• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

sağolun dualarınız için hala beklemedeler 1 bebek doğum kanalına girdiği için doğumu durduramayız ama geciktirmeye çalışıcaz demişler nasıl olacaksa bebekler için ciğer geliştirici iğne vurucaklarmış ablam gibi orada 40 gündür yatan kadın varmış onun durumu moral olmuş biraz

Hadi hayırlısı olsun canım...İnşallah iyi haberler verirsin bize:nazar:
Benim bir arkadaşımın da erken doğum riski vardı,aynı şekilde iğne yaptılar bebeğe ciğer geliştirici..
Sonra hep yatarak geçirdi kalan günlerini ve bebek doğdu,inşallah ablan da yavrularını sağlıkla kucağına alır:nazar:

Mira'nın kaka olayına nazar değdi galiba canım:5:haftasonu beni biraz üzdü bu konuda:14:
Ramazandan bu yana yavaş yavaş kaka söyleyemeye başlayan minnoşum 3gündür bezine yaptı gerçi 1kez de wcyi tutturduk hakkını yemiyim:27:
Çiş olayımızda herhangi bir gelişme yok hala havaların da soğumasıyla,, sanırım baharı beklicem bezden tamamen koparmak için:16: Hayırlısı hakkımızda...

Bu arada İlkimcim inşallah gönlüne göre olur herşey yeni bakıcıyla..Gerçekten ayıp etmiş eski bakıcı da ama..zaten insanlara çocuk emanet etmek çok zor,üstüne birde güvensizlik olunca herşey daha da zor oluyor,Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi:16:

Masalın yarası iyileşmiştir inşallah Çiçekçim?:16:

Nagihan ne yaptı acaba bakıcı meselesini:44:İnşallah hayırlı soonuçlanmıştır:16:

Zadacan ce eee dedin yine yoksun şekerim öz let meeeee:16:

olsun canım nasılsa daha erken.. zorlamamak lazım. elbet düzene girer..

sağolun dualarınız için hala beklemedeler 1 bebek doğum kanalına girdiği için doğumu durduramayız ama geciktirmeye çalışıcaz demişler nasıl olacaksa bebekler için ciğer geliştirici iğne vurucaklarmış ablam gibi orada 40 gündür yatan kadın varmış onun durumu moral olmuş biraz

ne kadarlıktı bebekler kuzum.. hadi inşallah hayırlısıyla sağ salim gelirler dunyaya

tünaydınnnn
azraece
canım allah yardımcınız olsun.sıkı sıkı tutunsun bebişler zamanı geldiğinde anneleri sağlıcakla kucaklasın.doktor geciktirebiliz demiş iyi düşünün iyi olsun inşallah dualarımız sizinle yine bizi haberdar et canım

meleğim dişiniz hayırlı olsun peşpeşe ağrısız acısız arkası gelsin .zor valla
chikocm maşallah oğluşuna kg almış sanırım daha sık doyurucu beslememiz gerekiyor bu sıpaları enerjilerine yetişemiyoruz valla.tatildeymişşin güzel geçmiş dinlenmişşn sevindim

çok sevindim orhan cemal kilo almış.. akrabanız için de geçmiş olsun.. umarım tedaviye olumlu yanıt verir...

ayrıca yazmayı unutmuştum:
ecenin kan değerlerineee veeeeeeeeeee
mira ve zeynonun çiş-kaka olayını çözmesine alkışşşşşşşşşşşşşşşş:46::46::46::46::46::46:

Canım sagol, bukadar yol aldık ya çok şükür geriside gelir inş, geceleri altı açık yatıyor tamamen biraz önce aradım annemi 9.30 da uyanmış zeynom tutmuş ananesinin elini tuvalete gidip pijamasını indirip yapmış annem havalara uçuyor ben sormadan daha gidip yaptı kendisi diye bakalımm maşallahh diyeyim:nazar: inş böyle devam eder çünkü mirâ'cık gibi arada zeynoda şaşırtmalar yapmıyor değil çünkü küçükler daha normal böyle böyle öğrenecekler tam olarak inşşşşş:16:

çok şükür canım buda güzel bir haber inş mutlu sonla bitecek bu kötü günleri ve kavuşacak ablacığın kuzularınaaaa:16: buarada ece'min demirlerinee herşeylerine maşallahhh:nazar:

İLKİMM canımm bakıcı olayı kötü olmuş ya valla sinir oldum okurken, inş iyi insanlarla karşılaştırsın allah canım, yeni bakıcınızdan çok memnun kalırsınız inşşş:16:

bize gelince anneannemize geldik.izmirden sonra trakya havası çarptı bizi oğlanı kat kat giydirdmm ev içinde süveter yelek robot oldu resmen burnu tıkalı sanırım grip olucak burda bahçemiz var dedemiz birde minik köpek almış oğluma arkdaş peşpeşe koşuyolar köpekte bi çocuk oğlanın topuyla oynuyor kamyonuna ip bağladık çeksin dye onu alıp kaçıyor bizimkide anneeee diye peşindn koşuyor vermiyor oyuncaklarını ... aile güzel şey özlemişiz gurbetlik zor aileniz yakınsa kıymetini bilin allah başmızdan eksik etmesinn aminnn
bizden bukadar
imla hatalar var geçen geldiimde klavyeye kahve dökmüştüm hala bozuk ekran klavyesiyle zor yazılıyorr

:53::53::53: yeni okuyorum. ablanızın doğumu başlamış :53::53::53:

yanılmıyorsam veya bildiğim kadarıyla, doğumu başlatan hormon olan "oksitosin (doğru yazdığımdan emin değilim)" hormonunun salınımını durdurmak, doğumu da geciktirmek anlamına geliyor :26:kendimden biliyorum biraz. Orhan Cemal'in böbrek pelvisi normalden hayli büyüktü. hatta daha büyüyüp organ yetmezliği olmasın diye erken doğurmam gerekmişti. (son kontrolde küçüldüğü için erken doğurmamıştım) oksitosin salgılatıcı bir kimyasal verilerek doğum başlatılacaktı. bunun tersi de doğumu geciktirmek olur sanırım :26:

ciğerlerini geliştirmek çin de "sürfaktan" denen bir maddenin salınmasını sağlayan ilaç verilecektir. normalde bebekler son aylarında bu maddeyi kendileri salgılamaya başlarlar. akciğerlerdeki alveollerin etrafı sürfaktanla kaplanınca, alveoller daha rahat şişebilir, bebeğin ciğerleri daha kolay hava dolar. bu madde olmazsa hava dolması ve boşalması çok zor olur. inşallah hayırlısıyla bebeklerine kavuşur ablanız (bu duamı en içten hislerimle ediyorum)

aşırı acelem var, hemen yazıp çıkıyorum:

talay hanım, aşırı ve acele tebrik ederim. Sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah yeni bebişinizi :16:
azraece hanım, ece nin demirine sevindim cidden :16:

ilkim81 hanım, bakıcı meselesine çok üzüldüm. Yeni bakıcınız da hayırlı olsun bakalım :26:

hejar hanım, geçmiş olsun aras eymene :5:

Bizden haberlere gelince:

Orhan cemal son 1 ayda 500 gr almış. önceki bölümlerden hatırlarsınız. Kilosu çok az olduğundan doktor şüphelenmiş ve 1 ay yediği herşeyi kontrol etmemizi ve izlememizi söylemişti. Geçen hafta kontrolde, 1 günde yediği her ama herşeyi yeme şeklini ve sıklığını uzun uzun dinledi. Sonra "ben bir hocaya sorayım" dedi. "kilo almış işte. Yemesi de güzel. Bunun neresini hocaya danışacak acaba :18:" diye korkarken hoca geldi. Uzun uzun yemek alışkanlıkları ve miktarlarını konuştuk. Yediği miktar ve sıklık çok güzelmiş. Normal bir çocuk için yeterliymiş ama orhan cemal'in tek sorunu metabolizmasının hızlı olmasıymış. Son "1 ayda rutinden farklı olarak sabah kalkar kalkmaz, kahvaltıdan önce sütlü+bisküvi verdiğimi söyledim. "demek ki orhan cemal'in kahvaltıdan önce yediği miktar kadar fazladan enerji ihtiyacı var ama bunu daha çok muhallebi tarzı tamamen ev yapımı şeylerle kapatmaya çalışın. Hiç yemezse bisbüviyi son çare olarak kullanabilirsiniz. 1 ay yine sürekli izleyin yeme alışkanlığını ve miktarlarını. Bu ay 500 gr alması şans da olabilir. O yüzden düzenli olarak almasını izlememiz gerekiyor" dedi.
Görseniz, o kadar acıdım ki kendime. Bir hocayla çocuğuma yedireceklerimi konuşuyordum :14: çocuğuna bakamayıp, zayıflatan anne gbi hissettim kendimi. Demek ki, şimdiye kadar benim eksiğim yüzünden kilo almamış :14:

Bu arada, iznimiz olmasına rağmen lab.da önemli bir sunuma yardım etmeye geldim. Annem aşırı grip oldu. şehir dışından da kanserli bir hastamız gelecek ayrıca. Herşey üstüste geldi. Nasip bakalım. Belki, hastayla eve geliriz de bizde kalırlar diye, sabah kalkar kalkmaz 3+1 hangar evimi kaldırıp temizleyip yerleştirdimi. O arada oğluşum ve eşime kahvaltı hazırladım ve yaptırdım. Sonra çamaşırları serdim, kuruyanları kaldırdım. Birkaç parça ütümü yaptım. Orhan cemal'in çantasını hazırladım. Bulaşıkları topladım. Halı örtülerini çırpıp serdim. çırptığım halıları da serdim. Duş aldım ve ailecek lab.a geldik :6: Ben sunuma yardım ederken eşim oğlanı gezdirecek. Hemen sonra hastaneye gidip hastayla ilgileneceğiz. Hemen sonra aynı hasta için eşyalı ev bakacağız. Tedavisi uzun süreceği için ev tutacaklar.

Sunuma 10 dk kaldı. Birkaç hazırlığımı yapıp çıkıyorum. Byeeeeeeeeee :10:

not: tatile gitmedik. Onun yerine evimizde oturup dinlendik. Yemek yapmadım, dışarda yedik ve bol bol gezdik. çok dinlendim vallahi. Yarım işlerimi bitirdim. Bir sürü şey okudum. Oğluşpumla beraber vakit geçirdim :16:

chiciro hanım öncelikle orhan cemal için çoook sevindim darısı mahir,musab bilal ve tüm zayıf bebeklerimizin başına.metebolizma hızı için tahlil yaptırmışmıydınız,birde boyuda uzamışmı.onuda paylaşırmısınız.ben musab bilalinde metebolizmasının hızlı olduğunu düşünüyorum ama birde sanırım bağırsakları tam emilim yapmıyo çünkü ne yese kaka olarak dışarda.

chiciro hanım öncelikle orhan cemal için çoook sevindim darısı mahir,musab bilal ve tüm zayıf bebeklerimizin başına.metebolizma hızı için tahlil yaptırmışmıydınız,birde boyuda uzamışmı.onuda paylaşırmısınız.ben musab bilalinde metebolizmasının hızlı olduğunu düşünüyorum ama birde sanırım bağırsakları tam emilim yapmıyo çünkü ne yese kaka olarak dışarda.

metabolizma hızı aslında ölçülebilen birşey ama bizim oğlanınki ölçülmedi. hızlı olduğuna karar vermelerinin nedeni ise: yediklerinin miktarı ve sıklığı gerekli olan kaloriyi bulundurmasına rağmen kilo almamasına yetmemesi ve sabah kalkar kalkmaz "anneaaa mammaaaa" demesi. yani yediğinden fazlasını harcıyor.

boyunu pek ölçemediler çok kıpraştığı için ama boyu uzamış olsa bile kilo artışı olarak görülmesi gerekirdi önceden. yani boyuna da enine de büyüse bir ağırlık artışı beklenirdi :26:

böyle işte...

kızlar bugün beykoza yazdıktan sonra ablam aradı sancım var dedi bende dakika tut bir bakalım dedim 5dakikada bir gelince hemen hastaneye git dedim gittiğinde 7cm açılma varmış rahminde:(( hemen alalım doğuma ama bebekler yaşamaz demişler kabul etmeyip ege üniversitesine gittiler ama ne ağlamak telde ben desen burada elimden bişey gelmiyor. o saatten beri doğumhanede bekliyor dua edin bırakmasınlar annelerini bebekler sağ salim kucağına alsın ablam yavrularını

Allah yar ve yardımcınız olsun....inş...ikisinide sağsalim kucağına alır..

merhaba kızlar...keyifler nasıl,kuzularınız nasıl?

benim kuzum dün gece 3 te uyudu....deli etti beni...sallıyorum ayakta uykuya daldı dalacak ama öğrendiği kelimeleri peş peşe saymaya başladı.anne,baba,dede,abba,kapııı,tıkım(su), zigo,koki,digo,go....güler misin ağlar mısın? sustu bir müddet ortam sessiz karanlık,uykuya daldım dalacağım bir anda yine konuşmaya başladı bir korktum:1: ne olacak bizlerin bu uyku sorunu ya !!!

çok yorgunum:ssz:sabahtan akşam 7 ye kadar elektirigimiz yoktu:37:bide üstüne sularda kesildi:37:neyseki depoda su vardı..
bütün gün mutfak dolapları ve buzdolabıyla ugraştım:37:üstüne ev sil,çocukları yıka:37:bana su kalmadı:14:nasıl yatacam bu halde:14:
inşallah sabaha kadar su gelir:14:sabah banyo yapmam lazım:14:yigenim zeynonun dogum günü var oraya bu halde gidemem:14:
hepiniz bi kova su verseniz ne olur:47:zaten gerginim:47:
işte böyle:31:başka ne yazıyım bilemedim:31:
cerenle çağla birbirlerini yiyolar:)ama ceren kardeşini çooookk seviyo:)çağla eger yüksek bir yerdeyse hemen indiriyo:))
işte bu kadar:9:şimdilik byee:10:

umarım su bulmuşşundur:18:seninde gergin halin hiç çekilmiyor bacım:47:
eee kimseler yok gel dedikodu yapalım.sana kaynAnamı çekiştircem desem oda yok neyseki arkamızda kaldı kışa allah kerim tabi sinirkopat olmazsammm
eeeeeee ne hediye aldın bakalım gittimi paracıklar:51::51:

selammmmmmm:51::51::51::51::51::51::51:
nasılsınız yavrular:)sabah duşumu aldım merak etmeyin,koku falan kalmadı hadi yaklaşın yanıma:9:
mutlucum nazik teklifin için sagol bi ara gelip sizde yıkanmayı çok isterim:))
gönül2000 sende sagol evet gergin halim hiç çekilmez:47:farkındayım..ama perdelerimi kaldırdıgım zaman pammık gibiyimdir:86::86:
plannercim zeynoya kocaman maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:tuvalet işini resmen ögrenmiş bıdık:46::46::46:
darısı bizimkilere inşaallah:emir_bebek::emir_bebek:
şekersiz demek kalamar yedin:26:ben hiç yemedim biliyomusun:43:nedir ki o:43:etlimi,tavuklumu,balıklımı,yoksa sucukmu ki:43:
oraya gelince bana ısmarlarsın,hesap sana ait bilesin:))elimi cebime atamam akrep var sonra sokar:1:
başka başkaaa:31:
cikirokkocum orhan cemalin kilo almasına çok sevindim:46:umarım kilo alımı devam eder sizinde içiniz rahatlar canımcım:54:
başka başka:31:
arkadaşım şule_valla billa seni arayacaktım unuttum kusura bakmayasın:9:birazdan ararım:))
dayıcım allasen ortalıgı germeyi bırak:47:herşey senin istedigin şekilde olamaz:47:
anne sende bırak şu kedilerin peşini:47:sinir oluyorum:47:bütün ev kedi kokuyo :47:
neyse bütün sülaleyi yazmadan kaçıyım ben:10:şimdi ceren okuldan gelir:10:
ya ama daha dogum gününü anlatmadım ben:26:evet yigenimin dogum günüydü gittik pastasını yedik,hediyemizi verdik:16:
çağla orda uyumadı diye şimdi evde uyuyo:emir_bebek:herşey güzeldi zaten pek kimsede yoktu:17:iyi geçti:23:
şimdilik bu kadar:10:beni izlemeye devam edin:3:
hepinize ayrı ayrı I love you:54:

merhaba kızlar...keyifler nasıl,kuzularınız nasıl?

benim kuzum dün gece 3 te uyudu....deli etti beni...sallıyorum ayakta uykuya daldı dalacak ama öğrendiği kelimeleri peş peşe saymaya başladı.anne,baba,dede,abba,kapııı,tıkım(su), zigo,koki,digo,go....güler misin ağlar mısın? sustu bir müddet ortam sessiz karanlık,uykuya daldım dalacağım bir anda yine konuşmaya başladı bir korktum:1: ne olacak bizlerin bu uyku sorunu ya !!!

gülsem mi bilemedim ama cok komikmiş yaaa :)

şekersiz demek kalamar yedin:26:ben hiç yemedim biliyomusun:43:nedir ki o:43:etlimi,tavuklumu,balıklımı,yoksa sucukmu ki:43:
oraya gelince bana ısmarlarsın,hesap sana ait bilesin:))elimi cebime atamam akrep var sonra sokar:1:
başka başkaaa:31:

evet canım.. tavsiye ederim yemelisin mutlaka...

mürekkep balığının bir başka çeşidi...
yeteri kadar kalamar bir kap icerisinde 2 saat sodada bekletilir (soda yoksa karbonatli su da olabilir). daha sonra yumurta+un ya da yumurta+pane karisimlarindan birine bulanir, yeteri kadar kizartilir. sosu icinse doritos dippas alinip bir guzel ezilir, sarimsakli yogurt ile karistirilir. afiyet bal zikkim super mukemmel bir sey olur. (tarif alıntıdır) :1:
ben bu sos yerine bayat ekmek yoğurt sarımsak üçlüsünü tercih ederim. ama şimdiye dek yediğim en iyi kalamar beşiktaştaydı.. yanına da bira.. mmmhh...

ah canım sen gel yeter ki ısmarlarım tabii ki de ne demek.. aşk olsun zaten elini cebine attırmam merak etme sen

evet canım.. tavsiye ederim yemelisin mutlaka...

mürekkep balığının bir başka çeşidi...
yeteri kadar kalamar bir kap icerisinde 2 saat sodada bekletilir (soda yoksa karbonatli su da olabilir). daha sonra yumurta+un ya da yumurta+pane karisimlarindan birine bulanir, yeteri kadar kizartilir. sosu icinse doritos dippas alinip bir guzel ezilir, sarimsakli yogurt ile karistirilir. afiyet bal zikkim super mukemmel bir sey olur. (tarif alıntıdır) :1:
ben bu sos yerine bayat ekmek yoğurt sarımsak üçlüsünü tercih ederim. ama şimdiye dek yediğim en iyi kalamar beşiktaştaydı.. yanına da bira.. mmmhh...

ah canım sen gel yeter ki ısmarlarım tabii ki de ne demek.. aşk olsun zaten elini cebine attırmam merak etme sen

ŞEKERSİZZZ cicimm okadar açımki şuannn canımm nasıll kalamar istedii anlatamammmm:56: beşiktaşta yediğin kalamar ve bira sahildekimi yoksa cicimmm:1: süperdii ama yaaa dimiiii:32: pahalı bir yerdi amaaa:1: olsunnn süperdii gerçekten:34: biz artık Anadolu yakalı olarak bostancıda yada caddede yiyoruz evde yaptığımız okadar güzel olmuyor yaa dışarda yemek lazım bunu:51: evett evettt çok canımm istediiii yaaaa:1:

azraececim cok üzüldüm canım inş geciktirirler
kac aylık bebişler
ya ne desem annenin durumunu teselli edemez tek diyecegim rabbim anne babasına sag salim kavustursun bebişleri
kimseye evlat acısı vermesin :43:

talaycım biraz bir iki damla kan damladıysa hastaneye gitsene carsambayı neden bekliyorsun :26:
inş bişey yoktur kötü hissetmeni istemem canım ama için rahatlar ...

mutlucum ve plannercım yerim onları wc olayından dolayı tebrik ederim bebişlerinizi darısı bize ...

annezeynebim nerdesin gıııı dogumamı gittin :)
saka bir tarafa merak ettim seni inş iyi haberlerle gelirsin bebegim

Mira'nın kaka olayına nazar değdi galiba canım:5:haftasonu beni biraz üzdü bu konuda:14:
Ramazandan bu yana yavaş yavaş kaka söyleyemeye başlayan minnoşum 3gündür bezine yaptı gerçi 1kez de wcyi tutturduk hakkını yemiyim:27:
Çiş olayımızda herhangi bir gelişme yok hala havaların da soğumasıyla,, sanırım baharı beklicem bezden tamamen koparmak için:16: Hayırlısı hakkımızda...

Bu arada İlkimcim inşallah gönlüne göre olur herşey yeni bakıcıyla..Gerçekten ayıp etmiş eski bakıcı da ama..zaten insanlara çocuk emanet etmek çok zor,üstüne birde güvensizlik olunca herşey daha da zor oluyor,Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi:16:

Masalın yarası iyileşmiştir inşallah Çiçekçim?:16:

Nagihan ne yaptı acaba bakıcı meselesini:44:İnşallah hayırlı soonuçlanmıştır:16:

Zadacan ce eee dedin yine yoksun şekerim öz let meeeee:16:
Amin canım benim çok teşekkür ederim üst üste çok olumsuzluklar yaşadım artık güzel şeyler yazmak istiyorum öyle olacak inşallah.
Miracığım arada beze yapsa da bence iyi aşama kaydetti aferin benim güzel gözlüme.
Canım inşallah sımsıkı tutunurlar annelerine de sağlıkla doğarlar.
Canım sagol, bukadar yol aldık ya çok şükür geriside gelir inş, geceleri altı açık yatıyor tamamen biraz önce aradım annemi 9.30 da uyanmış zeynom tutmuş ananesinin elini tuvalete gidip pijamasını indirip yapmış annem havalara uçuyor ben sormadan daha gidip yaptı kendisi diye bakalımm maşallahh diyeyim:nazar: inş böyle devam eder çünkü mirâ'cık gibi arada zeynoda şaşırtmalar yapmıyor değil çünkü küçükler daha normal böyle böyle öğrenecekler tam olarak inşşşşş:16:

çok şükür canım buda güzel bir haber inş mutlu sonla bitecek bu kötü günleri ve kavuşacak ablacığın kuzularınaaaa:16: buarada ece'min demirlerinee herşeylerine maşallahhh:nazar:

İLKİMM canımm bakıcı olayı kötü olmuş ya valla sinir oldum okurken, inş iyi insanlarla karşılaştırsın allah canım, yeni bakıcınızdan çok memnun kalırsınız inşşş:16:
İnşallah canım çok teşekkür ederim.
ayy ne güzel ya zeynomu kocaman alkışlıyorum:46:. Şaka maka tuvalete yapmayı öğrenmiş valla nazar değmesin darısı da bize olsun.
bize gelince anneannemize geldik.izmirden sonra trakya havası çarptı bizi oğlanı kat kat giydirdmm ev içinde süveter yelek robot oldu resmen burnu tıkalı sanırım grip olucak burda bahçemiz var dedemiz birde minik köpek almış oğluma arkdaş peşpeşe koşuyolar köpekte bi çocuk oğlanın topuyla oynuyor kamyonuna ip bağladık çeksin dye onu alıp kaçıyor bizimkide anneeee diye peşindn koşuyor vermiyor oyuncaklarını ... aile güzel şey özlemişiz gurbetlik zor aileniz yakınsa kıymetini bilin allah başmızdan eksik etmesinn aminnn
bizden bukadar
imla hatalar var geçen geldiimde klavyeye kahve dökmüştüm hala bozuk ekran klavyesiyle zor yazılıyorr
Ah ah aile deme bana. Sana tamamen katılıyorum.
çok güzel değerler maşallah eceye inş. bütün bebeklerimizin değerleri çok güzel çıkar

iyi bir bakıcı bulmak gerçekten şans işi.çok şükür bu konuda içim rahat biz gelinceye kadar tv açılmıyor bütün gün oynuyorlar benim için bu konu çok önemliydi sık sık dışarı çıkararır aslında bebekler herşeyi anlatıyorlar benim ilk önce annem bakıyordu ama bakıcımdan daha memnunum inş. sende memnun kalırsın gözün arkanda kalmaz

çok geçmiş olsun meleğim bizimde hafta sonumuz ateş ve ishalle geçti.en kısa zamanda toparlar mahir.

Allah razı olsun hejarcım çok şükür inş. sağlıkla hayırla kucağıma alırım bebeğimi hafta sonu bir iki damla kan geldi aklım çıktı musab bilalde hiç böyle bişey olamaıştı.musabı kucağıma aldım birazda ev işi sanırım ondan oldu çarşamba kontrolümüz var bana dua edin kızlar.

en kısa zamanda haber ver azraececim inş. güzel haberler verirsin dualarımız bebekler için.Rabbim ablanın yüzünü güldürsün.

günaydın kızlar hafta sonu musab bilalin hastalığıyla uğraştık ateşi çıktı hiç istemesmde ateş düşürücüleri kullanmak zorunda kaldım.evde tadilat var musab bilalin odasında kalıyoruz aynı yatakta üç kişi bende ortada yatıyoruz şuan heryerim ağrıyo.yatağımı özledimmm.
Ne güzel, gözünün arkada olmaması çok iyi. Benim de içim daha rahat artık, nihayet işime adapte olabileceğim.
aşırı acelem var, hemen yazıp çıkıyorum:

talay hanım, aşırı ve acele tebrik ederim. sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah yeni bebişinizi :16:
azraece hanım, ece nin demirine sevindim cidden :16:

ilkim81 hanım, bakıcı meselesine çok üzüldüm. yeni bakıcınız da hayırlı olsun bakalım :26:

hejar hanım, geçmiş olsun Aras eymene :5:

bizden haberlere gelince:

Orhan Cemal son 1 ayda 500 gr almış. önceki bölümlerden hatırlarsınız. kilosu çok az olduğundan doktor şüphelenmiş ve 1 ay yediği herşeyi kontrol etmemizi ve izlememizi söylemişti. geçen hafta kontrolde, 1 günde yediği her ama herşeyi yeme şeklini ve sıklığını uzun uzun dinledi. sonra "ben bir hocaya sorayım" dedi. "kilo almış işte. yemesi de güzel. bunun neresini hocaya danışacak acaba :18:" diye korkarken hoca geldi. uzun uzun yemek alışkanlıkları ve miktarlarını konuştuk. yediği miktar ve sıklık çok güzelmiş. normal bir çocuk için yeterliymiş ama Orhan Cemal'in tek sorunu metabolizmasının hızlı olmasıymış. son "1 ayda rutinden farklı olarak sabah kalkar kalkmaz, kahvaltıdan önce sütlü+bisküvi verdiğimi söyledim. "demek ki Orhan Cemal'in kahvaltıdan önce yediği miktar kadar fazladan enerji ihtiyacı var ama bunu daha çok muhallebi tarzı tamamen ev yapımı şeylerle kapatmaya çalışın. hiç yemezse bisbüviyi son çare olarak kullanabilirsiniz. 1 ay yine sürekli izleyin yeme alışkanlığını ve miktarlarını. bu ay 500 gr alması şans da olabilir. o yüzden düzenli olarak almasını izlememiz gerekiyor" dedi.
görseniz, o kadar acıdım ki kendime. bir hocayla çocuğuma yedireceklerimi konuşuyordum :14: çocuğuna bakamayıp, zayıflatan anne gbi hissettim kendimi. demek ki, şimdiye kadar benim eksiğim yüzünden kilo almamış :14:

bu arada, iznimiz olmasına rağmen lab.da önemli bir sunuma yardım etmeye geldim. annem aşırı grip oldu. şehir dışından da kanserli bir hastamız gelecek ayrıca. herşey üstüste geldi. nasip bakalım. belki, hastayla eve geliriz de bizde kalırlar diye, sabah kalkar kalkmaz 3+1 hangar evimi kaldırıp temizleyip yerleştirdimi. o arada oğluşum ve eşime kahvaltı hazırladım ve yaptırdım. sonra çamaşırları serdim, kuruyanları kaldırdım. birkaç parça ütümü yaptım. Orhan Cemal'in çantasını hazırladım. bulaşıkları topladım. halı örtülerini çırpıp serdim. çırptığım halıları da serdim. duş aldım ve ailecek lab.a geldik :6: ben sunuma yardım ederken eşim oğlanı gezdirecek. hemen sonra hastaneye gidip hastayla ilgileneceğiz. hemen sonra aynı hasta için eşyalı ev bakacağız. tedavisi uzun süreceği için ev tutacaklar.

sunuma 10 dk kaldı. birkaç hazırlığımı yapıp çıkıyorum. byeeeeeeeeee :10:

not: tatile gitmedik. onun yerine evimizde oturup dinlendik. yemek yapmadım, dışarda yedik ve bol bol gezdik. çok dinlendim vallahi. yarım işlerimi bitirdim. bir sürü şey okudum. oğluşpumla beraber vakit geçirdim :16:
Teşekkür ederim chihiro hanım orhan cemalin kilo almasına çok sevindim. İnşallah annesini hep böyle mutlu eder.
kimin evinde jakuzi varsa ona gelecem:))bizim evdeki duşa kabinden çok sıkıldım:9:
geniş ferah bi yer arıyorum:23::9::9:
bide kese yapacak biri lazım:27:
şaka bi yana bişey istemem sadece su verin yeter:43::43::43:

Ayy üzüldüm bak şimdi sen gel yeterki su parası da benden cicim.

selam:3::3::3::3::3::3:
çikolata yiyorum:125:işla göbegime yapışmaz:)
işla yazınca aklıma kujum geliyo:26:nerdesin cnm işla herşey yolundadır..
çocuklar uyudu:51:eşim karadayıyı izliyo:51:bende buraya geldim:51:
çağla bugün kendine emzik aldı:)markete gittik emzik gördü ''bebeee bebeee'' diye marketi inletti:)
ne ceren nede çağla bir türlü emzigi kabul etmemişti hatta her birine 7-8 çeşit emzik alıp denemiştim:51:
en kalitelisinden en ucuzuna hepsini denedik:51:bende hepsini çöpe atmıştım:51:
çağla hep küçük bebeklerde görüp agzından almaya çalışır:)neyse aldık bizde..
agzına alıp çiğniyo sonrada bebeeee diye bagırıyo:))
yani kendi bebek olmuş onu demek istiyo:9:
2 gün çigner atar inşallah:)emmeyide beceremiyo ki:111:
bide kıyafet konusunda çok çekiyorum:ssz:benim seçtiklerimi giymiyo:20:sanırım mutlu teyzesi gibi moda ikoncanı olmak istiyo:))
mutlucum kızımın elinden bi tutarmısın,,bu kızda bi ışık görüyorum:)

ilkimcim yeni bakıcı başladımı:26:umarım besteye çok iyi bakar,,aklın ondayken herşey daha zorlaşıyodur..
Allah yardımcınız olsun,,inşallah çok memnun kalırsın bakıcıdan..
ayrıca su faturasını neden ben ödüyomuşum:47:sanki 1 ton su dökecem:47:altı üstü 55 kilo bir kadınım:)
fücuduma ne kadar su dökebilirim ki:47:

Back
X