Çin takvimi tutmuyor. 3 arkadaşım hamile hepsinin de cinsiyeti belli oldu hepsi için baktım sadece 1'ininki tuttu 2si tutmadı.
Merhaba canım olumsuz düşünme bence. Benim bir arkadaşımda senin gibi tüp bebek ile ikiz gebelik yaşadı. Onun da 10 haftalıkken bebeklerden birinin kalbi durdu ve zamanla karnında kendiliğinden yok oldu. 2. bebeği gayet iyi ve şimdi 4,5 aylık hamile. Bir sıkıntısı yok. Bebeğin küçükken yok olması daha iyiymiş ve sıklıkla yaşanırmış. Bu nedenle olumsuz düşünme normal bir durum yaşıyorsun. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
Angel bu arada gecenlerde benimde tansiyonum firlamisti ya.aklinda olsun sayet stresden degilse benimkisi fazla proteinden olmustu.bi kac gun etli yemek yemistim ama son gunde demir eksikligimden dolayi extra bonfile yemistim. o gün iyi firladi 15/9 sonra dustu simdi iyiyim.ben zeytin yememden dolayi sanmistim megerse degilmis.yediklerinlede alakali oluyor ya.tansiyonda etkileniyomus proeteinden.
ben extra magnezyum aliyorum doktor tavsiyesiyle.zaten folik asitimin icinde yokmus magnezyum.
Istatistik sonucu belli oldu sayilir.cinlilerinde herseyi sahte heralde:90:
hayirlisi olsun.allah arkadaslarinada saglik sihhat icinde bebeklerini dunyaya getirmek nasip etsin .
Teşekkürler canım evet pek çok kişi bu sorunu yaşıyormuş inş diğer bebişim sağlıkla doğar tüp bebekle hamile kaldığım için biraz zor geçiriyorum hareketlerim kısıtlı ağrılarım oluyor ama yinede şikayet etmiyrum 5 yıldır hep bu anı bekliyorduk:)Bu arada seninle aramızda 1 gün var çizelgenden baktım :)
Sen hiç bişeyi kafana takma canım bu dönemde hormonlardan dolayı biraz hassas da olursun bende bizim kayınvalidemlerin ilgisizliğinden yakınıyorum temmuz ayından beri tedavi görüyorum bir sürü sıkıntı çok şükür hamileyim ama aynı şehirde olmamıza rağmen 2 aydır kapımı çalmazlar bende gitmedim bir iki eşime sormuş canının istediği bişeyler varmı diye bişeyler yapıp göndermiş hepsi bu sürekli evde yatttığım için bazen bi nefese bi sohbete ihtiyacım oluyor kendileri benimle ilgilenmezse bende onlarla ilgilenmem diyorum ve yakınmıyorum artık.Bu arada iş yapmamaya çalış ben tüp bebkle hamile kaldığım için biraz daha dikkat ediyorum 2 aydır süpürgeyi elime almadım sağolsun hafta sonları eşim süpürüyor bir tek yemek yapıyorum onun dışında hiç bi iş yapmamaya çalışıyorum çünkü hemen karnım geriliyor belim ağrıyor 3-4 ay dikkat edelim sonra rahatlarız inş..slm kızlar teselliler için saolun insanın kocasında bitiyo herşey eğer adam karısını ailesine ezdirirde korumaz susarsa onlarda bizi yönetmeye kalkar herhalta buunlarını sokar evde huzur bırakmazlar..benimkide malesef öyle..hassas bi yapım var tipik bi başak burcuyum ya çok kafama takarım kurarımda kurarım bende kafamı dağıtmak için dün biraz temizlik yapim dedim toz aldım yavaş yavaş öylesine bi süpürge açtım o kadar çabuk yoruldumki baktım belim ağrııdı kasıklarım gerildi korktum bıraktım annem devam etti..böyle giderse tembelliğe alışıcamm.
Evet canım ardarda gidiyoruz seninle inşallah doğumlarımız da zamanında olur. Ağrı durumlarına kafanı takma ben hep ağrım olduğunda diyorum ki bebeğim büyüyor ve mutlu oluyorum.
Bende de siyatik başladı henüz doktora gitmedim ama yabancı sitelerin çoğunda yazıyor özellikle bu haftalarda oluyormuş. Rahim büyüdükçe siyatik sinirine baskı yapıyormuş o da ayakta fazla kalmamı ve eğilmemi engelliyor.
Zamanla alışacağız herşeye :)
Sen hiç bişeyi kafana takma canım bu dönemde hormonlardan dolayı biraz hassas da olursun bende bizim kayınvalidemlerin ilgisizliğinden yakınıyorum temmuz ayından beri tedavi görüyorum bir sürü sıkıntı çok şükür hamileyim ama aynı şehirde olmamıza rağmen 2 aydır kapımı çalmazlar bende gitmedim bir iki eşime sormuş canının istediği bişeyler varmı diye bişeyler yapıp göndermiş hepsi bu sürekli evde yatttığım için bazen bi nefese bi sohbete ihtiyacım oluyor kendileri benimle ilgilenmezse bende onlarla ilgilenmem diyorum ve yakınmıyorum artık.Bu arada iş yapmamaya çalış ben tüp bebkle hamile kaldığım için biraz daha dikkat ediyorum 2 aydır süpürgeyi elime almadım sağolsun hafta sonları eşim süpürüyor bir tek yemek yapıyorum onun dışında hiç bi iş yapmamaya çalışıyorum çünkü hemen karnım geriliyor belim ağrıyor 3-4 ay dikkat edelim sonra rahatlarız inş..
aylincim ya ben de aynı senin durumundayım kayınvalidemler açısından yani.hamile olduğumu öğrendiğimizden beridir aynı şehirde yaşamamıza rağmen bi kere bile gelmediler.bi de ben çok zor günler geçiriyorum yediğim herşeyi çıkarıyorum..eşim yazık mutfak kedisi oldu.evim çok pisti kaç haftadır dün zorla biraz temizlik yaptık beraber aslında çoğunu eşim yaptı ama ona rağmen çok yoruldum belim ağrıdı.bide vücut susuz kalıyo sanırım sürekli çıkardığımdan.çok güçsüzüm hiç halim yok.dediğin gibi insan biraz ilgi alaka bekliyor ama yok uzaktan uzağa telefondan nasılsın iyimisin o kadar..bi an önce atlatsam şu ayları biraz rahatlasam..neyse cnm Allah hepimize kolaylık versin..
Çin takvimi tutmuyor. 3 arkadaşım hamile hepsinin de cinsiyeti belli oldu hepsi için baktım sadece 1'ininki tuttu 2si tutmadı.
hesaplama şekli çok önemlii..çin takvimine göre merak edip bizde yaptık kardeşlerimiz arkadaşlarımızdan annelerimizin yaşı belli sonuçtaa. yaklaşık 20 kişide uyguladık 20 si de doğru çıktı inanamadık ama bu çinlilerde var heralde bişey :) .. test de %90 dio zaten
mesela annenin doğduğu yıl önemlidir sadece, ay değil aralıkta doğmuş ocakta doğmuş önemli değil (ay gün hesabı yaptığında tutmuyor),, sonra hamile kaldığınız ay hangi yıl ise doğum yılınıza çıkarın burdan hamile kaldığınız yaş çıkacak, bu yaşa ve hamile kaldığınız aya bakınn çin takviminde ne dio :)
örneğin 79 doğumlu (Ay gün önemsiz) bir anne adayı temmuz 2011 de hamile kaldıysa;
2011-1979=32 yaşında ve temmuz ayında hamile kaldığı için takvime göre bebiş erkek olur :)
sizde deneyin bakalım merak ettim sonuçları
selam annişler nasılsınız?? her şey yolunda gidiyordur inşallah.
Ya ben bu mide bulantılarına artık dayanamıyorum 1 hafta da 2 kilo verdim çıkarsam rahatlıycam ama o da yok. Varmı bi çözümü ne olursunuz yardım edin nasıl durur bu bulantılar ne zaman bitecekk her sabah aglayarak yataktan kalkmak istemiyorum artık
hesaplama şekli çok önemlii..çin takvimine göre merak edip bizde yaptık kardeşlerimiz arkadaşlarımızdan annelerimizin yaşı belli sonuçtaa. yaklaşık 20 kişide uyguladık 20 si de doğru çıktı inanamadık ama bu çinlilerde var heralde bişey :) .. test de %90 dio zaten
mesela annenin doğduğu yıl önemlidir sadece, ay değil aralıkta doğmuş ocakta doğmuş önemli değil (ay gün hesabı yaptığında tutmuyor),, sonra hamile kaldığınız ay hangi yıl ise doğum yılınıza çıkarın burdan hamile kaldığınız yaş çıkacak, bu yaşa ve hamile kaldığınız aya bakınn çin takviminde ne dio :)
örneğin 79 doğumlu (Ay gün önemsiz) bir anne adayı temmuz 2011 de hamile kaldıysa;
2011-1979=32 yaşında ve temmuz ayında hamile kaldığı için takvime göre bebiş erkek olur :)
ya bu arada ben kendimde bişey farkettim daha yeni çıkmaya başladım ama fazla dolaşamıyorum hem belim çok ağrıyo
hemde kalçamdan bacağıma bi ağrı saplanıyo sanki sizdede oluyomu..çok çabuk yoruluyorum..
O kadar kişide tutturduysanız gerçekten %90 doğru denebilir ama ben yine senin dediğin şekilde baktım bu sefer hiçbiri tutmadı.
Hangi ayda hamile kaldığı derken en son regl olduğu ayı mı baz alıyorsun? Mesela bendekiler şöyle;
1980 doğumlu, son regl Mayıs, doktor cinsiyeti erkek dedi. (Takvimde kız çıkıyor)
1981 doğumlu, son regl Mart, doktor cinsiyeti erkek dedi. (Takvimde kız çıkıyor)
1981 doğumlu, son regl Nisan, doktor cinsiyeti kız dedi. (Takvinde erkek çıkıyor)
1980 doğumlu, son regl Kasım 2010, geçen ay bir kız çocuk dünyaya getirdi. (Takvimde erkek çıkıyor)
Normalde yaşa doğduğu aya göre +1 ya da +2 eklenmesi gerekiyor öyle yaptığımda da %50 doğru sonuç alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?