2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın mayıs anneleri...
hepinize sağlıklı ve huzur dolu bir gün diliyorum...

kızlar bende acayip gaz problemi var sizlerde de varmı bu sorun?

2 hafta kadar önce bende öyleydim canım.10 güne kadar biraz daha rahatlamış olursun.

Merhaba arkadaşlar, bende 7 haftalık hamileyim:49: 3 hafta önce kan tahliliyle öğrenmiştim, şoku atlattım çok şükür :52: İnşallah hepimiz kucağımıza alırız yavrularımızı. Geçen hafta gittim doktara kalp atışını duyamadım ama gördüm çok şükür. İlk resmini de aldık . Umarım herşey çok güzel olur:61:

Aramıza hoşgeldin canım...Bebeğin hayırlı olsun.

Merhaba,
bugün kan testiyle de netleşti bende 4+2 hamileyim ve 21 mayıs beklenen tarih. 6 haftalıkken ultrason için gideceğim. Bu benim ikinci bebeğim gerçi tecrübeli sayılırım;) Sizlerle paylaşımda bulunmak çok keyifli olacak şimdiden yaşadığım belirtiler ilkinden çok farklı

Maşallah mayıs anneleri gittikce çoğalıyoruz.Bebeğin hayırlı olsun canım.

merabalar arkadaşlar bende kan sonuçlarımı aldım bi sorun yok yeni hamişlere tebrikler şu tablodan yapamıyorum bebeğin kaç günlük oldugunu gösteren benim alerji problemim devam ediyor dr kullan spreyi dedi astım olursun dedi ama bakalım hapşurmaktan göbeğim agrıdı acil şifa dileklerinizi bekliyorum

Çok geçmiş olsun cenera...Doktorun tavsiyesini uymalısın bence.Astım çok daha kötü...

Hepinize günaydınlar dileyip günün ilk güzel haberini veriyorum. Durmadan sorun ettiğim leke problemi için dün akşam doktora gittim. Doktor senin öyle ciddi bir düşük riskin yok bu kadar telaş yapma dedi. Bebişom 7+3 günlük olmuş (bugün 7+4 oldu) gelişimi çok iyi kalp atışları gayet net görünüyor dedi.:nazar: Ama cihazda ses aksamı olmadığı için bana dinletemedi. Progestana devam strese son :64:

Hepinize günaydınlar dileyip günün ilk güzel haberini veriyorum. Durmadan sorun ettiğim leke problemi için dün akşam doktora gittim. Doktor senin öyle ciddi bir düşük riskin yok bu kadar telaş yapma dedi. Bebişom 7+3 günlük olmuş (bugün 7+4 oldu) gelişimi çok iyi kalp atışları gayet net görünüyor dedi.:nazar: Ama cihazda ses aksamı olmadığı için bana dinletemedi. Progestana devam strese son :64:

Maaşallah canım...:nazar:
Lekelenmen belki çok ayakta durduğun için veya kendini yorduğun içinde oluyor olabilir.
Herşeyin yolunda olmasına sevindim.

Kızlar benim dün akşamdan beri hafif hafif içim bulanıyor.Çok garip bişey.Umarım bu bulantı dahada artmaz.

6-7 ay kadar önceden ayarlanmış 10 günlük bi tatilimiz var ailemle birlikte.Haftabaşı tatilimiz başlayacak ama ben bulantının tatilimi mahvetmesini istemiyorum.
En iyisi yarın doktora danışmak.
Bu arada nette gezinirken bu bilgiyi buldum.Belki sizinde işinize yarayabilir.

Bulantıya karşı önlemler

Her ne kadar iyi tarafları olsa da midenin tepki vermesi gebeliği tehlikeye sokabilir. Kadınların daha az yemesi ve içmesi bebeğin sıvı, vitamin ve mineral kaybına uğramasına neden olabiliyor. Bundan dolayı mağdur olan kadınların özellikle bol bol sıvı alması çok önemli. Bir kaç küçük önlem de işe yarayabilir:

• Özellikle sabah saatlerinde kan şekerinin düşmesi ile birlikte bulantı şiddetlenebilir. Bundan dolayı yataktan kalkmadan evvel kuru ekmek, kraker veya kuru meyve yemeye çalışın. Az şekerli bir nane çayı sizi rahatlatır ve kan şekerini yükseltir. Melisa çayı, böğürtlen çayı ve papatya çayı da etkili oluyor.
• Bolca sıvı almaya çalışın. Hangi tarz sıvının sizin için en iyisi olduğunu deneyerek öğrenebilirsiniz. Sadece su, soğuk içecekler (soda, süt, kafeinsiz içecekler), çay ya da sebze suları.
• Sıvılara alternatif olarak bol su içeren meyvelerde tercih edebilirsiniz (karpuz, üzüm gibi). Meyveli dondurma yemek, buz küpünü veya limon emmek de işe yarayabilir.
• Yağlı ve çok baharatlı yiyecekleri mönünüzden çıkarın. Meyve, sebze ve süt ürünleri hem daha kolay hazmediliyor hem de sağlık açısından yararlı.
• Büyük öğünler yerine küçük ara öğünlerle açlığınızı bastırın.
• Gün içinde bolca atıştırın. Bir etimek, yulaf ezmesi, ara sıra küçük bir muz. Böylece mideniz de boş kalmaz. Unutmayın önemli olan bulantıyı geçiştirmek değil, oluşmasını önlemek. Bundan dolayı atıştırmalar çok önemli. Çünkü çiğneme işlemi esnasında tükürük salgısını harekete geçirir ve böylece bulantıyı keser. • Bulantıyı kesmek için uçucu yağlardan da faydalanabilirsiniz. Begamot, mandalina, nane veya limon yağları oldukça yararlı.

Günaydın mayıs anneleriiiii... inşallah bebişlerinizle çok güzel bi gün geçirirsiniz :)

ben bugün 5 haftalıkım... ctesi gittiğimde keseyi görebilir miyim acaba ? birde kalp atışları en erken ne zaman duyulur arkadaşlar :61:

merhaba arkadaşlar, bende 7 haftalık hamileyim:49: 3 hafta önce kan tahliliyle öğrenmiştim, şoku atlattım çok şükür :52: Inşallah hepimiz kucağımıza alırız yavrularımızı. Geçen hafta gittim doktara kalp atışını duyamadım ama gördüm çok şükür. Ilk resmini de aldık . Umarım herşey çok güzel olur:61:

bende dun gittim bende gördüm ama duyamadımm maleseff seninm sat ne zaman..

Bütün hamişlere ve meleklerimize günaydınnnn. Sorunsuz ağrısız bulantısız güzel bi gün geçiririz inşallah. Aramıza yeni katılan taze hamişlerde hoş gelmişler gözleri aydın :49:

Günaydın,

Bende bugün öğrendim hamile olduğumu... :16: :16: :16:

İkinci hamileliğim ama ilk çocuğum olacak inş...

Haftaya cumartesi dr gideceğim... şuan internete göre 4+6 :) SAT: 12 Ağustos

İlk sayfadan beri bütün yazdıklarınızı okudum... İnş hamile olup da yazarım diyodum... Ve şimdi buradayım...

İnş. Sağlıcakla kucaklarımıza alırız meleklerimzi...:52:

Günaydın,

İlk sayfadan beri bütün yazdıklarınızı okudum... İnş hamile olup da yazarım diyodum... Ve şimdi buradayım...

Hayırlı olsun diyelim o zaman. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır büyütürsün.

günaydın güzel hmişler nasılsınız güzel bir gün diliyorum herkese yeni gelen mayıs annelerini tebrik edip hoşgeldiniz diyorum yavaş yavaş güzel hberler ardarda gelmeye başladı
fatmacan gözünaydın çok sevindim
bizdfe hayırlısıyla görsek ve duysak kalp atışlarımızı dahada rahatlıcaz bakalım hayırlısı

gunaydin taze anneler,ben dun cok stresli bir gun gecirdim karnimda kasilmalar oldu,sinirden surekli ateslendim ,karin agrilarim oldu acaba bebegime bisey olmusmudur
cok korkuyorum:59:

merhaba kızlar aranızda yoktum iki gündür seminerdeydim. Doktora gitmiştim salı günü bebeğimin kalp atışını duyamadım ama başını ve vucudunu gördüm çok net bi şekilde, öyle mutlu oldum ki anlatamam. Doktora gittiğim gün 5+3tüm ama bebeğim 13 mm göründü. Evde baktığım kitaplara göre 7,5 haftalık boyunda uzun olucak galiba kereta:)

gunaydin taze anneler,ben dun cok stresli bir gun gecirdim karnimda kasilmalar oldu,sinirden surekli ateslendim ,karin agrilarim oldu acaba bebegime bisey olmusmudur
cok korkuyorum:59:

canım stres yapma içini ferah tut... Karında kasılmalar zaten normal... Çünkü rahim kalınlaşıyor... Ama sen yine de kendine çok çok dikkat et...

merhaba kızlar aranızda yoktum iki gündür seminerdeydim. Doktora gitmiştim salı günü bebeğimin kalp atışını duyamadım ama başını ve vucudunu gördüm çok net bi şekilde, öyle mutlu oldum ki anlatamam. Doktora gittiğim gün 5+3tüm ama bebeğim 13 mm göründü. Evde baktığım kitaplara göre 7,5 haftalık boyunda uzun olucak galiba kereta:)

Merhaba,

Çok güzel bir duygu maşallah... Maşallah bu arada Miniciğe... Canımmm kerata demişsin.. Erkek mi hissediyosun..:52:

Allah hepimize yaşatsın o duyguyu inş..

selam kızlar yeni gelenler olmuş maşallah hoşgeldiniz
benim bulantılarım biraz hafifledi bugün daha iyiyim
ama sol kasığımda bir batma hissi var çok korkutuyor beni
akşam uzanırken elimi kasığımın üzerinde dolaştırdım bir sertlik var
yürürken bile hissediyorum bugün
evham mı yapıyorum anlamadım
doktor randevum da cumartesi günü ben nasıl sabretcem o zamana kadar

Günaydın,

Hoş geldin canım.. Allahım tamamını erdirsin inşallah.. benimde sat 11 ağustos. Bu ctesi gidicem dr. Kısmet olursa…

Canım benim içini kalbini her zaman ferah tut.. meleğin şimdi sana sıkı sıkı sarılmış bi şekilde ve sağlıklı Allahın izni ile…

Back
X