2012 Mart Bebişlerinin Ek Gıdaya Geçişi

bugün ani bir kararla küçük bir şeftalinin cam rendede suyunu cıkardım üç dört cay kaşığı kadar verdim minnoşuma
tülbentten süzmedim çok posası yoktu zaten
ilk tuhaf geldi yutmayı beceremedi sonra alışmaya calıştı ama sanırım çok hoşlaşmadı dudağını burdu hep kuzucum
yarın tekrar deneyecegim seftaliyi bu hafta bunu deneyelim haftaya baska meyveyi deneriz artık

canım sen annesütü mü veriyosun bebeğine mama mı?

anladığım kadarıyla çıtır anneler bir an önce ek gıdaya geçmek için sabırsızlanıyor,ama sakın bu durum anne sütünü bırakmasına neden olmasın çoooookk dikkatli olun,
kaşıkla yoğun gelen besinlere bebeklerimiz elbette bayılacak sonrada amannnn kim uğraşıcak memeden süt çıkarmaya diye düşünüp memeden soğuyabilirler.
6. aya kadar kg alımı iyi olursa yağmurlu havada su bile yok kızıma

dün çay kaşığının ucuyla yoğurt verdim oğluşuma şeftaliyi çok sevmişti ama bunu beğenmedi yalamadı bile

aynen canmm...bende kızıma 6.ayı dolmadan bişey tattırmam bile:) kilo alımıda çok güzel hiç gerekte yok hormonlu şeyleri vermeye...
en güzeli annesinin misgibi sütü bebekler için.
ben oğlumada 6.ayı dolmadan su bile vermedim maşşallah sadece sütüm yetti.

canım sen annesütü mü veriyosun bebeğine mama mı?

mama canım sütümüz malesef cok cok azaldı

azizecim dediğin dogru fakat unuttugunuz bişey var daha önce de nazik bir dille anlatmayı çok denedim ancak bu tip cümleleri görünce cidden vurgun yemişe dönüyorum ve cok üzülüyorum..çünkü malesef her bebeğin annesinin mis gibi sütü yok canım benim..ha mis gibi sütü var olup onu emen bebegi de yok ne yazık ki..
burada senin mesajnın nezdinde tekrar yazmak istiyorum..kimse erkenden cocguna süt yerine baska gıdalar vermeyi bir eglence merak aracı olarak görmüyor..elbette yeni şeyler tatmalarına tanıklık etmek cok heyecan verici ama burada erken gecenler ya da gecmeyi planlayanlar hep beslenmede sıkıntı yasayan anneler cogunlukla..bu amacla bu topiğin erkenden acılmasını da özellikle istedik ki birbirmize destek olalım çünkü malsef hiçbir zaman sizin gibi sorunsuz bişekilde sakır sakır sütüm akıyor cok cok bebegim emiyor su da vermem baska bıseye de gerek yok modlarında olma lüksünü yaşayamadık biz..en azından kendi adıma duygularımı dile getirmek istedim cünkü bu konu beni ciddi manada yaralıyor..birazcık empti yaparak yazarsanız inanın cok mutlu olacagım..kesinlikle seni kırmak adına yazmadıgımı genel olarak tekrar bir hassasiyeti hatırlatmayı istedigmi özellikle belirtmek isterim..umarım bu kez anlaşılablirim herkesin nazarında..

bu arda sütünüz daim ve bol olsun bütün bebekler de sorunsuz emsin insallah..
inanın an geliyor bebeginiz o mamayı içsin diye etmediginiz dua kalmıyor..beterin beteri de var..yasamayan bilmiyor ..
birkac gündür ben göklerden inemiyorum inanır mısınız..o kimseleri begenmedigi mamayı da içmeyi bırakan bebegim cok sükür birazcık daha iyi yiyor diye..

neyse..umarım kimseyi kırmamısımdır..ama artık ben de kırılmak istemiyorum sadece bunu bilin istedim..

Son düzenleme:
hay ağzın bal yesin fatoşum.ben bu kadar kibar bir dille yazmayı beceremezdim kesinlikle hassasiyetimizi:13:
hiç ama hiç kolay değil yaşadıklarımız.ama bizim mama bebeklerimizde sağlıkla büyüyüp güzel bir ömür sürecekler inşallah

inş cnm bende ilk zamanlar mama verirken ağlıyordum ama sonradan yeterki sağlıklı olsunda arada mama yesin dedim hele sizin yazdıklarınızı okuyunca sadece mama yiyen sağlıklı bebişleri,n olduğunu görünce çok şükür dedim.anne sütü yada mama inş bütün bebişler çok sağlıklı olurlar.

cnm benim üzme kendini bende alıştım artık sütüm varsa emiyo yoksa mama yiyo bunda dert edicek bişe yok sonuçta besleniyomu besleniyo elbette ben büyük kızımı mamayla büyüttüm 15 gün emdi ne oldu allaha şükür çok da sağlıklı tamam herkes birbirini teşvik ediyo ama alınaağımızı tahmin edemiyolar bence süt olayı kısmet işi biraz da olmayan şeyi çocuğa da veremeyiz herhalde ben kulaklarımı tıkadım artık çocuk benim sütüm varken bile istersem yanında mama da veririm burada hepimiz anneeyiz ama hiçbirimiz bir diğerimizin bebişinin dilinden anlamayız ben her zaman annelik içgüdülerime güveniyorum ve doktoruma da güveniyorum zaten hamişkende kendime hiç 6 ay şartı koymadım allah ne verdiyse burada hepimiz çocuk büyütme mücadelesi veriyoruz katı gıdalar konusunda konuşulanlara da karşıyım biz hiç mi bebek olmadık ben 2.5 aydan sonra mama pirinç unu çorba vs.beslenmişim sütü olmayıpta mama alamayan anneler ne yapıyor sanıyorsunuz ön yargılı davranmayalım lütfen kimse de üstüne alınmasın sözlerim meclisten dışarıııı...

Son düzenleme:

canmm ben kırılmadım...ama sizi kırdıysam çok üzülürüm tabikide her bebek malesef annesinin sütünü içemiyo istenmeyen nedenlerden benim şimdi sütüm var ama yarın nolur Allah bilir...ben sadece anne sütü için ve sadece emziren anneler için yazmıştım.sizleri kast etmemiştim inan yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim.

kızlar bizde temmuz sonunda ek gıdaya geçiyoruz. İki gün önce doktorumuz söyledi. Bu topik çok iyi olmuş. Birde Duru'da gıda alerjisi olduğundan ek gıda da zor günler beni bekliyor. Umarım hepimiz için hayırlı olur. Bebişlerimiz bıngıl bıngıl olur. Zira bizim kiloya çok ihtiyacımız var

yukarıda yazdıklarım tamamıyla benim yaşamış olduğum zorluğu anlatan durumdu,tecrübeli bir anne olarak sizlerinde bebekleri aynı duruma düşüpte memeyi yada

BİBERONU (MAMAYI) bırakmasınlar diye anlattımki zorluk yaşamayın,ben 1,5 2 aydır oturarak emziremiyorum bebeğimi ve malesef kucağımda odaları dolaşarak emiyoruz haaaa bu arada şakır şakır akan bir sütümde yok cok cok emen bir bebeğimde yok ağlayarak bağırarak savaş halinde emiyoruz.(çok şükür rabbime az yada çok yetiyor bebeğime) yağmurlu havada kısmı ise tamamen şakadan ibaret olan bir kelime,ne kadarda inciltmiş meğer farkında olmadan
burada biligilerimizi paylaşıp birbirimize destek olmak için bulunuyoruz dimi, peki neden yanlış anlaşılıyoruz.ben kimseye aaaaaa sakın mama verme onu verme bunu verme diye ahkam kesmem canım benim sadece tecrübeli olduğumu düşünerek ve yine size faydalaı olabilmek adına tavsiyelerde bulundum.ayrıca yanlış yaptığımıda düşünmüyorum. benim bebeğimde emmese mama vericem tabiki havayla yaşamıycakya bu bebek,lütfen duygusalız alınganız bu dönemlerde fakat birbirimizi kırmanında bir anlamı yok.allah bebeklerimize bol iştah versinde sağlıcakla büyüsünler.

yardımcı olmuşumdur diye düşündüğüm bir msjın bu denli algılandığına çok kırıldım açıkçası

selam ben de ek gıda için 6. ayı beklemeyeceğim. ilk çocuğumdan olan tecrübelerimle hareket edeceğim.
biz şeftali ve armut suyu ile başlamıştık.sonra kuru üzüm ve kayısı hoşafı yaptım. sebze yemeğimiz ise mesela çok karışım yapmadım allerjisi olan gıda varsa bileyim diye... iki kaşık mercimek iki sap ıspanak ve küçük boy patates içine bir de tavuk baget attım çok az sıvı yağ koydum tuz koymadım. sonra kevgirden geçirdim. rondom ya da robotum yoktu. hiç sorun yaşamadım.gayet kolay geçti kızım ek gıdalara. kabızlık sorunu olduğunda hoşafa incir ekledim.ileri ki dönemde yoğurtlu çorba yaptım eve yapar gibi sadece üzerine nane yakmadım. dolma içi hazırladım baharat koymadan kızım çiğnemede de sorun yaşamadı. burada kk da okuduğum kadarıyla eğer blenderden geçirip verilirse yiyecekler bebekler çiğnemeyi öğrenemiyormuş.ben teknolojik imkansızlıktan dolayı kevgirden geçirip vermiştim iyi de yapmışım. kızım çiğneme problemi de yaşamadı.bir de hastanede taaa o zamanlar kabak ve bezelyenin besleyici özelliğini dr lar vurgulamıştı. onları da sebze yemeklerinde bulundurdum.

şimdi sıra oğlumda ... bakalım tecrübelerim oğlumda işe yarayacak mı ? bekleyip göreceğim yaklaşık bir 20 gün sonra falan ufak ufak meyve suları ile başlamayı düşünüyorum....

Tecrübeli bir annenin burada olması çok ii oldu önce meyve suları sonra sebze çorbası diye devam ettin herhalde. peki yoğurda ne zaman başlamıştın? Bir de yoğurdu hangi sütle yaptın, hazır sütle yapılabilir mi yoğurt? Ben daha önce hiç yoğurt mayalamadım nasıl mayalanır yazabilir misin?

Son düzenleme:

canım önce meyve suları ile başlamıştım. yoğurdu ise meyve suyu ile eşzamanlı vermiştim. yoğurdu hazır süt ile yaptım. zaten dışarıdan hiç süt almadım almam da çünkü pastorize sütler bir anda ısıtılıp içindeki mineraller kaybolmasın diye hemen soğutuluyor o yüzden evde bunu yapmamız imkansız olduğu için hazır süt kullanmıştım.ama günlük süt almıştım. fakat dr arkadaşım var. o ülkerin yoğurdunu gayet sağlıklı buluyor. bebeğine onu verdi belki ben de hazır yoğurdu özeyip verebilirim.

kasdi bişey olmadgının farkındayım canım özre falan gerek yok ama bu noktda cok zorluk çekenler adına biraz yaraya tuz basmak gibi oldugundan dle getirmek istedim sadece..hem senin de dedigin gibi bugün var yarın yok hersey nasip güzel şeyleri bu kadar dillendirmemek de lazım bence..

acıkcası neden bu kadar üzerine aldın mesajımı cok merak ettim cünkü mesajımın şahsa degil genel bir tavra oldugunu özellikle belirtmiştim başında
tabii ki tecrübelere ihtiyacımız var bu noktada yardımcı olmaya calısmana da lafım olmaz kimsenin olmaz aksine hayra gecen noktalar da tesekkürümüzü de eksik etmyetiz
ben senin bebegin nasıl yiyor yemiyor bunu da bilemem kendi bebegim ve benimki gibi olan arkadasların hisleriyle yazdım ben..yazdıgım seyler daha önce diger topiklerde de farkında olmadan bahsi gecen bitakım sözlere binaen yazılmış şeyler ..önceleri de bu noktadaki hassaiyetimi dile getirmiştim takip edenler gayet iyi bilir ki bu hislerde yalnız olmadıgımı da farkettim bu topik sayesinde..
tek tek cümle cümle kendi mesajınla birleştirip acıklama yapman benim acımdan anlamsız olmuş cünkü senden yana kırgınlıgım olsa ya da kırmak gibi amacım direk yazardım canım
yanlıs anlasılmadan ziyade özellikle -anlaşılamamak- gibi bir durum oldgunu görüyorum ben..sen o sekilde düşünüp dile getirmemiş olabilirsin ama özellikle yargılayıcı yorumlar yapan bir tarafın yoksunlugunu gözardı edip inadına göze sokarcasına bişeyleri ısrarla dillendirenler de oluyor ama farkında ama farkında olmadan.. benim ricam bu tip söylemlere yönelikti..
burada kırılanken kıran taraf olmadıgım konusunda da acıkcası icim cok rahat..her bebegin bi dönem emmede sorunları oluyor ala buna lafım yok...ama dogdu dogalı sorunlarla bogusan anneler olarak bizim pskolojimizi de yabana atmamak adına biraz empati rica etmek de sanırım hakkım..neticede bu kadar zaman burada bebişlerimizin yolculugunu paylaşmış kader arkadaşı anneler olarak..

bende aslında çok üzüldüm yanlış anlaşıldık biz

slm kızlar bizim topiği booş görünce buraya bir bakayım dedim ne güzel bir heyecan olacak dimi ekgıdaya başlamaları..herşeyi ilk kez tadacaklar o yüzlerinin halini görmek çok güzel olacakbazen ekşi gelecek yüz buruşacak bazen acı gelecek kızaracak bazen tatlı gelecek yalanacak ayyyy duygulandım valla daha dün gibi şubat ayı geçmek bilmiyo dediğimiz zamanlar..prensler prensesler büyümüşlerde ek gıdaya geçmeye hazırlanıyorlar
kızlar bizede dr 5.aya girdiğinde hafiften hafiften başlıycaz gecikirse sorun olur dedi.bende bunu duyar duymaz çilek aldım kiraz aldım kayısı aldım reçel yaptım.annem gül reçeli yaptı.temmuzda memlekete gittiğimde tarhana yapıcaz içinde domatesten bulgura kadar herşeyin olduğu çorbadanbabaannesi bişey yapıyım mı diye sormadı ama köyde oturuyorlar ya herşeyi kendi yetiştiriyo oraya gidince evinde bulduğum bunu da Talha'ya yedirebilirim dediğim herşeyden istiycem vallahipeyniri nasıl halledicez onu bilemiyorum hazır almak istemiyorum bakalım..bak yine oğluşumun yüzünü buruşturma fikri beni çok heyecanlandırdı..

üstüme alınmamın sebebi o genel tavır dediğinin

içinde kendimide hissttiğim içindi,bende 5 6 aydan önce bebeklere ek gıda verme taraftarı değilim bu benim düşüncem ve yaşamış olduğum zorluklarla birlikte sizlerede nacizane fikrimi yazmıştım zorlanmamanız açısından,o zorlanan anneler içinde bende varım daha önceki msj da anlatmıştım,benim bebeğimin nasıl beslendiğini anlatmam ise senin yazdığın msj karşılıktı kimsenin bebeği zorlanmadan cop cop emmiyor 1 2 kişi hariç.

ayrıca bende senin bebeğinin yeme şeklini ve düzenini bilmem her bebek farklıdır fakat ortak paydalar vardır bizlerde anneler olarak bu paydalarda birleşiyoruz.
tek tek cümle meselesi ise sen benim msj dan alarak su bile vermem dediğin içindi yani benim açımdan gayet anlamlı olduğunu düşünüyorum.

niyetim asla kimseyi kırmak ve incitmek değil sadece yardımcı olabilmek adına yazmış olduğum cevaplardı,kaldıki burada kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yok diye düşünüyorum. allah hepimizim bebklerine bol iştah ve sıhhat versin en önemlisi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…