• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugün beykoza yazdıktan sonra ablam aradı sancım var dedi bende dakika tut bir bakalım dedim 5dakikada bir gelince hemen hastaneye git dedim gittiğinde 7cm açılma varmış rahminde:(( hemen alalım doğuma ama bebekler yaşamaz demişler kabul etmeyip ege üniversitesine gittiler ama ne ağlamak telde ben desen burada elimden bişey gelmiyor. o saatten beri doğumhanede bekliyor dua edin bırakmasınlar annelerini bebekler sağ salim kucağına alsın ablam yavrularını

Off cnm benim ins birakmazlar annelerini, umarim sagsalim kavusur kuzular..allah yar ve yardimcisi olsun cnm..dualarim sizinle..

Kizlar bizim bir azi disimiz daha cikti oldu 10 disimiz oglum her gun dis cikarir hale geldi resmen.. bir de cok hastayiz ben biraz iyi oldum ama oglumun halan burnu tikali nefes alamiyor , bir yandan da disler gelmeye basladi cok zor zamanlar geciyoruz mevlam ins acir halimize gece surekli ayaklarimda uyumamiyor.

selam:3:çok yorgunum:ssz:
hejarım çok geçmiş olsun:ssz:ilk ateşlenmiş ogluşun:ssz:umarım bi daha olmaz cnm,rahatsızlıgı geçsin uykusu düzene girer cnm..
acil şifalar diliyorum..
azraece:ssz:çok üzüldüm,böyle şeyleri duyunca çok kötü oluyorum:(:ssz:umarım yavrular annelerini bırakmazlar..Allah yar ve yardımcıları olsun..
melegim dişiniz hayırlı olsun:46::nazar:darısı çıkmayan dişlerin başına..umarım mahirde en kısa sürede saglıgına kavuşur cnm..

çok yorgunum:ssz:sabahtan akşam 7 ye kadar elektirigimiz yoktu:37:bide üstüne sularda kesildi:37:neyseki depoda su vardı..
bütün gün mutfak dolapları ve buzdolabıyla ugraştım:37:üstüne ev sil,çocukları yıka:37:bana su kalmadı:14:nasıl yatacam bu halde:14:
inşallah sabaha kadar su gelir:14:sabah banyo yapmam lazım:14:yigenim zeynonun dogum günü var oraya bu halde gidemem:14:
hepiniz bi kova su verseniz ne olur:47:zaten gerginim:47:
işte böyle:31:başka ne yazıyım bilemedim:31:
cerenle çağla birbirlerini yiyolar:)ama ceren kardeşini çooookk seviyo:)çağla eger yüksek bir yerdeyse hemen indiriyo:))
işte bu kadar:9:şimdilik byee:10:

çok yorgunum:ssz:sabahtan akşam 7 ye kadar elektirigimiz yoktu:37:bide üstüne sularda kesildi:37:neyseki depoda su vardı..
bütün gün mutfak dolapları ve buzdolabıyla ugraştım:37:üstüne ev sil,çocukları yıka:37:bana su kalmadı:14:nasıl yatacam bu halde:14:
inşallah sabaha kadar su gelir:14:sabah banyo yapmam lazım:14:yigenim zeynonun dogum günü var oraya bu halde gidemem:14:
cerenle çağla birbirlerini yiyolar:)ama ceren kardeşini çooookk seviyo:)çağla eger yüksek bir yerdeyse hemen indiriyo:))

Aferen Ceren ablamiza..onada bu yakisir tabiki..

Bize gel banyo icin malum cok sulak bir ulkede yasiyorum her yerimiz su oluyor da biraz :)) sana bir kova degil tonlar feda olsun sekerim..

Yigeninin dogum gunu kutlu olsun, nice guzel omurler diliyorum

iyi pazarlar herkese
malesef berbat 5 gün geçirdik kızlar
oğlum hastalandı,3 gün ateşler içinde yandı yavrum keyfi yok,iştahı yok,uykusu yok
ilk defa ateşlendi doğduğundan beri meğer ne zormuş :26:
dr gittik salgın varmış,ateş düşürücülerle düşürdük şükür ateşini bugün daha iyi kuzum
gece çok sık uyanıyor şimdi babyceren seni daha iyi anlıyorum kuzum gece 6-7 sefer kalkar oldu
sanırım bir yeri ağrıyor,ağlayarak uyanıyor ayağımda sallıyorum uyutuyorum yatağına yatırıyorum hop yarım saat yada 1 saat sonra tekrar uyanıyor..bu aralar salgın varmış aman dikkat kızlar diğer yavrularda hastalanmasın...

geçmişe çok az bakabildim okuduklarımdan aklımda kalan
ilk önce TALAY oldu,canım hamileymişsin,çok sevindim zaten istiyordun artık sende tecrübeli anneler kervanına katılırsın bizde tecrübelerinden yararlanırız:16:ilk önce sağlıklı rahat bir hamilelik diliyorum sana,hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah:54:

ANNEZEYNEP senin bu regl meselesi yılan hikayesine döndü resmen :27:hakkında hayırlısı olsun canım,bu arada doğum günün kutlu olsun Rabbim yüreğin kadar temiz bir ömür versin sana bu arada Ömerime maşallah çok akıllı kuzum:52:

İLKİM canım çok üzüldüm ya demek bakıcıdan memnun kalmadınız,Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

yine gelcem oğlumdan fırsat buldukça öperim her birinizi ayrı ayrı:54:
Sağ ol canım amin. Kuzuma çok büyük geçmiş olsun ateş dediğin gibi gerçekten zor. Umarım tekrarı olmaz ve kısa sürede iyileşir kuzucuğum.
kızlar bugün beykoza yazdıktan sonra ablam aradı sancım var dedi bende dakika tut bir bakalım dedim 5dakikada bir gelince hemen hastaneye git dedim gittiğinde 7cm açılma varmış rahminde:(( hemen alalım doğuma ama bebekler yaşamaz demişler kabul etmeyip ege üniversitesine gittiler ama ne ağlamak telde ben desen burada elimden bişey gelmiyor. o saatten beri doğumhanede bekliyor dua edin bırakmasınlar annelerini bebekler sağ salim kucağına alsın ablam yavrularını
Canım çok üzüldüm geçmiş olsun inşallah annelerine sımsıkı tutunurlar ve zamanında dünyaya gelirler dualarım sizinle.
Kizlar bizim bir azi disimiz daha cikti oldu 10 disimiz oglum her gun dis cikarir hale geldi resmen.. bir de cok hastayiz ben biraz iyi oldum ama oglumun halan burnu tikali nefes alamiyor , bir yandan da disler gelmeye basladi cok zor zamanlar geciyoruz mevlam ins acir halimize gece surekli ayaklarimda uyumamiyor.
Diş olayı gerçekten yıpratıyor insanı bizim de köpekler gelecek inşallah hayırlısıyla atlatırız şu zamanları.

Gel bacım bizde yıkan. Ama o ayki su parasını ödemek şartıyla.
Beste de pat küt herkese indiriyo üzülüyorum bu duruma ama oyun sanıyo.

Aferen Ceren ablamiza..onada bu yakisir tabiki..

Bize gel banyo icin malum cok sulak bir ulkede yasiyorum her yerimiz su oluyor da biraz :)) sana bir kova degil tonlar feda olsun sekerim..

Yigeninin dogum gunu kutlu olsun, nice guzel omurler diliyorum

Gel bacım bizde yıkan. Ama o ayki su parasını ödemek şartıyla.
Beste de pat küt herkese indiriyo üzülüyorum bu duruma ama oyun sanıyo.

kimin evinde jakuzi varsa ona gelecem:))bizim evdeki duşa kabinden çok sıkıldım:9:
geniş ferah bi yer arıyorum:23::9::9:
bide kese yapacak biri lazım:27:
şaka bi yana bişey istemem sadece su verin yeter:43::43::43:

kızlar biz geldik pir geldik eceyi demir manyağı yapmışım:))):37::37::37: doktor bile şaşırdı değerleri yazayım bi bakın.

ferritin eski sonuç:3,34 olması gereken max:1,77 ece yeni sonuç:16,69:37:

demir eski sonuç:16,4 olması gereken max:150 ece yeni sonuç:182,3:37:

normalde tedavi 3 ay demişti ama ben birden bu kadar kabız olmasından anlamıştım artık fazla olduğunu iyiki 1 ay önce götürmüşüm

inek sütü ile anne sütü kalsiyum açısından çok farklımı dedim tabiki anne sütü daha iyi dedi ama bakalım kalsiyumunada dedi oda çok iyi çıktı. binlerce kere şükürler olsun insan seviniyor valla Rabbim evlatlarımıza sağlık versin

çok güzel değerler maşallah eceye inş. bütün bebeklerimizin değerleri çok güzel çıkar

Kızlar ben bugün bakıcıyı işten çıkarmaya karar verdim.
Bana geçen sene temizliğe gelen bi bayan vardı huyunu suyunu bilirim iyi insandır.
Bugün onu aradım besteye bakar mısın diye kabul etti. Pazartesi o başlayacak.
Benim eski bakıcı sinirlerimi çok bozdu çocuğa doğru düzgün bakmadı. Sürekli arıyorum her aradığımda; pepeyi izliyo,canım kardeşimi izliyo, köstebekgilleri izliyo diyo. Sırayla bütün çizgifilmleri izletiyor. Ben Besteye tv izletme demedim mi diyorum tamam diyo yine bildiğini okuyo. (söylemesi de güzel aslında). Geçen muzunu yemedi dedi, sonra eve geldim muza baktım muzun kabuğu bile soyulmamış. Abla pardon da sen denemeden yemediğini nasıl anladın dedim lafları geveleyip durdu. Burada kahvaltı yapıyo bulaşığı çalkalayıp makinaya bile koymuyor. Beste uyurken yap diyorum ama yapmıyor. Ben zaten kendisine temizlik yap falan demedim ama beste uyurken evi düzenle dedim ama nafile. Bi de çok patavatız dan dun konuşuyo sinirlerimi bozuyo ben de laf sokup duruyorum. Ayy yüzünü görmek bile sinirlerimi bozuyo. Neyseki kurtuluyorum ondan yarın eşim parasını verecek, ben asla gitmem dedim o da tamam dedi. Annesi yanında olanlar yatın kalkın şükredin,meğer geçen sene ne kadar rahatmışım.
iyi bir bakıcı bulmak gerçekten şans işi.çok şükür bu konuda içim rahat biz gelinceye kadar tv açılmıyor bütün gün oynuyorlar benim için bu konu çok önemliydi sık sık dışarı çıkararır aslında bebekler herşeyi anlatıyorlar benim ilk önce annem bakıyordu ama bakıcımdan daha memnunum inş. sende memnun kalırsın gözün arkanda kalmaz

Kizlar Mahir ve ben cok fena grip olduk..oglum sabaha kadar 20 dk bir kalkarak uyuyor bugun doktora goturduk acile nefes alamiyor kuzum buyuk ihtimal benden gecti cunku oncesinde biraz kirginlik vardi uzerimde...iste boyle biizim hafta sonumuz ..yaa sizinkiler nasil...ne var ne yok..

çok geçmiş olsun meleğim bizimde hafta sonumuz ateş ve ishalle geçti.en kısa zamanda toparlar mahir.

iyi pazarlar herkese
malesef berbat 5 gün geçirdik kızlar
oğlum hastalandı,3 gün ateşler içinde yandı yavrum keyfi yok,iştahı yok,uykusu yok
ilk defa ateşlendi doğduğundan beri meğer ne zormuş :26:
dr gittik salgın varmış,ateş düşürücülerle düşürdük şükür ateşini bugün daha iyi kuzum
gece çok sık uyanıyor şimdi babyceren seni daha iyi anlıyorum kuzum gece 6-7 sefer kalkar oldu
sanırım bir yeri ağrıyor,ağlayarak uyanıyor ayağımda sallıyorum uyutuyorum yatağına yatırıyorum hop yarım saat yada 1 saat sonra tekrar uyanıyor..bu aralar salgın varmış aman dikkat kızlar diğer yavrularda hastalanmasın...

geçmişe çok az bakabildim okuduklarımdan aklımda kalan
ilk önce TALAY oldu,canım hamileymişsin,çok sevindim zaten istiyordun artık sende tecrübeli anneler kervanına katılırsın bizde tecrübelerinden yararlanırız:16:ilk önce sağlıklı rahat bir hamilelik diliyorum sana,hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah:54:

:

Allah razı olsun hejarcım çok şükür inş. sağlıkla hayırla kucağıma alırım bebeğimi hafta sonu bir iki damla kan geldi aklım çıktı musab bilalde hiç böyle bişey olamaıştı.musabı kucağıma aldım birazda ev işi sanırım ondan oldu çarşamba kontrolümüz var bana dua edin kızlar.

en kısa zamanda haber ver azraececim inş. güzel haberler verirsin dualarımız bebekler için.Rabbim ablanın yüzünü güldürsün.

günaydın kızlar hafta sonu musab bilalin hastalığıyla uğraştık ateşi çıktı hiç istemesmde ateş düşürücüleri kullanmak zorunda kaldım.evde tadilat var musab bilalin odasında kalıyoruz aynı yatakta üç kişi bende ortada yatıyoruz şuan heryerim ağrıyo.yatağımı özledimmm.

hejar, talay, meleğim geçmiş olsun, ... bi an önce iyileşsin kuzucuklar..

azraecem cok üzüldüm. inşallah güzel haberler almışsınızdır.

of yine unuttum ne yazacağımı... hasta olan tum anniş ve bebişlerimize şifalar diliyorum.
umarım herkesin haftasonu güzel geçmiştir. ben cok yorgunum. istanbula gittik geldik.

beybim tabaktakiler kalamar.. anladın sen onu :34:

günaydınnnn:3:

nasılsınız anne arkadaşlarımmmmm:16:

AZRAECE çok çok üzüldüm ablan için canım ya inş sağlıkla kavuşur yavrularına allah yardımcısı olsun inş, bizide haberdar et, dualarımız onlarla inş...

hasta olan tüm bebişlerimize de çok geçmiş olsun, hepside tez zamanda iyileşip bütün kışı hastalıksız geçirsinler inşşşş:16:

Herkese mutlu huzurlu bir hafta diliyorum selamlar anne melekler:3:

Aras Eymen,Mahir ve Musab Bilal'e geçmiş olsun:nazar:Erkekkklerimize nazar mı değdi yaw:ssz:
Azraece ablanın melekleri inşallah annelerine tutunurlar canım dualarım sizinle...
Eceme de maşallah değerlerine çok sevindim:46:
Baby su hamam jakuzi duşakabin ne istersen buluruz sen gellllll gell bize gel bebeğimmmm:94:
Temizlikler bitmiş hadi gözün aydın güle güle kirletsin kızlar:9:

aşırı acelem var, hemen yazıp çıkıyorum:

talay hanım, aşırı ve acele tebrik ederim. sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah yeni bebişinizi :16:
azraece hanım, ece nin demirine sevindim cidden :16:

ilkim81 hanım, bakıcı meselesine çok üzüldüm. yeni bakıcınız da hayırlı olsun bakalım :26:

hejar hanım, geçmiş olsun Aras eymene :5:

bizden haberlere gelince:

Orhan Cemal son 1 ayda 500 gr almış. önceki bölümlerden hatırlarsınız. kilosu çok az olduğundan doktor şüphelenmiş ve 1 ay yediği herşeyi kontrol etmemizi ve izlememizi söylemişti. geçen hafta kontrolde, 1 günde yediği her ama herşeyi yeme şeklini ve sıklığını uzun uzun dinledi. sonra "ben bir hocaya sorayım" dedi. "kilo almış işte. yemesi de güzel. bunun neresini hocaya danışacak acaba :18:" diye korkarken hoca geldi. uzun uzun yemek alışkanlıkları ve miktarlarını konuştuk. yediği miktar ve sıklık çok güzelmiş. normal bir çocuk için yeterliymiş ama Orhan Cemal'in tek sorunu metabolizmasının hızlı olmasıymış. son "1 ayda rutinden farklı olarak sabah kalkar kalkmaz, kahvaltıdan önce sütlü+bisküvi verdiğimi söyledim. "demek ki Orhan Cemal'in kahvaltıdan önce yediği miktar kadar fazladan enerji ihtiyacı var ama bunu daha çok muhallebi tarzı tamamen ev yapımı şeylerle kapatmaya çalışın. hiç yemezse bisbüviyi son çare olarak kullanabilirsiniz. 1 ay yine sürekli izleyin yeme alışkanlığını ve miktarlarını. bu ay 500 gr alması şans da olabilir. o yüzden düzenli olarak almasını izlememiz gerekiyor" dedi.
görseniz, o kadar acıdım ki kendime. bir hocayla çocuğuma yedireceklerimi konuşuyordum :14: çocuğuna bakamayıp, zayıflatan anne gbi hissettim kendimi. demek ki, şimdiye kadar benim eksiğim yüzünden kilo almamış :14:

bu arada, iznimiz olmasına rağmen lab.da önemli bir sunuma yardım etmeye geldim. annem aşırı grip oldu. şehir dışından da kanserli bir hastamız gelecek ayrıca. herşey üstüste geldi. nasip bakalım. belki, hastayla eve geliriz de bizde kalırlar diye, sabah kalkar kalkmaz 3+1 hangar evimi kaldırıp temizleyip yerleştirdimi. o arada oğluşum ve eşime kahvaltı hazırladım ve yaptırdım. sonra çamaşırları serdim, kuruyanları kaldırdım. birkaç parça ütümü yaptım. Orhan Cemal'in çantasını hazırladım. bulaşıkları topladım. halı örtülerini çırpıp serdim. çırptığım halıları da serdim. duş aldım ve ailecek lab.a geldik :6: ben sunuma yardım ederken eşim oğlanı gezdirecek. hemen sonra hastaneye gidip hastayla ilgileneceğiz. hemen sonra aynı hasta için eşyalı ev bakacağız. tedavisi uzun süreceği için ev tutacaklar.

sunuma 10 dk kaldı. birkaç hazırlığımı yapıp çıkıyorum. byeeeeeeeeee :10:

not: tatile gitmedik. onun yerine evimizde oturup dinlendik. yemek yapmadım, dışarda yedik ve bol bol gezdik. çok dinlendim vallahi. yarım işlerimi bitirdim. bir sürü şey okudum. oğluşpumla beraber vakit geçirdim :16:

aşırı acelem var, hemen yazıp çıkıyorum:

talay hanım, aşırı ve acele tebrik ederim. sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah yeni bebişinizi :16:
azraece hanım, ece nin demirine sevindim cidden :16:

ilkim81 hanım, bakıcı meselesine çok üzüldüm. yeni bakıcınız da hayırlı olsun bakalım :26:

hejar hanım, geçmiş olsun Aras eymene :5:

bizden haberlere gelince:

Orhan Cemal son 1 ayda 500 gr almış. önceki bölümlerden hatırlarsınız. kilosu çok az olduğundan doktor şüphelenmiş ve 1 ay yediği herşeyi kontrol etmemizi ve izlememizi söylemişti. geçen hafta kontrolde, 1 günde yediği her ama herşeyi yeme şeklini ve sıklığını uzun uzun dinledi. sonra "ben bir hocaya sorayım" dedi. "kilo almış işte. yemesi de güzel. bunun neresini hocaya danışacak acaba :18:" diye korkarken hoca geldi. uzun uzun yemek alışkanlıkları ve miktarlarını konuştuk. yediği miktar ve sıklık çok güzelmiş. normal bir çocuk için yeterliymiş ama Orhan Cemal'in tek sorunu metabolizmasının hızlı olmasıymış. son "1 ayda rutinden farklı olarak sabah kalkar kalkmaz, kahvaltıdan önce sütlü+bisküvi verdiğimi söyledim. "demek ki Orhan Cemal'in kahvaltıdan önce yediği miktar kadar fazladan enerji ihtiyacı var ama bunu daha çok muhallebi tarzı tamamen ev yapımı şeylerle kapatmaya çalışın. hiç yemezse bisbüviyi son çare olarak kullanabilirsiniz. 1 ay yine sürekli izleyin yeme alışkanlığını ve miktarlarını. bu ay 500 gr alması şans da olabilir. o yüzden düzenli olarak almasını izlememiz gerekiyor" dedi.
görseniz, o kadar acıdım ki kendime. bir hocayla çocuğuma yedireceklerimi konuşuyordum :14: çocuğuna bakamayıp, zayıflatan anne gbi hissettim kendimi. demek ki, şimdiye kadar benim eksiğim yüzünden kilo almamış :14:

bu arada, iznimiz olmasına rağmen lab.da önemli bir sunuma yardım etmeye geldim. annem aşırı grip oldu. şehir dışından da kanserli bir hastamız gelecek ayrıca. herşey üstüste geldi. nasip bakalım. belki, hastayla eve geliriz de bizde kalırlar diye, sabah kalkar kalkmaz 3+1 hangar evimi kaldırıp temizleyip yerleştirdimi. o arada oğluşum ve eşime kahvaltı hazırladım ve yaptırdım. sonra çamaşırları serdim, kuruyanları kaldırdım. birkaç parça ütümü yaptım. Orhan Cemal'in çantasını hazırladım. bulaşıkları topladım. halı örtülerini çırpıp serdim. çırptığım halıları da serdim. duş aldım ve ailecek lab.a geldik :6: ben sunuma yardım ederken eşim oğlanı gezdirecek. hemen sonra hastaneye gidip hastayla ilgileneceğiz. hemen sonra aynı hasta için eşyalı ev bakacağız. tedavisi uzun süreceği için ev tutacaklar.

sunuma 10 dk kaldı. birkaç hazırlığımı yapıp çıkıyorum. byeeeeeeeeee :10:

not: tatile gitmedik. onun yerine evimizde oturup dinlendik. yemek yapmadım, dışarda yedik ve bol bol gezdik. çok dinlendim vallahi. yarım işlerimi bitirdim. bir sürü şey okudum. oğluşpumla beraber vakit geçirdim :16:

Son düzenleme:
çok sevindim orhan cemal kilo almış.. akrabanız için de geçmiş olsun.. umarım tedaviye olumlu yanıt verir...

ayrıca yazmayı unutmuştum:
ecenin kan değerlerineee veeeeeeeeeee
mira ve zeynonun çiş-kaka olayını çözmesine alkışşşşşşşşşşşşşşşş:46::46::46::46::46::46:

çok sevindim orhan cemal kilo almış.. akrabanız için de geçmiş olsun.. umarım tedaviye olumlu yanıt verir...

ayrıca yazmayı unutmuştum:
ecenin kan değerlerineee veeeeeeeeeee
mira ve zeynonun çiş-kaka olayını çözmesine alkışşşşşşşşşşşşşşşş:46::46::46::46::46::46:

Mira'nın kaka olayına nazar değdi galiba canım:5:haftasonu beni biraz üzdü bu konuda:14:
Ramazandan bu yana yavaş yavaş kaka söyleyemeye başlayan minnoşum 3gündür bezine yaptı gerçi 1kez de wcyi tutturduk hakkını yemiyim:27:
Çiş olayımızda herhangi bir gelişme yok hala havaların da soğumasıyla,, sanırım baharı beklicem bezden tamamen koparmak için:16: Hayırlısı hakkımızda...

Bu arada İlkimcim inşallah gönlüne göre olur herşey yeni bakıcıyla..Gerçekten ayıp etmiş eski bakıcı da ama..zaten insanlara çocuk emanet etmek çok zor,üstüne birde güvensizlik olunca herşey daha da zor oluyor,Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi:16:

Masalın yarası iyileşmiştir inşallah Çiçekçim?:16:

Nagihan ne yaptı acaba bakıcı meselesini:44:İnşallah hayırlı soonuçlanmıştır:16:

Zadacan ce eee dedin yine yoksun şekerim öz let meeeee:16:

sağolun dualarınız için hala beklemedeler 1 bebek doğum kanalına girdiği için doğumu durduramayız ama geciktirmeye çalışıcaz demişler nasıl olacaksa bebekler için ciğer geliştirici iğne vurucaklarmış ablam gibi orada 40 gündür yatan kadın varmış onun durumu moral olmuş biraz

Back
X