2012 Mart Bebişlerinin Ek Gıdaya Geçişi

kızlar biz doktorumuzun önerisiyle bugün ek gıdaya başlıyoruz ama sebzeyle meyve ,muhallebi vs.tatlı olduğundan ve bu sebeple ileride sebzeyi reddetme olasılığı olduğundan sebzeyle başlıyoruz bugün kızıma pirinçli havuçlu çorba yapıcam tuzsuz ve yağsız istersen içerisine mama da katabilirsin dedi..

hayırlı olsun canım bizimde 2 hafta sonra kontrolümüz var, o zaman bende tekrar sorcam, hatta havuçla başlayacağımı söyleyeceğim... bende ilk önce sadece havuç püresi vereyim diyom, sonrada bezelye ekleyeyim, daha sonrada patates... bakalım ne diyecek doktorum...

hayırlı olsun canmm:) inşallah zorlanmazsınız...kızçen yer mamalarını.

hayırlı olsun canmm:) inşallah zorlanmazsınız...kızçen yer mamalarını.

teşekkür ederim kızlar yedik çorbamızı afiyetle ben içerisine mama da koydum birden yabancı gelmesin diye ama çok fazla vermedim az yapmıştım zaten yarın tekrar yapacağım

teşekkür ederim kızlar yedik çorbamızı afiyetle ben içerisine mama da koydum birden yabancı gelmesin diye ama çok fazla vermedim az yapmıştım zaten yarın tekrar yapacağım

nasıl yaptın cnm o çorbayı ben çok cahilim bu konudada tam olarak tarif verebilirmisin..netten baktımda kafam karıştı tam anlamadım suyunu süzüp irmik filan katıyolarmış???

3 gündür annemlerdeydim. annem 1 çay bardağı pirinci yıkayıp dövdü un haline gelene kadar daha sonra temiz bir tülbentle eledi yarım çay bardağı köy sütüne kaynatılıp soğutulmuş yarım çayradığı su ekledi 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip pişirdi kaşığın ucuylada şeker ekledi ilk mamamızı bu şekilde hazırladı kızım bayıla bayıla yedi formül mamayı bu şekilde yememişti çok sevdi... bende bu şekilde büyümüşüm çok sağlıklıyım onun için içim rahat bi şekilde verdim.. bende suyla deneyip içine formül mama eklicem

canım nasıl yaptın tarifini yazarmısın bende deneyeyim

nasıl yaptın cnm o çorbayı ben çok cahilim bu konudada tam olarak tarif verebilirmisin..netten baktımda kafam karıştı tam anlamadım suyunu süzüp irmik filan katıyolarmış???

canım nasıl yaptın tarifini yazarmısın bende deneyeyim

kızlar ben tarife bakmadan kafadan yaptım irmik falan da koymadım
2 su bardağı suyun içine 1 orta boy havuç 1 küçük boy patates i koydum 2 ye bölerek tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 40-45 dk pişirdim iyice yumuşadı sonra bi cezve de az bişey pirinç haşladım sonra havuçla patatesi iyice ezdim pirinci de küçük süzgeçten geçirdim neredeyse püresi çıktı sonra pirinçle havuç patatesi birleştirdim içine de 60 cc mama hazırlayıp koydum siz isterseniz suyla da yapabilirsiniz ama mamayla daha doyurucu oluyor yalnız hazırladığım 60 cc mamanın içine azar azar kattım püreyi çok katı yapmadım ilk başta sulu olması kolaylık oluyor bebek açısından

afiyet bal şeker olsun bebişine cnm tarifin içinde teşekkürler..

canmm sakın sütle bişey hazırlama...sadece su kullan.

ellerine sağlık gamzecim valla güzel olmuştur :) afiyet olsun kızçene yarasın inşallah.

ellerine sağlık gamzecim valla güzel olmuştur :) afiyet olsun kızçene yarasın inşallah.

TEŞEKKÜRLER AZİZE TEYZESİ çok severek yiyor bu hafta böyle geçsin haftaya da havuç yerine brokoli veya bezelye denicem

evet canım h klısın bende su ve mamayla hazırlamayı düşünüyorum sütü doğal diye kullandım bir defalık teyzesi

Son düzenleme:
slm kızlar.7 temmuzda doktor kontrolümüz var.4.ayımızı dolduruyoruz.doğduğundan beri bir gündüz bir gece mama vererek,geri kalan zamanlarda da emzirerek bu günlere geldik.mama sayısını hiç arttırmadım ama dozunu arttırdım doğal olarak.doktorun dediğine göre 7 temmuzdaki kontrolden sonra ek gıdaya geçicez.bakalım doktor amcamız önce ne yedirecek bize.sabırsızlıkla bekliyorum.gerçi ben karpuz ve kiraz tattırdım

Merhaba kizlar..devam sutuyle yogurt yapan var mi ben tutturamiyorum bir turlu

ben de dün çok güzel bi tarif bulum,denemedim daha ama yapan her seferinde tutturduğunu yazmış,daha önce o da yapamıyomuş

90 ml suya normalde 3 ölçek mama koyuyoruz ya bu kez yaklaşık 6 ölçek konuyor.3 ölçekle cıvık oluyomuş ama böyle tam olmuş.su kaynamaya yakın derecede sıcak olacakmış.daha ılıkla denemiş tutmamış bi türlü.mamayı biberonda bu şekilde hazırladıktan sonra kapaklı bir cam kavanoza veya kaseye koymuş.içinden 4 yemk kaşığı kadar mama alıp bir fincana koymuş içine de 1,5 çay kaşığı yoğurt katıp iyice yedirmiş ve bu karışımı kaseye koyduğu mamaya ekleyip hafif karıştırıp kapağıı kapatıp sarmış,ha bu arada hiç kıpırdatmamış önden bi battaniye sermiş alta tüm işlemeri öyle yapmış ve hemen sarmış 6 saat bekltmiş ve yine hiç kıprdatmadan ve kapağıı açmadan buzdolabına koymuş 2 saat bekletmiş ve olmuş
denemek lazım

merhaba arkadaşlar benimde uzun zamandır kafamı kurcalayan bi konuydu bu ek gıdalara ne zaman geçsem. 4. ayımızı tamamlayınca başlamayı düşünüyordum. nasıl başlayacağımıda bilmiyorum açıkçası korkuyorum. bende mama ve meme veriyorum bebeğime hiç öyle dolu dolu sütüm olmadı malesef ne yaptıysam.yazılanları okuyunca bende şimdiden denesemmi acaba dedim kendime. sağlık ocağındaki hemşire verme dedi. kilo alımımız öyle güzel değil malesef çok az alıyoruz. doktora da götürmedim bu ay. önümüzdeki ay götüreyim. gidince az kilo almış diyolar moralim bozuluyo ama sağlığı iyi çok şükür. şimdi meyva suyuylamı yoksa sebzeylemi başlamak daha iyi acaba????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…