merhaba arkadaşlar benimde uzun zamandır kafamı kurcalayan bi konuydu bu ek gıdalara ne zaman geçsem. 4. ayımızı tamamlayınca başlamayı düşünüyordum. nasıl başlayacağımıda bilmiyorum açıkçası korkuyorum. bende mama ve meme veriyorum bebeğime hiç öyle dolu dolu sütüm olmadı malesef ne yaptıysam.yazılanları okuyunca bende şimdiden denesemmi acaba dedim kendime. sağlık ocağındaki hemşire verme dedi. kilo alımımız öyle güzel değil malesef çok az alıyoruz. doktora da götürmedim bu ay. önümüzdeki ay götüreyim. gidince az kilo almış diyolar moralim bozuluyo ama sağlığı iyi çok şükür. şimdi meyva suyuylamı yoksa sebzeylemi başlamak daha iyi acaba????
insallah cnm:))rica ederim canım.sonucu bildir ben de yarın denemeyi düşünüyorum,ben de bildiririm,inşallah yapabiliriz:)
Ek gidaya yogurtla baslanmasi oneriliyo cnm.. Bn sadce anne sutu veriyorum ama 6 . Ayin cok gec oldugunu dusunuorum ek gida icin. Bebekler icin de zor oluyomus o yuzden 4 ten snra yavas yavas baslamak lazim..biz 4. Ayimizi bitirdik ve becerebilirsrm yapmayi bi gun sonra yogurda baslayacagiz insallah:) bir yasina kadar inek sutu verilmeyecegndn devam sutuyle yapacagim yogurdu..once dudaklarina surup yarim saat beklemek lazimmis. Eger herhangi bir kizariklik falan olmazsa dudak cevresinde bir cay kasigi vererek baslangici yapiyoruz. bi iki gun bi cay kasigi verdikten sonra yavas yavas iki uc kasiga cikariyoruz. 6. Ayinda anca bi ogunde yogurt yiyecek duruma gelir bebisler zaten..yogurda basladiktan yaklasik bi hafta sonra meyva suyuna geciyoruz. Oncelikli olarak elma ve srftali onerilio sonrasinda cilek haric tum meyvalar vetilebilir. Cilek alerjik reaksiyonu fazla bi meyva oldugundan ilk baslarda onerilmiyo. Sonra da sebze corbasi muhallebi falan devam efiyoruz..cok heyecan verici bi surec:))merhaba arkadaşlar benimde uzun zamandır kafamı kurcalayan bi konuydu bu ek gıdalara ne zaman geçsem. 4. ayımızı tamamlayınca başlamayı düşünüyordum. nasıl başlayacağımıda bilmiyorum açıkçası korkuyorum. bende mama ve meme veriyorum bebeğime hiç öyle dolu dolu sütüm olmadı malesef ne yaptıysam.yazılanları okuyunca bende şimdiden denesemmi acaba dedim kendime. sağlık ocağındaki hemşire verme dedi. kilo alımımız öyle güzel değil malesef çok az alıyoruz. doktora da götürmedim bu ay. önümüzdeki ay götüreyim. gidince az kilo almış diyolar moralim bozuluyo ama sağlığı iyi çok şükür. şimdi meyva suyuylamı yoksa sebzeylemi başlamak daha iyi acaba????
yazdığım tarife birebir uyarak denedim,dün akşam mayaladım gece 6 saat doldu buzdolabına aldım 2 saat sonra baktım.....VE SONUÇ.......TUTMUUUUŞŞŞ :)
cnm bna berilen liste 6. Aydan itibaren ay ay verilebilecekleri sayiyo. 6. Aya kadar onceki mesajimda belirttigim gibi yogurtla baslayip bi hafta sonra meyva ya da sebze suyu verecegim. 5.5 ayi dolunca karisim seklinde sebze corbasi verecegim. Bendeki listeyi yazayim size:Günaydın anneler ve bebişleri, öncelikle ek gıdaya başlayanlara hayırlı olsun, bol iştahlı ve keyifli günler sizlerin olsun İnşallah, Bebişlerimiz yesin bizde mutlu olalım,
Bende 4. ay bitince başlamayı düşünüyorum ek gıdalara, kızımın kilosu iyi ama çalışmaya başlayınca sanki sütüm azaldı gibi geliyor bide çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğu için 6. aya kadar beklemek istemiyorum.
Çalışmaya başladığım için diğer topikleri pek takip edemiyorum ama burayı muhakkak takip edicem, ilk bebeğim olduğu için hiç bişey bilmiyorum, nette yazılanlarda teoride hoş görünse de pratikte her zaman işe yaramayabilir, sizlerle paylaşarak bu süreci geçirmek çok daha güzel olucaktır eminim.
Yoğurdu anne sütüyle deneyen varmı ve nasıl yaptı acaba, birde kefirle mayalamak konusunda ne düşünüyorsunuz?
dr önerisiyle ek gıdaya geçenlere dr belli bir listemi veriyor yoksa küçük tarifler mi?:26:
cnm bna verilen liste 6. Aydan itibaren ay ay verilebilecekleri sayiyo. 6. Aya kadar onceki mesajimda belirttigim gibi yogurtla baslayip bi hafta sonra meyva ya da sebze suyu verecegim. 5.5 ayi dolunca karisim seklinde sebze corbasi verecegim. Bendeki listeyi yazayim size:Günaydın anneler ve bebişleri, öncelikle ek gıdaya başlayanlara hayırlı olsun, bol iştahlı ve keyifli günler sizlerin olsun İnşallah, Bebişlerimiz yesin bizde mutlu olalım,
Bende 4. ay bitince başlamayı düşünüyorum ek gıdalara, kızımın kilosu iyi ama çalışmaya başlayınca sanki sütüm azaldı gibi geliyor bide çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğu için 6. aya kadar beklemek istemiyorum.
Çalışmaya başladığım için diğer topikleri pek takip edemiyorum ama burayı muhakkak takip edicem, ilk bebeğim olduğu için hiç bişey bilmiyorum, nette yazılanlarda teoride hoş görünse de pratikte her zaman işe yaramayabilir, sizlerle paylaşarak bu süreci geçirmek çok daha güzel olucaktır eminim.
Yoğurdu anne sütüyle deneyen varmı ve nasıl yaptı acaba, birde kefirle mayalamak konusunda ne düşünüyorsunuz?
dr önerisiyle ek gıdaya geçenlere dr belli bir listemi veriyor yoksa küçük tarifler mi?:26:
ben de dün çok güzel bi tarif bulum,denemedim daha ama yapan her seferinde tutturduğunu yazmış,daha önce o da yapamıyomuş
90 ml suya normalde 3 ölçek mama koyuyoruz ya bu kez yaklaşık 6 ölçek konuyor.3 ölçekle cıvık oluyomuş ama böyle tam olmuş.su kaynamaya yakın derecede sıcak olacakmış.daha ılıkla denemiş tutmamış bi türlü.mamayı biberonda bu şekilde hazırladıktan sonra kapaklı bir cam kavanoza veya kaseye koymuş.içinden 4 yemk kaşığı kadar mama alıp bir fincana koymuş içine de 1,5 çay kaşığı yoğurt katıp iyice yedirmiş ve bu karışımı kaseye koyduğu mamaya ekleyip hafif karıştırıp kapağıı kapatıp sarmış,ha bu arada hiç kıpırdatmamış önden bi battaniye sermiş alta tüm işlemeri öyle yapmış ve hemen sarmış 6 saat bekltmiş ve yine hiç kıprdatmadan ve kapağıı açmadan buzdolabına koymuş 2 saat bekletmiş ve olmuş
denemek lazım
hmm kolay gibi geldi bana ama bişey sorcam... diyelim ilk gün yaptım, normal yoğurta mayalıyorum değilmi? ikinci gün yine normal yoğurtla mı mayalicam, yoksa o ilk gün yaptığım mama yoğurduyla mı? biraz tuhaf sordum canım, inşallah anlamışsındır
kaşık mamasını öğlenleri veriyorum sizce vermelimiyim.çorba yemedi ara vereyim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?