2012 Mart Bebişlerinin Ek Gıdaya Geçişi

bugün kayısıyı denedik meyve suyu olarak degil de püre olarak en bayıldıgımız bu oldu sanırım
tattırcaktım aslında sadece ama öyle iştahla yedi ki bir kayısıyı afiyetle lüpledi
endişem yutamamazsa korkusuydu ama cok da güzel yutabıldı masalalh
corbalar konusunda korkularım hafifledi en azından
yogurdu denıycem sımdı ınsallah tutar bakalım

affiyet olsun kuzucuna bizde iki gündür kaysının ve kaysı ağaçlarının gayet bol olduğu yerdeydik ama cesaret edip veremedim isahli vardı yeni yeni geçmişti. pek sevmesede yoğurda devam ediyoruz

Son düzenleme:
bizde bugun kayısı yedik:) oğluşum 2 gündür kakasını yapamıyor belki yararı olur diye 2 tane kayısıyı cam rendede rendeledim püre halinde verdim ya maşallah maşallah bnmn oğlan hiçbişeye yok demiyo inş hep böyle olur

bu hafta 2 kez 1-2 çay kaşığı şeftali verdim haftaya yoğurt deneyeceğim bakalım

burada verilen tarife göre yogurdu denedim cok güzel oldu ama miktar fazla oldu günlük tüketim icin yarı tariften denıycem simdi
kızım bayıldı yogurda da tadımlık madımlık dıyorduk ama bizimki hemen öğünlk hale getrdi masallah
doktorumuzdan da onay aldık sabah meyvesuyu yada püresi
öglen sebze corbası ikindi yogurt gece yatmadan muhallebi seklinde devam edicez
muhallebiyi aptamilin var onu vericem benmki mama yemede problemli diye ona da baslıycaz biz
meyveler konusunda süper iştahlıyız masallah yerken mımmm mımmm sesleri eşlik ediyor masallah kuzuma

afiyet olsun bebişine cnm..bizde sadce meyveleri tatmakla gidiyoruz bugunde elma tattık ben hiç suyunu vermedim hep cam rendede rendeleyip püresini verdim doğrumu yapıyorum ki acep tabi bizimkiler öyle doyumluk değil 3 4 kaşık tadımlık ama versem bi kase yiyecek nerdeyse bnmki

Sütüm yetiyor diye sevinirken iyice azaldı ve oğlum 15 günde 200gr aldı sadece

az önce muz ve şeftaliyi ezdim içine bebe bisküvisi koydum 2 tane, biraz da pirinç unundan muhallebi yapmıştım sulu şekilde onu da ekledim 1 kaseyi afiyetle yedi oğlum.

2 saat sonra da kabak ve patatesi haşlayıp vereceğim bakalım ne yapacak. geçen gün tükürüp yememişti inşallah bu sefer yer.

cnm erken değil mi ya ek gıdaya geçiş için ben Allah izin verirse 6 aylıkken falan geçeriz diye düşünüyorum

bebeğin kaç aylık? ben niye cesaret edemiyorum hala

ek gıdaya geçişte hangi ürünler lazım oluyor? katı meyve sıkacağı şart mı yoksa cam rendede iş görür mü, buharlı pişirici gerekli mi? bende tefalın düdüklü tenceresi var ve buharda pişirme sepeti ver yeterli olur mu? Neler kullandınız veya aldınız ama kullanamadınız buradan paylaşır mısınız?

4 ay 1 haftalık teyzesi.
planım böyle değildi aslında.tadımlık verecektim ama ne olduysa sütüm bitti o yüzden doyumluk veriyorum artık.

maşallah. benim kızımda 10 gün sonra 4 aylık olacak.benimde sütüm az ama cesaret edemiyorum başlamaya

Merhaba anneler benimde bebişim 3 ay 22 günlük kilosu düşük gidiyor.Sütüm iyi aslında hiç açlıktan agladıgını görmedim cokta hareketli cimcimem ama neden kilo alamadı anlayamadım. Mama ve seftali suyu basladım.mamayı benim kucagımda içmiyor fakat babasının kucagında götürüyor Şeftali suyunu önce yalatarak baslattım 10 cc içerken şimdi 40 cc içiyor.İçine kayısıyıda karıştırıyorum.Kaşık maması almak istiyorum ama yedirmeye korkuyorum yaa.benim kuzenimde benden 18 gün önce dogurmuştu o deli kızına ne bulursa veriyormuş bir şişe biberon suyu içiyormuş maşallah benimkinden 2 kilo fazlaa

sen yine iyi başlamışsın ben o kadarına da cesaret edemiyorum. kızın kaç kilo bu arada?

ben dün ülker hero baby kaşık mamasından aldım muz armut mandalina havuç ve elma var bir kaç kaşık yedirdim =D gerisini ben yiyeceğim hehehe =D kilosu iyi olduğu için gerek görmüyorum biraz fazlamız bile var nazar die söylemiyorummm =)))

slm.bizde dün 4 ayımızı doldurduk.dün doktorumuz önce şeftali ve meyvelerle başlayacağımızı söyledi. sonra sebze püreleri sebze çorbaları,yoğurt muhallebi dedi.süt hariç süt ürünlerini kullanabilirmişim.yani yoğurt yapıp verebilirmişim.meyve sularını yoğurduna karıştırıp verebilirsin dedi.6.ay dolduğunda bunların hepsini alabiliyor olmalıymış.şeftaliyle başladık ama pek sevmedi gibi.4-5 çay kaşığından fazla yemiyor o da ağzını burnunu ekşiterek yiyor.az önce bebek sütüyle yoğurt mayaladım bakalım olacak mı?doktorumuza sormadım o şekilde yoğurt verebilirmiyim diye ama bişey olmaz herhalde.bi çoğunuz yapıp veriyorsunuz sanırım.

sen yine iyi başlamışsın ben o kadarına da cesaret edemiyorum. kızın kaç kilo bu arada?

kızım 1 temmuzda 5100 gr boyu 63cmdi 3,5 aylıkken ölçümübu.Bu arada hero babyden numune istemiştim o geldi bu küçük cam kavanozlarda meyve püresi vardı ondan tattırdım yedi vermeyince agladı bende kaynamış suyla birazını 20 cc kadar sulandırdım hepsini içti elmalı muzlu hero baby merak edene

Aslında önce sebze sonra meyve verilmesi gerekiyo meyve tatlı olunca sebzeyi yemeyebilirler.Aslında cok sey biliyorum ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…