2012 mart-nisan anneleri buraya

Çin takvimi tutmuyor. 3 arkadaşım hamile hepsinin de cinsiyeti belli oldu hepsi için baktım sadece 1'ininki tuttu 2si tutmadı.

Istatistik sonucu belli oldu sayilir.cinlilerinde herseyi sahte heralde :90:
hayirlisi olsun.allah arkadaslarinada saglik sihhat icinde bebeklerini dunyaya getirmek nasip etsin .

Son düzenleme:

Teşekkürler canım evet pek çok kişi bu sorunu yaşıyormuş inş diğer bebişim sağlıkla doğar tüp bebekle hamile kaldığım için biraz zor geçiriyorum hareketlerim kısıtlı ağrılarım oluyor ama yinede şikayet etmiyrum 5 yıldır hep bu anı bekliyorduk:)Bu arada seninle aramızda 1 gün var çizelgenden baktım :)

Canım dr bana haftada bir gün et birgünde balık yememi söylemişti özellikle yağsız et diye tembih etti eşim vejeteryan olduğu için bende kendim için pek uğraşmıyorum daha çok kıyma tüketiyorum köfte falan....magnezyum eksikliğini ilkkez duydum bende uzun süre ayakta kalınca belim ve sırtım ağrıyor bide karnım geriliyor yorulunca :)

slm kızlar teselliler için saolun insanın kocasında bitiyo herşey eğer adam karısını ailesine ezdirirde korumaz susarsa onlarda bizi yönetmeye kalkar herhalta buunlarını sokar evde huzur bırakmazlar..benimkide malesef öyle..hassas bi yapım var tipik bi başak burcuyum ya çok kafama takarım kurarımda kurarım bende kafamı dağıtmak için dün biraz temizlik yapim dedim toz aldım yavaş yavaş öylesine bi süpürge açtım o kadar çabuk yoruldumki baktım belim ağrııdı kasıklarım gerildi korktum bıraktım annem devam etti..böyle giderse tembelliğe alışıcamm.

Istatistik sonucu belli oldu sayilir.cinlilerinde herseyi sahte heralde :90:
hayirlisi olsun.allah arkadaslarinada saglik sihhat icinde bebeklerini dunyaya getirmek nasip etsin .

Amin canım inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.

Evet canım ardarda gidiyoruz seninle inşallah doğumlarımız da zamanında olur. Ağrı durumlarına kafanı takma ben hep ağrım olduğunda diyorum ki bebeğim büyüyor ve mutlu oluyorum.
Bende de siyatik başladı henüz doktora gitmedim ama yabancı sitelerin çoğunda yazıyor özellikle bu haftalarda oluyormuş. Rahim büyüdükçe siyatik sinirine baskı yapıyormuş o da ayakta fazla kalmamı ve eğilmemi engelliyor.
Zamanla alışacağız herşeye :)

Sen hiç bişeyi kafana takma canım bu dönemde hormonlardan dolayı biraz hassas da olursun bende bizim kayınvalidemlerin ilgisizliğinden yakınıyorum temmuz ayından beri tedavi görüyorum bir sürü sıkıntı çok şükür hamileyim ama aynı şehirde olmamıza rağmen 2 aydır kapımı çalmazlar bende gitmedim bir iki eşime sormuş canının istediği bişeyler varmı diye bişeyler yapıp göndermiş hepsi bu sürekli evde yatttığım için bazen bi nefese bi sohbete ihtiyacım oluyor kendileri benimle ilgilenmezse bende onlarla ilgilenmem diyorum ve yakınmıyorum artık.Bu arada iş yapmamaya çalış ben tüp bebkle hamile kaldığım için biraz daha dikkat ediyorum 2 aydır süpürgeyi elime almadım sağolsun hafta sonları eşim süpürüyor bir tek yemek yapıyorum onun dışında hiç bi iş yapmamaya çalışıyorum çünkü hemen karnım geriliyor belim ağrıyor 3-4 ay dikkat edelim sonra rahatlarız inş..

Ben de öyle düşünmeye çalışıyorum canım ama diğer bebek yaşamayınca ister istemez korkuyorum bekleyip göreceğiz inş herşey yolunda gider doğumlarımız da yakın olur seninle vaktinde saatinde bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim.

canınızı sıkmayın herkes aynı aileler destek olcağı yerde köstek oluyo hiç canınızı sıkmayın bebeklermize bakalım sağlıklı olalım sağlıklı hamilelik geçirmemiz lazım ki bebeklermizde sağlıklı dünyaya gelsin yine sıkıntısını biz çekicez o yüzden duymayın hiç bişeyiii kocanıza bile yeri geldiğndee he evet deyip geçin oda anlıcaktır...önemli olan şu an sadece bebeklermizz allahım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin...

selam annişler nasılsınız?? her şey yolunda gidiyordur inşallah.
Ya ben bu mide bulantılarına artık dayanamıyorum 1 hafta da 2 kilo verdim çıkarsam rahatlıycam ama o da yok. Varmı bi çözümü ne olursunuz yardım edin nasıl durur bu bulantılar ne zaman bitecekk her sabah aglayarak yataktan kalkmak istemiyorum artık

aynı şehirde olup k.valideyle görüşmemek mi dünyanın sonu olurdu zira her pazarım ya orda ya onlarbende geçiyodu ilk bisenemde
hastalık durumunda da sağlıktada allahı var bana yardımı çok oldu o herhafta yanımda olur kalırdıda, bizdeki sorun küçük gelinleri ve beni otel pansiyon eglence hizmeti veren bi tesis sanmasıydı ne olduysa küçük yalaka gelinleri onun sayesinde hep kocama fitlendim..
keşke bende yurtdışında olsaydım gelip paşalar gibi ağırlanıp gezip dönseydim..
dertsiz aşım ağrısız başım bu söz böylemiydi kuru makarna yiyim ama kocamla mutlu huzurlu olim

bugün annemle biraz alışverişe çıktık kafamı dağıtmak için evden kaçıyorum resmen..minişime body tulum nevresim takımı aldı annemmm..herşey çok pahalı kızlar bi nevresim takımına 80 e aldı annem, battanyeler falan 25-45 civarı kundak battanye çok hoşuma gitti cinsiyeti belli olsunda öyle alim...kendime hamile külodu alim diyorum kısmet olmadı habire minişime bakıyorum çok erken başladım ama anca toparlarım

ya bu arada ben kendimde bişey farkettim daha yeni çıkmaya başladım ama fazla dolaşamıyorum hem belim çok ağrıyo
hemde kalçamdan bacağıma bi ağrı saplanıyo sanki sizdede oluyomu..çok çabuk yoruluyorum..

Çin takvimi tutmuyor. 3 arkadaşım hamile hepsinin de cinsiyeti belli oldu hepsi için baktım sadece 1'ininki tuttu 2si tutmadı.

hesaplama şekli çok önemlii..çin takvimine göre merak edip bizde yaptık kardeşlerimiz arkadaşlarımızdan annelerimizin yaşı belli sonuçtaa. yaklaşık 20 kişide uyguladık 20 si de doğru çıktı inanamadık ama bu çinlilerde var heralde bişey :) .. test de %90 dio zaten
mesela annenin doğduğu yıl önemlidir sadece, ay değil aralıkta doğmuş ocakta doğmuş önemli değil (ay gün hesabı yaptığında tutmuyor),, sonra hamile kaldığınız ay hangi yıl ise doğum yılınıza çıkarın burdan hamile kaldığınız yaş çıkacak, bu yaşa ve hamile kaldığınız aya bakınn çin takviminde ne dio :)
örneğin 79 doğumlu (Ay gün önemsiz) bir anne adayı temmuz 2011 de hamile kaldıysa;
2011-1979=32 yaşında ve temmuz ayında hamile kaldığı için takvime göre bebiş erkek olur :)
sizde deneyin bakalım merak ettim sonuçları

slm benim yaş 29 temmuz ayı = kız çıkıyo :)) bakalım kısmet
bende ablama anneme uyguladım sonuç doğru çıkıyo şaşırtıcı ama...

cnm benimde bulantım çok fazla..dün annem öğrenmiş sabahları aç karına muz yiyince bulantı olmuyormuş bir dene istersen.

O kadar kişide tutturduysanız gerçekten %90 doğru denebilir ama ben yine senin dediğin şekilde baktım bu sefer hiçbiri tutmadı.
Hangi ayda hamile kaldığı derken en son regl olduğu ayı mı baz alıyorsun? Mesela bendekiler şöyle;

1980 doğumlu, son regl Mayıs, doktor cinsiyeti erkek dedi. (Takvimde kız çıkıyor)
1981 doğumlu, son regl Mart, doktor cinsiyeti erkek dedi. (Takvimde kız çıkıyor)
1981 doğumlu, son regl Nisan, doktor cinsiyeti kız dedi. (Takvinde erkek çıkıyor)
1980 doğumlu, son regl Kasım 2010, geçen ay bir kız çocuk dünyaya getirdi. (Takvimde erkek çıkıyor)

Normalde yaşa doğduğu aya göre +1 ya da +2 eklenmesi gerekiyor öyle yaptığımda da %50 doğru sonuç alıyorum.

Canım bende de siyatik başladı henüz doktora gitmedim ama yabancı sitelerin çoğunda yazıyor özellikle bu haftalarda oluyormuş. Rahim büyüdükçe siyatik sinirine baskı yapıyormuş o da ayakta fazla kalmamı ve eğilmemi engelliyor.
Masaj ve dinlenmek iyi geliyor. Ağrı noktasına bebe yağı ile masaj yapılınca baya iyi geliyor.

ya ben bektım da senin dediğinden biraz farklı ilk önce çin takvimine göre annenin yaşını buluyorsun örneğin 81 doğumlusun ancak doğum ayın ocak subat sa yaşına iki ekliyorsun diğer aylarsa 1 ekliyorsun çıkan yaşa göre hamile kaldığın aya bakıp cinsiyeti buluyormuşsun. bakalım benimkinde tutacakmı 8 haftadayım 7 hafta sonra belli olur sanırım

bu doğum yıllarının ayları çok önemli ben alıntı yapıp yapıştırıyorum

Çin Takvimine Göre Yaş Hesaplama, Çin takvimine göre kaç yaşındayım

Çin takvimi ile yaş hesaplarken, yapmanın gereken teş şey miladi yaşınıza +1 ya da +2 eklemek. 1 ya da 2 eklemek için tek kuralımızı var. Doğum tarihinizin o seneki çin yılının başlama tarihinde önce olup olmaması.

Mart ve Sonraki Aylarda Doğanlar İçin Çin Takvimine Göre Yaş Hesabı

Doğum tarihi ocak ve şubat olmayanlar, hiç kafa yormasınlar. Mart ve sonraki aylarda doğanlar için normal miladi yaşlarına +1 eklemeleri yeterli.

Ocak ve Şubat Aylarında Doğanlar İçin Çin Takvimine Göre Yaş Hesabı

Çin takvimine göre yaş hesaplarken, yaşı farklı çıkabilecek olan tek grup, ocak ve şubat ayında doğanlar. Ocak ve şubat ayında doğanlar, aşağıdaki yıllara göre çin takvimi başlangıç tarihlerine göz atsınlar. Doğduğunuz sene, o yılın çin takvimi başlangıç gününden önce doğmuş iseniz, miladi yaşınıza +2 ekleyeceksiniz. Çin takvimi başlangıç gününden sonra doğmuş iseniz, mart ve sonraki aylarda doğanlar gibi +1 ekleyeceksiniz.

Yıllara Göre Çin Yılı Başlangıç Tarihleri

Şubat 06, 1970
Ocak 27, 1971
Şubat 15, 1972
Şubat 03, 1973
Ocak 23, 1974
Şubat 11, 1975
Ocak 31, 1976
Şubat 18, 1977
Şubat 07, 1978
Ocak 28, 1979
Şubat 16, 1980
Şubat 05, 1981
Ocak 25, 1982
Şubat 13, 1983
Şubat 02, 1984
Şubat 20, 1985
Şubat 09, 1986
Ocak 29, 1987
Şubat 17, 1988
Şubat 06, 1989
Ocak 27, 1990
Şubat 15, 1991
Şubat 04, 1992
Ocak 23, 1993

Örnek Hesaplama: 1980 yılında doğan bir bayan, 16 şubat ve sonrasında doğdu ise, miladi normal yaşına +1 ekleyecek. Eğer 1 ocak- 15 şubat 1980 tarihleri arasında doğmuş ise, çin takvimine göre bir yaş daha büyük olacağı için, normal yaşına +2 ekleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…