nstye gir dedi ve kan idrar tahlili ver dedi.
nst sonucum iyi çıktı, idrarda çok miktarda lökosit çıktı yani enfeksiyon varmış yine ve kansızlık çıktı,diyetle beraber sıkma meyve suları yasaklanmıştı kırmızı pancar suyunu bıraktım diye oldu galiba,daha önce hiç kansızlık çıkmamıştı, değer aralığını bilmiyorum ama 9 çıkmış dedi,telefonda konuştuk :(
neyse ultrasona gittim bebeğin tüm gelişimi iyi, kendisi duruşu vs vs herşey iyi, doktorumun korktuğuda olmadı kan akışlarıda güzel çıktı ama suyu gerçekten çok azmış :(

dün eve geldiğimizden beri yatış pozisyonundayım, pazartesiye kadarda böyle devam edecek, pazartesi kontrole gidicem eğer düzelmemişse ona göre bir rota çizilecek herhalde.

neden olur dedim, kesin bir şey söyleyemiyor net bir sebebi yok dedi, ama en önemli nedeni yorgunluk dedi, bende öyle çok yorulan bir tip değilim ev işi falan yaptığım yok, ortalığı toplarım, yemek yaparım oda artık basit şeyler fazla ayakta duramıyorum çünkü birde makineye bulaşık ve çamaşır koyarım.

tuvalet ve yemek yemek dışında kalkmayacaksın dedi, bende yatak odasına kurdum düzeneği, akşamlarıda salona geçiş yaparım...

canım sıkıldı anlayacağınız :((((

cnm bana 3 hafta önceki kontrolde suyu biraz azalmış demişlerdi dinlen ve bol su iç dediler ben hatta su işini öyle abarttımki sürekli su tuvalet :) ama geçen haftada yok problem dedi en son salı günü gittim yoo suyu süper dedi.bol dinlen bol su iç cnm hem enfeksiyonunada su iyi gelecektir.

kızlar herkese merhaba,

sabah 8 gibi geçmişi okumaya başladım arada uyuyakalmışım şimdi bitti ve başıma gelenleri yazayım dedim, tatsız haberlerim var bu sefer...

dün kontrol için ama öncelikli olarak mantar için gitmiştim doktora, rutin kontrol zamanım değildi bu yüzdende doktor haftaya muayene edeyim dedi ben bebeği görmek istediğimi söyledim tamam o zaman dedi, iyi kide söylemişim öyle.

boyu kilosu haftamla birebir uyumlu çıktı maşallah falan dedi sonra suyuna bakmaya çıktı ve suyu çok az bunun dedi, öyle baktı böyle baktı yok suyu çok azalmış dedi, sonra kan akışlarına baktı ondada tedirgin oldu ve doppler ultrasona (detaylı dediğimiz) gönderdi,hastanede hafta içi çekilmiyormuş dışarıya yönlendirdi, gitmedende nstye gir dedi ve kan idrar tahlili ver dedi.
nst sonucum iyi çıktı, idrarda çok miktarda lökosit çıktı yani enfeksiyon varmış yine ve kansızlık çıktı,diyetle beraber sıkma meyve suları yasaklanmıştı kırmızı pancar suyunu bıraktım diye oldu galiba,daha önce hiç kansızlık çıkmamıştı, değer aralığını bilmiyorum ama 9 çıkmış dedi,telefonda konuştuk :(
neyse ultrasona gittim bebeğin tüm gelişimi iyi, kendisi duruşu vs vs herşey iyi, doktorumun korktuğuda olmadı kan akışlarıda güzel çıktı ama suyu gerçekten çok azmış :(

dün eve geldiğimizden beri yatış pozisyonundayım, pazartesiye kadarda böyle devam edecek, pazartesi kontrole gidicem eğer düzelmemişse ona göre bir rota çizilecek herhalde.

neden olur dedim, kesin bir şey söyleyemiyor net bir sebebi yok dedi, ama en önemli nedeni yorgunluk dedi, bende öyle çok yorulan bir tip değilim ev işi falan yaptığım yok, ortalığı toplarım, yemek yaparım oda artık basit şeyler fazla ayakta duramıyorum çünkü birde makineye bulaşık ve çamaşır koyarım.

tuvalet ve yemek yemek dışında kalkmayacaksın dedi, bende yatak odasına kurdum düzeneği, akşamlarıda salona geçiş yaparım...

cnm çok geçmiş olsun..dr.un dediği gibi bol bol dinlen ve bol su iç..Allahın izniyle bişi olmaz..Rabbim bebişini ve sni korusun..

Slm kızlar nasılsınız sene sonu yıl başı hepsi birbirne girdi giremiyorum ondan herkes iyidir inş.kızlar dün akşamdan sonra karnımın alt tarafından bıçak saplanıyormuş gibi oluyor oturunca geçiyor ayaktayken olyuor kızım iyi hareket ediyor ondan çok endişelenmedim de az önce yemekte sevgili aşçımız doğum sancısı olabilir deyip korkutuncs bende korktum :26::26:

Son düzenleme:
bnmde karnım eskisine nazaran kçlmüş gibime geliyo..akşamları bişiler yiyince şişiyo yine ama özellikle öğleden önce hiç 7 aylık karnına benzemiyo..aslnda hoşumada gidiyo çok şişmesini istemem ztn kısa boyluyum iyice yuvarlanırım heralde..bebek kıpır kıpırsa sorun yoktur cnm..sn kçk karnınla rahat rahat dolaş :49:

Sağol canım.Bazen böyle oluyomuş,beni gören zaten yüzüme bakmadan karnıma bakıyo çıkmışmı diye:1:

kızlar ağda yaptırıyomusunuz druma sorucam ama çekiniyorum erken doğuma falan sebep olurmu

bn kndim yapıyodum hep yıllardır ama artık aşağıları göremediğim için en son güzellk salonuna gttm çokda iyi oldu valla eziyet çekiyodum son bikaç aydır..böyle yapan çok hamile var bi şikayetleri olmamış heralde ama bilmiyorum..doğuma yakın özellikle kötü bi görüntü olmasın diye giden çok var..

teşekkür kızlar ilginize, zaten hep yatıyordum ama şimdi zorunluluk yatması olunca insan kötü hissediyor, mesela yemek yemek için mutfağa gitmem lazım ama içimde bir şüphe ya bir sorun olursa diye :(((

cnm şimdi aklıma geldi yazma istedim dr kan haplarının ve kan akışının neden önemi var bu kadar demiştim oda bana bebeğe yeterli kan gitmezse suyu azalır sudan karşılamaya çalışır deişti ne yapmak lazım dediğimde bol su içiceksin ve mutlaka sola yatacaksın ve sigaradan uzak durucaksın demişti.....sende mutlaka soluna yat cnm.....bol suya devem

kızlar herkese merhaba,

Gamzecim, telefonda konuştuk gerçi ama bu konuda aynı sıkıntıyı yaşayan başka arkadaşlar varsa onlarla da paylaşmak için buraya da yazayım dedim. Bende de su azalması sıkıntısı olunca bayağı bir araştırma yaptım,dinlenmenin ve bol sıvı tüketmenin dışında birkaç yerde armutun suyu arttırdığı ile ilegili birkaç yazı okudum. Bende armut yemeğe başladım,cumartesi kontrolum var bakalım bi değişiklik olacak mı? Sonuçda zaralı birşey değil sizde deneyin isterseniz.

Slm kızlar nasılsınız sene sonu yıl başı hepsi birbirne girdi giremiyorum ondan herkes iyidir inş.kızlar dün akşamdan sonra karnımın alt tarafından bıçak saplanıyormuş gibi oluyor oturunca geçiyor ayaktayken olyuor kızım iyi hareket ediyor ondan çok endişelenmedim de az önce yemekte sevgili aşçımız doğum sancısı olabilir deyip korkutuncs bende korktum :26::26:

Artık olur bundan sonra, bende de son 3-4 gündür var,yani ara ara oluyo...son dönemece girdik artık, normal bunlar...sen bakma o lüzumsuz aşçıya, herkes bişey söylüyo....

cnm bendede oluyo o hatta öyle bi sancıki hareket edemiyorum ama benimki muhtemelen hep masa başında oturmaktan çünkü evde dinlenip hiç iş yapmazsam geçiyo benimde haftaya rapor almam lazım çalışmak için ama böyle oluncada kafam karıştı galiba gittikçe ağırlaşıyoruz:)

Back
X