2012 Mart Bebişlerinin Ek Gıdaya Geçişi

canım kilo alımınız azsa dr. önerecektir zaten bizim de öyle
meyve suyuyla başlanınca bebek tatlı tatlara alışıyomuş ve sonra sebze yemiyomuş sebzeyle başlayın diyolar o yüzden

rica ederim canım.sonucu bildir ben de yarın denemeyi düşünüyorum,ben de bildiririm,inşallah yapabiliriz:)
insallah cnm:))
Ek gidaya yogurtla baslanmasi oneriliyo cnm.. Bn sadce anne sutu veriyorum ama 6 . Ayin cok gec oldugunu dusunuorum ek gida icin. Bebekler icin de zor oluyomus o yuzden 4 ten snra yavas yavas baslamak lazim..biz 4. Ayimizi bitirdik ve becerebilirsrm yapmayi bi gun sonra yogurda baslayacagiz insallah:) bir yasina kadar inek sutu verilmeyecegndn devam sutuyle yapacagim yogurdu..once dudaklarina surup yarim saat beklemek lazimmis. Eger herhangi bir kizariklik falan olmazsa dudak cevresinde bir cay kasigi vererek baslangici yapiyoruz. bi iki gun bi cay kasigi verdikten sonra yavas yavas iki uc kasiga cikariyoruz. 6. Ayinda anca bi ogunde yogurt yiyecek duruma gelir bebisler zaten..yogurda basladiktan yaklasik bi hafta sonra meyva suyuna geciyoruz. Oncelikli olarak elma ve srftali onerilio sonrasinda cilek haric tum meyvalar vetilebilir. Cilek alerjik reaksiyonu fazla bi meyva oldugundan ilk baslarda onerilmiyo. Sonra da sebze corbasi muhallebi falan devam efiyoruz..cok heyecan verici bi surec:))

yazdığım tarife birebir uyarak denedim,dün akşam mayaladım gece 6 saat doldu buzdolabına aldım 2 saat sonra baktım.....VE SONUÇ.......TUTMUUUUŞŞŞ :)

kızlar yaptığımız yoğurda pekmez katabilirmiyiz ben bikaç gündür yoğut veriyorumda tadını pek sevmedi diliyle ittiriyor

Günaydın anneler ve bebişleri, öncelikle ek gıdaya başlayanlara hayırlı olsun, bol iştahlı ve keyifli günler sizlerin olsun İnşallah, Bebişlerimiz yesin bizde mutlu olalım,
Bende 4. ay bitince başlamayı düşünüyorum ek gıdalara, kızımın kilosu iyi ama çalışmaya başlayınca sanki sütüm azaldı gibi geliyor bide çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğu için 6. aya kadar beklemek istemiyorum.
Çalışmaya başladığım için diğer topikleri pek takip edemiyorum ama burayı muhakkak takip edicem, ilk bebeğim olduğu için hiç bişey bilmiyorum, nette yazılanlarda teoride hoş görünse de pratikte her zaman işe yaramayabilir, sizlerle paylaşarak bu süreci geçirmek çok daha güzel olucaktır eminim.
Yoğurdu anne sütüyle deneyen varmı ve nasıl yaptı acaba, birde kefirle mayalamak konusunda ne düşünüyorsunuz?
dr önerisiyle ek gıdaya geçenlere dr belli bir listemi veriyor yoksa küçük tarifler mi?:26:

cnm bna berilen liste 6. Aydan itibaren ay ay verilebilecekleri sayiyo. 6. Aya kadar onceki mesajimda belirttigim gibi yogurtla baslayip bi hafta sonra meyva ya da sebze suyu verecegim. 5.5 ayi dolunca karisim seklinde sebze corbasi verecegim. Bendeki listeyi yazayim size:

6. Ay dolunca
yogurt
meyva suyu
sebze corbasi
yumurta sarisi(kati pisirilmis- oncelikle sekizde birini vererek baslayin)
Pekmez(1cay kasigi)

7.ayi dolunca
yumurta sarisi tam
pirinc, pirinc unu, sutlu mama
meyva suyu ya da pure
yogurt
ezerek et verin
sebze corbasi ya da puresi tuzsuz ve 1tatli kasigi yag ile
pekmez( bir tatli kasigi)

8.ayi dolunca
kiymali sebzeli ezilmis ev yemekleri
tam yumurta peynir
baklagil corbalari ve pureleri
meyva suyu ve puresi
pekmez
sut veya yogurt

9.ay dolunca
yukaridakilere ilaveten tarhana corbasi unlu corbalar.

İlk kez verilecek gidalara yedi gun arayla baslanmali.
Cok az miktarda verilerek baslanmali ve yavas yavas artirilmali.
Bebek acken verilmeli.
1 yasindan once tuz ve seker yok.

Biraz uzun oldu sanirim:) umarim.isinize yarar:)

cnm bna verilen liste 6. Aydan itibaren ay ay verilebilecekleri sayiyo. 6. Aya kadar onceki mesajimda belirttigim gibi yogurtla baslayip bi hafta sonra meyva ya da sebze suyu verecegim. 5.5 ayi dolunca karisim seklinde sebze corbasi verecegim. Bendeki listeyi yazayim size:

6. Ay dolunca
yogurt
meyva suyu
sebze corbasi
yumurta sarisi(kati pisirilmis- oncelikle sekizde birini vererek baslayin)
Pekmez(1cay kasigi)

7.ayi dolunca
yumurta sarisi tam
pirinc, pirinc unu, sutlu mama
meyva suyu ya da pure
yogurt
ezerek et verin
sebze corbasi ya da puresi tuzsuz ve 1tatli kasigi yag ile
pekmez( bir tatli kasigi)

8.ayi dolunca
kiymali sebzeli ezilmis ev yemekleri
tam yumurta peynir
baklagil corbalari ve pureleri
meyva suyu ve puresi
pekmez
sut veya yogurt

9.ay dolunca
yukaridakilere ilaveten tarhana corbasi unlu corbalar.

İlk kez verilecek gidalara yedi gun arayla baslanmali.
Cok az miktarda verilerek baslanmali ve yavas yavas artirilmali.
Bebek acken verilmeli.
1 yasindan once tuz ve seker yok.

Biraz uzun oldu sanirim:) umarim.isinize yarar:)

Biz de yarın 4 aylık oluyoruz, bir kaç haftadır ufak denemeler yapıyordum zaten bundan sonra yavaş yavaş daha düzenli hale getireceğim. Oğlumda uyguladığım gibi gideceğim büyük ihtimalle, yani yoğurt, meyve püreleri ilk başlangıçta. Bunları denedim, ayrıca şekersiz pirinç unu maması yaptım, pirinci kendimiz çektik, onu da yedi. Bu ayın sonuna doğru çorba kıvamına da geçeriz.

Ben yaptığım tüm çorbaların sebzelerini ayrı bir yerde haşladıktan sonra önce çok az un ve tereyağını kavurup içine süt ekleyerek (bir nevi az bir beşamel sos), sebzeleri bunun üzerine koyup çorba yaptım oğlumda. Tadı çok lezzetli oluyor ve yemek yeme konusunda onda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ayı büyüdükçe bunun içine et suları, parçalanmış tavuk/kırmızı et ya da kıyma vb. katarak, daha sonraları ise evde yapılan yemekleri (genelde hep zeytinyağlılar) yedirdim. İşin enteresan tarafı bebekliğinde tatmadığı şeyleri bugün hala reddederken, 7-8 aylıkken öğrendiği lezzetlerde hiç bir problem çıkamıyor, misal kendisi bamya, kabak, taze fasülye, kereviz, enginar yer, ama ıspanak yemez çünkü boğazına takılıyordu o zaman, vermedim ve şimdi reddediyor (2 yaşında). Ben o yüzden değişik lezzetlere alıştırmanın çok önemli olduğuna inanıyorum.

Bir de şu an için değil belki ama, sonrası için yaptığım bir hatadan öğrendiğim bir şeyi paylaşayım, mümkün olduğunca bebekle birlikte yemek sofrasına oturun. Yemek saatleri sizinkinden ayrı olunca, yani yemek ortamını sizinle paylaşmayınca, sonradan akıllanmaya başladıklarında yemek yeme seansından sıkılıyorlar. Şu an benimkine yemek yedirmek iş, yemeyi sevmediğinden değil ama, artık mama sandalyesine oturmuyor, normal masada yemek yemeye alışık olmadığı için evde dolaşarak yemek yiyor. İnşallah bu sene bu sorunu halledebilirim.

hmm kolay gibi geldi bana ama bişey sorcam... diyelim ilk gün yaptım, normal yoğurta mayalıyorum değilmi? ikinci gün yine normal yoğurtla mı mayalicam, yoksa o ilk gün yaptığım mama yoğurduyla mı? biraz tuhaf sordum canım, inşallah anlamışsındır

bende dün kendi yemeğimiz için havuç haşlamıştım, deneyeyim dedim, küçücük dilim haşlanmış havucu ezdim, azıcık haşlama suyundan kattım, püreden daha sıvı oldu... mama kaşığının ucuyla kızıma verdim, önce yüzünü kırıştırdı, sonra biraz daha yaladı kaşığı ve ağızını şapırdatmaya başladı ayy nasıl tatlı oldu yavrum benim havucu sevdi galiba... çook az vermiştim zaten, iki hafta daha sabredeyimde sonra rahat rahat vercem inşallah...

:)) anladım canım,yaptığın yoğurtla da mayalayabilirsin,sonuçta o da artık yoğurt

biz de bu sabah yogurdumuzu yedk:)) cok sevdi kizim:)) darisi diger yemeklere) bi hafta sonra da meyva suyuna baslicam cok heyecan verici bi surec..sabah videoya cektik yogurt yerken:)) her ilk yedigi gidada cekecegim guzel bir arsiv olur:)
bu arada yaptiginiz yogurdun tadina baktiniz mi? tatli bi sey di mi?

bende şubat annesiyim ama ek gıdaya yeni geçtim.burdan paylaşırsak sevinirim.benim ogluşuma meyve sularıyla başladım.yogurt gaz yaptı bende ara verdim.çorbayada ara verdim kaşık maması ve myeyve püresi veriyorum.şuan

arkadaşlar kızım bugün tam 3,5 aylık oldu. tattırmaya başlamak istiyorum ama korkuyorum nasıl başlayacağımızda bilmiyorum bana cesaret verinnnnnn. bu arada sütümde iyice azaldı(

selam kızloar bugun annemlerle pikniğe gitmiştik.bnm sıpa süt az geliyo diye bas bas bağırdı bi ara emmek istemedi.mamada almamıştım yanıma market vardı yakında hero baby elmalı muhalllebi aldık 4.ay içindi.sıpam nerdeyse kavanozun dibine getirdi yedi çoğunu.bi zararı olmaz dimi annem bişey olmaz çocuk açmı kalsın dedi bende öyle diyince bişey diyemedim yedi napıyım.eşşek sıpası bide iştahlı yiyorki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…