2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Büyük marketlerde genelde oluyo canım. bende eşimin teyzesi köyde yaşıyo onlara budurtucam keçi sütü ve keçi peynirini. birde anne peyniri diye bir tarif buldum onuda sizinle paylaşayım;1 bardak inek sütü cezvede kaynatılacak kaynayıncada bir tatlı kaşığı elma sirkesi konulaçak sonrada tülbentte süzülecek bunu buldum labne peynir gibi yumusacuk oluyormuş. deneyecem bakalım kahvaltıya gecince.

Bu senin dedigin tarif zaten bazi bolgelerde eksimik,bazi bolgelerde kesik denilen borege konan peynir cesidi.Sirke yerine bikac damla limon da sikabilirsin. Amac sutu kesmek.Firmalar maliyetten kacmazsa sutten yapar pek de guzel olur,ucuza getiricem derse peynir alti suyundan yapar,tadi da eh iste,ucuz etin yahnisi kivaminda olur.Aklima geldi lor da deniyor bu peynire,bebek icinse doktora sormak gerek bence

Günaydın kıslar,
Bir arkadaşımız keçi sütü ile ilgili yazı paylaşmış. Kendisine tşk ederim.
Benim eşim annesini sadece 1 ay emmiş. Sonrasında kayınvalidem keçi sütü içirmiş...Benimde sütüm bitti. Bana diyor bir keçi bulsak da sütünü içirsen..Nerden bulacağız ki..Mamalardan vs. daha mı iyidir acaba???Kayınvalidem çok övüp duruyorda

Günaydın kıslar,
Benim eşim annesini sadece 1 ay emmiş. Sonrasında kayınvalidem keçi sütü içirmiş...Benimde sütüm bitti. Bana diyor bir keçi bulsak da sütünü içirsen..Nerden bulacağız ki..Mamalardan vs. daha mı iyidir acaba???Kayınvalidem çok övüp duruyorda

keçi sütü anne sütüne en yakın süt canım o yüzden doktorlar inek sütündense keçi sütünü öneriyo bence bulabiliyorsanız keçi sütü içirin mamalardan daha iyidir en azından doğal.:34:

Günaydın kıslar,

keçi sütü anne sütüne en yakın süt canım o yüzden doktorlar inek sütündense keçi sütünü öneriyo bence bulabiliyorsanız keçi sütü içirin mamalardan daha iyidir en azından doğal.:34:

Gunaydin kizlar,

Bizde haftasonu meyve purelerine basladik,
oglenleri meyve puresi veriyorum. Dun aksam 21:30 gibi de
ilk kez kasik mamasi verdim ve uyudu,isin guzel yani bebegim dogdugundan
bu yana surekli kusuyor,dr. hicbir problem yok, ek gidaya gecince bicak gibi
kesilecek demisti ve dun hiiiiccc kusmadi ilk kez:46: cok mutluyum kizlar,
inşallah boyle devam eder...kusan bebek çok zor:emir_bebek:

KIZLAR KUSURA BAKMAYIN BEN BİLMİYORUM BANA ANLATIN LÜTFEN BUNLARI NE ZAMAN KULLANACAĞIMMM...
bide benim dolabımda sağdığım sütlerım vardı onlar bitmek üzere malum benden süt günde birkere anca 100cc çıkıyor toplamada...baskada süt çokmıyor.benım cadıya yetmiyor..biberona alıltığı için meme almıyor..gece uyurken veriyorum oda 2.3 dk sürüyor.zaten doğduğundan beri böyle emdi benii...

şimdi ben şe baslıcam 15 gün sonra annemım dolabınada biraz kaldırmıstım...hatta bugün almaya gideceğim ..ben basladıktan sonra 1.2 gün içinde biter..ne yapıcammmm.benım kzımın bu ay 24 nde 5 ayı bitecek nasıl beslicemm.dr um anne sütüne devam demiştiş meyveleride tattırın demişti...ben şimdi devam sütümü alıcam mamamı....
lütfen beni aydınlatın:43::43::43::43:

Bugün sabaha çok hareketli başladık...:52:
6.30da benim kuzu uyandı.Biraz daha oyalanması için ilgilenmedim ve 15 dk sonra sıkıldığını fark edip yanıma aldım.Gece boyu özlediğim için şöyle bir koklayayım dedim ve o an öyle bir koku geldi ki burnuma bööööö oldum:25:.
Bizimkinin yüzü gözü ,boynu boğazı ve kafası dahil kusmuk içinde.O tipiyle birde bana gülüyor yaaaaa.
Hey allahım ,gülermisin ağlarmısın :60:
Neyse yarı uykulu bıraktım kusmuklu oğlumu babaya ve banyosunu hazırlayıp bir güzel yıkadım ve geri yatırdım. :16:

Tekrar uyandığında karnını doyurdum ve oyun oynarken baktım bizimki kızarıp bozarıyor.İşini bitirmesini bekleyip yatağıma götürdüm ki,pantalonunu çıkarıp banyoya götüreyim ve poposunu yıkayayım diye.
Anaaaaam birde baktım ki bizimkinin kakası taaa sırtınında üzerine çıkıp boynuna yaklaşmış.Hemen aklıma ZeynepYUS geldi :1:.
Ben dünkü mesajımda Kayranın en son 15 günlükken sırtına kadar kakasını yaptığını hatırladığımı söylemiştim ama benim oğlan bugün bir kez daha hatırlattı sırta kadar nasıl kaka yapıldığını.
Tabi ben o an ne yapacağımı şaşırdım.Çocuğu yalnız yatakta bırakamıyorum çünkü sürekli dönmek istiyor.E o popoylada dönülünce ne olur tahmin edin artık.Kucağıma alsam her yer kaka :60:
Dedim ya ben oğlanın böyle kaka yapmasına alışkın olmadığım için epey bocaladım.Sonra küvetini doldurmak yerine banyodaki musluğu açtım.Üzerindekileri çıkarana kadar zaten çocuğun her yeri kaka oldu :60:....Ayyy kabusss gibiiii yaaaa.Hem tipine bakıp gülüyorum hem yıkıyorum :52:...
Herneyse sonuç olarak kuzumu missss gibi yıkadım ve geri yatırdım.:32:
Kız anneleri lütfen kızlarına bu hikayeyi okuyup oğlumun karizmasını çizdirmesinler :35:

Son düzenleme:
KIZLAR KUSURA BAKMAYIN BEN BİLMİYORUM BANA ANLATIN LÜTFEN BUNLARI NE ZAMAN KULLANACAĞIMMM...
bide benim dolabımda sağdığım sütlerım vardı onlar bitmek üzere malum benden süt günde birkere anca 100cc çıkıyor toplamada...baskada süt çokmıyor.benım cadıya yetmiyor..biberona alıltığı için meme almıyor..gece uyurken veriyorum oda 2.3 dk sürüyor.zaten doğduğundan beri böyle emdi benii...

şimdi ben şe baslıcam 15 gün sonra annemım dolabınada biraz kaldırmıstım...hatta bugün almaya gideceğim ..ben basladıktan sonra 1.2 gün içinde biter..ne yapıcammmm.benım kzımın bu ay 24 nde 5 ayı bitecek nasıl beslicemm.dr um anne sütüne devam demiştiş meyveleride tattırın demişti...ben şimdi devam sütümü alıcam mamamı....

Gunaydin canim,
Devam sutu: anne sutu yetmeyen ya da az alan bebeklerde verilen ek gidadir.
Kasik mama ise : mama takviyesi( muhallebi kivaminda yada sulu kivamda hazilanir ve tok tutar)
Ise baslayinca anne sutunde azalma olur yada eve gelip emzirme sansin yoksa devam sutu verebilirsin.
(anne sutu gibi dusun bunu, saatli verilebilir)
kasik mamalari ise; bebekler kucuk oldugundan yavas yavas yutkunmaya baslamalari gerektiginden hazirlanip verilebilir.
meyve sularina ve meyve purelerine de baslayabilirsin az az,gunde yarim cay bardagi kadar. o da tok tutar.
ama 3 gun kuralini unutma, her meyveyi 3 gun ver ki alerjik bi durum olup olmadigini anla(umarim olmaz)Meyve olarak: armut,elma,seftaliden basla yavas yavas.
Calisan bir anne olarak dilegim: Allah yardimcin olsun:emir_bebek:

Günaydın kıslar,

Keçi sütü anne sütüne en yakın olan süt imiş...Eğer bulabilirsen bebeğin için çok güzel olur ama yinede öncelikle doktoruna danışmanı tavsiye ederim.Ben bulabilseydim yoğurdunu mutlaka keçi sütü ile mayalardım.

Canım anne sütü yok ise devam sütü veya formül mama kullanılıyor.
Devam sütü 1 yaşından sonra verilen likit kutuda satılan süte deniyor ama formül mama olarak adlandırılan toz mamalarada artık devam sütü deniyor.İkiside aynı şey aslında.
Toz mama ile devam edebilirsin bebeğini beslemeye ve artık anne sütü yetmediği için yavaş yavaş ek gıdayada yönlendirecektir doktorun.
Kaşık maması ise bazen kahvaltıda bazen gece yatarken tahıllı,pirinçli veya yulaflı olan mamalardır.Koyu kıvamda olur ve kaşıkla yedirilir.
Devam sütü anne sütü gibi 3 saatte bir veriyorsun ama kaşık maması günde 1 veya 2 öğün verilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba sizlere bişey sormak istiyorum benim kızımın böbreklerin de taş varmış aranızda bebeğinde böyle bi durumu olan varmı varsa neler yaptı yazarsa çok sevinirim moralim çok bozuk doktor kendi düşürecek diyo ama acı çekmesine dayanamıyorum.acıyla iyice halsizleşti kendini bırakıverdi dermanı yok kafayı kolu kaldıracak yaklaşık 2-3 haftadır böyle ne zaman düzelecek ya offff...

günaydınn bu gün yağmurlu,gök gürültülü karanlık bi sabaha uyandık..sabah 8 den sonra yavrumu aldım koyun koyuna bu saate kadar uyumuşuz..onun gülücükleriyle yeni bi güne başlamak,öpmek,sarılmak,koklamak çok güzel:16::16:Allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inş..
Arkadaşlar merhaba sizlere bişey sormak istiyorum benim kızımın böbreklerin de taş varmış aranızda bebeğinde böyle bi durumu olan varmı varsa neler yaptı yazarsa çok sevinirim moralim çok bozuk doktor kendi düşürecek diyo ama acı çekmesine dayanamıyorum.acıyla iyice halsizleşti kendini bırakıverdi dermanı yok kafayı kolu kaldıracak yaklaşık 2-3 haftadır böyle ne zaman düzelecek ya offff...

canım bebeğin için çok üzüldüm taş düşürmeye yetişkin bi insan bile çok zor dayanıyo..burda bi arkadaşta daha vardı ama kimdi hatırlayamıyorum..Allah şifa versin kuzuma..ben bebişlere çok üzülüyorum..dertlerini anlatıcak dilleri yok yavruların:43:anneninde bu durum karşında seyirci olarak kalması elden bi şey gelmemesi daha kötü..Allah sabır versin canım

6.30da benim kuzu uyandı.Biraz daha oyalanması için ilgilenmedim ve 15 dk sonra sıkıldığını fark edip yanıma aldım.Gece boyu özlediğim için şöyle bir koklayayım dedim ve o an öyle bir koku geldi ki burnuma bööööö oldum:25:.
Bizimkinin yüzü gözü ,boynu boğazı ve kafası dahil kusmuk içinde.O tipiyle birde bana gülüyor yaaaaa.
Neyse yarı uykulu bıraktım kusmuklu oğlumu babaya ve banyosunu hazırlayıp bir güzel yıkadım ve geri yatırdım. :16:

Tekrar uyandığında karnını doyurdum ve oyun oynarken baktım bizimki kızarıp bozarıyor.İşini bitirmesini bekleyip yatağıma götürdüm ki,pantalonunu çıkarıp banyoya götüreyim ve poposunu yıkayayım diye.
Anaaaaam birde baktım ki bizimkinin kakası taaa sırtınında üzerine çıkıp boynuna yaklaşmış.Hemen aklıma ZeynepYUS geldi :1:.
Ben dünkü mesajımda Kayranın en son 15 günlükken sırtına kadar kakasını yaptığını hatırladığımı söylemiştim ama benim oğlan bugün bir kez daha hatırlattı sırta kadar nasıl kaka yapıldığını.
Tabi ben o an ne yapacağımı şaşırdım.Çocuğu yalnız yatakta bırakamıyorum çünkü sürekli dönmek istiyor.E o popoylada dönülünce ne olur tahmin edin artık.Kucağıma alsam her yer kaka :60:
Dedim ya ben oğlanın böyle kaka yapmasına alışkın olmadığım için epey bocaladım.Sonra küvetini doldurmak yerine banyodaki musluğu açtım.Üzerindekileri çıkarana kadar zaten çocuğun her yeri kaka oldu :60:....Ayyy kabusss gibiiii yaaaa.Hem tipine bakıp gülüyorum hem yıkıyorum :52:...
Kız anneleri lütfen kızlarına bu hikayeyi okuyup oğlumun karizmasını çizdirmesinler :35:

Bazen banada oluyor burda okudugum seyler ertesi gun veya o gun içnde başıma geliyor ne etkilenme ama dimi artık telapati yolumudur ne! bebeklerimiz aynı yoldan gittikleri oluyor bazen guzel etileşim bazen sıkıntıları anlama konusunda tecrube diyelim ..
Cnm senin oğlunun karizması boyle seylerle gitmez merak etme onda o yakısıklılık varken maşallah

Geçmiş olsun cnm benim bildiğim bir aradaş vardı burdan adı EDAN dı yani onun kızının böbreklerinde de taş vardı ama ben kendisini çok uzun zamandır göremiyorum eger onu görebilirsen sana eminimki ne yaptıgını anlatabilir olmazsa özelden bir mesaj yaz belki görür cnm..
tekrardan çokk geçmiş olsun allah şifa verir inş

biz yasadik canim. once birden azaldi 3aylik oldugunda kuzum gunde iki sonra bir oldu zeytin yagi surmeye basladim poposuna 24saati doldurup yapmadiginda daha sonra iki gunde bir yada uc gunde bir olmaya basladi artik zeytin yagida fayda etmiyordu anlayacagin sonra gliseron kansuk diye bir fitil onerdi drumuz ceyrek fitil koydugumuzda yapiyordu yavrucak yankiz dr anne sutunun kabiz yapmadigini hatta normal old bizede soyledi ama sunuda ekledi sen kabizsan oda kabiz olur dedi ve malesef bendede oyle sorunlar hep var..ben bir hafta asiri lifli gida yemekten cocuk ishal oldu :-) hala gubde birkac kez yapiyor ortayi bulamadik suan normal olan ne onu bilmiuorum cunku cok sulu yapiyor bazen. ..

once zeytin yagi sur poposuna fayda etmezse dedigim gibi fitili al ve uygula nacizane fikrim

zeytinyağ denedim ama olmadı. sanırım benden kaynaklı kabızlık bi de lifli yemeye çalışıcam senin gibi inş düzelir.

zeytinyağ denedim ama olmadı. sanırım benden kaynaklı kabızlık bi de lifli yemeye çalışıcam senin gibi inş düzelir.

birde liptonun kayisili cayi var onu ic ama hergun degil bir gun arayla ben bes gun kadar tukettum ara vermeden ishal oldu :-) hala gunde uc defa yapiyooo ortasi uok bu isin galuba :-)

keci sutu ile ilgili yazilmis iletileri gorunce aklima geldi gecen gun migrosta gunluk keci sutu gordum sisede satiliyor kizlar :-)

Kızlar dun gece uykusuz bir gece geçirdik malum istanbulda olanlar bilir butun gece her gok gurlemede benim yavrum uyandı ve onun sakinleştirmekte zor oldu..bizimki çok sulak bir yerden geldi ama şimşek nedir bilmiyorduk onuda öğrendik ve oğlumn korktugunu tecrube ile sabitledik anlayacağınız ..biz birde çatıkatında oturuyoruz bu yuzden çok etkilendik sizde de olmustur mutlaka :18:

kızlar ya kabızlığı bilmem ama ben kızımı ne zaman pusete koysam kaka yapıyor...
kaka saati sabah 10 gibi ıkınıyo sıkılıoo pusete koyup alıyorum:)

bir deneyin isterseniz kaka yapamadığı zaman pusette tutuyorum biraz o zamanda yapıyorr
klozet gibi yaaa ondan sanırım daha rahat oluyorrr.

Kızlar dun gece uykusuz bir gece geçirdik malum istanbulda olanlar bilir butun gece her gok gurlemede benim yavrum uyandı ve onun sakinleştirmekte zor oldu..bizimki çok sulak bir yerden geldi ama şimşek nedir bilmiyorduk onuda öğrendik ve oğlumn korktugunu tecrube ile sabitledik anlayacağınız ..biz birde çatıkatında oturuyoruz bu yuzden çok etkilendik sizde de olmustur mutlaka :18:

ahh kuzucum yaaa yerim onu alışık değil ya ondan sanırım...
kızım ilk doğduğunda çok yağmur vardıı asya hastane odasında gökgürültüsüyle tanıştıı halada duymazz çok şiddetli olmadığı sürece ama ramazanda top patlamasında ağlardı...

bursada yağmış ama ses oldumu hiç duymadımm...üzüldüm kuzumaa yaaa...

evt canım ben bile korktum yanii:)benim kuzum uyanmadı..siz çatı katı olduğu için daha çok etkilenmişsiniz..ben yüksek girişte oturuyorum sesten sadece ben etkilendim gök gürültüsünden çok korkarım:1:
işin komik tarafı gök gürültüsünden önce kociş bana sırnaşıp duruyo bende istemediğim için..bi kaç gündür çok yoruluyorum aşkım yaa hiç enerjim yok dedim:52::52:adamcağız geri çekilmek zaorunda kaldı:1:gök gürültüsünü duyar duymaz ben ona yapıştım korkudan:9:menfaatin gereği nasıl yapışıyosun korktun ya yapışırsın böyle diyo..dua ediyo Allah ım her gün gök gürüldesin diye hahaha:52:heriflerin işi duaya kaldı:9:

akillarda oglu sirtina kadar kaka yapan kadin olarak iz birakmak! :9:
Gecmis olsun canim benimki dun aksam misafirlige giderken yine yapti
Arabayi koku sarinca cektim kenara abovvv sirtina kadar
Bir de demezler mi iyi baglamamissindir diye
Napsan durmuyor arkadas tazyikli mi yapiyordur nedir

Back
X